Отговори
# 675
Момичета аз имам въпрос относно теглото на бебо - когато бях на ФМ в 20 г.с. ми казаха, че тежи 393 гр., а сега на консултацията в 23 г.с. моята докторка го премери 343 гр. Shocked Аз съвсем се умотах. Незнам кой грамаж е верен. Колко трябва да тежи в 23г.с. ?

# 676
Цял ден хайманясках Embarassed направо силички не ми останаха сега се прибирам, от 9 съм навън Joy

Сохо, радвай се че бебка е здрава и се развива бързо, значи се грижиш за нея Peace
Лече, аз нямам деца още, към септември ще се пръкне, ама сестра ми като се роди бяхме в една стая отглеждани и аз имах много силна връзка с нея,ме ми е пречела на съня като дете, така че сама си прецени дали да я местиш  Hug
По повпд прословутите шишета, мисля че съм го споменавала ама май никой не ме е чел Crossing Arms френската докторка пише, че като си приготвяш бягажа за болницата две шишета за новородени няма да са излишни, а и там където ще раждате ще ви кажат какво да си носите, особено в частните клиники Peace
Сонка, твоя ММ не еправ, аз съм бъдеща мама, ама не се впускам в никво купуване, само дрехи за 5 дни и легло ще купувам лятото другото акто реша, че ми е нужно, както видяхте си купувам дрехи за мен Twisted Evil

И последно, днес за първи път ми отстъпиха място на опашката за тока, имаше една бременна пред мен и аз следващата а пред нея една жена, тя отстъпи място на другата бременна и мина до мен, огледа ме и ама и ти си бременна, айде и ти мини пред мене, аз викам няма нужда, ще изчакам, а тя-не,не няма да мога да спя довечера, мини пред мен Joy благодарих и минах след другата бременна жена  Embarassed
Таня, от апаратите идва разлиата, не се шашкай, добре ти е бебчето baby_neutral

# 677
Беееееее само аз ли живея в тъп  цигански град, пълен с простотия?
Мене ме блъскат, бутат, провират се, на пешеходни пътеки само дето не ме прегазват, а сутринта помолих една бабичка да се отдръпне за да се разминем, беше се навела да си показва чехлите на една друга бабичка, тя се развика че пътя бил достатъчно широк, да съм излезела на улицата, аз и казах да се държи прилично и тя беше готова да скача да се бие с мене, разкрещя се, развика се... абе простотия до шия. Беше си обула една червена пола до коляно и като се наведеше да си показва чехлите, отзад гъза и аха да се види под полата. Провеснали старчески голи бедра... абе ГРОЗНА КАРТИНА.

# 678
Здравейте и от мен големи пупи   bouquet
Блазе на тези който не ходят на работа, аз днес цял ден се ядосвам че ми иде  #2gunfire #2gunfire #2gunfire, ама още малко ще потъпя  Embarassed
Е оплаках се, по-късно ще ви чета  Hug

# 679
  • До морето :)
Таня, не се връзвай на тези грамове. Така или иначе не са верни.  hahaha Те ги изчисляват по формула, според големината на някои части на тялото. И нали се сещаш, че тази големина е относителна и, че всеки доктор различно ще измери размерите. Въобще не се шашкай.

Анни, няма как да не го отделя. Елена събуди ли се вечер и разсъни ли се малко, това означава 2 часа игра и беснеене. А бебето вечер ще плачи, може и колики да има, трябва да ставам да го кърмя, да го преобличам, да го приспивам, да му давам биберона...........

# 680
Anni0422 и лече - буболече, благодаря Ви момичета.Явно всеки доктор си гледа по негов начин, важното е, че казват че всичко е нормално за тези седмици. Аз този път с тази проблемна бременност се шашкам от всичко.

# 681
Лече, аз за това ти казах да си го прецениш детето и това е, всяко дете си е различно пък и елито си е маничка още Hug успех

# 682
tania_tsvetanova , средно тегло на бебето в 23 седмица се очаква да е около 500гр.
Това,че твоето евентуално може да е по-малко,не бива да те тревожи: това са живи хора, всяко си е различно, едни вървят напред, други малко са по-назад, освен това имай предвид,че апаратите дават отклонение +/- 75 до 100гр! Доколкото знам, теглото на бебето се мери чрез някаква формула за изчисляване на съотношение между плод и води, т.е съвсем не е същото като това ти да се качиш на кантара.

# 683
soho doll и ние вървим за повечето показатели със седмица и малко напред, а бедрената кост с 2 седмици напред (казаха, че ще е дългокрака девойката хихихи), но няма нищо страшно в това. Докторката ме пита аз колко голяма съм се родила (3600 гр и 51 см) и каза, че децата или повтарят или подобряват майките си. Изобщо не го мисли, така и недай си боже да се роди по-рано ще си има нужните кг.

# 684
Момичета аз имам въпрос относно теглото на бебо - когато бях на ФМ в 20 г.с. ми казаха, че тежи 393 гр., а сега на консултацията в 23 г.с. моята докторка го премери 343 гр. Shocked Аз съвсем се умотах. Незнам кой грамаж е верен. Колко трябва да тежи в 23г.с. ?
според мен е невъзможно в 23г.с. да е толкова Rolling Eyesмай се е развалил апарата на док Joyако не се лъжа на месец вече качват двойно грамаж newsm78

# 685
  • София
Таня, и аз мисля че е възможно да има отклонение. Иначе за справка аз си гледам тук http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart  Аз лично бих се доверила на това, което са ми казали на феталната

happy_day, ние и с главичка и с бедър сме две седмици +, само коремчето ни е в норма. Май трябва да спра да мисля толкова много, че сега направо главата ми ще се пръсне. А, да, за капак докторката ми каза, че и моята глава била голяма  Shocked Това се сетих преди малко, и ходих да се гледам в огледалото. То вярно, че понапълнях и бузи имам леки вече, ама никога не съм мислила, че съм с голяма глава. Или снощи съм прекалила с обема като се суших или е права  Tired
А, каза ми, че вече не е много добре да се взима но-шпа, само при супер нужда и веднага да и сигнализирам / това го казвам, защото знам, че има момичета, които взимат от време - на време/

# 686
soho doll развесели ме с това за голямата глава  Joy
И аз сега съм направила едни бузи и ми е пораснала главата направо, само дето мозъка не расте правопропорционално, даже напротив забравям доста.  Simple Smile
Но наистина не се притеснявай, всичко си е наред с бебчето и си се развива добре.  Hug

# 687
Сохо,на нас коремчето ни изпрварва с седмица и ....,май ще е голям лакомник,като татко си hahaha

# 688
  • Пловдив
Днес огледах хубаво стелиризаротара в Кауфланд за 15 лева. За микровълнова. Идеален си е. Има и бебефони за 45 лв.
Освен това има на промоция едни много хубави бели пухкави хавлиени кърпи 100% памук - 6 лв. И стоя и ги гледам и си викам по какво ли се различава от тая бебешката, която е скъпичка. И направо си я взех, е да 70 на 140 е размера - тъкмо ще го увия по хубавичко. Пък ако не става за него и аз бих си я ползвала.
Поръчах си сефте от продавалника и днес ми дойдоха - дрешки за изписване. Ще кача снимка в снимката - на мен много си ми харесват.
Решила съм да взема само минимум нужните неща и лека полека като ми хване нещо окото си го поръчвам от сега. Пък като се пръкне живот и здраве - някой ще ни дадат от техните бебета, други подаръци. И вече каквото потрябва ще си го купуваме с бебка заедно.

# 689
Привет,  и аз да се похваля,  че нашата принцеса е потвърдено 100% -ва и от доц.Томова на ФМ Simple Smile Всичко и е перфектно и се развива по график,  какво повече му трябва на човек да чуе,  офффффф толкова е хубаво Simple Smile
Сохо супер за девойката  Hug а с тази глава  Joy стига си  го мислила,  перфектно си е детето, голяма дунда ще е   bouquet
Локресия палчета, чакаме те с хубави вести  Hug

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 18:19 от _Ninka

Общи условия

Активация на акаунт