Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 514
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
alex_n добре завърнала се  Hug Ти нали си беше решила, че ще раждаш в началото на 9-ти месец - явно и бебо така мисли.
Аз явно съм била късметлийка в КАТ - отидох следобяд и чаках малко - за около 30 мин свърших. Хем в същия ден им се бъгна системата и жената на гишето направи компромис като ми взе документите, че трябваше да ходя пак.... Сега се чудя кога и как да се замъкна да си взема книжката, че напоследък пазя дивана по цял ден...

# 406
  • София
 Laughing аз затова цял месец отлагам.
Иначе като изключим тия 2 институции всички горе долу са мили,отстъпват ми по опашките,аз нали вече транспорт не използвам. Е,преди като ползвах вдигах тук там по някой тийн в трамвая Simple Smile
А като се женихме жените,при които се записвахме, бяха мн сладки,че ние само простотии говорихме и по едно време ми се доходи до тоалетна и изчезнах,а то точно тогава трябвало да влизаме,и всички в шаш къде съм Blush булката беглец.

# 407
  • София
Alex, радвам се, че всичко е наред с теб и бебо. Ама май скоро-скоро ще дойде моментът newsm32
Az ti nie, направо си отличничка:)).
Ади, и ние мислим да сменяме Габко, че последния път се изложиха зверски, обаче ние нямаме инфо и опит с никой друг. В тази се връзка, Nagaina, мерси за сайта, много ще е от полза, дано да са точни  bouquet

# 408
Здравейте,
Аз да се похваля. Днес сключихме договор за 20 години за стволови клетки и пъпна връв. Много съм доволна.
Бях и на лекция, купих си обувки с ток Simple Smile с целите ми 100 кила ще се клатушкам на ниско токче, ама токче  Mr. Green

zornica88 пожелавам ти да те налегне адското спокойствие Simple Smile
deniise стискам палци за 15.05
Алекс жена, ти нямаш сърце така да ни стряскаш
mimson дано да си изчакаш всичко да стане готово, до колкото знам дори и като имаш позиви за ВЦ може да се предизвикат контракции, но не страшни

Мечо Пух дай си телефона, ако някоя мама закъса за дрехи да удря по една жица ...
az ti nie секшън и с презерватив става ... риска е по-малък от инфекции, а и няма шанс да забременееш непредвидено  Mr. Green (поздравления за постигнатия резултат)
Дидка-бандитка, Лили стискайте още малко, няма ли кой да се включи по активно. Ние умишлено чакахме баткото да е поне на 3, просто не ми се мисли как се оправяте. На брат ми са породени, година и месец разлика... и не са в БГ и без никаква помощ ... не ми се мисли ... ние едва се оправяме с помощ от баби за по уикенд или по 1-2-3 седмици да го взимат ...
irri а за кръвното нещо казаха ли ти?
foxy_24 и мъжа от вчера вечер го боли глава, да не би да има някакви магнитни бури
Аделина много тъпо с тези доставки ... чак ми стана неудобно, че те ангажирахме с тези бодита. От спортсдиректа, аз ползвам на един приятел - приятел услугие, и съм мноо доволна, ай си събират пратки и с транспорт до БГ си ги пускат.
Беше казвала за някакво друго мазило за гърдите преди няколко месеца ... ама забравих да си го запиша  ooooh!

Аз трябва да стигна до КАТ да си пусна документи за златен талон  Mr. Green

keykey по закон смяната на адреса се прави в общината, но води до смяна на всички лични документи в срок от 30 дни.

Благодаря момичета  Hug за включването по моя въпрос   bouquet

# 409
Да се включа и аз по темата с превозвачите. Ползвам uktobg, днес си получих количката от mothercare. Много е хубава. Изтрих си всички мейли и не помня кога точно я поръчах, но супер бързо пристигна. Даже на Гергьовден ми пратиха писмо, че вече е в България. След това ми препращат доставките с Еконт. Количката я скрих, ще видя кога ще пера някои части, че бъдещата кака се скъса от тръшкане да я возя и да не я давам на никакви бебета.
Очаквам екшън като се роди бебето  ooooh! Нашата ясла е в ремонт. Мислех да я пускам месец-два преди да се роди бебето, а те ще я отворят чак към края на месеца. Сега ме е страх да я пусна, защото предполагам веднага ще започне да влачи вирусите. И май се очертава цяло лято да балансираме с бебе и две-годишен-пубертет. Но все пак да кажа на Лили и Дидка, че много им съчувствам  Hug  Hug  Hug Според мен (поне при нас беше така де) много по-трудно се гледат бебоците между една и две години, отколкото като новородени.

Пипилотката, вчера забравих да кажа, че аз се чудех къде изчезна. Вярно че писа преди три теми някъде, но аз си спомням и понеже имам същите проблеми, все се чудех какво стана та не пишеш вече.

# 410
Аз малко с глупав въпрос,но Nagaina защо ти е трябвал настоящ адрес ,за да имаш болнични,аз по ЛК съм си с адреса в моя град,а тук до скоро нямах адресна регистрация,сега чак си направих временна,а същевременно съм в болнични от ноември с адреса,на който преди живеех в София и нямах адресна регистрация на него и не съм имала проблеми някакви всичките са ми изплатени newsm78

# 411
Петроханче, не знам и аз, казаха ми още като се записвах на ЖК, че с варненската ми лична карта могат да ми дадат най-много 3-дневен болничен и да си изкарам поне временна софийска адресна рег., и наистина миналия месец, когато за 1ви път си взех болничен от ЖК изрично ми казаха да го нося това удостоверение.. Простоооо, думи нямам за тези неща, никога няма нищо ясно и точно, много се фрустрирам като трябва да се занимавам с оправяне на документи, добре че ми се махна от главата поне това с личната карта ..  Confused

# 412
Хм,наистина много интересна работа,защото от предни години когато съм имала болничен също е било така и не съм имала въобще проблеми.А личния ти лекар във Варна ли е или тук,понеже моята си е тук и може от там да идва разликата,ама пак не проумявам все пак живеем в една държава и НОИ е за цялата страна,като работим в София е нормално тук да си взимаме болничните,оф и аз вече тотално се обърках,иначе на мен ми казаха за раждането,че ако нямам тук постоянна регистрация,ще ми издадат акта за раждане от общината на болницата,в която съм родила.Временната адресна ми е само за еднократната помощ от 250 лв и евентуално за ясла и детска градина.Но си права,много се дразня на тия институции,че никой от служителите им не знаят каква е истината,направо се чудя как работят тези хора,ама както и да е да не изпадам в лирически отклонения,че адски много се дразня на това.

# 413
Ако личната ми лекарка беше във Варна можеше и да има някаква логика, но не  Naughty  Grinning Софийско си ми е Джи Пи-то, и като ми се е налагало да вземам болничен от нея, адресът никога не е бил проблем, и винаги си ми е било изплащано всичко навреме.. Иди ги разбери, само ни хабят бременните нерви, дето са ни и без туй  лабави  Laughing

# 414
Здравейте, мами! Днес започнаха моите 45 дена преди раждане и се връщам от консултация. Бебето е добре, 2300 гр, главичката е силно надолу и ще видим дали ще дочака термина си. Това, което малко ме притесни, че пъпната връв е увита два пъти около врата. Според лекарката, която ме наблюдава няма нищо притеснително и почти при всяка майка е така. Мога да родя нормално. Много ми се иска да е така, защото първото ми дете е родено нормално. Но все пак съм притеснена. Моля да споделите опит как е при вас.

# 415
  • София
А така Ади, изкара ми акъла, аз тъкмо реших да ползвам габко с леглото на малкия, че по- малко на килограм от ukshoping.eu, които ползвах до сега. Дано го доставят, че и с количката от италия се замотаха накрая бебо ще се роди и ще трябва по спешност да му търсим друга количка и легло.
Кой доставчик ползваш от Италия? Много ми трябва да взема нещо, което само в Италия го има и не мога да намеря доставчик. Много ще ти бъда благодарна

# 416
По повод адресната регистрация - аз до скоро нямах постоянна в Стара Загора от около месец имам, но нямах проблем, че болничният ми е издадем от Ст. Загора, а съм с друг адрес.
zornica 88  Praynig
az ti nie  Praynig
Alex  Praynig
Стискам палци и на ръцете и на краката  Wink . Ама не се притеснявам за вас не обичам квалификации, но жените съм се убедила, че можем всичко.

# 417
galimira не се притеснявай.Аз родих моята дъщеря с два пъти и половина увита пъпна връв около вратлето.Доки ми каза само да предопредя в родилното но и за миг не ми е казал или по някакъв начин да е намекнал, че е проблем.В родилното си говорих с акушерките и те също казаха, че повечето бебчета се раждат така Grinning Впрочем и доста от приятелките ми са родили така.
 За адресната регистрация само да кажа, че след като се роди бебчета повечето документи се подават по адресна регистрация на майката- за детски и . т н

# 418
  • София
galimira, не се притеснявай за пъпната връв, може да се отплете бебчето. Мен така ме бяха ошашкали от фемина, че й била два пъти увита и нямало шанс да се отвие, а аз искам да си родя нормално... та после моята док на прегледа ми пуска кръвотоци и какво ли още не - беше се развила. Освен това, много голям процент от естествените раждания са с увита пъпна връв, така че- не се тревожи. А и като дойде моментът, в болницата ще си следят и тонове и всичко... в крайна сметка най-важно е здраво бебче на финала Heart Eyes

# 419
galimira аз опит не мога да споделя, но след като лекарката е казала, че може нормално да си родиш не би трябвало да се притесняваш. На мен не са ми гледали къде е пъпната връв или не са ми казвали. Преди се коментираше, че в утробата няма проблем никакъв за детето.
Така че спокойно, всичко ще е наред  Hug

*petrohanka* не помня точно, но май за ясла и градина трябва постоянен адрес в София, и за повечето градини, за да ползваш допълнителни точки, трябва да е в района на градината регистрацията.

Общи условия

Активация на акаунт