Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 514
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Оооо аз във вторник ходих до банката и имаше опашка от 20 човека, но охраната като ме видя помоли учтиво хората на опашката да ме пуснат. Малко ми беше неудобно, но пък така трябва да е.

# 451
Здравейте момичета!
Наистина ли има еднократна помощ за раждане и е 250 лв? Какви са условията за това и от къде се взима тази помощ? Не че е кой знае кво,ама държавата ни цица максимално за всяко нещо,що да не си вземем каквото ни се полага.
Гледам коментирали сте посредниците,аз от Габко вече 2 пъти поръчвам,отделно мои приятели от доста време само тях ползват,за пръв път чувам за проблеми идващи от тях,аз съм много доволна от тях.За спортсдиректа знам ,че има проблеми самия сайт,аз се отказах точно поради тази причина да поръчам оттам,сайта им е яко бъгав.

# 452
Благодаря, adelina_bg   bouquet

# 453
Имам въпрос към тези, които ще съхраняват стволови клетки - те еднократно ли могат да бъдат ползвани?
Аделина е обяснила доста добре, само искам да добавя. Ние сме към друга банка, но там също съхраняват на 2 места 2 отделни проби и не знам колко контролни. Те са ако не се прави трансплантация на донора, а на родственик да се види съвместимостта.
Но това което обясняваха от една банка на едно училище е, че за съжаление дори и тези 2 проби не стигат за сериозните болести и най-вероятно трябва да се търси от обществена банка донор.
Ние също сме подписали за кръв и тъкан, и много се надявам  Praynig никога да не стигнем до тях.

# 454
Оххх ние пък от много четене и се отказахме от стволовите клетки, заради частните банки и още куп други причини..  ooooh! Ако раждах в МД сигурно щях да се възползвам от обществената.
Иначе снощи ни пристигнаха амазонските покупки, вече си имам авентски помпа, шишета и стерилизатор, разни други дребни нещица, най-накрая бебе-списъка започна да се топи  newsm68 Общо взето от по-важните работи ми останаха ваничката и козметиката, ама те са лесни.. Аз мисля да се доверя на българската козметика -  Бочко имат всичко, ако на бебка й е добре с тази марка, не виждам смисъл да давам тройно повече пари за нещо друго.. Разбира се, ако се наложи ще минем на друг продук, не съм от стиснатите и не е като да нямаме възможност, ама гледам да съм практична.
Много полезна информация за детските градини, като стане време ще съм забравила, но за сега ми се изязниха доста неща  Grinning Като си взема личната карта другата седмица вече ще сме с адреси аз в кв. Изток, а ММ в Младост 1, доколкото знам има хубави детски заведения в тези райони.  smile3506
И тъй, стига досаждах, да взема да посвърша малко работа из вкъщи  clean
  bouquet  bouquet

# 455
  • София
Може ли да помоля фешънмама да ми смени ника на 1ва страничка от снежна мама на adelina_bg. Благодаря   bouquet

Малко ъпдейт по моята драма с поръчките - човека с бодитата каза че е проверил в Роял мейл и пакета стои като "не доставен", но пък и на него не са му го върнали. И тъй като са  минали 30 дни щял да го обяви за загубен (явно имат някаква застраховка). Каза че днес ще ги пусне пак и дано този път да пристигнат  Praynig
Тези от спортсдирект се правят на идоти, сега повдигнах диспут в Пейпал, ако не ми отговорят ще ги клеймна, поне да ми върнат парите, баси тъпанарите.

Оф нали съм на всяка манджа мерудия, да кажа и аз че нямам никакво намерение да спирам малкия от ДГ. То сега е единствения период (пролетта  и лятото), дето не ходи вечно болен и не носи вируси, да не говорим че сме платили за цяла година градината (заради намалението) и ми струваше колкото една хубава запазена кола втора ръка  Laughing, та всяко неходене на градина ме удря яко в джоба. В държаната вече 3та година не се доредихме и смятам тотално да я отпиша тази система, а и малчо си харесва частната в която ходи сега. Освен това яко се забавляват там, имат си плуване, музика, танци, а вкъщи издивява, иска постоянно иска моето внимание или гледа детско. Айде нема нужда, а и с бебе на ръце не си го представям как ще стане. Само да ми е здравичък  Praynig

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 11:46 от adelina_bg

# 456
Добро късно утро и от мен,
zornica 88 - тук съм, тук съм, бебо много упорито си седи на топличко в мама, то тук си още студено и не му се излиза на пръдлъото. Болките са си едни и същи - предменструални, вече ту появяващи се, ту изчезващи.
Благодаря на indiveritas и на veniva
И аз страдам от около две седмици и повече от едно много странно настроение мевду радост и депресия. Не сме лесни бременните, добре че ММ ми е търплеивко.
Ах, как ви завиждам, че получавате човешко отношение като бременни в БГ... Тук са абсолютни говеда, даже те и блъскат, онзи ден ходих в данъчното, имаше опашка и само един човек ми каза да мина преди него и това беше турчин.
Има ли някоя мама, която може да ми препоръча слинг/кенгуру?  newsm78
Ние с ММ чакаме един бебешок много сладък да го гледаме днес следобяда и вечерта и отсега се чудим дали половин час след като дойде ще съжаляваме, че не сме избързали  Joy
А някой питаше за общината, аз съм родена в МД и миналата година трябваше да ходя за дубликат на акта ми за раждане в община Триадица

# 457
Офф момичета съвсем се обърках с тази адреси ,затова след около час ще отида до общината да питам как стоят нещата.И ако се наложи да сменям временното жителство с постоянно,да го направя докато има време.
Сутринта ми се наложи да отида на работа ,за да "предам властта" и ми стана едно криво.От днес има човек на моето място и ми стана едно ...
На отиване се наложи да се кача на градският транспорт.Никой не стана да ми направи място. Sad Едно момче ме видя и любезно ми отстъпи мястото си.А лелките ме гледат в корема и се подсмихват,но не се мърдат.На опашките в магазините също не ми отстъпват.Общо взето сте попаднали на хора,около мен не е  така.

# 458
Наистина ли има еднократна помощ за раждане и е 250 лв? Какви са условията за това и от къде се взима тази помощ?
Има.За първо бебче са 250,за второ 600,за трето 200. Получават се от Социални грижи по местоживеене. Трябва да отидеш с акта за раждане на детето,вземи си и копие.Направи си копие и на личните карти-твоята и на таткото. Там ще ти кажат и дали имаш право и на детски в зависимост от доходите ви.

# 459
Смятай нямате изчитане  Shocked

Честито на мамите с бебчета - бъдете здрави и много да ви радват   bouquet

Чудех се кога и аз ще се "разгнездя" и елате ме вижте - от седмица - шопинг, пране, сушене, сортиране  wash hang newsm28 Купих си пижами за болницата, на бебка памперси, козметика, дрешки, разни други нещица и сега започвам тези дни да постягам и багажа че знай ли се  #Crazy в предвид коя седм сме..
Аз също си чакам едни неща от САЩ - уж един приятел щеше да ми ги носи - и какво стана - поръчах ги от Амазон до него, като имахме уговоркаа да ги вземе със себе си като се прибира до БГ през април и познай - той се прибра в БГ без да ги вземе - нямал място  #Cussing out ами да беше ми казал, че няма да ги вземе - въобще да не ги поръчвам ! Сега си ги чакам по пощата - някакви негови хора са ми ги пуснали до БГ на 2 май- шипинга ми е около 80 $  #2gunfire и се надявам да стигнат на време ! Не че са нещо жизнено важно - едни стикери за стаята на бебка, едно перденце и бебефон. Но исках да сме готови със всичко, когато се появи мушицата newsm32

Момичета какво си приготвяте за болницата за вас и бебето, защото в болницата в която ще раждам като попитах (знаейки че вс. болница си има изисквания) ми казаха : Памперси и дрешки за бебето - за вас - каквото си прецените. Но в предвид условията там аз мисля да си взема всичко от - до включително и чаршафи за мен и бебето. Моля Споделете какво фигурира във вашите списъци за болницата.  newsm78

# 460
За еднократната помощ трябваше и някакво свидетелство/декларация от ГРАО за броя деца, родени от майката. Направете си копия на акта за раждане, защото социалните задържат оригинала, докато се изплати сумата.

# 461
Благодаря момичета за отговорите!
Аз смятам за болницата да взема,2 нощници/рокли,халат,чехли,чорапи,помпа за кърма,еднократни гащи,превръзки,крем за зърна,тоалетни принадлежности,крем за стрии за сега това се сещам.
За бебето памперси,мокри кърпи,дрехи.Това се сещам на прима виста

# 462
Оффф и аз съвсем се обърках за тия помощи от 250 лв не знам защо мацката от общината ми каза,че при тях съм щяла да ги взема,но се сетих за едни приятели дето бяха като нас и им се обадих и се оказа,че наистина е по постоянен адрес по лична карта на майката... newsm78(даже са били 200 лв при тях не 250 ма то зависело от самата община колко давала)
Съжалявам ако съм подвела някой,просто явно и аз съм била заблудена Mr. Green

# 463
Какво няма да сме заблудени,като всичко е толкова объркано,че нямам думи.Само като се сетя за лелките в общините колко са "любезни и отзивчиви" и колко ги мързи,ми призлява

# 464
  • Видин
Еднократната помощ за раждане на първо дете е 250 лв навсякъде не зависи от общината и аз смятам, че се подава в социални грижи по местоживеене (постоянен адрес) на майката, но трябва да си се пита в социалните, те дават декларация за попълване след като детето вече има акт за раждане, а за детските ми казаха, че докато не му се поставят първите ваксини, за да може педито да издаде бележка за социалните, че е ваксинирано детето, не могат да се подават документи, но то така или иначе прага е много нисък и аз незнам колко от нас ще се доредят до детски...аз и с баткото не взимам, щото сигурно съм много богата  Shocked  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт