Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 518
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Сега се замислих за адресните регистрации...Аз съм на един адрес, таткото е на друг, а живеем на трети адрес. Третия адрес ли ще е на бебо ...ще излезе, че сам си живее там  hahaha
Ади, indidiveritas  newsm10

# 436
 Здравейте мамчета!  bouquet Не съм писала от доста теми, но бях на работа дори и след 45 дневния ми болничен и ми беше доста трудничко да следя всичко тук,но във Фейса редовно следя новостите.
Честито на мамите с вече появили се бебчета  Hug
Четох по напред в темата,че някоя мама питаше за периода на прибиране на матката при второ раждане и колко боли. Та да кажа как преминаха нещата при мен.Приблизително около три дни усещах болки и то предимно когато кърмех малката.Болките са същите като при контракциите при самото раждане.Изключително неприятни,малката сучеше а аз се чудех на къде да застана от болки...но и това преминава  Simple Smile
На мамите с малки дечица да ги подкрепя и тях с няколко думи Wink Момичета не че искам да ви отчайвам, но докато и второто дете не навърши поне 3 годинки цирка ще  е пълен  Heart Eyes Моите сладури са с 1г. и 7м. разлика,бабите и двете работеха,таткото по 15ч. на работа-беше кошмар....
Но сега след толкова години искам да Ви кажа,че всяка една изхабена нервна клетка си е заслужавала.Макар,че на моменти ми се струваше,че повече не мога да издържам.Аз съм силно "за" децата с малка разлика. Толкова са задружни,макар че са различни полове,търсят се,помагат си изобщо близостта им е много силна.
Дългичко ми стана постчето. Дано не съм доскучала Peace

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 01:19 от `Bobby`

# 437
  • София
Сега се замислих за адресните регистрации...Аз съм на един адрес, таткото е на друг, а живеем на трети адрес. Третия адрес ли ще е на бебо ...ще излезе, че сам си живее там  hahaha
Ади, indidiveritas  newsm10
Детето се води винаги на адреса на майката - независимо дали имат брак с бащата или не. Ние с моя мъж имаме брак, но той не си е сменил постоянния адрес и сина ми се води в София на моя адрес регистриран.
Иначе за адресната регистрация - актът за раждане на бебчо ще се издаде от общината, където е роден и адресната му регистрация ще е там, където ще живее - доки ми го обясни.
Актът за раждане на детето се издава в общината по постоянен адрес на майката, освен ако постоянния и адрес не е в друг град - тогава акта за раждане се издава в общината където е болницата. Аз родих във Вита, която е в община Оборище, но акта за раждане си взех в община Красно село.
Еднократната помощ се взема в общината където е постоянния адрес на майката - зълва ми ходи до Кюстендил да си подава документите, въпреки че е регистрирана с настоящ адрес в София.

# 438
Добро утро!
Относно адресите, актовете и т.н. искам да потвърдя, че е така, както adelina_bg го е обяснила. С една добавка: на мен ми бяха казали, че ако аз съм с постоянен адрес в друг град, трябва изрично да кажа в болницата, че искам актът да бъде издаден в общината по местораждане на детето, иначе имало риск да си отиде актът в другия град.
Незнам доколко е вярно. Някой в друга тема беше писал пък, че има разлика в това какво са приели различните общини. Та...само едно е сигурно: никой в държавните ни институции не е запознат с наредбите, как успяват да си вършат работата хич не ми е ясно.

# 439
  • София
Еййй,Окиаз...и ние сме така,знаеш ли Grinning не се бях замисляла. Аз искам да се впише на таткото на адрса,че той е в центъра и после като кандидатстваме за градина ще идкам да е в центърА,инаме моя е в красна поляна и ще е бая трудно да се довлачваме до там,тр все наще да организираме...
По написаното от Ади ще е пълно мазало Laughing
Бобби, дано си права,защото аз в момента вече съм в циклофренично насъроение преди еаждане и се балтая между радост и депресия и като ме хване деоресията си представям 2 дълго чакани деца,които след 10 год не щат да ме погледнат,псуват ме и ме обиждат...  #2gunfire

# 440
Бобби, дано си права,защото аз в момента вече съм в циклофренично насъроение преди еаждане и се балтая между радост и депресия и като ме хване деоресията си представям 2 дълго чакани деца,които след 10 год не щат да ме погледнат,псуват ме и ме обиждат...  #2gunfire
[/quote] Kanari , не така негативно. Не се притеснявай за отношението на децата след години. Те много добре разбират кой ги обича истински и му отвръщат със същата обич. Но ако родителите не намират време за децата си, нормално е такова отношение.

# 441
  • София
 Joy това с акта за раждане май е пълен бъркоч.
И аз и таткото сме от София, но на различни адреси и нямаме брак. Дъщеря ми е с адрес при мен, но пък акта за раждане и го взимах от Красна поляна, защото родих в Тина Киркова.
Пълен бъркоч

# 442
Еййй,Окиаз...и ние сме така,знаеш ли Grinning не се бях замисляла. Аз искам да се впише на таткото на адрса,че той е в центъра и после като кандидатстваме за градина ще идкам да е в центърА,инаме моя е в красна поляна и ще е бая трудно да се довлачваме до там,тр все наще да организираме...
По написаното от Ади ще е пълно мазало Laughing
Бобби, дано си права,защото аз в момента вече съм в циклофренично насъроение преди еаждане и се балтая между радост и депресия и като ме хване деоресията си представям 2 дълго чакани деца,които след 10 год не щат да ме погледнат,псуват ме и ме обиждат...  #2gunfire
За детската ясла/градина ... поне в момента като правиш регистрация в системата посочваш адреса на семейството. После се представя документ. Т.е. ако пишеш центъра, адреса на таткото мисля че после с неговата адресна регистрация може да си запишеш детето.
Разбира се за година и нещо могат много неща да променят.

Иначе за децата - какви са тези филми които си вкарваш. Аз съм на мнение, че ако отглеждаш детето с любов, уважение към неговата личност и внимание към нуждите му, същевременно с ясни правила, няма как да стигнат на 10 години да те псуват и обиждат.

За акта за раждане - не помня на Тео от къде го взе мъжа ми. Май беше от моята община (тогава Дианабад) с мъжа ми нямахме тогава брак, и той беше по регистрация в Перник. в деня когато Тео се роди ходи с документи от болницата до нотариус, за да признае детето. Акта за раждане мисля, че беше готов за 1 или 2 дни още преди да ни изпишат и той ходи да го взима ... Поне това са ми спомените.

# 443
На Ивайло акта за раждане помня, че мъжът ми го взе от центъра, но не помня от коя община. Нямаше общо с моето местожителство, а просто отделът за издаването им се намираше там( близо до пл. Гарибалди май...) Помня, че го взе изключително бързо, на следващият ден или два след изписването ни от болницата. Сега не знам, като ви чета, сигурно от моята община ще го издадат.

Когато ми се случи да се отдам на мрачни мисли, си представям какво ще е психическото ми състояние живот и здраве когато баткото е тинейджър а малката първи клас #Crazy Рисувам си всякакви апокалиптични картини hahaha

# 444
Добро утро момичета много сте мили и голям кураж ми давате. Ние сме все още 2в1 за сега нямам болки бебчо си рита, да видим до кога ще изкараме.
Алех добре дошла отново сред нас. Малко ми е странно и на мен, че сте задържалии бебо, мойта доки ми каза, че е време за раждане, както казваш ти може да са искали да си попълнят леглото. Ти как се чувстваш, настроена ли си психически за раждане  Mr. Green
Аз ти ние да не ни изпревари?  Mr. Green Как си ти болежки някакви?
Канари ти май най-много бързаш да родиш ама нищо не се знае живи и здрави може пък и да си преди нас. Като чета с каква лекота пишеш за раждането, малко ти завиждам аз съм бъзла голяма.
Ivvangeline като гледам и ти си за началото на юни, май скоро наистина ще започне бебевалежа  Mr. Green Браво за кефенските тонове и размерите на бебчо, май само моето ще е дребосъче, ама да е живо и здраво ще порасне  Simple Smile

# 445
Ади, права си - моят случай е такъв и сега си спомням тази подробност от обяснението. Моят постоянен адрес е в Самоков и затова актът ще се издаде от община Оборище, София.

Мами, навсякъде ми отстъпват място, пускат ме напред по опашките. Вчера се качих в един трамвай и един човек ми каза да седна, да не тръгне внезапно трамвая, той ми купи и даде билета.
Но пък в банката преди това бях втора и се  приготвих да чакам - една около 35 годишна беше наред и се запъти към гишето ... Обаче служителката й каза, и то не като молба или въпрос, а като констатация - "Госпожо, надявам се, нямате нищо против да обслужа първо бременната дама!" И онази се нацупи и врътна да чака:))

Алекс, нали помниш, че скоро те сънувах как те вкарват за 5 дни в болница за задържане, и то безсмислено ... Та май сънят ми е бил пророчески. Да не забравяме, че в съня ми бебето ти се ражда 5.100 кг:) Дупе/"бийп" да ти е яко:)))

# 446
Имам въпрос към тези, които ще съхраняват стволови клетки - те еднократно ли могат да бъдат ползвани?

# 447
  • София
При кандидатстване в детските градини се въвеждат адресите и на двамата родители и ако на единия родител адреса попада в района на градината получавате бонус точка, това няма нищо общо с адреса в акта за раждане на детето, така че споко

# 448
  • София
Имам въпрос към тези, които ще съхраняват стволови клетки - те еднократно ли могат да бъдат ползвани?
Стволовите клетки поне в нашата банка се замразяват в 2 проби. Ако се наложи използване се размразява едната, ако количеството не е достатъчно за операция се размразява и втората. Иначе ако количеството стига се пази втората ако се наложи втора операция. НО един път размразени не могат да се замразяват втори път.
Ние този път ще съхраняваме и от новия тип клетки - от тъкан от пъпна връв. Те са по-добрия вариант защото са единствените клетки, които могат да се размножават в най-чистия си вариант, по този начин дори да няма достатъчно материал за няколко седмици може да се достигне чрез размножаване на клетките. Този тип клетки се ползва повече при сърдечно съдови заболявания, както и при мозъчни (пр. Алцхаймер, но там е на етап опити само). С предното ми дете замразяването на втория тип клетки още не беше разрешен в БГ от министерство на здравеопазването и тогава съхранихме само клетки от кръв от пъпна връв.
Ние вече сключихме договора и съм много щастлива (комплекта си е при мен и ще чака готов в чантата). Иначе заради стволовите клетки се отказах от св.Лазар - искат ми пари защото няма да съхраняваме в тяхната банка. А Вита си работи с Булген и няма проблем, дори се оказа че моя доктор бил оторизиран от Булген да взема проби, така че няма да се налага да идва човек от банката.

# 449
Да, това с отстъпването на място е така и е много мило, че хората се сещат. На мен също ми правят път и ме обслужват с предимство. Досега само в КАТ оная кикимора се направи на тъпа с химикалката, ама тя зад гишето едвали ми е видяла корема. Не че някой ни е длъжен, но е гъдел да ти се обръща внимание.

Общи условия

Активация на акаунт