Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 555
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Понеже и аз съм с различен постоянен и настоящ адрес искам да попитам Petrohanka къде си питала за акта за раждане и еднократната помощ. Понеже се чудя вече кого да попитам за достоверна информация, че те в тези институции са едни любезниии Simple Smile Аз бях разбрала, че за еднократна и за детски трябва да се подават документи по постоянен адрес, пък никак няма да ми е удобно...А за акта за раждане въобще не се бях замисляла къде трябва да ми го издадат   Embarassed

# 421
Ади, не ползвам доставчик, открих няколко сайта, който доставят на разумни цени до България. Аз лично поръчах от http://www.primimesi.com/, но още не смея да ти ги препоръчам, т.к. се оказа, че количката не била налична и сега чакам да я доставят на тях.
За някой неща пише, че доставката е безплатна, но за количката взеха 25 евра. Ако искаш мога да видя кои бяха другите 2 сайта дето доставят.

# 422
Благодаря ви, момичета!

# 423
Ох, много съм зле  Embarassed Ако някоя друга мама има информация по въпроса, ще се радвам да се включи  Hug

# 424
Галимира само да споделя първото ми раждане беше нормално ,и нашата пъпна връв беше увита около връта тялото и самата пъпна връв си беше направила възел,лекарката каза благодари се на бог че е била по дълга иначе е щяла да се стегне и всички знаем какво ще стане .Дали от тази пъпна връв или нещо друго каката не изплака веднага и ни държаха 3 дена в кувиьоз .И да си призная като чуя увита пъпна връв и настръхвам .Този път съм секцио не знам дали да се радвам или не, но ако бебо реши да си обърне в последния момент ,ще бъда нормално и доста се притеснявам от това .Най важното е да мислим позитивно и да вярваме че всичко ще е наред. Simple Smile

# 425
Скоро една позната роди секцио по желание и бебчето беше с увита около врата пъпна връв, лежа в кувиоз, не беше мн розово положението и са и казали, че само 2% се слчвало така. Може би е било по-сложно при нея, щом вие кавате, че често се случва.
Галимира твоя док ако казва, че няма проблем, според мен довери му се.
А как се вижда пъпната връв - до колкото знам на видеозона не се вижда?

Дидка и аз съм с болки в кръста от два дена и съм малко на тръни...да видим

Честито на мамите с  новоизлюпените бебчета  newsm51

# 426
mgamisheva и аз така си мислех за детските градини,но май става и с временен адрес,отделно,че може да се кандидатства по месторабота и по адресна регистрация,но с това ще се занимавам по-късно,че не ми е на дневен ред,но мерси все пак за инфото пак ще го проверя Hug

Zvezdichka_83 като ми издаваха документа за временна адресна регистрация ми казаха на гишето,че помощта от 250 лв ще я получа при тях,а акта за раждане на бебето ще бъде издаден от общината където е родилния дом.
За детски не знам как е въпроса,понеже аз няма да получавам.

# 427
*petrohanka* и аз ти благодаря на въпроса от  Zvezdichka_83 ,защото и мен ме вълнува.   bouquet

# 428
  • София
Просто док пусна измерване на кръвотока, нямам идея дали е функция, която имат всички видеозони или само някои, предполагам, че е вграден доплер. В общи линии много подробно ми показа как изглежда пъпната връв - кръвотокът се виждаше оцветен, а не черно-бял както всичко останало. После ми показа зоната на вратлето с всичките й кости и включен доплер - там нямаше нищо оцветено, т.е. нямаше пъпна връв. Малко лаишко обяснение, дано да се разбира Simple Smile

# 429
  • София
Ох, не е чак толкова зле по принцип - на таткото му намалиха заплатата  Sad и той се пребори та поне му намалиха работното време и си идва към 16-16.30. А пък преди обяд идва свекър ми да носи детската кухня и да я извежда, че на мен ми е невъзможно да тичам след нея вече. Досега се справях, но нали ви казвам, че ни почнаха зъбите и е ад. Само мрънка, реве, тръшка се за всяко нещо. Иначе бабите могат да я взимат за събота и неделя, но то тази помощ ми излиза през носа, те само я глезотят и е по цял ден на ръце. После само исдка да я нося.
Okiaz, и аз малко съм се шашнала, защото миналият път ме болеше кръста и имах менструални боки 1 седмица преди да родя.  Crazy Сега ме боли от доста време, де, дано устискам поне до 9ти месец.

# 430
Petrohanka   bouquet Аз имам адресна регистрация отдавна и макар че вече не живея там пак ще ми е по-удобно, отколкото в друг град Grinning  Та ще отида да питам за всеки случай.

# 431
А такааааа имам още 5 дена викаш  Joy Твойте болки в кръста както при ПМСто ли ги усещаш. Аз не мога да преценя дали от тежестта ме боли кръста или като предменструално и не са постоянни, а няколко пъти на ден за 5-10 мин, като не ми е стегнат корема в това време.  newsm78 Дано да устискаме наистина Praynig Praynig Praynig

# 432
  • София
Вижда се на видеозона като се пусне доплера

# 433
Ей, мами, като видях 10 изписани страници от вчера, си викам - само Алекс е родила и е пълно с честитки сега:) E, добре е, че бебчо ще постои още малко на топло.
От днес размерите на моя са 2720 грама, тоновете му "кефят", цитирам доки, има си водички, макар и не много, плацентата зрее. Вече няколко пъти сестра ми и доки изказват предположение, че ще родя по-рано от термина 5 юни и са ми дали зелена светлина след 15 май, демек другата сряда. Оттогава ще ходя на тонове вече по 2 пъти седмично. Мама е качила 7-8 кг от началото, после отиде да си накупи летни дрешки, бебчо също намаза, но за 2-4 месечна възраст, че са му много вече тия за 0-3. В H&M в The Mall на Цариградско има доста добри неща за бременни и бебовци на прилични цени. Реших, че панталони и поли с платки ще са ми удобни за лятото дори и след раждането.
Днес пак цял ден обикаляне ...
Иначе за адресната регистрация - актът за раждане на бебчо ще се издаде от общината, където е роден и адресната му регистрация ще е там, където ще живее - доки ми го обясни. За детските градини после пък е достатъчно само единият от родителите да има адресна регистрация в района на детската градина - мизерната точка е 0.1 така и така (за сравнение, за самотни майки дават 3 точки! Уточнявам, че за такава майка се води такава, чието бебе НЕ е признато от бащата, а не майка, която няма БРАК с бащата, в последния случай, ако той признае детето, майката НЕ се води самотна).
А, и доки още каза да си изберем педиатър на бебо в най-близкото до нас ДКЦ - за разните текущи неща по здравна каса, а ако се наложи нещо по-сложно и срецифично, тя щяла да ми препоръчва в крачка.
А другото кремче за зърна, освен Лансинох, е Гармастан. Дадоха ми от второто, но май ще си взема първото така като чета.
Мамииии, ще почнем да пукаме като пуканки скоро!!:)

# 434
 1countingsheep

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 00:34 от Nagainaツ

Общи условия

Активация на акаунт