Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 513
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Mimi.87 - не съм била аз  Simple Smile
аз още се чудя къде да раждам - Надежда или Тина Киркова... до вторник трябва да го измисля, че съм на преглед при Михова...

# 511
кrisskata ти дали днес не изкара 2ч. пред кабинета на д-р Ташков?
  Мими. 87 аз бях, аз бях. Само че не изкарах 2 часа, а 3.30 - нали акушерката ми беше объркала болничния  #2gunfire Ти щеше да раждаш секцио, нали правилно си спомням?  И при мен натам отиват нещата - моята бебка упорито отказва да се завърти. Може би ще се засечем и в Надежда...

# 512
Ехо и от мен мамчета,
Fashionmama - за хемороидите, много неприятна работа, но могат да станат по-големи и от самото раждане,вземи мерки навреме, само дето повечето мазила са протижопоказни при бременност, иначе кремчето е Proctoglyvenol, върши страхотна работа или пробвай няколко дни само течни храни и разхлабващи, дори ще се пречистиш, на мен добре ми повлияват крушите, особено на гладно.
Ivon_2005 и другите майчета от Варна искам да дойда на срещата, но не съм на 100 % сигурна дали ще успея, че малката от вчера е на антибиотик и е с гнойна ангина, аман вече, подготвяме операция на сливиците края на месеца и ме е страх, честно казано, дано е за добро.А иначе ще раждам в АГ, на 7-мия етаж съм решила, нормално, ако всичко е наред.Питах за цената - 700 лв., без списък с консумативи.
Исках още нещо да ви споделя - Доктора при когото раждах първия път ме посъветва след норм.раждане, с доста шевове да слагам върху превръзката си памук, напоен с риванол.Хем се чувствах по-добре,че ми държеше хладничко и много бързо се възстанових от пораженията. newsm51
Прегръдки на всички и стиснати палчета, че аз не пиша,не пиша, ама като почна и се забравям.

# 513
здравейте мами айде и аз да се отчета  Simple Smile днес бях на консултация и бебка ми е вече 2420 гр и най-важното определихме датата за секциото  newsm44 ще е 28 май. Бебка си е още седалищно и пъпната и връв е овита един път около врътлето- това малко ме уплаши но док каза да не се притеснявам и така сега само броя дните до 28 когато ще стана мама  newsm30

# 514
  • Бургас
Здравейте и от мен,
Аз да ви се оплача съм с много ниско кръвно,от както съм бременна съм с 90/60  и ми пада както днес на 70 / 50 и направо съм като парцал и не мога да стана от леглото. Кафе и кола по принцип не обичам, да съм изпила едно кафе през целия си живот, а газирано изобщо не пия, та ми остава варианта сол и айрян и днес цял ден ближа солта от дланта / само ми липсват текилата и лимона Joy/

Аз вчера бях в МБАЛ Бургас на отворени врати,много доволна останах от това,което видях,като се има в предвид,че аз раждах там 2004 год, разликата е огромна от тогава. И гледам пишете,че ще си носите помпа за кърма, а в тази болница има някаква много скъпа помпа/ струвала 7000 лв/, която правила чудеса,така,че там помагат на родилките ако имат проблем с кърмата

Там старшата акушерка даде списък какво е нужно, но това, което не видях да сме коментирали тук е , че искат картончето с кръвната група / ако го знаете моля да ме извините/

Има си отделна стая,където може да присъства таткото на раждането, таксите тук са 80 лв за нормално раждане и 100 лв за секцио

А като инфо знам,че в Приморско еднократната помощ при раждане е 2000 лв

Моят бебок  последно беше застанал напречно,утре съм на преглед и се надявам да се е обърнал,за да си родя нормално

# 515
Sisi_77 ,7 етаж е вип етажа ,възможно ли е за нормално да е 700 лева а за секцио 1300 лева такава голяма разлика .Да за този етаж не искат консумативите ама чака такава разлика между едното и другото ми се вижда много ?Да не бъркаш нещо сумата защото аз във вторник ходих пак и питах . newsm78

# 516
  • София
А,като заговорихте за хемороиди, оонеже аз си имам отпреди и със забременяването фатално се влошиха-никога не ми е помагал проктогливенол( макар че кркарят ми хаза че може,но аз знам че не помага,а сега слагам едно на хомеопатична основа (става за брем със сигурност) , ама вфекта ест в нулев.
Та въпросът ми е,ако някой вече е бил с такива проблеми-те пречат ли на клизмата, т е дали клизната им пречи и разширява и раздразва,че направо ще е нещо страшно...

# 517
Здравейте. Влизам с въпрос,ако има кой да ми отговори.  Имам спомени,че няколко мацки бяха  писали,че си бият Фраксипарин.  Бях извънредно на преглед......от утре г започвам,заедно с таблетки Дузофарм.  Притеснено ми е....надявам се някой да сподели за какво са били предписани в случая.      Praynig.............
Не съм чела последните страници.....

# 518
Ивон_2005, снощи бях там и говорих с една акушерка, тя ми каза - нормално раждане на ВИП-а е 700 лв. и засега има места, и в тази цена влиза екипа, иначе първо каза 800 лв., а после проверява ценоразписа и каза - 700.Предпочитам там, заради самостоятелната родилна зала и да съм по-далеч от вероятността да раждам с някоя многодетна мама от Максуда.Ако ме е излъгала акушерката, то и аз значи те лъжа, мисля че преди време беше 1000 лв., но си намалиха цените преди време.За секцио не съм питала, надявам се да не става нужда.

# 519
А,като заговорихте за хемороиди, оонеже аз си имам отпреди и със забременяването фатално се влошиха-никога не ми е помагал проктогливенол( макар че кркарят ми хаза че може,но аз знам че не помага,а сега слагам едно на хомеопатична основа (става за брем със сигурност) , ама вфекта ест в нулев.
Та въпросът ми е,ако някой вече е бил с такива проблеми-те пречат ли на клизмата, т е дали клизната им пречи и разширява и раздразва,че направо ще е нещо страшно...
Оф, и аз се чудех същото  newsm78 Anyone?

milisa, аз не мога да ти помогна, наистина изглежда да си много притеснена, надявам се, че всичко е/ще е наред  Praynig  Hug

# 520
milisa, няма страшно, аз съм на фраксипарин от почти месец вече, през ден. Първо ми показаха как се бие и после се свиква - става за секунди, супер лесно. При мен беше заради съмнения в изоставане на растежа на бебо заради евентуално стесняване на артерии ли и аз не знам - от доплера нещо. Обаче бебчо си върви точно както трябва на тегло. От фраксипарина се е подобрил онзи показател от доплера: RI.  Не трябва да е над 0.6, при мен беше 0.67, сега е 0.53. Доки е доволна.
Ти всеки ден ли ще го биеш?

Забравих коя мама още беше на фраксипарин от самото начало на бременността - тя ми писа тогава аз като се бях ошашкала, за което й благодаря. В  повечето случаи няма нищо, но докитата се презастраховат, да знаеш. А и вече сме накрая - все ще са пораснали бебчетата, опасно е да изостанат с растежа в началото и средата на бременността.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 22:20 от Ivvangeline

# 521
milisa - това  го копнах от листовката на медикамента, възможно е кръвосъсирването ти  да е по-бързо/интензивно от нормалното и лекарят ти се застрахова. Не се притеснявай( доколкото е възможно), сигурна съм, че всичко ще е ок.

ПРИ КАКВИ СЛУЧАИ СЕ ИЗПОЛЗВА FRAXIPARINE
FRAXIPARINE е противосъсирващо средство - антикоагулант. Принадлежи към групата на "нискомолекулните" хепарини.Предотвратява появата на тромби (кръвни съсиреци във вена или артерия) и повторното им образуване.Нискомолекулният хепарин се прилага при:
• Профилактика на тромбемболични заболявания:
- свързани с операция
- при високо рискови пациенти (дихателна недостатъчност и (или) инфекция на дихателните пътища и (или) сърдечна недостатъчност), лекувани в интензивно отделение
• Лечение на тромбемболични заболявания
• Предотвратяване на кръвосъсирването в екстракорпоралния ( извън тялото) кръг по време на хемодиализа.
• Лечение на нестабилна ангина (гръдна жаба) и инфаркт без Q-зъбец

# 522
здравейте и от мен,

следя ви изкъсо  Laughing, но от телефона и е  много неудобно да се пише (както знаете).
Бях доста време при родителите си и сестра ми (за последно преди раждането) и така, поглезиха ме  Wink.

Мен още не може да ме хване гнезденето. Имам вече почти всичко, повечето неща ми ги дадоха приятелки и сестра ми. Останаха ми някои дреболии.

Melisa не се притеснявай, всичко ще е наред Аз съм на фраксипарин от 22 октомври и вече ми е като миенето на зъби  Laughing. Те се препоръчват при лош кръвоток, т.е бебто не се изхранва достатъчно от плацентата.

И аз имам проблем с хемороиди - бях на хирург, че преди около месеца доста кръв имаше и се уплаших. Не ми педписа нищо само каза, да не ползвам мокри кърпички, а чиста вода и да гледам мястото да е сухо  Embarassed(ама и аз как го обясних)

Приятни сънища на всички Hug

# 523
  • Бургас
На мен преди повече от месец ми каза докторката,че бебето вървяло с три седмици назад и ми изписа Флебодия, аз много се чудех дали да го взимам, да не ме разберете погрешно,по принцип си слушам докторката, но не исках да повярвам и да се филмирам,че толкова много ще изостава и преди да купя лекарството прочетох листовката и в интернет отзиви :
Това е от листовка:

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЛЕБОДИЯ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Името на Вашето лекарство е Флебодия.
Флебодия повишава тонуса на мускулите на стените на вените (венотоник) и защитава малките кръвоносни съдове - капилярите, като увеличава устойчивостта им на вредни влияния (васкулопротектор).

• при проблеми в кръвообращението (тежест в краката, болка, отпуснатост на кожата при залежаване)
• за лечение на признаците на обострени хемороиди
• за лечение на капилярна чупливост.

И после прочетох,че жени и мъже пишат че им ги изписват за хемороиди и си казах, дано помогне за бебчето,но и да помогне на мен за хемороидите /аз си ги имам от първото раждане /

И да ви кажа определено смятам,че получих облекчение,много рядко се обаждат,а преди вечер се събуждах от тях и сега ако се случи се мажа с Чаевец

# 524
y_a_n_a , ако ще почваш текилата викай да правим парти  Mr. Green

Аз честно казано, нямам и идея (пък и желание да разбирам) какво е хемороид и има ли то почва у нас. Но стискам палци да се оправите момичета.

milisa аз не мога да помогна, ама съм останала с впечатление, че много се разбираш със следящия те лекар. Защо не го пита, за да не се притесняваш сега излишно.  Hug

някои пак се позагубиха ... serendipity_85 не се е появявала от няколко дни

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 23:00 от mgamisheva

Общи условия

Активация на акаунт