Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 508
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Там старшата акушерка даде списък какво е нужно, но това, което не видях да сме коментирали тук е , че искат картончето с кръвната група / ако го знаете моля да ме извините/
Аз доколкото знам това картонче е задължително във всяка една болница при постъпване за раждане и трябва да е приложено заедно с направлението за раждане.

# 526
  • София
Здравейте. Влизам с въпрос,ако има кой да ми отговори.  Имам спомени,че няколко мацки бяха  писали,че си бият Фраксипарин.  Бях извънредно на преглед......от утре г започвам,заедно с таблетки Дузофарм.  Притеснено ми е....надявам се някой да сподели за какво са били предписани в случая.      Praynig.............
Не съм чела последните страници.....
Милиса, мила дано всичко се оправи. Каквото трябва пий или слагай инжекции, имаш още повече от месец, ще порасне бебка не се притеснявай. Виж на Иваджелин също и бяха казали че бебока изостава малко и с фраксипарина всичко се оправи. Горе главата и мисли позитивно   bouquet
Ама тя ме е изпреварила и е писала вече, както ида е.

За хемороидите пробвайте цикатридина, хомеопатично е и поне на мен ми помага, когато имам нужда.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 23:00 от adelina_bg

# 527
milisiaднес се сетих за теб и се зачудих дали всичко е наред с теб и бебо,всичко ще бъде ок не се притеснявай Hug Hug Hug

картончето за кръвната група плюс изследванията за хив и вассерман ми казаха да нося задължително.
Аз съм решила и тензухени кърпи да си взема ако ми дотрябват, малки шишенца с вода,мокри кърпички за гърди с ланолин(на чико намерих).

# 528
milisa, момичетата вече са казали, но да се включа и аз Simple Smile
И аз съм на фраксипарин от началото. При мен е заради склонност към тромбофилия, открита при генетично изследване преди бременността. Принципно е напълно възможно човек да го има и да не знае и да си износи без проблем бременността. Инжекциите подсигуряват доброто хранене на бебето и предотвратяват образуването на тромби, които могат да намалят кръвотока към бебето.
Принципно има някакво изследване за определяне дали изписаната доза е точна - в София се прави в 3-та градска, но аз засега не съм го правила. В добавка към фраксито, аз доскоро пиех и аспирин протект със същата цел.
Иначе самите инжекции аз само в началото ги поставях в корема. После минах на краката - от вътрешната страна на бедрата и нямам белези. Принципно казват в ръцете, ама не смея там, защото  е много видно място Simple Smile
Малко остана - всичко ще бъде наред   bouquet

# 529
Сещате се как се притеснявам......благодаря ви момичета  Hug.

Ivvangeline,TINN,y_a_n_a
,вие още ли си биете?  
mgamisheva,да,наистина много се разбирам с доктора. Днес ми отдели 40 мин. за прегледа и накрая каза,че е прегледал всичко в най-малки подробности и нищо притеснително няма,но предлага да започнем с инжекжиите и хаповете, поради съмнения че изостава в растежа,вече не 1 ,а 3 седмици,няма достатъчно добро изхранване на плацентата. За 1 седмица е +100гр.  Да не ви занимавам толкова с моите проблеми,кофти ми е....вярвам,че всичко Е наред  Praynig.
Иначе трябва да се бие всеки ден и утре ще мисля при личният ли,къде да ходя да ми бият инжекциите  newsm78...  Иначе док каза,че се спира към 37г.с.  заради риска от кръвозагуба при раждане,заради не съсирването на кръвта.
Още веднъж ви благодаря.Много ми помагате всички.

mgamisheva ,Мечо Пух,Sky Dreamer,Ади,*petrohanka*   bouquet.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 23:08 от milisa

# 530
Сещате се как се притеснявам......благодаря ви момичета  Hug.

Ivvangeline,TINN,y_a_n_a
,вие още ли си биете?

да, аз още си бия всекидневно фраксипарин. И според доц. Димитрова ще го бия и след раждането/ Ако правилно съм разбрала поне още 1-2 седмици след раждането. Да допълня, че при мен е доказана тромбофилия 4G/4G и предишни проблеми, които няма да споменавам сега.

milisa не се притеснявай -всичко ще е наред. Утре ще ти покажат как се бият, лесно е. Вече сме към края - стискам палци, но всъщност съм сигурна, че всичко ще е наред  Peace

# 531
  • София
milisa нашата бебка също върви назад и е много мъничка...но за сега моята доки нищо не ми е предписала...само ме гледа с доплер за да види дали я захранвам правилно и всичко беше ок...другата седмица съм на преглед и се надявам бебка да е пораснала, че и аз като теб се притеснявам, но се надявам, че всичко ще бъде наред. А и за храненето Доки ми каза да наблягам на белтъчините и давидим дали бебка ще наедрее. След прегледа ще пиша какво е казала Доки ииии успех на теб..сигурна съм, че няма нищо страшно  Hug Hug Hug Hug Hug

# 532
  • Бургас
mуilisa  аз не си бия инжекции,даже за първи път тук чух за тях, аз пия повече от месец Флебодия, както писах по-горе и на мен ми каза,че е 3 седмици назад, но важното е при прегледите да гледат дали се развива правилно бебчето,а не главичката примерно да е 3 седмици назад а другите неща да отговарят, поне аз така си го обеснявам а и за това се раждат бебенца от 2.500 до над 4 кг.
Аз сега с тази бременност разбрах,че съм се родила 2.800, поне с това майка ми ме успокои,че просто може а е по-малко бебчето,а сина ми го родих нормално 3.800 кг. Така,че божа работа,важното е да са живи и здрави,а после ще наваксват ако са по-малки бебчетата

# 533
  • София
Благодаря и аз за мненията,ще изпробвам нещата,но след раждането,т к имам седмица дотогава и по никакъв начин няма да ми подрйстват за толкова..по-скоро ме притеснява,ако при клизмата пъхат нещо ( нямам идея как се прави) ще ми се разкаже играта,защото ще ми го сцепят и ще настане ад...

# 534
  • Sofia
milisa аз също съм на Фраксипарин всеки ден от към 7 г.с., а също и аспирин протект до преди известно време (който си го пиех още докато опитвахме). Аз съм като TINN  (доказана тромбофилия 4G/4G още при първата ми бременност + мутация на MTHFR - неусвояване на фолиева к-на в обикновената й форма) и при тази бременност изобщо не се замислиха (наистина има известна доза презастраховане, защото много жени може да имат тази мутация и никога да не разберат - мен ме прати ендокриноложката, при която ходех без някакви конкретни причини).
Аз продължавам да си ги бия в корема (имам си предостатъчно сланинки там поначало  Simple Smile , та свършиха и те някаква полезна работа  Joy )
Като ти покажат веднъж е лесна работа (аз сама си ги правих от първия път), а и ще ги слагаш малко време; важно е наистина кога да ги спреш, защото разреждат кръвта (кръвта при бременност попринцип е по-гъста от обикновено, доколкото съм чела); аз като правих аборта в 6м ги спрях 4-5 дена по-рано доколкото си спомням...
Важното е да свършат работа за бебока  Peace

# 535
  • София
Милиса,  не съм компетентна за фраксипарина, но пък виждам много момичета се включиха. Всичко ще е наред, сигурна съм Hug Hug Hug
Канарче, ти все пак ги предупреди преди секциото. Поне да са по-внимателни, знам ли...

# 536
Да,много  момичета се включиха. Наистина ужасно ви благодаря  Hug.Много изчерпателно и много полезно.Имах нужда от това.   

# 537
Канари, не влияе клизмата, тя изобщо не се усеща (не е като катетър). Ако хемороидите са много възпалени може после да те боли от многото дрис***, но в никакъв случай от самата клизма.
Аз имам проблеми с хемороиди от години, но пък за късмет никакви такива през бременностите (ама то е нормално - без алкохол, газирано, шоколад, които иначе не ограничавам  Mr. Green ).
Подкрепям за цикатридината, много помага. Иначе няколко трика, които не лекуват, но облекчават болките:
- лежане с повдигнати на 45 градуса крака, ако някой все още може да лежи по гръб
- редуване на горещ и студен душ
- памуче със студен реванол
- или напоено със смрадлика

# 538
  • София
Мерси,Дейзи,това е успокоително Simple Smile мен напоследък все такива л**** истории са ми в главата...ужас  Simple Smile

# 539
milisa, още си бия фраксипарина, да - току що се набодох пак. Игличката е супер тънка и къса и както да я забиеш, няма как да стигне по-надълбоко от кожните слоеве. Бие се под ъгъл от 45 градуса в кожна гънка, която си стисваш с пръсти, на около 4 пръста разстояние от пъпа в едната или другата посока (аз ги редувам). Може и в крака, ръце, но най-ок в корема ми каза доки.  Я да ти обясня по-подробно:
Скрит текст:
Приготвяш си инжекцията (те са си готови напълнени, само разопаковаш) - махаш гумената тапичка право нагоре, дръпваш буталцето малко назад и почукваш с нокът да спаднат капчиците, леко почваш да натискаш буталцето докато се изкарат всички мехурчета въздух и не тръгнат капчици от иглата. Правиш кожна гънка, дезинфекцираш с памуче със спирт, малко да засъхне, да не е съвсем мокро мястото и вкарваш иглата докрай под ъгъл от 45 градуса, натискаш буталцето до край, не е нужно да е бавно, вадиш иглата и пак дезинфекцираш с памуче. То се засяга само кожата, няма никаква кръв, най-много една капчица да излезе. Това е. Аз похабих 1-2 инжекции докато свикна да го правя както трябва, ама карай. В аптеките струват по около 4 лв. инжекцията, в кутии по 10, може и на бройка.

Споко - всичко ще  е наред!!

Общи условия

Активация на акаунт