Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 500
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За хемороидите - не мога да помогна - миналият път ми се разминаха, нищо че бях нормално.
За растежа на бебетата - не се стряскайте толкова, тези ехографи показват всеки път различно и дават много отклонения. От другата ми отчетна имаше една мама в Англия дето така я бяха наплашили - че бебето не расте, не се развива, щели да го вадят по-рано, пък тя си го изнаси докрая и си беше едро бебе.  Peace
Ох, нещо и аз взех да се филмирам - имам чувството, че корема ми е паднал леко. Преди ми беше толкова високо, че не можех изобщо да дишам, а сега съм ок. И от 2 дни вече не си виждам пъпа, т.е започнал е да сочи надолу.Отделно имам болки в кръста и предменструални, а и засилено течение. Лошото е, че миналият път така ми изтекоха водите без изобщо да разбера  Shocked, малко по малко и си мислех, че е по-силно течение.  ooooh! Оф, много ми е рано да раждам в 34 седмица съм, въпреки че бебчо върви 2 седмици напред. Ако се тръгне ще трябва да ходя в Майчин дом.  Confused Лошото е, че нямам още никакви документи от АГто - обменна карта и направление, ще ги взема чак на 14ти.
И на мен миналият път като отидох да раждам ми казаха, че бебето е под 3 кила, пък тя се роди 3550 и ги шашна. Grinning

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 11:35 от Дидка-бандитка

# 541
Дидка, не се филмирай мила, аз съм в средата на 37 г.с. и моя корем сочи надолу от около месец и дишам по-леко и забравих какво е да имаш киселини. С предменструалните болки си карам вече от 10 дена със сигурност, вече не ми се и вярва да родя скоро.
А пък тук една моя приятелка роди март месец, ден преди да роди и казаха, че бебето и е 3000 грама, а се появи на бял свят 3700 гр. Грам не вярвам на тези техники.

# 542
Хриси_D да се обадиш ако се засечем пред кабинета или в Надежда! newsm03

# 543
Дидка-бандитка къде си се разбързала, стискай кълките, на мен лекарката ми каза, че няма как да не разбера ако изтичат води, не било като течение а по течно като напишкано, ама и аз незнам.
Иначе и аз съм една от мамите наплашена с малко бебе за 2 седмици ехографа показа, че е наддал само 20 гр. чувството е ужасно не го пожелавам и на най-големия си враг. Да знаеш, че детенцето ти се мъчи вътре и не расте, а ти няма какво да направиш  Cry Обаче имам някаква надежда, че ехографа греши и дано.
Иначе се чувставам добре беборан си ритка и така.. айде да включат и другите заподоздряни..
А и да кажа, че за да подпомогнем изхранването на малкия на мен ми изписа дузодрил, по рано бях писала но явно само аз го пия.. айде  Hug

# 544
zornica88 , az ti nie, alex_n стискам палци , както и на всички други разбира се всичко да е наред Simple Smile Kanari и другите, които ще раждате в Надежда направихте ли си определяне на кръвна група в Хематологията?
Имам още един въпрос: Стерилизаторът ми на Авент за микровълнова, едвам влиза в нея и не се върти, като я пусна..дали ще стерилизира адекватно?
За хемороидите аз имах един преди и сега пак го имам, ползвам Масту и Троксевазин, помагат ми доста

# 545
Момичета, не са ли ви определили кръвната група с първите кръвни изследвания за бременността - там с HIV, хепатит и сифилис? При мен е така. Аз си я знаех от едно упражнение по физиология в университета - поне се потвърди, хах:)
Иначе направо ще ме скъсат тези киселини. Всяка вечер и през нощта е ужасно, дъвча талцид или гавискон - а снощи 2 пъти и пак без резултат. Бебо е горе още и затова ...

# 546
milisa , и аз съм в отбора на Фраксито, само че аз си бия Клексан, уж е по-пречистената форма на Фраксипарин. При мен е заради тромб и след това белодробна тромбоемболия. Доста време си биех сутрин и вечер, но като стигнах долна граница на разредана кръв започнах веднъж на ден, а сега от месец и нещо съм през ден, за да ми е кръвта в средни норми. Фракипарина разрежда кръвта и доставя качествена кръв на бебето. Но за самото раждане кръвта трябва да е нито рядка, нито гъста. Но те докторите си знаят какво да правят и как да регулират гъстотата. Само трябва ако отидеш по спешност на раждаш да кажеш, че си биеш Фракси, за да ти пуснат изследвания.
Аз все още си ги бия в корема, казаха ми , че там се усвояват най-добре, иначе може и на ръцете и краката, стига да не е мускулно. Hug

# 547
Ivvangeline Определиха ми я, но болницата иска да е по-официално от Института по хематология( защото при рискови ситуации не искат да се доверяват на съандартните лаборатории, които грешали), за това се обърнах към тези, които ще раждат там, че не ми се занимава повторно да ми я определят. Иначе какво си учила? И ние сме си я определяли по физиология Simple Smile

# 548
DrDD, молекулярна биология, та това беше в 3-ти курс по физиология, иначе имам и магистратура по микробиология и микробиологичен контрол. А ти си лекар, нали?Simple Smile

# 549
Здравейте и от мен момичета  Grinning от няколко дни нямам интернет и успявам да ви чета, но ми е много трудно да пиша от телефона.
ivangeline, за киселините опитай сиропа на гавискон. Има много по-голям ефект.
На нас ни определиха дата за секцио 30-31ви май. Малко ми е притеснено, че е само 7 дни преди термин, имам чувството че бебо ще избърза. Ще раждам в Шейново. Има ли и други мами по това време там?

# 550
Здравейте момичета,
Аз първо да се отчета.
Днес уж за тонове, ама направиха всичко. Взеха и микробиология, и кръв, ама сега пуснаха доста повече неща от една ПКК. Понеделник тестуване за алергии ще правя.
Всичко е ок, гледхаме София - 3214гр я показа Simple Smile Май и тя като батко си 10 дни преди термин ще е къ 4-ка Simple Smile, но аз предпочитам така да е. Изчака ми се чакалото, отидох в 8 и си тръгнах в 11, но си беше бая обикаляне по кабинети, родилно, лаборатория. Докторите бяха в секцио и добре, че сестрата от кабинета можеше да свърши повечето неща.

Сега започнах най-накрая да пера, след малко свършва едната пералня, след малко пускам друга и
продължавам със сортирането на дрехите.

Имам още един въпрос: Стерилизаторът ми на Авент за микровълнова, едвам влиза в нея и не се върти, като я пусна..дали ще стерилизира адекватно?
Доколкото са обяснявали на лекциите, и то за няколко марки стерилизатори за МВ винаги са казвали, че НЕ трябва да опира в стените. Може да питате в магазина или да го сменят или дали е проблем  Peace Може и майки ползвали такъв да се включат, аз имам електрически.

shmoksi успех в намирането на компания  Hug

# 551
Да се включа и аз по темата с хемороидите: Аз нямам проблем през бременността, но преди това имах и определено Цикатридина ми помогна.

Аз бях на ЖК сутринта, дадоха ми вече направление и обменна карта, слушаха малко тонове и много се смях - всеки път, като слушат, ми казват "мъж ли беше?" и аз всеки път обяснявам, че е момиче.

# 552
А на колко минути се пуска този за микровълнова? Упътване нямам  Rolling Eyes

# 553
  • София
Като заговорихме за стерилизатори,не съм запозната с микровълновите, ама аз нали се взех този на томи типи и го изпробвах преди месец-доста тъпо измислен-първо всеки път при вкл в контакта започва аятоматично да се самостерилизира,и дори да натисхам копчето за спиране-нъц. Т е винаги тр да има вода в него,щото ще го включи някой бес да иска и знае и ще изгърми. Това иди дойди...като свурши процедурата,дори и 10 мин да изчакам,капака е толкова врял,че не може да се пипне,да бяха предвидили някаква дръжка...та такс-не че няма да си го хвана с ръкохватки,ама все пак не е от бай-евтиниите,можеше елементарни неща да предвидят.а да,и самия капак толкова калпаво затваря машината,че при леко побутване се килва...

# 554
На нас ще ни дадат стерилизатор - мисля на Чико. Дадоха ми и помпа на Авент без шишенцето, но като ми обясниха в магазина кои уплътнения трябва да се сменят, пък да купя и шише, че моите на Нук не стават, направо решихме да вземем нова помпа. Но нито съм я разглеждала, нито знам как да я разглобя и кои части да й стерилизирам ... Купили сме всичко, с изключение на козметиката, но си блея в пълно неведение - все едно имам още 2-3 месеца време:) Още се довършва и стаята на бебо, не са му сглобени мебелите, така че не мога и да почна да пера дрешките.

Общи условия

Активация на акаунт