Въпрос към родилите първото си дете на 35+

• 896
  • 5
  •   1
Отговори
Трябва да взема едно решение, имам си вече мнение по въпроса,
но ми се иска и малко споделен опит...

Въпросът ми е:
В коя седмица от бременността си родихте, имаше ли усложнение при самото раждане,
раждането естествено ли си започна или нямахте родова дейност и го предизвикаха?
Ако можехте да върнете вреемто назад, бихте ли родили с предизвикано раждане в 39-та седмица?
Благодаря  Grinning

# 1
Честито!
По въпросите:
1.36 седмица. Започнах през нощта да не го усещам достатъчно често. Сутринта в болницата. Тоновете не достатъчно добри. След 3 часа секцио. Притеснявах се дали бебето е достатъчно зряло. Беше идеално.
2. В началото на бременността питах родителите ми АГ специалисти. Имам ли шанс за нормално раждане. Отговора беше на тази възраст риска от нормалното е по-голям от при секциото. Затова изобщо след 20 седмица не съм се замисляла за нормално.
3. Мога да родя още 5 по същият начин.

# 2
  • София
Родих в 42 г.с. Раждането беше нормално, с епидурална упойка. Бях с предизвикано раждане - първо подготовка на пътищата с хапчета за 2 денонощия и накрая гел. Заради възрастта ми имаха нагласата, че може да се стигне и до секцио. Преди да родя ми правиха какви ли не изследвания, включително, когато бях в болницата за предизвикване на раждането, ме преглежда офталмолог, кардиолог (+ехограф на сърце), ендокринолог и не помня още какво.
Ако има някакви конкретни причини да е с предизвикано раждане в 39 г.с., ОК, иначе не виждам смисъл.

# 3
  • София
Родих на 35г и 10 месеца.
Родих със спешно секцио в 39 г.с заради кръвно,а по принцип щях да съм планово секцио защото:
бебето беше седалищно; шийка-4-5см; никакво разкритие;никакви контракции; имам счупвания на прешлени;
Усложнение по време на операцията нямаше/бях в съзнание,чух,видях и целунах бебчо/,както и след това. На следващия ден си гледах бебето. Peace

# 4
  • Варна
Аз родих 3 месеца преди да навърша 36 - нормално, без никакви усложнения. Бременността ми също протече нормално, не съм имала никакви предпоставки да избера секцио, съответно не съм се замисляла и за секунда. Лекарят ми беше ЗА нормално раждане също. Според мен е пълна глупост някой да отсече, че само заради ЕГН-то си трябва да родиш секцио. Раждането започна 11 дни преди термина, около 1 сутринта, в 11 родих.
Защо трябва да се предизвиква раждане в 39-та седмица, има ли някаква причина, която да го налага?

# 5
Не, не секцио. Предизвикано в смисъл стимулирането с хормони.
За сега конкретна причина няма, освен възрастта-над 35.
Предизвикано раждане в 39 седмица, било по-сигурно за бебето,
избягвало се голям процент мъртвородени деца, които загивали точно на края.
По принцип, ми се иска да си следвам естесвения ход на нещата.
Те и тук така действат, не вкючват на системи под конвой.
Секцио пък е в много крайни случаи.
От друга страна, имам много познати, които са раждали над 35 и все
с по две-три седмици преждевременно. Но пък ето, милинка, на 42-та..
То е ясно, че всичките ми статистики са на принципа приятелка на приятелката  Crazy
но поне някак да помисля на глас...

Общи условия

Активация на акаунт