Любители на Котки Тема 73

• 34 654
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Izma, тоалетната стои в нашата баня, няма никакъв проблем с нея (освен ако не ме домързи да я почистя хахах), но за цветята моята прогноза е много лоша. Аз един зюмбюл не можах да опазя две седмици, такова ядене падна...камо ли много цветя.

# 91
  • на морето
Здравейте писета и мацки !  Hug
Честита ни нова тема - Мис Нели    Heart Eyes жива и здрава !
 Малко "на патерица  " всичко най -хубаво за РД! От здраве , късмет , щастие и любов да не се отървеш !   newsm51 newsm67 newsm59

Попаднах на тази информация , може да е полезна за някой от четящите тук :
https://www.facebook.com/#!/4lapi/posts/10151416405815779
От 14.05. до 22.05.2013 г. екип на "Четири лапи" ще кастрира, ваксинира и обезпаразитява улични и дворни животни в гр. Сопот и околните села от общината. Това е трети проект на "Четири лапи" в Сопот. През 2009 г. бяха обработени общо 98 бездомни кучета и котки, а през 2010 - 118. Екипът ни ще се състои от трима ветеринарни лекари, двама души за залавяне и транспорт на животните и един клиничен работник. Телефон за контакти с екипа: 0888 002 358, д-р Стефан Десков.

Добре дошли на всички новозаписани стопани и кандидат -стопани на мъркащи пиканковци и писани !  Hug Hug Hug

Да не кажа голяма дума , но при нас обстановката се кротва .Данък в най -скоро време .С лихви . Mr. Green

# 92
  • Варна
При нас тоалетната е на балкона пък...винаги е отворени и нямам проблеми. За цветя...няколко години без...сега напоследък се осмелих да внеса 2 орхидеи вкъщи и не са ги докоснали...но цветята са под контрол винаги Simple Smile) Иначе букети от цветя когато имаме редовно се дъвчат, събарят и късат...но какво да ги правя маците... Crazy

# 93
Мими до сега не ми е унищожавал цветя или разсад, но днес успя да събори цял стол сложен върху масата ( вдигам столовете за да може прахосмукачката да измисти добре). Иначе голям смях с прахосмукачката, ако му влезе в територията леко я побутва с лапа.

# 94
  • Sofia
Ние му гравирахме на Мариан, защото като малък падна от прозореца (на 2 етаж сме) и от тогава е с медальон Simple Smile

# 95
Ние така се влюбихме в нашето коте, че понякога ни присвива под лъжичката като помислим, че животните живеят сравнително кратко. В този смисъл  - колкото по-малко се вземе, толкова по-добре. Нашето дойде у нас на около 2 месеца и половина и три дни не яде, не пи, не ходи до тоалетна - нищо. Само стоеше като препариран в един ъгъл.
Не съм предполагала, че ще гледам котка, а сега се заглеждам във второ - едно бяло от Ямбол, което си търси дом. Засега мъжо не поддава, но аз не се отказвам  Laughing

ПС Нямам оцелели цветя, всичко беше бутнато, прекършено, прегризано докато не отиде на боклука.

# 96
Не мога да намеря новите снимки на Томи  Confused Confused Confused

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 11:13 от elichka_vangelowa

# 97
Ние имаме няколко каишки- има с гравирано име адрес тел. Както и с избродиран тел и име. Очаровани сме от лекарката. Да знаете че освен зърно за пълнител в котешките храни слагат и слама, и че нивото на протеините не превишава 30%, крю протеините въпреки че ги дават че са 80% всъщност се усвояват едва 30. Каза и за суровото месо трябва да е замръзено поне за 20 дни
Благодаря ви, Utopia и Titina.

# 98
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ауууу, Мис Нели,   Stuck Out Tongue Closed Eyes бива ли такива картини рано сутрин! Направо ми затриха вчерашния ден за размисъл! hahaha Мисъл в главата ми не остана! Joy
И как можа да кажеш, че оранжевите котараци са беладжии! doh Ето това
има ли вид на такъв?!  Mr. Green

У дома е пълно с цветя, но единственото което си пати от Силвестър е хлорофитума. Това е защото нямам нормална трева и си пасе него. Но, ако оставя голяма саксия с достъпна за ровене пръст, винаги я "ощастливява". Така останах без китайски рози. Сега дифенбахиите ми са застлани с камъчета и вече нямам проблем. Драцената за по-сигурно е в спалнята където няма достъп. Че нея я нападаше и да пасе, а е отровна. И, о-оо да, обича да скубе букетите по масата. Особено си пада по листата на розите. Mr. Green

Аз съм за оранжево. Wink Laughing

# 99
  • На остров
 Мис Нели, много ми харесаха котаците  Sunglasses!

За цветята си е индивидуално, ние имам много цветя и нямаме проблем с тях само една счупена саксия и то по невнимание като се опитваше да хване една муха.

Нашите тоалетни са в баните а храната в кухнята. Изма аз съм за кафяво коте Heart Eyes!

# 100
  • София
Izma, добре дошла при котколюбителките!

Момичетата са ти дали много отговори, но истината е, че всяка котка си има характер. Има проклети, има и добрички независимо от пол, цвят, възраст и т.н. Малкото коте не бива да те плаши заради изграждането на навиците, а заради неизвестния характер, който се разбира след време и палавостта, характерна за всички деца. Просто като малки искат да играят, а по-късно се успокояват. Ако вземеш отраснала котка ще имаш някаква представа за характера ѝ, но пак ще има изненади (например по отношение точно на твоите видове цветя).  Wink И все пак, въпреки неизвестностите, не бих се лишила от щастието да мина през всички фази на развитие на котето.

Мои лични наблюдения - в по-спокойна обстановка, котките израстват по-спокойни. Доколкото си спомням, децата са ти големи и е много вероятно котето да израсне спокойно. Цветята - у нас има изобилие на такива (над 100 орхидеи от различни видове, китайска роза, детелини и куп други). Само детелините от време на време отива да ги дъвче. Карамфил също не се и опитвам да гледам, защото имам няколко счупени вази заради тях (едно време беше най-разпространения букет  Grinning), а и градинските ароматни карамфилчета оцеляха за твърде кратко време - привличаха като магнит.  Laughing

За спането - винаги котките са били около мен в леглото, но защото аз нямам нищо против това. Иначе могат да се научат да спят на свое си място (не винаги това е котешко легло  Wink), просто не бива да се отстъпва и да се позволява да спи във вашето.

Ако искате да гледате 2 котета, комбинацията от братче и сестриче е просто идеална. Ще си играят сами, няма да им е толкова скучно и съответно и доста от белите, които едно скучаещо коте прави ще ви бъдат спестени. Ако сега вземете едно и след време решите да му вземете другарче често води до проблеми, защото не винаги се спогаждат. Отделно, че щом са свикнали заедно, ако се разделят и двете тъжат едно за друго.

Като стана дума за китайската роза се сетих за едни стари снимки - Мъро дебне гълъбите под стрехата, скрит в розата:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 19:57 от Тaня67

# 101
  • София

Цялата галерия на този разкош от тук.

Izma, добре дошла. За цветовете не знам какво да те посъветвам, защото аз почти всякакви (с много малки изключения) харесвам. Тези, които не харесвам всъщност не харесвам заради породата им, не заради цвета.
Котките спят в леглото ми, особено едната. Само когато сме скарани  Grinning спят в хола или на земята, макар че сутрин все са наоколо.
Тоалетната им е такава затворена с вратичка и е позиционирана в коридора. Храната им е в кухнята.
Цветя в момента не гледам, с изключение на една орхидея, но тя е на високо. Имай предвид, че има цветя, които не е хубаво да гледаш, ако имаш котка.

# 102
  • varna
Да не съм чула лоша дума оранжевите котараци!  Simple Smile Бразилио е много кротък ,само да не го хванат лошите.  Sick  Никога не посяга към многобройните ми цветя ,но има посадена котешка трева. Редовно ползва котешката тоалетна.Спи на един стар фотьол ,зимата в краката на батко или на мама ,но защото ние също му разрешаваме.Сега се е скрил в гардероба ,който сам си отваря,въпреки магнитите на вратите и сладко си спи ,сърце не ми дава да го махна от там.

# 103
Оранжевите котараци са много умни, поне моя Бекс е такъв, а Сони е малкия глупчо, Кира пък е лигла от класа.
Да си платя данъка
Сони
Бекс
Кира

# 104
Записвам се и аз при вас, имам си два домашни любимеца, едно морско свинче и един котарак/мацка по-точно. Породата му е казански Кун , по преценка на мъжо ми  Laughing Laughing, на мен ми прилича на крал Джулиан, особено като прави странни физиономии, от там идва и името и- Джулиана....тъй като е мадама.....Но доста често като и подвиквам и казвам Джулс  Heart Eyes Heart Eyes  Родена е Юли 2012 и е любителка- цветарка, умира да души цветята  Laughing Laughing  Ето последната и фотосесия с едни цикламени Божури от вчера  Laughing

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт