Любители на Котки Тема 73

• 34 678
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София - Рим и обратно
Благодаря ви за отговорите   bouquet
elichka_vangelowa, ами не знам как да разбера кое му се отразява добре, той досега е само на РК гранули за малки котета, харесва си ги много, но това едва ли е гаранция за каквото и да е.

# 631
А, пък за малки котета Ветеринар 1 рече - само храна, на която пише джуниър. Дет викат: баба ти само с джунийър си е хранила котките.  Laughing
Аз се боя моите момчета да не затлъстеят - единият е кастриран, а другият яде като змей и постоянно е гладен (лаком по-точно). Затова започнах да им купувам цаца, която сварявам. Струва ми се, че това е лека и питателна храна. Въртя я с гранули, консерви и варен жълтък.

# 632
  • SHOOT ME 10 $
Охааа ,мммм,  да се наредя и аз до тях... newsm78

# 633
  • София - Рим и обратно
Aми не знам вече.....единствено ясна инструкция получих - да не давам никога Уискас, най-вече гранулите им, били с много високо съдържание на мин. соли и запушвали със сигурност уретрата. Като поотрасне, мисля да му готвя ли....не знам. Притеснявам се за тези бъбречни проблеми. МАлко нероден Петко съм, ама ей така като ми влезе нещо в главата Crazy и искам да се застраховам, ако може. Поне това, което зависи от мен.

Джуличка, как сте?

# 634
Ох, сега се прибирам от работа, пламна ми главата, изобщо не мога да се съсредоточа върху нищо, все за малкото мисля. ooooh!
Де да го знам как е - прицоква, гушка се в мама, спинка, после пак се събужда и прицоква, не плаче, освен ако мама не отиде да яде или да пие вода и то се усети, че е самичко, или пък ако аз го взема да го тормозя с тия масажи - е, тогава крещи, та пушек се вдига.
Не виждам да е акало - или мама се справя, или не знам, но тумбачето му не е много голямо и не е твърдо. Rolling Eyes
Дали всичко е наред, ще полудея вече?! ooooh!

# 635
  • Пловдив
Джуличка, не полудявай! Одеве не написах, че при моите от време на време в постелките намирах акано и пишкано, значи като ги напъне зора и сами си вършат работата. Твоето, като си има и майка, която го обгрижва, не мисля, че ще има проблеми. На твоето може да му слагаш бутилка с топла вода, увита в кърпа, за да не е неспокойно, когато майка му я няма. Ако го оставя само за дълго време де.

# 636
Джуличка, не полудявай! Одеве не написах, че при моите от време на време в постелките намирах акано и пишкано, значи като ги напъне зора и сами си вършат работата. Твоето, като си има и майка, която го обгрижва, не мисля, че ще има проблеми. На твоето може да му слагаш бутилка с топла вода, увита в кърпа, за да не е неспокойно, когато майка му я няма. Ако го оставя само за дълго време де.

Надявам се да е така, моля се да е така! Praynig
Само да го видя, че си върши работата, че да се успокоя веднъж! Praynig
От бутилка няма нужда, тя мама не става за повече от 5 минути. Peace

# 637
Тя майката си го гледа явно, Джуличка! Simple Smile Мойте котета се родиха на цветница, майката още си ги кърми, никакво яко не съм виждала. Ще се оправи котенцето! Praynig Аз от вчера му казвам мантрички, да помогна мъненко. Simple Smile

# 638
Тя майката си го гледа явно, Джуличка! Simple Smile Мойте котета се родиха на цветница, майката още си ги кърми, никакво яко не съм виждала. Ще се оправи котенцето! Praynig Аз от вчера му казвам мантрички, да помогна мъненко. Simple Smile

Боже, ако знаете как ме успокоявате! Hug
Какви добри хора има на тоя свят, ей!
Благодаря ви, че ви има, благодаря ви!  bouquet Hug Hug Hug

# 639
# 640
Пропуснала съм малко, та не разбрах Джуличка от какво се притеснява - че новородено коте не ака и не пишка, или че не яде?
Ако е за първото  /естествените нужди/, то бъди спокойна - поне до 40тия ден от раждането майката, колкото и гадно да звучи, им изяжда екскрементите и урината. Няма никаква следа в леглото.
Ако мислиш, че не си дояжда, не го храни с прясно мляко, а само с адаптирано мляко за бебета /човешки/ за новородени!
Няколко слепи още котенца съм отгледала и опитът ми  и съветите на ветеринари са категорични в това отношение.

# 641
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Не знам дали помните, но преди няколко дена видях четири малки котета в близост до голям булевард и поисках от вас информация за организация в Пловдив, която може да им помогне в намирането на дом.
Благодарение на линка, който ми даде Impatiens, се свързах с една организация и още на същия ден ми се обади тяхна представителка. Жената се отнесе много сериозно към нещата. На другия ден е отишла да види бебетата, занесла им е храна и ми се обади, обезпокоена, че са три, а й бях казала, че съм видяла четири. По-късно на същия ден пак е отишла и вече са били всички заедно. Но вчера, когато е ходила пак са били три. Разпитала е хора, които са в близост до мястото и са й казали, че са видяли едно дете с една баба да отнасят коте. Не са видяли дали е от тези, но от вчера едното беличко липсва. Жената ми се обади притеснена няколко пъти да ме пита дали съм ходила и дали са останали четири или три. Беше притеснена още и поради факта, че когато е ходила за втори път вчера, мъниците са били много разпрърснати и обикаляли. Каза ми, че от вторник се освобождава приемен дом, но дотогава трябва да ги опазим и ме помоли ако имам възможност да ги прибера в нас дотогава. Споделяла съм, че съм алергична към котки и много се радвах, че към Жабчето не проявявах такава реакция. Освен това той когато види котка или куче става доста нервен, започва да хъхка и да ръмжи. Но все пак прецених, че опасността на която са изложени е доста голяма, а за няколко дена мога да си огранича достъпа до едната стая, където да настаня бебетата.
Вчера вечерта, след работа, отидох да ги взема. Бяха само три, сгушени едно в друго и спяха. Страхувах се, че ще се разбягат и няма да успея да ги хвана, но успях да ги хвана без проблем. Занесох ги в нас, сложих им прясно млекце, мекичка постелка и котешка тоалетна и ги оставих да разгледат. Едното от тях, още първия път като отидох да ги храня, ме хареса. Тогава то стое в мен и ме гледаше, галих го, а то докато се усети как точно се мърка мина доста време. Сега, в нас, този смелчак не само вървеше през цялото време след мен в стаята, но дойде и в другите стаи без да се страхува и крие, а с чисто любопитство разглеждаше всичко.
Жабчето като видя бебетата му стана лошо. Голям страх от тези котки, които са толкова мънички. Само стои, наблюдава ги отдалеч, ръмжи и хъхка. Но любопитството му надделя и започна да се приближава все повече към тях, като не спира да ръмжи.
Малкото коте, което единствено пуснах и в другите стаи успя да спечели и него. Не веднага разбира се.
След няколко часа, през които Жабчето се чудеше какъв е тоя навлек, малко по малко Жабчето започна да го помирисва след като го издебне и да го попипва с ръчички. Днес сутринта вече двамата доста повече се приближават едни към други, даже малкото ляга по гръбче и разперва ръчички и закача Жабчето, което го пипа отгоре и отдалеч.
Чудя се дали ако не направя реакция към малкото да не го задържа и него.
По-късно, когато се прибера ще ги наснимам и ще ги кача. Сега ще сложа само тези, които направих вчера, за да видите колко е страшно малкото коте
 http://xiona.snimka.bg/animals/jabka.699140.30633195
http://xiona.snimka.bg/animals/jabka.699140.30633198

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 08:40 от Аксиома

# 642
  • София
Аксиома, страхотна си!  Hug Дали наистина четвъртото е било задомено вече? Нищо чудно. ако бях на твое място и нямах реакция, щях да задържа този малък любопитко. той си те е избрал от самото начало, а от опит мога да ти кажа, че има голяма разлика между това да имаш една или две котки вкъщи. В смисъл, че двете котки заедно са много по-щастливи, а грижите ти не се увеличават.

# 643
  • Пловдив
Радея, благодаря. Признавам, че и на мен ми минава такава мисъл да задържа малкото. То е момиченце, Жабчето е кастриран. Но се страхувам, че няма да мога да се справя с изхранването и на двамата. Доста съм ограничена със средствата, а не мога да си позволя да ги тровя с некачествена храна.
Другите ми притеснения са, че ще ми развали дисциплината за тоалетната. Жабчето съм го научила да ползва моята тоалетна, а сега на бебетата съм сложила бентонит и не знам дали и Жабчето няма да иска да ходи там да рови. Сега ги държа в отделни стаи, но ако задържа малкото не знам как ще кажа на Жабчето да не ходи да рови в бентонита, а да продължава да си ползва моята тоалетна.
Днес сутринта пак минах от там където бяха бебетата, но четвъртото го нямаше. Ще ми се да мисля, че са си го прибрали в къщи хората, а не са го взели само да го намачка детето и след това да го пуснат

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 10:35 от Аксиома

# 644
  • In a surreal moment!
Чести 1 юни на всички деца! Да са живи  и здрави!

Аксиома - достойна постъпка!  Heart Eyes
Джуличка - явно мама си знае работата вече, време е да се отпуснеш и да се радваш на резултата!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт