(Био)зеленчукова градина - тема 22

• 83 740
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София/Варна
Искрено съчувствам на всички при които е валяла градушка. при нас валя два път но пораженията са нищожни сравнено с вашите снимки.
Тази година за пръв път в живота си видях растение грах. Имам въпрос, как да позная, че граха вече трябва да се обере. Всеки ден късам по една чушка, но все ми се струва че не са достатъчно наляли грахчетата. Но пък са много вкусни Wink. Хваща ме страх, че ще ги изям преди да са станали за събиране  Grinning. Въпросът ми е като на боба трябва да се видят отвън оформените зрънца или не. А ако някой качи снимка на такъв грах, много много ще съм благодарна.

# 556
  • Лутаща се
Здравейте!
Много искам да си засадя и отгледам киви. От къде мога да си купя разсад?

Аз да се похваля - откъснах първата си тиквичка.
От охлювите успях да опазя три от петте ми тикви. Едната вече е плъзнала по асмалъка. Но за мой ужас..........мислех, че е тиква цигулка, а ако съдя по формата на малките плодчета ще се окаже, че е бяла тиква. Те по принцип стават огромни. Как ще успея да ги закрепя и отгледам "виснали" по асмалъка?  newsm78

# 557
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди години видяхме разсадник само за кивита във варна, но няма да мога да обясня къде беше  Blush важно е да се вземе мъжко и женско киви  Hug

а тиквата можеш да вкараш в мрежичка (от тези за картофи в магазините)  да я закачиш за асмалъка, но само ако е здраво направен  Laughing да не си правите после нов  Hug

# 558
По нецъфналият още пипер има мравки, по някои стебла са доста, трябва ли да пръскам с нещо или                                мравките не са напаст?

# 559
  • на брега на Дунава
По нецъфналият още пипер има мравки, по някои стебла са доста, трябва ли да пръскам с нещо или                                мравките не са напаст?
Значи ,че има листни въшки.Пръскай против тях.

# 560
Скарлет, държа на снимка на белите тикви непременно, как висят  Grinning Аз съм връзвала и от ония металните щайгички под тиква. А дали няма пък да успееш да ги свалиш, или е много късно?

# 561
  • Лутаща се
Скарлет, държа на снимка на белите тикви непременно, как висят  Grinning Аз съм връзвала и от ония металните щайгички под тиква. А дали няма пък да успееш да ги свалиш, или е много късно?

Късно е. Растението се е захванало вече.

# 562

Ще ме посъветваш ли с какво, нещо био?  Praynig

# 563
  • на брега на Дунава
.
По нецъфналият още пипер има мравки, по някои стебла са доста, трябва ли да пръскам с нещо или                                мравките не са напаст?

Ще ме посъветваш ли с какво, нещо био?  Praynig

1 с.л.зехтин,1с.л.течен сапун и 1с.л.сода бикарбонат на 4 л вода .Пръскат се растенията обилно

# 564
  • София
Момичета, пресадих доматите.
Дано не съм ги шокирала много - леко поразкъсах едни от коренчетата. Явно им е било наистина дооооста тесничко, защото коренчетата бяха навсякъде.
Едното доматче даже вече има плод!

Стискайте палци да не съм ги утрепала Simple Smile

# 565
От снимките след грашките направо ми се насълзиха очите.
Po3u споко доматите са куча марка нищо им няма. Аз откакто разбрах ги правя какво ли не пресаждам ги по 15 пъти размотавам расада напред назад понякога със седмици само във вода и накрая се хващат и то много добре. А може и инстинкта им за отцеляване на се задейства при мен хахахахха.
Утре ще пусна снимки от моята полудяла градина. Хора започвам да се страхувам от гиганските тикви много бързо растат с гиганските си листа режа ги и пак пускат навързали са сто тикви, а трябваше да ги опрашвам.....
Въпрос към дамите  Simple Smile от голямата ми страст не само маникюр не ми остана а и така ми загрубяха ръцете че не мога да се позная. Ще кажете слагай ръкавици е слагам в началото и после като ги махна пък колко е хубаво  Simple Smile Дайте съвет

# 566
МХ, супер-дупер благодаря!  Hug

# 567
Здравейте,мили мои!
Лекинко да подбутна темата.
Честито лято`2013-та!
Нека бъде плодородно!Лято на промени в живота и мисленето ни...
След няколко дни е пълнолуние.Нека "Газдите" в НС си тръгнат сами  по живо по здраво.
И да започнем да сеем на чисто.Никога не е късно.Никога!
Не че имам с какво да се похваля.  Rolling Eyes
Първите "слънчогледи" по българските домати.
http://prikachi.com/images.php?images/632/6246632L.jpg
Още мисля дали да задържа или скъсам "цветовете".Тук-там намирам и нормални съцветия,пчели врънкат.Да видим...
Лошото е,че имам и срастнали стъбла доматени.
http://prikachi.com/images.php?images/706/6246706e.jpg
Дали е вирус или мутация?
Преди седмица температурите танцуваха от 32 до 5 през нощта.
Да ми погинат светулките за малко....

# 568
  • на брега на Дунава
Вес, и при мен всяка година се получават такива стебла на доматите и нищо особено.Всичко си е нормално.Мисля,че става когато има много тор и вода и променливо време.Нормално плододават.
Утре отивам в градината на Балкана.С интерес наблюдавам всички доматчета ,защото за първи път сея домати Рила и се надявам и аз да имам узрели по-рано от 1.08.Миналата година го докарах до узрели домати в края на юли и бях много горда от себе си.Миналата неделя бяха ето такива:
растенията   http://prikachi.com/images.php?images/609/6247609Z.jpg
и самите доматчета                http://prikachi.com/images.php?images/811/6233811M.jpg
Четох ,че около месец им трябвало да узреят.Така че дано станат до средата на юли,защото внукът ми пристига от Германия и ...ще берем доматки от градината /на година и половина е/.Баба му трябва да се похвали и да го нахрани с доматки био собствено производство.Дано!

# 569

Общи условия

Активация на акаунт