Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 145
  • 736
  •   1
Отговори
# 150

Добро утро момичета! Hug

Честит празник на всички дечица,нека растат здрави и щастливи!
Да на гушкате всички от мен и на цункате по бузките! Hug Heart Eyes

Аз съм добре изкарвам си много хубаво с майка,мотам се по улиците на Гърция и си спомня хубави неща,с две думи ми е приятно само дето ми липсва моето момче Sad
Багажа ми пристигна ,вчера и всичко си е на място  Peace
След 5 дена мисля да потеглям с рейс към БГ ,там ме чака чистене голямо на апартамента ooooh!,но няма как после ще пристигне и снаха ми с племеничката ми ,която вече е на годинка и 5 месеца ,а аз още не съм я виждала и трябва всичко да е готово Peace
Сигурна съм ,че и бг ще си изкарам много хубаво,но ще видим за колко.

Аз не мога ,да се включа във вашата дискусия ,но се моля за мир и дано проблемите не са разрастват ,а бързо да се разрешат и да приключи кошмара Praynig

Хубав и спокоен ден на всички  bouquet

# 151
Първо,ще отговоря на Амал.Да,Амал,има извращения и на Запад,но разликата е в това,че тук религията не играе тази роля,която има във всекидевния живот на араб.страни.Много различно е и прекалено дълго за обяснения.Дано си ме разбрала правилно.
Второ,искам ви попитам съвсем хипотетично
2.Пада Асад от власт-какво следва след това?Може би втори Ирак?На мен на това ми прилича,защото опозицията не е единна.
3.Има ли някой яснота кой ще дойде на власт и в какво ще обърне Сирия,на цивилизована или на държава,зависеща само от религията и нейните производни и наистина ли това е нещото,за което в момента се борят хората?
4.Ами,ако нещата след падането на Асад стана по-зле,нещо като в Бг след толкова очаквания преход и накрая нищо...поне не това,което хората са очаквали.
А войната си е война и винаги е имало и за съжаление ще има невинни жертви.

# 152
  • по пътеката
интересни са ми дебатите ви, защото отразяват разли4ни страни на  конфликта, моето становище  като,4е л и не съм го променила-стигне ли се до гражданска, цивилните са само жертви, дали на едните, дали на другите! аз ли4но виждам само озверели мъже, които си мъстят, липсата на моралн и 4овешки ценности с право  ни изглежда абсурдно, но пък ако са ти изнасилвали децата ,жената ,тебе и са ви били и смазвали от тормоз, какво остава на повърхността- 4удовища се раждат ! само,4е после как ще могат да се гледат, защото вси4ки са сирийци и ще се наложи да живеят заедно, не може да с е изгони, избие  половин народ!
има ли такива, които ще пътуват през  истанбул скоро? гледайки какво става, мисля,4е 6 ми 4увство е задействало да откажа  да си ходя ,4е сме през турция и един кошмар с наводнението в истамбул ми побели косите яко!
следя турската, 4е имам аверки там! икси, много хубави неща си пуснала в фб! видях сюлейман султан на4ело и това хващане на ръцете  много ми стопли душата, хората сме силни, когато сме единни и заедно срещу политиката и дикатат, мафия, враг, каквтото и зло да ни напити!
ина4е последните въпроси на криси и аз си ги задавам и съм ги задавала в групите на сирия, но там са ме банвали с думите: ние да го махнем  ,пък после  ще се разбере! така не се  полу4ава, ако няма стратегия на партия или коалиция , подготовка и финансова подкрепа ще е зле ,може и ислямистите  да са по-готови от либерали и демократи! досега една деморкация не с е постигна от тези революции, уж били народни!

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 11:42 от marsy

# 153
Ще ми се да ми отговорят тези,които са пряко засеганти и които отблизо следят нещата и може би са наясно.

# 154
Да де, керванът си върви и ковчезите на Хизбулла също. Та като са там, както викаш или ще ги убият или ще са далеч от родината.  Rolling Eyes А какво ще кажеш за дезертиралите от Кусайр хизбуласци? Или няма  такива.  hahaha

Моля те не ставай цинична да питаш къде били кървищата преди революцията. Като не си била в Сирия, нито си сирийка да знаеш колко хора са изчезвали ей така заради един поглед или дори фалшиф донос.

А пък дори да изключим всичко това, самата революция показа какъв е Башар и режима именно заради тяхната брутална реакция. И аз казах, ако изобщо е обърнато внимание, че за 2 години, тоест от началото на революцията, се нагледах на кървища. И какви канибали ми говориш като че ли всеки ден Свободната армия изяжда по един про-башарец на закуска. А кажи ми моля те защо тези, които са на власт сега и мушкат и обезобразяват трупове, а знам за хора познати, които са били директно разфасовани, да са по-добри?  #Crazy Каквото повикало, такова се обадило. Rolling Eyes

Криси, никой не може да гарантира, че Сирия ще цъфне  върже веднага, просто къде го има това и защо Сирия да е извън законите на историята? Но какво предлагате вие, които сте загрижени за пост асадска Сирия повече, отколкото за сегашната касапница? Да остане Асад на власт? Това според мен е невъзможно. Второ, за да се уреди един обшествен строй, сменил друг, трябва да няма намеса на външни фактори, а кой ще гарантира, че такива няма да има след падането му?
Трето, кажете ми една страна, в която опозицията да е единна????? Четвърто, искате след 40 години липса на партии и политически независим живот, от сирийците да се пръкнат по-големи демократични политици от тези в САЩ и Западна Европа примерно.

А за ислямисите - имаше ли ги преди така масово в Сирия? Задайте си първо въпроса защо хората се радикализираха. И дали намесата на Иран и Хизбулла, както и на самия Асад, не придава този сектантски и религиозен отсенък на кризата.

Не мога да кажа, че съм единствената меродавна, но следя отдавна нещата отблизо, и съм да, лично засегната по няколко линии. Разбира се, някой винаги може да ми опонира. Whistling

Артемис, благодаря ти.  Hug  bouquet

# 155
Амал,личи че си потърпевша,реагираш по-остро отколкото преди когато съм питала нещо,поне затова,което съм писала.
Едва ли малоумен,който да подкрепя Асад,но въпросите какво ще стане след него са нещо нормално всеки да си ги задава.Защото да замениш една касапница с друга след време,едва ли е нещото,за което хората мечтаят.А проблеми винаги ще има при смяна на една система с друга.

# 156
  • сред маслини и портокалов цвят
Незнам защо я ръчкате тая тема, честно. Да си издерем очите ли, да съберем публика , да ни стане още по-черно в душите , да вземем да решим конфликта?
Криси, моите уважения, обаче си главния подстрекател. Може да го правиш от загриженост, ама няма нужда. Peace Само наливаш масло в огъня.
Ама айде и аз ще ти кажа какво мисля, то нищо ново не е, повтарям го откакто е почнало.
Режимът ще падне, незнам кога, незнам и как, но ще стане. Кръвта ще продължи да се лее, пуснаха духа от бутилката. Хората в Сирия няма да могат да живеят заедно, или ще се разпадне държавата, или ще продължат да се избиват помежду си. Единственият вариант е мироопазваща мисия на ООН, ама те ако искаха досега да го бяха направили. Не говоря за военна намеса, а за мироопазваща мисия, ако евЕнтуално някога 2-те страни сложат оръжие. Те вече не са и само 2 страни, трябва да се имат впредвид и разните религиозни наемници, дето си имат собствени цели и едва ли биха се подчинили на решение на ООН.
Това е "лекия" вариант". Но ми се струва, че няма да се размине само с това, ще пламнат Ирак отново, Ливан също. За съжаление, защото народите им вече са измъчени, накъде повече незнам.
Чето наскоро в едни коментари под статия арбска поговорка. "Арабите са се разбрали да не се разбират" Незнам дали наистина е арабска, ама си е баш така.

# 157
Не съм гл.подстрекател,не знам защо е гледала онова клипче,това беше толкова отдавна,че даже не си коментираше.Но ще спра дотук.Аз попитах нещо,а за Хизбула дори не коментирам,нито питам,защото не знам и не разбирам.С това от моя страна слагам точка.

# 158
Не съм гл.подстрекател,не знам защо е гледала онова клипче,това беше толкова отдавна,че даже не си коментираше.Но ще спра дотук.Аз попитах нещо,а за Хизбула дори не коментирам,нито питам,защото не знам и не разбирам.С това от моя страна слагам точка.

Благодаря! Знаеш, че винаги си добре дошла! Hug

# 159
Уфф,Амал много едностранчиво четеш новини или някой ти ги интерпретира така.Да,няма дезертъори от Хизбулла,колкото и да ви се ще.Нищо не знаеш за Хизбулла явно.Това да не е като новината за племенника на Малики.Дори и да има такива кво те грее теб,като така или иначе бунтовниците губят в Кусейр.В Сирия съм била колкото и ти-на разходка,информация получавам така както и ти-от тукашни и други медии,познати сирийци и ливанци..само че не смятам че съм толкова радикална и ограничена във вижданията си за проблемите там,виж заблудена оптимистка може.Да обсъждаме ситуацията в Сирия нямам проблем,но спорът взе да набира скорост на лична основа та мисля да се оттегля,понеже не храня и нямам намерение да си създавам негативни отношения с която и да било съфорумка още повече пък заради нещо което не зависи и няма да се промени с нашите брещолевения тука.Крисито сложи точка пък аз тегля чертата Peace Все пак Амал ако държиш последната дума да е твоя,заповядай Whistling
Ясминка,интересът да се избиват арабите помежду си е както винаги по-голям от желанието да се постигне мир с тях и между тях,подстрекатели колкото искаш,болни мозъци също.Вярна е тая поговорка ама не само арабите участват в уравнението.

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 14:07 от Бибито

# 160
Моля те не ставай цинична да питаш къде били кървищата преди революцията. Като не си била в Сирия, нито си сирийка да знаеш колко хора са изчезвали ей така заради един поглед или дори фалшиф донос.

Амалче, аз съм живяла в Сирия по времето на Хафез и няколко години след неговата смърт и мога да кажа, че се живееше в мир и сплотено. Нямаше разделения по религия и подрелигии, дори никой не се интересуваше кой какъв е. А за тези дето са изчезвали има една поговорка - Да бе мирно стояло, не бе чудо видяло  Peace Няма такива работи като фалшиви доноси и погледи  Peace

Имам още един въпрос, на който никой не отговори вчера: Вие искате падането на Асад или мир? Ха уточнете, кое от двете? Защото, ако е мир, което и би трябвало да е, няма да е много важно, кой и как ще го постигне, важното ще е мира  Peace

Хайде лек и усмихнат ден на всички  Hug

# 161
http://www.youtube.com/watch?v=DWmRk3j_7Yg

Чуйте я тунизийката как пее! Зарежете тия споровете! Времето ще покаже кой крив и кой прав! Или пък не...

Честит празник! Да си спомним тези, които дадоха живота си за свободата. И дано са някъде, където не могат да видят докъде сме я докарали!

# 162
Здравейте !
Аз писах писах че като се опомних и гледам че доста сте задълба ли та не мие работа и аз да се бутам с мото мнение,ще си оставя тоя спор за моя мъж ,че вече отдавна си го водим . Изтривам всичко и почвам на ново.
Артемис че приятна почивка ,Любс страхотни снимки дано да си си починала .
Айа как е в бг сигурно нямаш време .
Жасмин права си хубава работа ,честит празник и на теб .
Марси аз ще пътувам до истанбул и от там с кола но се надявам да е по спокойно.
Криси пусни си един филм от 70 години примерно египетски и един такъв сега скоро направен сама ще си отговориш на къде върви.
Биби ти в плевен ли ме покани нагости или предпочиташ да се срещнем в някой прохладен балкан .
Фло и фийл идвайте на помощ да върнем добрия тон .
За икси  Hug на слънчогледа тая педагогика и изяде главата .
А някои да ми напише как се прави омали ,че в нета има много неразбираеми рецепти.
За сега на всички чао

# 163
Охх, аз отворих темата, аз и много съжалявам наистина Sad. Обаче това е нещо, което е част от нас, влияе на живота ни и колкото и да се опитваме да го крием и заобикаляме, рано или късно избива на повърхността.
От всичко написано се убедих за пореден път, че третата страна в случващото се са медиите. А позициите освен от етническа и религиозна принадлежност, до голяма степен са повлияни от телевизиите и интернет. Онзи ден гледах новини по Канал 1 и останах с впечатление, че революцията е приключила с победата на Башар. Час по-късно по арабските канали - точно обратното. Същото е и с клиповете, качени в youtube - извращения има и в двата лагера, въпроса е кой какво гледа.
Моето мнение - Асад не може по никакъв начин да запази властта си. Дори революцията да бъде потушена, как след като срина държавата до основи, ще се яви като обединител на нацията?!
Трагедията на Сирия е подкрепата на Русия, Китай и Иран. Без тяхна намеса, много отдавна всичко щеше да е свършило, с далеч по-малко кръв. Паралел с Ирак и падането на Саддам не е издържан фактологически, защото Саддам беше свален от американците, които се постараха да сринат държавата до основи, а не вследствие на вътрешна революция. В интерес на окупаторите беше Ирак да не се изправи скоро и затова осигуриха власт на продажници, които го довършват в момента.
Моля се случващото се в Турция да не е "турската пролет" Praynig. Ако ли не, жалко за тях Sad

С това слагам и аз край на темата. Съжалявам, че след като вие сложихте точката, пак я повдигнах, но се чувствах длъжна да изкажа позиция  след като от мен започна всичко. Дано няма сърдити Hug

Ние се върнахме днес от Враца. Снощи бяхме на зарята по случай втори юни, но организацията нещо куцаше - нямаше добро озвучаване, времето ни саботира, дори не видяхме кои официални лица присъстват. Остана единствено удоволствието на децата от зарята. След малко ще кача във фликр няколко снимчици, но не от зарята, защото не успях да снимам в дъжда.

# 164
Ooo Сема, блазая ти, дъжд  Peace де такъв късмет и ние. Тук пече и няма милост, заформи се 40така вече  Shocked

Алисамер, и починах и поработих, ама то сладка тая работа  Mr. Green Ом Али аз само консумирам  Crazy

Арте, пропуснах те одеве  Hug да си изкараш добре в Бг-то  Hug

Бибс, Линче свърши ли изпитите  Praynig

Аз съм в едни лабиринти днес. Излязох по-рано от работа. Имам да предавам едно есе, днес до 22ч. е крайното време. Чета и копирам от нета колкото мога, трябва да успея до довечера. Пустият му маркетинг, ще го избутам някакси  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт