Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 22

• 60 776
  • 743
  •   1
Отговори
# 375

ednakaka,
не, не сме се тествали за каквото и да е ....
Ще взема предвид забележката ти . Благодаря !  Hug

Да , детето ми и месо отказва , само ако не е кюфте или салам , но аз кюфтета правя изключително рядко , а салами не купувам .

# 376

ednakaka,
не, не сме се тествали за каквото и да е ....
Ще взема предвид забележката ти . Благодаря !  Hug

Да , детето ми и месо отказва , само ако не е кюфте или салам , но аз кюфтета правя изключително рядко , а салами не купувам .

Салами не давай. Имат глутамат, който поне при нас веднага влошава поведение и всичко. Малко наденичка в боб и психоложката веднага забелязва спад в поведението. Пробвах няколко пъти.
Интересното е, че при нас и обикновенното вит Ц влошава много поведението, направо плашещо. От най-обикновенното дв хапчета вечерта - т.е 200мг се получава и на следващия ден всичко ни е на опаки и водим война за елементарни неща.

Селма извинявай, че те тормозя, но мисля че ще си улесниш живота много ако балансирате диетата. Децата ни са много трудни, но с много усилия моя синковец сега сам си изяжда цял пъпеш, а преди не поглеждаше плодове и зеленчуци. Сега също и обича всякакви меса стига да са сготвени вкусно, не ми е отказал нито една манджа от доста време.

констанца пускам един линк, дано ти хареса.
http://www.autismweb.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=29722

# 377
  Ednakaka, изобщо не ме тормозиш  Hug
  Моят син яде доста от полезните храни . Всяка сутрин , например , започва с "ябълкова усмивка " -резенче ябълка тоест . Вкъщи винаги се ядат много салати , плодове , гречка  , печени картофи ....

Салами ,както казах , не купувам . И боклуците по приницип ....

При нас забелязвам лошо действие от шоколада . Детето е способно буквално за броени часове да се промени до неузнаваемост , след хапка шоколад . А го обича безумно ! (Въпреки че до 3-4 години изобщо не го е пробвал )
   Затова  се замислям , дали магнезият не е излишна добавка в нашия случай ... Нали в шоколада се съдържа много такъв ?

# 378
Селма  може да не е от шоколада а от казеина в него, аз купувам шоколад с оризово мляко от Балев  няма разлика във вкуса от нормалния, може да опиташ..води се "алтернативен на млечния", но гледай внимателно какво пише да не улучиш "черен шоколад" малко горчив иде, другия си е нормален

ето

# 379
   Благодаря , Attempt   bouquet

Чудя се , ако казеинът е виновникът , тогава и от млякото реакцията би трябвало  да е същата .  Thinking А не е .....

# 380
Ами то млякото за да стане на шоколад преминава някаква преработка, не пречи да опиташ с алтернативния шоколад, ако има пак реакция може би е от какаото

# 381
  • София, Борово
  Благодаря , Attempt   bouquet

Чудя се , ако казеинът е виновникът , тогава и от млякото реакцията би трябвало  да е същата .  Thinking А не е .....

Фенолите са виновни според мен, в шоколада има много. До колкото знам има и доста олово и мед.

# 382
  Diana , твоето детенце реагира ли по-особено на шоколад ?

Attempt , ще опитам , разбира се . Стана ми любопитен този био шоколад .

# 383
  • София, Борово
Селма, моето дете реагира на всичко, което има захар. Тук Ани Заимова много ни помогна, защото тя ме насочи към това. Дари е хиперактивна и вероятно не обработва захарта. Спряхме всичко със захае, където има скрита няма как да спрем...Още на следващия ден не можех да си позная детето.

# 384
  Мда....
  Захарта си е вредна .
  Аз пак се опитвам да погледна  нещата от нашия уклон .
  Много дълго силно ограничавах захарта на сина ми . Даже ,когато тръгна на градина , ги помолих да му заместват кремовете и пакетираните сладкиши (имаше и такива  Crazy ) с обикновена филия с масло . (то е ясно ,че и в хляба има захар , но не и колкото във една вафла или кроасан )

Та какво искам да кажа .... Че пак си беше хиперактивен .  Confused

Но е страхотно ,че открихте вашия си източник на злото .  Peace Hug

# 385
  • София, Борово
ооо, не, тя и без захар си е хипер активна.
Аз също съм ограничавала захар, глутен и  друго до късно. Глутена и на двамата го въведох след навършване на 1 г., но виж казеин... Дари до 1 годинка се хранеше основно с АМ, дори ми е отказвала храна и е карала само на АМ.
Сега чакам резултати дали може да яде глутен и така ми се иска да може. Тази диета близо година ми идва много нагорно. Виктор, горкия стрес е получил да не го види Дари и да иска нещо забранено..

# 386
...........Виктор, горкия стрес е получил да не го види Дари и да иска нещо забранено..
  Миличкия....  Confused

Цитат
Спряхме всичко със захае, където има скрита няма как да спрем...Още на следващия ден не можех да си позная детето.

Може ли да уточниш , каква беше промяната ?

# 387
  • София, Борово
Много по-спокойна и толерантна е без захар, не се тръшка, не е нервна. Когато яде захар е много хипер активна също. Игрите с ръцете също се увеличават като яде захар или глутен. Не мога да съм сигурна дали глутена е виновен, защото във всяко нещо с глутен има и захар. Simple Smile

# 388

констанца пускам един линк, дано ти хареса.
http://www.autismweb.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=29722

Знам ли, какво да ти кажа?! Това е една приказка, мит, който върви по всички форуми на майки на деца от спектъра, особено в темите отпреди 6-7 години. В днешно време в него вярват майките на по-малки дечица, които са получили сравнително неотдавна диагнозата. Впечатлението ми от повечето майки на по-големи деца в нашата тема е, че са умерени скептици. Дават това-онова от време на време, за да подсилят най-вече ума или имунната система и толкова. Разчитат на други подходи. За себе си не говоря - аз съм бамбашка, тъй като съм пропуснала периода на илюзиите не за друго, а поради това, че започнах с големите книги, а после за няколко години спрях да чета. Когато започнах отново да чета и особено, след като влязох в тази тема преди 2 години, много от най-големите ни проблеми бяха преодолени. Доброто развитие на детето ме кара да вярвам, че подходът ни е правилен за нашия случай.  Peace Laughing

Но аз чета много подобни на твоя материал от любознателност и вярвам, че има и рационални неща във всяка алтернативна терапия. Затова ти пускам един линк на материал от доктор, чието име срещам за първи път. Предполагам, че ще ти е полезен.  http://www.healing-arts.org/children/lmm-autism-article1.htm#pygmalion Бих ти препоръчала да прочетеш внимателно т.4 да "Pygmalion effect". Аз и по-рано съм споменавала нещо за него, а видях, че доста отдавна и Катина, и Дороти са писали за класиката на ефекта - в училище. Но има и друга страна - у дома. И особено при майките. Хванах се преди време, че и аз съм му се поддала в един от редките случаи, когато реших и аз да приложа нещо на детето "за ум" Laughing

# 389
  • София
поне това изгледайте:

http://www.mmsbulgaria.com/-

- ММС КОНФЕРЕНЦИЯ В СОФИЯ 2013г.
- "Откровен Разговор за ММС" - Аутизъм, Керри Ривера
- ММС/Аутизъм - Историята на една майка
- 38 Деца Аутисти Излекувани за 20 месеца с ММС
- Аутизъм - Уебинари

Общи условия

Активация на акаунт