Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема 59

• 46 415
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
  • на североизток от Рая
VK , не спирай да пишеш тук в никакъв случай. И аз понякога се чувствам като теб. Момичетата с градини могат да показват разнообразие всеки ден. Все нещо ново цъфти, засаждат нови цветя, а ние с терасите сме ограничени някакси. Аз не показвам редовно, защото ще е едно  и също и понякога също се питам докога ще съм тук. Но пък ми е уютно и ако не покажа, поне понякога помагам със съвет.

А и не понякога финансите са от значение какви и колко цветя имаме. Дори и 5 нови мушката да си купиш, са си някаква сума.

Аз качих снимки в албума, но като ми дойде музата, ще ги покажа и тук.

Нези, твоите цветя са част от цветна приказка.  Heart Eyes Здрави, добре гледани, подредени. Уют под Софийското небе.  Wink

# 436
  • Бургас
Незии... голяма красота.Показвай по-често.С голямо удоволствие ви разглеждам цветята.
VK,недей така,пиши си,права е Нели,друго е двора.И за финансите е така,не всеки път когато си харесам нещо мога да си го позволя.За това и си събирам семена или си купувам от нещо което нямам за да го развъдя.Не купувам готови разсади.Правя го рядко,само когато не ми се получи.
Разменям с приятели и така си събирам.Когато съм решила да отделя по-голяма сума за цветя се лишавам от нещо друго,ама пуста мания Crazy

# 437
  • Gone with the wind
Кроксимията е абсолютно лесно и безпроблено растение (при мен де), което е невероятно красиво като цъфне. Зимоустойчиво е, та ако имате градини - направо там

А ако нямаме newsm78 Може ли в саксия? Може ли сега да ги набуча или да чакам март?

Аз бих ги засадила сега. бързо ще дръпнат. Ако ги оставиш за пролетта рискуваш да ги изгубиш.
Относно "депресирането" - повечето се лишават от нещо друго, заради китка. Аз напр. нерядко си купувам цветя, вместо някое парцалче, пък и моите цветя са събирани с години.

Нези, страхотна както винаги  Heart Eyes
Ще те помоля да ми захванеш от това мушкатце, защото мама му се спомина зимата (а ми беше от най-любимите)  Sad

# 438
От семена ми остана само флокс-а и мн.малко лобелия. Всичко съм купувала. Терасата е пълна, нямам място, а искам още..Това ми е драмата. Не, че парите са ми без значение, но за цветя отделих. Сега въпроса е - къде ще зимуват зимните  Joy
Кучо - ще купувам утре саксия и пръст и ще слагам "онова". Кажете , моля слънце или сянка иска  Hug

# 439
  • DE
Аз преди малко тъгнах да снимам, то не че има какво ама и аз да си покажа окаянието Embarassed
Почна пак да плющи яко дъжд и подвих опашка.
Нели, айде сега,  вярвай ми на твоя балкон има повече цвят от колкото при мен из цялото ранчо.
А пък и само мушки да показвате от различен ъгъл, с пъпка без пъпка или само листо аз пак ви се радвам на снимките Hug

Нези, небето се е усмихнало широко-широко над твоите цветя Sunglasses

# 440
  • на североизток от Рая
 Аз бях при мама. И преяла с череши и други подробности, идвам да покажа малко снимки, че напоследък не съм се разписвала с такъв материал.

Вчера поогледах градинката си, която имаме зад блока и наснимах розите. Ще покажа тях.

Бях се хвалила преди известно време, че си купих роза от оранжерията до нас. Е, вече цъфна и много ме зарадва. Затова започвам с нея, а останалите вие ги знаете. Но и те са ми такава радост.  Heart Eyes

Снимах и целите розови храсти, но не знам дали няма да досадя ако покажа и тях, защото е едно и също.

# 441
Много красоти показвате!

Не се притеснявайте, момичета, снимките ме радват (сигурна съм не само мен) всеки път когато ги видя. Peace

При мен като при Матце не е много цъфтящо.
Лалетата ми прецъфтяха онзи ден и сега има да им гледам пръчките няколко седмици...  Sad

Две сакъзчета цъфнаха ама с едни мъничkи цветове, като гледам ващте не съм за показване още. Mr. Green

Утре ако изгрее слънце ще ги покажа. Сега каквото е мръчкаво съвсем се губят...

EDIT:

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 20:45 от tatianka

# 442
  • Бургас
Като спомена Нели за череша,вече два дена не мога да я обера.Не спира да вали.Дано утре да пекне малко.А за снимките и мен ме радват,дето казва Матце ,отпред отзад и едно и също да е пак е удоволствие.
Розичките са прекрасни,понякога се чудя как е възможно да има толкова красота само в един цвят.Всяко цвете ,само по себе си е уникално.Аз си чакам с нетърпение лилиумите, тогава няма да се отървете от мен hahaha Харесвам всички цветя,но те са ми от любимите.

# 443
Разгледах цялата тема,много красиви цветя имате вкички!!

Момичета ,искам съвет как да си спася това цвете.Листата му пожълтяват отдолу ,но си растат нови отгоре.Само че отгоре  има нещо бяло ,като посипано с брашно.Пръскам го с един препарат за разни болести и бобулечки,но не помага.Поливам го един път в седмицата ,ако му е суха пръста.Една приятелка ми каза да сменя пръста с нова и това направих,но не помогна.

# 444
  • DE
И нямала Нели какво да показва Mr. Green
Ех, тези шарени рози.

Сега доказателство че аз отглеждам още пръчки Mr. Green
Скривам снимките на мизерията
Скрит текст:

От сряда се очаква затопляне, та се надявам няколкото пъпки да се разтворят най- после.

# 445
Разгледах цялата тема,много красиви цветя имате вкички!!

Момичета ,искам съвет как да си спася това цвете.Листата му пожълтяват отдолу ,но си растат нови отгоре.Само че отгоре  има нещо бяло ,като посипано с брашно.Пръскам го с един препарат за разни болести и бобулечки,но не помага.Поливам го един път в седмицата ,ако му е суха пръста.Една приятелка ми каза да сменя пръста с нова и това направих,но не помогна.

Принципно те долните листа си падат, но ако е масово май трябва на по-топличко да го сложиш. В момента на студено ли е?Да не е на течение или под климатик? Май обича и повечко водичка, може и листата да пръскаш. Брашното не знам какво е, а и на моя монитор не се вижда добре.

# 446
Zolka благодаря за бързия отговор.Не е на студено ,на  течение  или под климатик.Ще го пoливам тогава по често.
Ето по голяма снимка отгоре

Скрит текст:

# 447
  • DE
Петя, болно е. Окъпи го добре килнато на една страна под душа да му се махне маната и го засуши добре. Първо се отстраняват болните листа и стъбла и после се пресажда.
Аз съм на мнение, че по-малко вода на стайни растения е по- добре.
 Имах и аз такова преди години и беше едно лепкаво като все едно съм мазала с мед.
Метнах го в боклука.

И аз имам болен...какво му стана на туй цвете. Опадаха му листата и едно такова жълтеникакво ми изглежда. В момента е на перваза и го напича само преди обяд.
Моля за съвет!

Скрит текст:

# 448
  • Gone with the wind
А според мен саксията  на Pety е прекалено голяма, което води до преполиване. Последното, което бих посъветвала е да се полива повече. Лично за мен първа мярка щеше да  пресадя в доста по-малка саксия.
пс - цветето е дифенбахия и не обича много вода (това го пиша от личен опит - не помня какво пише по повода в дебелите книги)

# 449

Как ги криете тези снимки така че да попаднат в рубриката
Скрит текст?

Напълних темата тука... Sorry Sad

Общи условия

Активация на акаунт