Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема 59

• 45 420
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • на североизток от Рая
 midkoo , добре дошъл!

Липсваше мъжко присъствие тук. А аз много уважавам мъже с вкус към красивото.
 При теб личи, че имаш усет. `Познавам` те и от друга тема, където също те чета с удоволствие.

А щом Мариетка си пожела божурите, нека за мен да останат розите. Любими са ми, много, много любими.  Heart Eyes

МариеткО
,
Скрит текст:
искам да ти гостувам. Но да се ситуирам на терасата, не вътре. И да ям нещо, приготвено от теб.  newsm78 Като торта, например.  Mr. Green

Аз досега бях на работа. Май нямам какво да ви покажа, но пак да се изфукам. Вчера си купих и бяла винка. Станах им фенка. Сега ще я засадя близо до розовата.

bouquet

# 106
  • SHOOT ME 10 $
neli mar4, Мариетка, благодаря на всички за добрите думи
Това е от моята градинка

Това последното е от магазина

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 18:56 от midkoo

# 107
  • DE
Ах, появил се един мъж за аромат в темата Mr. Green
Имахме си един "Дакел" ама той ни изостави...midkoo имаш доста за показване така че- Добре си дошъл Hug

Аз погледнах на бързо из страниците и ми се запремятаха разни цветни картини, но ще разглеждам по-късно, да видя на кой балкон и под кое небе е разцъфтяло Mr. Green

# 108
  • Schwarzwald
Здравейте!
"Нахлувам" в темата, за да Ви помоля за съвет:)
(Питах тук, там, но никой не даде отговор)

Купих си 3 клончета Kalanchoe tomentosa. И въпроса е: Как да ги засадя?
Във вода ли да ги оставя и да чакам да пуснат корени, или да ги засадя направо в пръст (и каква да е)?

Благодаря Ви Simple Smile

# 109
  • Пловдив
Здравейте!
"Нахлувам" в темата, за да Ви помоля за съвет:)
(Питах тук, там, но никой не даде отговор)

Купих си 3 клончета Kalanchoe tomentosa. И въпроса е: Как да ги засадя?
Във вода ли да ги оставя и да чакам да пуснат корени, или да ги засадя направо в пръст (и каква да е)?

Благодаря Ви Simple Smile
Здравей!
Мисля, е и по двата начина ще стане, но във вода има риск и да загние, така че направо бих пробвала в почва, някаква по-песъчличва.

# 110
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

И аз да се изкажа по въпроса на HAda .
 Досега винаги съм потапяла клончетата във вода. Много бързо пускат коренчета. Аз почти всичко потапям във вода. Иначе нямам вяра, че ще се хване. Но пък моя колежка най-редовно отчупваше клончета от каланхоетата си да ги освежава, боцваше ги в някоя саксия  и се хващаха. Така не съм пробвала, но става.  Simple Smile
 А ти как така ги купи на клончета?

Hug

# 111
  • Пловдив
Имам захванати 6 каланхоета- три във вода и три директно в почва. Успешно се захванаха всички, като даже тези в почвата май-бяха по-бързи.

# 112
Мислех да не пиша скоро ама ....
Имам вече  цъфнало и  бяло- розаво лаленце. Другия цвят на хипеаструма и той цъфна.
HAda , по другата седмица ще дойда да ти ги засадя.  Hug Пробвай по  двата начина. Засади едното примерно, а другите във вода. По принцип има много въздушни коренчета, огледай дали няма.
Аз също съм садила, но понякога като съм нямала време и съм слагала във вода докато се сетя да ги бодна. Пускали са бързо коренчета.

# 113
  • Schwarzwald
Еее, много приятно ме изненадахте! Толкова много отговори за съвсем кратко!  Hug
(Май ще стана по-чест посетител тук  Heart Eyes )

Каланхоето е специално, не е като другите които имам и май наистина ще го забода в песъчлива почва (имам купена такава за сукулентни).
http://us.123rf.com/400wm/400/400/genlady/genlady1205/genlady120 … mentosa-baker.jpg
(снимката е от нет-а)

А ти как така ги купи на клончета?
  Hug
Купих го от е-бай-а, за 2 евро (с вкл. доставка)  Wink

t_tabakova , neli mar4 , Хексилина , благодаря Ви за отговорите!

# 114
neli mar4  Hug Hug Hug. Много благодаря - в твой пост видях едно цвете, което миналата година на морето безкрайно харесах и си събрах семенца от него - Долихос лаблаб. Никъде не го бях виждала и ми беше много чудно какво е. Насадих го преди около седмица и утре ще снимам и ще ви покажа колко е порастнало за това време. За съжаление го отглеждам в саксия на балкона и не знам дали ще стане много голямо, но какво да се прави - ще опитам. Влюбена съм в цветовете му- нищо, че боб    Laughing.

# 115
Здавейте  Hug

Нова съм сред вас и с удоволствие и интерес разглеждам снимките ви.  Grinning
Аз днес засадих мако цветя на двора и за сега нямам с какво да се похаля.

# 116
За малко да ви изгубя. Изчетох ви на един дъх  Hug и си напълних очите като за начало на седмицата  Hug
Аз за съжаление в момента нямам какво да покажа. Ние сме в ремонт и съм временно в друго жилище. Имам доста нови снимчици, но са във фотото, което стои в мъжа ми заради ремонта.

Стайният клен жълтее от пресушаване (при мен). Нищо му няма, куча марка е, пак избиват нови листа и разклонения. А колкото по се реже, толкова по гъст и красив става. И аз искам различен цвят от оранжавото ама  Tired Тук до този апартамент където съм сега има цветарски където продават клен. Оранжавият им е цъфнал, но има още един, който е на пъпки и няма още цвят. Обаче пък 20лв за една педя растение адски ми свидят  Crossing Arms и колкото и да ми текът лигите по тях, няма да ги дам.
Клен съм прихващала във вода. Пуска си коренчета и муш в саксията без проблеми.

# 117
  • Бургас
agnesana благодаря за вниманието  Hug и изчерпателния отговор, беше ми много полезна   bouquet
Не знаех че стайния клен е толкова скъп  Shocked или може би по екзотичните цветове!?!
midkoo Добре дошъл дано ти е приятно в цветарската тема!

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 09:39 от poepie

# 118
Аз вчера  си донесох два корена пълзяща роза от свекървата. Да видим дали ще се хванат...
Голям мерак за такава роза, пък нещо хич не успявам да се справя. И аз имам стени и огради, но пък бръшляните и тем подобни ми се виждат агресивни и не ми се ще да рушат, та затова и на роза се спрях. Други предложения за катерещи/пълзящи, които не се впиват в стената?

# 119
  • в огледалото на живота
Други предложения за катерещи/пълзящи, които не се впиват в стената?
Клематис!Толкова непретенциозно растение е.Майка ми го има в двора от години.Цъфнал е даже.

Общи условия

Активация на акаунт