Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 330
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Една жена преди 20 години не се доверила на лекарите да си извади сливиците, които гнояли периодично.

Ама сливиците са гнояли, нали? Защо го даваш тоя пример, след като няма отношение към темата?

Можеше да си спести генетичните изследвания и мастектомията, при положение, че не е имала никакъв проявен проблем и е била напълно здрава.

ooooh!

Т.е. ти никакви профилактични прегледи не правиш, докато нещо не те заболи?

Примерно, цялата ти рода с диабет и ти едно изследване за кръвна захара няма да си пуснеш, щом не си се строполила на улицата още?

Правя профилактични прегледи, в интерес на истината - рядко. Генетично изследване никога не бих направила.

Ако цялата ми рода е с диабет ще внимавам какво ям. Кръвната ми захар е в норма. Тези изследвания обаче нямат нищо общо с "профилактиката" на Анджелина.

# 1 111
  • До хладилника, който обичам
PS. Живее се с ампутиран стомах, некомфортно. Но с рак на стомаха практически не се живее въобще. Открива се много късно. Дори в ранен стадий прогнозата му не е добра, зависи от хистологията но....
Да де, ама не отричаш, че има хора, които не биха го направили. И това си е тяхно право, да си носят риска и да умират от каквото им дойде. И вероятно част то споделилите тук в темата, че не биха го направили са искрени и наистина няма да го направят. И може да си умрат от рак. Но това е техен избор.
Или, в по-честия вариант, преди да се решат на отстраняване на стомаха, ще пробват 1-2-10 други неща, включително алтернативни терапии; ще се види, че ефект няма, ще идат за отстраняване, като няма как иначе, но ще е късно. Някои ракове са много коварни и агресивни.

# 1 112
Генетично изследване никога не бих направила.
Никога и за нищо? Например, губиш бебе след бебе, или изобщо не се получава бебе, лекарите ти казват, дай да видим едни генетични изследвания какво ще покажат, а ти - "не, Божа работа!"?

# 1 113
  • Пловдив
PS. Живее се с ампутиран стомах, некомфортно. Но с рак на стомаха практически не се живее въобще. Открива се много късно. Дори в ранен стадий прогнозата му не е добра, зависи от хистологията но....
Да де, ама не отричаш, че има хора, които не биха го направили. И това си е тяхно право, да си носят риска и да умират от каквото им дойде. И вероятно част то споделилите тук в темата, че не биха го направили са искрени и наистина няма да го направят. И може да си умрат от рак. Но това е техен избор.
Или, в по-честия вариант, преди да се решат на отстраняване на стомаха, ще пробват 1-2-10 други неща, включително алтернативни терапии; ще се види, че ефект няма, ще идат за отстраняване, като няма как иначе, но ще е късно. Някои ракове са много коварни и агресивни.
Бу - това е техен избор, не можем насила да ги оперираме, нали така? Ей за туй според мен става дума - всеки сам си решава.

Генетично изследване никога не бих направила.
Никога и за нищо? Например, губиш бебе след бебе, или изобщо не се получава бебе, лекарите ти казват, дай да видим едни генетични изследвания какво ще покажат, а ти - "не, Божа работа!"?
И такива хора има по света. Има и едни, които умират, ама отказват кръвопреливане. Факт.

# 1 114

Ако цялата ми рода е с диабет ще внимавам какво ям. Кръвната ми захар е в норма. Тези изследвания обаче нямат нищо общо с "профилактиката" на Анджелина.

Напротив - същото е. Просто на теб не ти се е наложило да взимаш някакви тежки решения в резултат на профилактичните прегледи, които правиш. Генетичните изследвания не са с нещо по-различни от останалите.

Примерно, аз си правих заради съмнения за тромбофилия - и в действителност се наложи терапия, за да износя децата си. По твоята логика сигурно трябваше да загубя едно-две бебета или да разчитам, че я се прояви, я не. Е, моят избор е друг и не го считам за необичаен или краен.

# 1 115
Техен избор е, да. Само добавям, че повечето се решават все пак на операция, но е вече късно.

И за второто си е така, просто ми стана любопитен доводът "никога" дали е никога, или само за някои работи.

# 1 116
И тук решението зависи и от това - до колко медицинското лице успява да те убеди в това, в което то е убедено... От това идва и идеята за наследствено предаване на болестите, определени "развалени" гени, от които идва то, процент вероятност да развиеш или не развиеш заболяването, действията след установяване на този процент и т.н.
Абе хора, поспрете се малко. За какво "убеждаване" и "забаламосване" става дума? Както и Хеликаза написа - генетичните изследвания показват съвсем недвусмислено носителството на мутирал ген. И това си е наука, не е хвърляне на боб или разваляне на черна магия. Позитивно мислене няма да помогне Rolling Eyes Tired.

Къде съм писала нещо за "забаламосване"?  Thinking  Хайде ти се спри за малко... От къде Анджелинка изобщо знае за някакви генетични изследвания, как мислиш? Звездите й го говорят или от лекари, на които има доверие? Прочете ли какво написах преди малко? За нищо в медицината няма едно мнение, но решенията на пациента не зависят само от него, а и от лекарите, на които има доверие, техните знания, съответно съвети... Колкото успешно са я убедили, че това решение е най-доброто, толкова успешно биха я убедили и в противното, ако е имала доверие на други лекари... Не говоря само за превантивната мастектомия, ами като започнеш от идеята за генетично предавани болести, възможност за генетични изследвания, достоверност на резултатите от тях и т.н. Т.е. става дума за съвкупност от събития и съм убедена, че ако реално си е направила мастектомия, то не е защото лекарите й са я лъгали, а защото са убедени в това, което правят - както други лекари са убедени в противното... Нищо сложно за разбиране няма, простите хора също сме виждали лекари с противоречиви мнения...

# 1 117
  • София
И за второто си е така, просто ми стана любопитен доводът "никога" дали е никога, или само за някои работи.

Зависи от работите. Исках да кажа, че не бих си правила генетични изследвания безпричинно (т. е. ако нямам някакъв проблем), и просто ей така - да разбера каква ми е наследствеността и дали случайно не съм наследила някакъв дефектен ген.

# 1 118
  • София
Александрия незнамсиколко, има отношение към темата. Не го разбираш, но го има. Статистическо. Тебе нали статистиката те възмущава.

Джуди, принчипно, подчертавам принципно, ако бенката е махната, значи е рискова, ако е рискова следва да се направи хистологично изследване и вероятно е направено, трябва да питате дерматолога, който го е оперирал.

# 1 119
  • София - Рим и обратно
Колкото успешно са я убедили, че това решение е най-доброто, толкова успешно биха я убедили и в противното, ако е имала доверие на други лекари... Не говоря само за превантивната мастектомия, ами като започнеш от идеята за генетично предавани болести, възможност за генетични изследвания, достоверност на резултатите от тях и т.н. Т.е. става дума за съвкупност от събития и съм убедена, че ако реално си е направила мастектомия, то не е защото лекарите й са я лъгали, а защото са убедени в това, което правят - както други лекари са убедени в противното... Нищо сложно за разбиране няма, простите хора също сме виждали лекари с противоречиви мнения...
Пълни тъпотии пишеш.
Говори се за резултати от генетични изследвания. Знаеш ли какво означава думата "резултати", ако от генетика не разбираш? Ти продължаваш за хвърляне на боб и свободно гадаене да ми приказваш. Няма мнения, няма лични лекарски убеждения. Има резултати. При 87 % риск, свободните съчинения по темата са силно ограничени, не мислиш ли? Или пак смяташ, че "ако отидела на друг лекар...." Whistling ooooh!

# 1 120
Не съдете и няма да бъдете съдени. Не е човеку дадено да знае и да може да си обясни всичко.

Mного правилно, горе-долу така си мисля и аз. Но в ежедневието непрестанно се раздават оценки и анализи. Затова и хората предпочитат да не говорят за болестта си даже с близки, защото са принудени да слушат всевъзможни тъпотии от хора, които им желаят само доброто иначе. А ако откажеш лечение и споделиш - гледай тогава какво става, направо ще ти отхапят главата.
Да приемеш чуждия избор се оказва, че е нещо много трудно, на това трябва да се научат хората, а не да оценяват чуждите решения като героични или тъпи, зависи в какво вярват.

# 1 121
Колкото успешно са я убедили, че това решение е най-доброто, толкова успешно биха я убедили и в противното, ако е имала доверие на други лекари... Не говоря само за превантивната мастектомия, ами като започнеш от идеята за генетично предавани болести, възможност за генетични изследвания, достоверност на резултатите от тях и т.н. Т.е. става дума за съвкупност от събития и съм убедена, че ако реално си е направила мастектомия, то не е защото лекарите й са я лъгали, а защото са убедени в това, което правят - както други лекари са убедени в противното... Нищо сложно за разбиране няма, простите хора също сме виждали лекари с противоречиви мнения...
Пълни тъпотии пишеш.
Говори се за резултати от генетични изследвания. Знаеш ли какво означава думата "резултати", ако от генетика не разбираш? Ти продължаваш за хвърляне на боб и свободно гадаене да ми приказваш. Няма мнения, няма лични лекарски убеждения. Има резултати. При 87 % риск, свободните съчинения по темата са силно ограничени, не мислиш ли? Или пак смяташ, че "ако отидела на друг лекар...." Whistling ooooh!

Казваш, че всички лекари биха препоръчали превантивна мастектомия при този процент риск и дори, че всички лекари биха "докарали" процента до 87!?  Thinking  То се вижда кой пише пълни тъпотии...   Laughing

# 1 122
 Мдам, да признаеш чуждия избор е духовно качество, фино...Тези, които се интересуват от духовни учения, вероятно знаят кое точно заболяване се създава от егоизма, желанието да съдиш другите, гнева... Confused

# 1 123
  • София
Мдам, да признаеш чуждия избор е духовно качество, фино...Тези, които се интересуват от духовни учения, вероятно знаят кое точно заболяване се създава от егоизма, желанието да съдиш другите, гнева... Confused
То даже няма нужда и от духовни учения, като си свикнал да съдиш себе си няма начин да не съдиш и останалите, но все боли, това е тъпото.

# 1 124
Една жена преди 20 години не се доверила на лекарите да си извади сливиците, които гнояли периодично.

Ама сливиците са гнояли, нали? Защо го даваш тоя пример, след като няма отношение към темата

Има пряко отношение към темата. "Гноясалите" сливици се лекуват много лесно в наши дни. Не затова се махат. По-горе ти подадоха жокер, но ти не разбра. Помисли пак.

Общи условия

Активация на акаунт