Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Ако щеш истерията в темата тук го доказва, самата идея да си го представиш е крайно неприятна, камо ли да си го направиш.

На мен идеята да си сложа силикон ми е почти толкова неприятна и отвратителна, колкото да си направя мастектомия. Много жени си слагат обаче.
И не виждаш никаква разлика между двете? Честно?

# 1 411
Бояна, мога само силно да се надявам, че си права. Реакциите тук не са никак представителни, знаеш. Ти звучиш като оптимист, аз обаче не мога да преодолея песимизма си във връзка с наличието и употребата на здрав разум у повечето хора. И пак казвам, не става дума за модерна прищявка, а за непропорционално силна реакция на конкретна заплаха за здравето.

или не можеш да четеш ?

Мерси, подобно.

# 1 412
  • София
Що не сте излезли на разходка с децата, да пиете бира с мъжете си или да клюкарствате с приятелки в този приятен неделен ден, вместо да продължавата да издигате нивото на темата и да демонстрирате богзнаекакво, м?

И който е писал, че не питаме в България за наследствена обремененост е написал глупости.
Айде отписвам се.

# 1 413
На мен идеята да си сложа силикон ми е почти толкова неприятна и отвратителна, колкото да си направя мастектомия. Много жени си слагат обаче.

недей говори така , защото явно не си виждала майка си болна от рак ,
ракът съсипва психически и болния , и неговото семейство ...

# 1 414
  • София
аз почти не вярвам в здравия разум на хората. Повече съм готова да заложа на стадното и повърхностното. Нещо като крилатата фраза, залегнала много дълбоко в книгите по ПР "щом го дават по телевизията, значи е вярно". В случая добавяме и име на селебрити, и ефектът се засилва. Благодарение на тази тема снощи с голям интерес изгледах филмчето за проекта относно човешкия геном и ще ми е интересно как ще завърши съдебният процес относно патентите. Явно решенеието ще стане крайъгълен камък изобщо за начина на третиране на продуктите от разчитането на генома и бъдещите открития.

# 1 415
  • София
Ако щеш истерията в темата тук го доказва, самата идея да си го представиш е крайно неприятна, камо ли да си го направиш.

И не виждаш никаква разлика между двете? Честно?

Не виждам разлика между "превантивната" мастектомия и силикона. Изобщо не говоря за болни от рак, които нямат избор.

# 1 416
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не забравяйте, че за да си направи една жена превантивна мастектомия, първо трябва да направи изследване дали е носителка на въпросния ген. Това изследване не се прави по желание, а само на тези жени, които отговарят на точно определените критерии. Т.е. говорим за 1% от женската популация. Така че, Анджелина нищо не е забравила да ни каже, по простата причина, че на 99% от жените няма да им бъде направен толкова обсъждания тест. По същата причина, няма как тази операция да стане модна.

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 17:51 от Вселена

# 1 417
Днешна статия в 24 часа:

Малина: Не взимайте пример от Анджелина Джоли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1996320

# 1 418
 Малиии, дожаля ми чак за Анджелина и за нескопосаната ѝ акция, щом срещу нея се изправят такива титани и авторитети като Малина и д-р Ильо Стоянов  newsm43

Тц, тц, тц...

# 1 419
  • София
Аз също мисля, че Малина и Ильо изчерпаха темата.

# 1 420
Някой може ли да ми разтълкува тази мисъл

"....от пациентите с променените гени само 5 до 10% се разболяват. При останалата част от разболелите се това се дължи на други фактори. „Основните причини за това заболяване са начин на живот, стрес, тютюнопушене, лоша храна, но най-вече генетичната наследственост"

# 1 421
  • София

"....от пациентите с променените гени само 5 до 10% се разболяват. При останалата част от разболелите се това се дължи на други фактори. „Основните причини за това заболяване са начин на живот, стрес, тютюнопушене, лоша храна, но най-вече генетичната наследственост"

Това вече е занимание само за семиотици от ранга на Умберто Еко и Борис Успенски.

# 1 422
Не забравяйте, че за да си направи една жена превантивна мастектомия, първо трябва да направи изследване дали е носителка на въпросния ген. Това изследване не се прави по желание, а само на тези жени, които отговарят на точно определените критерии. Т.е. говорим за 1% от женската популация. Така че, Анджелина нищо не е забравила да ни каже, по простата причина, че на 99% от жените няма да им бъде направен толкова обсъждания тест. По същата причина, няма как тази операция да стане модна.

Toва явно трудно се проумява за 95 страници и бг-мамма има нужда да го дъвче, суче и плюе до 195та вадейки вече от дъното ( Малина) аргументи.. , включително опасност от мода  Shocked

( в новините тук в денят, в който се появи "МОЯТ медицински избор" една лекарка каза че процентът е под 10, не под 1,  което на мен ми се стори доста висок процент, всъщност)

Това решение касае жени с тежка наследственост ( аз на около 50та страница казах, че имах една приятелка, която почина на 32 години при баба, майка, леля всички оперирани и в момента само една от тези жени е жива) - според мен за това става въпрос под тежка наследственост.

Аз изобщо не разбирам защо стана тая драма, и тези дебати - превенция като всяка друга. Лекарите постоянно ни говорят да намаляваме рисковете за здравето си. Щом в този случай това става с нож, какво от това, след като една жена ще си даде шанс да доживее да види децата си пораснали.

# 1 423
  • София

Под "генетична наследственост" явно се разбират фактори, които не зависят от начина на живот и следов. са неконтролируеми. Като тази "генетична наследственост" не влючва "пациентите с променените гени", а цялото ДНК.

Не виждам с какво здравният авторитет на Анджелина превъзхожда този на Малина. И двете са със силикон.  

# 1 424

"....от пациентите с променените гени само 5 до 10% се разболяват. .... но най-вече генетичната наследственост"

това не е мисъл.  Rolling Eyes

/ и става в-с  за мутации на 2 гена, не за 'цялото ДНК"/ Боже..

Общи условия

Активация на акаунт