Любовта към конспирациите

• 12 133
  • 308
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Я каква хубава тема.
Конспирации има, но не вярвам във всички.. Laughing

П.П. Чакам обяснение за Кемтрейлс.

# 31
  • София

И аз, Те ни пръскат- защо? Те къде живеят? Кой плаща за това?

Отделно Ран планът- наистина ли, световните лидери се събират, за да ни изтребят и толкова години не успяват.

# 32
Много ми хареса коментарът на английския посланик от онзи ден. Не че има много общо с темата и въпреки, че не съм съгласна изцяло с него, е интересно да се прочете.  Simple Smile
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/05/13/2059748_britanskiiat_po … imisti_postavete/

"Проблемът е, че този песимизъм и този цинизъм са заразителни. Политици, средства за масово осведомяване, неправителствени организации, "тинк-танкове", всички те преувеличават и пресилват. Това отношение се отразява и на чуждите дипломати и на съответните им правителства. То се превръща в характеристика за страната, която хората чуват и преразказват. Става дори екзистенциален въпрос: не е достатъчно да се окачестви дадено действие като некомпетентно, то непременно трябва да е и корумпирано. Всеки нов мол априорно се приема като перачница за пари, предположение, което се цитира като Закон Божи. Нещо по-лошо, такова предположение се използва и като извинение за бездействие. "Какъв е смисълът да се опитваш да предприемаш каквото и да било?" – въздишат и българи, и чужденци. Хората абдикират от отговорностите си, свивайки рамене. Очакват някой друг да направи нещо по въпроса. Поради това предпочитат, образно казано, да паркират на тротоара, вместо да търсят място за паркиране, което не им пречи по-късно да се жалват, че тротоарните плочи са изпочупени."

# 33
  • Варна

И аз, Те ни пръскат- защо? Те къде живеят? Кой плаща за това?

Моите въпроси са малко по-други, защото съм убедена в кемтрейлс. Т.е. виждам следите, които самолетите оставят, виждам как остават с часове и с дни на небето, като стават по големи. Облаци от които не вали дъжд.
Оттам нататък търся обяснение.
Не твърдя че някой пръска с нещо, не твърдя  съществуването на "те".
Някой да го обясни със законите на физиката или природни закони, пак става..

# 34
Лелеее, и такава тема ли има вече.
Плана Ран-Ът. Не е проработил както са го замисляли - то сме по-яки и от хлебарките явно  Mr. Green
Кемтрейлс - пръскат ни, за да сме болни и да си купуваме непрекъснато лекарства, за да печелят фармацевтичните компании.
Някой да има други въпроси?   animal085

# 35
  • София
Много ми хареса коментарът на английския посланик от онзи ден. Не че има много общо с темата и въпреки, че не съм съгласна изцяло с него, е интересно да се прочете.  Simple Smile
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/05/13/2059748_britanskiiat_po … imisti_postavete/

"Проблемът е, че този песимизъм и този цинизъм са заразителни. Политици, средства за масово осведомяване, неправителствени организации, "тинк-танкове", всички те преувеличават и пресилват. Това отношение се отразява и на чуждите дипломати и на съответните им правителства. То се превръща в характеристика за страната, която хората чуват и преразказват. Става дори екзистенциален въпрос: не е достатъчно да се окачестви дадено действие като некомпетентно, то непременно трябва да е и корумпирано. Всеки нов мол априорно се приема като перачница за пари, предположение, което се цитира като Закон Божи. Нещо по-лошо, такова предположение се използва и като извинение за бездействие. "Какъв е смисълът да се опитваш да предприемаш каквото и да било?" – въздишат и българи, и чужденци. Хората абдикират от отговорностите си, свивайки рамене. Очакват някой друг да направи нещо по въпроса. Поради това предпочитат, образно казано, да паркират на тротоара, вместо да търсят място за паркиране, което не им пречи по-късно да се жалват, че тротоарните плочи са изпочупени."

Много ти благодаря, за това е темата. Защо избираш да гледаш някаква несъществуваща опасност, а себе си и своите избори оставяш в сянката на фантазията?

Онзи ден гледах Волен, много ми повлия, признавам. Близо час говорѝ за колонизатори, разви теорията как чуждите супермаркети, банки, мобилни оператори и тн изнасят по 28 лрд на година. Може и да изнасят, ние що не произвеждаме нищо? Като има ниша за бизнес е ясно, че ще дойде някой в нея. И поне 7+ 4% от хората са на това мнение, колонизатори има. Останалите ги е страх от турците и комунистите.
След това имаме хората, които ги е страх от лекари и лекарства, ама като цяло, не в частност.
Магиите, уроките и тн- това също е много разпространено.

Хексе, имаше тема тук, в която беше обяснено. Не смея да преразказвам, защото не съм веща в тази област. Ще я потърся темата, измежду лигнята в нея имаше и обяснение.

# 36
 Ето 1 конспирация, в която аз вярвам, пък вие кажете какво е вашето мнение. Казват, че единственият резултат от войната с Афганистан е, че отново са се засяли маковите полета, унищожени напълно от талибаните, и спреният от тях хероин отново тръгнал по света. За причините за 1  война може да се съди по резултата и, нали? Особено, ако е успешна война за този, който я е започнал. Ако това е така, атентатът не е бил точно атентат...
  Друга възможна конспирация. Шефът на Нестле, Бил Гейтс и още 1 дузина отбор юнаци искат да  получат концесии върху водата за пиене. Казват, че ако е частна, ще я опазят по добре... ooooh! Аз лично мисля, че това не е конспирация, а безмерна алчност, но кой знай...

# 37
Мдаа. Днес някой беше постнал във фейса, че хората сме единствените, които си плащат, за да живеят на тази земя...
Сега се сещам за едно предсказание на Ванга, според което след години водата ще е по-скъпа от златото - май наближава това време...
Пънки, да, вярвам го това.

# 38
Не е само у нас - и Кемтрейлс, и скритите сатанински послания във филмчетата на Дисни, и още, и още, може и до случая Драйфус да се върнем. Освен че сваля отговорността, разнообразява сивото ежедневие.

Ян ван Хелсинг, Дейвид Айк и т.н., купищата книги за Новия световен ред - навсякъде обичат конспирациите.

# 39
"Не пипай тази книга" на Ван Хелсинг трябва да стане настолно четиво на конспиративно настроените  Mr. Green Лично на мен ми беше интересна, но пък "Третата световна война" нещо не можах да я дочета...
Има хора, които дотолкова се вманиачават в конспирациите, че като че живеят в друг свят. Но в разумни граници е полезно да си имаш едно наум, според мен.

# 40
  • Куциндрел
Цял форум съществува за конспирациите.

Според мен, с конспирациите човек дава воля на фантазията си и се чувства добре. Някои параноясват, но то си е до човека, ако не параноясат от конспирации, ще параноясат от нещо друго.

# 41
Аз обичам конспирациите. Понякога се чувствам като кацнала на едно дърво, от високо демек, наблюдавайки хора и събития. Ама никак не е трудно да видиш истината. Та тя е казана в прав текст Crazy

# 42
Чарът на конспирацията според мен е, че няма нужда от доказателства, за да твърдиш, че си прав.

Еленко и гущерите ми е любимата конспирация на мен, а Дан Браун щял да ми издава нова книга. Пуркуа, бе джанъм? Само да изгледа филма на Еленко и ще се засрами от плахите си закачки на гърба на Да Винчи и ни чака нова ера в конспиративните аудио-визуални продукции, дето ги има и на хартиен носител  Party

# 43
Защото когато нямаш разумно обяснение на даден факт/явление, дори конспирацията е някакво обяснение.
Именно!
Когато в една държава се случват всякакви и само абсурди, и икономически, и социални, и стратегически, и финансови, и медицински, и  образователни , и ........, които нямат никакво логическо и обосновано обяснение, остава конспирацията.
На кого и защо му е необходима тази повсеместна анархия?

# 44
  • Куциндрел
Кой е този Еленко?

Общи условия

Активация на акаунт