Любовта към конспирациите

• 12 111
  • 308
  •   1
Отговори
  • София
Покрай темата за Джоли, покрай изборите и по принцип се питам защо у нас има такава склонност към търсене на конспирации, към подозиране на коварен план зад всичко, към воюване с някакъв невидим враг?

Като започнем от чемтрейлс манията и стигнем до турците, американците и марсианците, които искат да ни завладеят, колонизират или ликвидират, защо?

# 1
Защото наличието на конспирация автоматично сваля отговорността от нас. За каквото и да било. За друга причина не се сещам.

# 2
Не е само у нас - и Кемтрейлс, и скритите сатанински послания във филмчетата на Дисни, и още, и още, може и до случая Драйфус да се върнем. Освен че сваля отговорността, разнообразява сивото ежедневие.

# 3
Ами той врагът донякъде е видим, а донякъде не. Който дърпа конците обикновено не е видим. Кой и защо уби Луканов и Кюлев например? Кой държи реално собствеността в Бг? Кой командва медиите и интернет?
Кой дърпаше конците на Симеончо, Сергейчо и Бойко?

Думичката "конспирация" се използва като демаготски похват.  Тя трябва да заличи интереса към МАФИЯТА  и търсенето на отговорност от нея за сегашното ни окаяно положение.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 15:54 от vl

# 4
  • София
Има го и другаде, но у нас е много по- силно, по мои скромни впечатления. Свалянето на отговорност и чувството за значимост са ясни, но това е национален спорт, такова ни е възпитанието като че ли.

То рефлектира върху живота. Например ужаса, че чужденец ще купи българска земя. Веднага отиваме към турците ще ни завладеят. Наистина ли? И за какво им е и може ли наистина да стане по този начин? Никой не се пита, това просто си върви, заедно с гордостта от киселото мляко, също откраднато заедно с фета сиренето от гърците. Върви с една роля на жертва, струва ми се.

ВЛ, аз нямам предвид толкова на държавно ниво, колкото на ежедневно. Ето, Анджелина Джоли си направила операция и го обявила и първата българска реакция е- какво иска да ни излъже с това, че го съобщава.

# 5
Защото е леснодостъпен начин да избягаш от скуката и е чудесна тема за обсъждане на паничка семки и двулитрова бира. Като се вкараш в някой филм, ти е инетересно да си седиш там за известно време.
Освен това не ти трябват ни най-малки познания в каквато и да е област, за да съзреш консипрацията, но пък веднъж съзреш ли я, вече си придобил не просто знание, а мъдрост и можеш да се дуеш на воля. Това е лично мнение, не е неоспоримата истина.

# 6
Защото когато нямаш разумно обяснение на даден факт/явление, дори конспирацията е някакво обяснение. Аз самата имам такава склонност и много си се дразня понякога.  Confused

Стана ми интересно за

Като започнем от чемтрейлс манията

може ли подробности?

# 7
  • София - Рим и обратно
А ти защо си убедена, че за всичко има обществено достъпно, логично обяснение?
Дори да няма никаква трошичка истина в нито една конспиративна теория, пак съм на 100 % убедена, че информацията във всички медии е малко или много манипулирана.
В това отношение имам наблюдения, че тук има много по-голям достъп до всякакакъв вид информация, за който се интересува. Може би и затова "конете с капаци" са по-малко в сравнение с други западни страни.
В Италия примерно, на никого не му пука има ли нитрати в салатата или не Laughing.

# 8
Рефренът "турците ще ни завладеят" идва от родовата памет, трябва да мине още време, за да се отърсим от тези предразсъдъци, мисля, дълбоко са вкоренени.

Сега пък киселото мляко сме откраднали от гърците, как можа.

# 9
  • София - Рим и обратно
заедно с гордостта от киселото мляко, също откраднато заедно с фета сиренето от гърците.
Е, хайде сега, глупости. Те, гърците, ако ги питаш - и пицата са измислили.

# 10
Има го и другаде, но у нас е много по- силно, по мои скромни впечатления. Свалянето на отговорност и чувството за значимост са ясни, но това е национален спорт, такова ни е възпитанието като че ли.

То рефлектира върху живота. Например ужаса, че чужденец ще купи българска земя. Веднага отиваме към турците ще ни завладеят. Наистина ли? И за какво им е и може ли наистина да стане по този начин? Никой не се пита, това просто си върви, заедно с гордостта от киселото мляко, също откраднато заедно с фета сиренето от гърците. Върви с една роля на жертва, струва ми се.

ВЛ, аз нямам предвид толкова на държавно ниво, колкото на ежедневно. Ето, Анджелина Джоли си направила операция и го обявила и първата българска реакция е- какво иска да ни излъже с това, че го съобщава.

Не зная случая с Анджелина Джоли, но пак ще напомня за рубриката на покойния Кръстьо Кръстев "С какво ни забалабукват главите?"
Публична тайна е, че у нас МАФИЯТА е извънредно силна. Купуването на земя и имоти точно от турски и руски граждани в Бг също е обезпокоително, имайки предвид неугасналите имперски амбиции на тези страни, поддръжниците им в Бг и географската близост.

# 11
Хората мразим случайността, страхуваме се от онези случайни събития, които могат да унищожат живота ни. И парадоксално,конспиративните теории ни дават усещане за контрол. Ако има заговор, ще има и някой обвинен, нали? Можем да си отдъхнем, гадостите имат своето обяснение и ние отново контролираме ситуацията......

# 12
  • София

Стана ми интересно за

Като започнем от чемтрейлс манията

може ли подробности?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B … D0%BD%D0%B8%D0%B8

# 13
  • София - Рим и обратно
Можем да си отдъхнем, гадостите имат своето обяснение и ние отново контролираме ситуацията......

Да бе, контролираш ти... Joy

# 14
Сега пък киселото мляко сме откраднали от гърците, как можа.

Не зная дали сме го откраднали, но в Италия го наричат "гръцко", както и сиренето. В Гърция и  Италия те са качествени, за разлика от Бг. А колко други видове има......Добре, че навлязоха и в Бг. Предпочитам някои от френските и немските пред нашето сирене.

Общи условия

Активация на акаунт