Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 722
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
За отделението за прах - единственото, което ми идва на ум и не си пробвала  - с едно от прахчетата за отпушване на канали. Самата пластмаса няма да се разяде, но има вероятност да се пооткъртят наслагванията. Не съм го пробвала, просто това ми изникна като идея след като прочетох поста си Peace

Това е хитро, ще го пробвам Simple Smile После ще споделя какво се е случило.  Simple Smile

# 181
Момичета, направих беля. Изпрах едни червени чорапки на детето заедно с други негови дрехи и резултатът е плачевен. Имам съсипани една бяла тениска (сега е бяла на розови петна) и два чифта чорапи. Пробвах да изчистя петната с какво ли не - обезцветител, белина (за белите дрехи), препарати за петна... НИЩО НЕ ПОМАГА! От белината петната въобще не помръднаха, което не мога да си обясня. Има ли надежда, или да ги прежаля?! Tired
Не пречи да пробваш и с прахчета, които подсилват белотата на белите дрехи. Аз съм вземала такова, мисля че беше гръцко, в зелено пликче за около 1 -1.50 от Карфур. Виждала съм и в др. хипермаркети и в магазини за препарати
Нещо от този род
http://axxon.bg/bg/view_product/?cat_id=0&brand=113&prod=294
.............
Аз искам да попитам за някоя хитринка при прането на детски сандалки. Всяка вечер търкам със стара четка за зъби ooooh!

Аз имам кърпички за премахване на сивкавия оттенък на прането. Освен да опитам и с тях... Tired

Какви са ти сандалките - от плат ли?
Аз платнените обувки на малкия ги пера в пералнята в една торбичка на дупки, която се ползва за дребни неща като бельо, чорапи и т.н. Ако са кожени, пробвай с мокри кърпички - при мен се получава чудесно. Peace

# 182
Момичета, направих беля. Изпрах едни червени чорапки на детето заедно с други негови дрехи и резултатът е плачевен. Имам съсипани една бяла тениска (сега е бяла на розови петна) и два чифта чорапи. Пробвах да изчистя петната с какво ли не - обезцветител, белина (за белите дрехи), препарати за петна... НИЩО НЕ ПОМАГА! От белината петната въобще не помръднаха, което не мога да си обясня. Има ли надежда, или да ги прежаля?! Tired
Не пречи да пробваш и с прахчета, които подсилват белотата на белите дрехи. Аз съм вземала такова, мисля че беше гръцко, в зелено пликче за около 1 -1.50 от Карфур. Виждала съм и в др. хипермаркети и в магазини за препарати
Нещо от този род
http://axxon.bg/bg/view_product/?cat_id=0&brand=113&prod=294
.............
Аз искам да попитам за някоя хитринка при прането на детски сандалки. Всяка вечер търкам със стара четка за зъби ooooh!
С четка и сапун съвсем обикновен -тези от 20-30ст и студена вода ,може и хладка -върши идеална работа.Може и течен сапун.

# 183
  • Пловдив
Рокля залята с олио и то много, изсипах шишето върху нея. Някакъв шанс за спасяване?

# 184
Поръсваш със сол, натъркваш с веро, после с препарат за петна и переш с хубав прах

# 185
Рокля залята с олио и то много, изсипах шишето върху нея. Някакъв шанс за спасяване?
И само с гъба и веро съм чистила-последно верото беше W5.
Преди години имаше едни хапчета пургатив -бяха вълшебни срещу петна/използваха се като слабително/.Били спрени от производство уж.

# 186
Здравейте, не съм чела темата/те и директно влизам с питане. Дано не е досадно.

По дървената ми маса се появиха бели петна от вода. 2 огромни и доста плътни/от мокра тенджера Embarassed/ Моля кажете как да ги премахна? Опитах със сода, но не се получава нищо, или явно не съм достатъчно упорита Sad
Ще съм благодарна да споделите опит Hug

# 187
Здравейте, не съм чела темата/те и директно влизам с питане. Дано не е досадно.

По дървената ми маса се появиха бели петна от вода. 2 огромни и доста плътни/от мокра тенджера Embarassed/ Моля кажете как да ги премахна? Опитах със сода, но не се получава нищо, или явно не съм достатъчно упорита Sad
Ще съм благодарна да споделите опит Hug
Не третирай дърво със сода -по -добре с мазнина или восък за дърво.

# 188
  • Варна
Из фейса съм срещала картинка, в която натъркват драскотини по дърво с орехова ядка. Не знам дали действа за петна, но не пречи да се опита Simple Smile

# 189
Из фейса съм срещала картинка, в която натъркват драскотини по дърво с орехова ядка. Не знам дали действа за петна, но не пречи да се опита Simple Smile
виж какво открих Петна от вода
Въпрос: Как да отстраним петната от вода върху дървените повърхности?
Отговор: Има два типа петна от влага върху дървените детайли – белите индикират, че водата се е запечатала в покритието, а тъмните сочат, че тя се е просмукала дълбоко в структурата на дървото. Белите петна се чистят по-лесно – те най-често изчезват сами, когато повърхностите изсъхнат. Ако не избледнеят за няколко дни, поставете отгоре парче памучен плат и минете върху него с гореща ютия без опция пара. Ако и това не помогне, натъркайте петната с парцал, напоен с денатуриран алкохол, но за малко, защото алкохолът може да омекоти някои покрития. Тъмните петна са трудни за премахване, без да се включи обработка с шкурка и нанасяне на пресен слой оцветител или лак.

# 190
Благодаря ви, момичета! Утре ще опитам с ютията, дано помогне. Петната са вели и са 2 солкото дъното но малка тенджера. Confused Ще споделя дали има ефект.

# 191
Някой знае ли  лесен начин за почистване на тостер за хляб отвътре, особено под пластинките които изхвърлят филийките? Колкото и да се опитвам не мога да почистя там  Sad

# 192
Отговор: Има два типа петна от влага върху дървените детайли – белите индикират, че водата се е запечатала в покритието, а тъмните сочат, че тя се е просмукала дълбоко в структурата на дървото. Белите петна се чистят по-лесно – те най-често изчезват сами, когато повърхностите изсъхнат. Ако не избледнеят за няколко дни, поставете отгоре парче памучен плат и минете върху него с гореща ютия без опция пара. Ако и това не помогне, натъркайте петната с парцал, напоен с денатуриран алкохол, но за малко, защото алкохолът може да омекоти някои покрития. Тъмните петна са трудни за премахване, без да се включи обработка с шкурка и нанасяне на пресен слой оцветител или лак.
Влизам да се похваля, че номерът с ютията работи!!! Много съм доволна, остана съвсем малко по контура/бяха 2 огромни плътно бели петна колкото дъно на средно голяма тенджера/. А сега почти не се забелязват. Ще мина пак, но довечера, че сега време нямам. Благодаря ви за включването, страхотни сте! Hug Hug Hug

# 193
  • Пловдив
И само с гъба и веро съм чистила-последно верото беше W5.
Преди години имаше едни хапчета пургатив -бяха вълшебни срещу петна/използваха се като слабително/.Били спрени от производство уж.
Поръсваш със сол, натъркваш с веро, после с препарат за петна и переш с хубав прах

Да споделя резултата - солта я забравих в бързината да третирам, намазах с веро - Фрош, после с капсула Персил и .............. голямото основното се махна, но малките пръски  - там явно не стигна верото останаха. Сега купих едно за мазни петна на Бекман - дано стане...............

# 194
Влизам да се похваля, че номерът с ютията работи!!! Много съм доволна, остана съвсем малко по контура/бяха 2 огромни плътно бели петна колкото дъно на средно голяма тенджера/. А сега почти не се забелязват. Ще мина пак, но довечера, че сега време нямам. Благодаря ви за включването, страхотни сте! Hug Hug Hug
Моля,пак заповядай  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт