Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 780
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Дами,
моля кажете как да изчистя смола от панталоните на мъжа ми? и от чантата на фотото?

# 511
  • Пловдив
Лазурит, благодаря Hug И за това също мислих, но коприната е  доста фина, а пък и не зная кой би могъл да направи тази апликация - аз лично изобщо не се справям с такива неща..... Embarassed

Попитай някой, които може да бродира. Все ще се измисли някакво много малко цвете за декорация на мястото. Друг вариант не се сещам. Но за това лепило го рекламираха преди години, но не съм обедена в ефикасността Simple Smile

И аз мисля, че съвсем мъничка фина бродерия ще реши проблема. Лошото е, че не знам кой би го направил - не познавам никого с такива умения. Ще разпитам, пък до тогава, приемам още съвети и предложения  Simple Smile
В магазините за копчета и дантели има толкова много и прекрасни готови апликацийки, фини дантелки, от които можеш да си изрежеш орнамент. Има дребни камъчета в най-различни форми и цветове, както и безцветни. Поразгледай и ще ти хрумнат и други идеи.
Превърни дефекта в ефект  Peace

# 512

И аз мисля, че съвсем мъничка фина бродерия ще реши проблема. Лошото е, че не знам кой би го направил - не познавам никого с такива умения. Ще разпитам, пък до тогава, приемам още съвети и предложения  Simple Smile

Лирена,
имам същия проблем с  любимата ми бяла блуза. Сега като те прочетох и ми дойде на ума следната идея:
на дупчицата и около нея да пришия малки пайети (да стане  нещо като формата на цвете), после да направя това и на други места, така че да изглежда като украса на цялата блуза. Имам някои стари неща с пайети, трябва да потърся първо там за бели, или прозрачни пайети. При теб ще свършат работа черни, но може и да разнообразиш с цветни  или златисти.
Понеже ме мързи, надали ще го свърша това скоро, затова не обещавам скорошни снимки на преди и след. Embarassed

# 513
За мръсни фуги

7 чаши вода
1/4 чаша оцет
1/3 чаша лимонов сок
1/2 чаша сода бикарбонат

Всичко се смесва в купа и с четка се изтърват фугите, избършете излишъка с кърпа.

от тук: http://goodshomedesign.com/clean-grout-lines-chemical-free-products/

# 514
За мръсни фуги

7 чаши вода
1/4 чаша оцет
1/3 чаша лимонов сок
1/2 чаша сода бикарбонат

Всичко се смесва в купа и с четка се изтърват фугите, избършете излишъка с кърпа.

от тук: http://goodshomedesign.com/clean-grout-lines-chemical-free-products/

Лирена,
имам същия проблем с  любимата ми бяла блуза. Сега като те прочетох и ми дойде на ума следната идея:
на дупчицата и около нея да пришия малки пайети (да стане  нещо като формата на цвете), после да направя това и на други места, така че да изглежда като украса на цялата блуза. Имам някои стари неща с пайети, трябва да потърся първо там за бели, или прозрачни пайети. При теб ще свършат работа черни, но може и да разнообразиш с цветни  или златисти.
Понеже ме мързи, надали ще го свърша това скоро, затова не обещавам скорошни снимки на преди и след. Embarassed

liana_2, това е добра идея Simple Smile . Благодаря ти Hug! Лошото е, че аз съм с "две леви ръце" Embarassed и не знам до колко ще успея да се справя. Но пък ще опитам. Трябва на първо място да си намеря пайети - в къщи нямам.

# 515
Как да премахна неприятната  миризма ?
Един от кухненските ми шкафове е остъклен и в него имам чаши. При отваряне на вратата, отвътре се усеща неприятен мирис. Кухнята е нова и я ползвам само от 2 месеца. Нямам обяснение откъде идва тази миризма.  

# 516
Как да премахна неприятната  миризма ?
Един от кухненските ми шкафове е остъклен и в него имам чаши. При отваряне на вратата, отвътре се усеща неприятен мирис. Кухнята е нова и я ползвам само от 2 месеца. Нямам обяснение откъде идва тази миризма. 

От материала... толкова плътно ли се затваря?
Остави го отворен, колкото се може по-дълго. Може да пробваш с лавандула или мента в тензухени торбички. Или пък да накапеш тампон с етерично масло и да оставиш вътре...

# 517
  • в огледалото на живота
Натъркай фурнира отвътре с вътрешността от лимон.
Ако позволява може да забъркаш кашичка от настърганата кора и малко вода.Натрий и остави да изсъхне.После пада много лесно.
Друго за което се сещам е резенчета ябълка да се поставят,но в кухнята ...знам ли буболеци да не се появят ... Thinking

# 518
Ще се измирише.
Може минеш всичко вътре с оцет и вода или лимон и вода, примерно 1:2 съотношение.

# 519
Благодаря за бързите отговори!!!
В момента имам на разположение само оцет. Почвам с първия опит. Ако не стане, продължавам утре с другите предложения.

# 520
  • София
Моля за помощ.
Купох си поло  с кашмир, коприна и меринос и я метнах в пералнята.Не прочетох етикета че е за ръчно пране. Е направих я на нищо. Sick
Свих я поне с 2 номера / има на кой да я дам /, но отгоре вече не е пухкава и мека, а една спластена, и като заваляно има / не беше така като я купих /
Има ли шанс да се оправи? С какво? Да я накисна с омекотител и да я оставя.....Друго?

# 521
Моля за помощ.
Купох си поло  с кашмир, коприна и меринос и я метнах в пералнята.Не прочетох етикета че е за ръчно пране. Е направих я на нищо. Sick
Свих я поне с 2 номера / има на кой да я дам /, но отгоре вече не е пухкава и мека, а една спластена, и като заваляно има / не беше така като я купих /
Има ли шанс да се оправи? С какво? Да я накисна с омекотител и да я оставя.....Друго?
Опитай да разрешиш с четка за коса, с леки движения.Сплъстеното махаш.Дано поне малко добие вид.

# 522
От лепилата сигурно идва миризмата.

# 523
  • София
Страхотна тема!   bouquet  Записвам се да ви следя и науча нови неща!  Grinning

# 524
За мръсни фуги

7 чаши вода
1/4 чаша оцет
1/3 чаша лимонов сок
1/2 чаша сода бикарбонат

Всичко се смесва в купа и с четка се изтърват фугите, избършете излишъка с кърпа. ............... 
а това защо така? скъпо, сложно и не виждам смисъла, 1-2 суп.л. CIF, четка или гъба, и нямаш грижи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт