Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 770
  • 768
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Alokazia, ако цветето позволява, чистя листата му с влажна кърпа. На други цветя забърсвам всяко листо със суха кърпа. По принцип всяко листо почиствам отделно. За цветята, които обичат въздушна влажност, след почистване ги опръсквам с вода. Към всяко цвете подхождам индивидуално, според специфичността му!  Grinning
Има хора, които използват обелки от банан и почистват с тях листата на някои растения - за блясък и подхранване. Аз не съм го правила и не мисля да го правя.

# 541
  • Варна
Alokazia, ако цветето позволява, чистя листата му с влажна кърпа. На други цветя забърсвам всяко листо със суха кърпа. По принцип всяко листо почиствам отделно. За цветята, които обичат въздушна влажност, след почистване ги опръсквам с вода. Към всяко цвете подхождам индивидуално, според специфичността му!  Grinning
Има хора, които използват обелки от банан и почистват с тях листата на някои растения - за блясък и подхранване. Аз не съм го правила и не мисля да го правя.

Нямам аз нерви да почиствам всяко листенце, само фикуса ми е с по-едри листа /които многооо рядко почиствам с бира за блясък, бях чела тази информация някъде от нета/ но за другите, които са с по-малки листенца често казано не ми се занимава хич да бърша листенце по листенце...

# 542
  • София
Аз много си обичам цветята и ги гледам като малки деца. Глезя ги, отделям им много внимание и грижи. Много държа да са в отличен вид и затова доста време им отделям. Това за мен е един чудесен релакс! Simple Smile

# 543
  • в огледалото на живота
Привет, дами.  Hug Hug Hug

Сетих се да питам за друга хитринка, особено тези от вас, които са цветарки:
Как почиствате листата на цветята в къщи най-лесно. Аз като ги напръскам с пулверизатора после като изсъхнат стават като на кални капки, и става по-грозно дори. Имам доста цветя, някои от които с не толкова големи листа и чистенето едно по едно е не толкова трудоемко, колкото отнема много време и търпение ... любопитно ми е вие как се справяте?

Благодаря и приятен ден   bouquet  bouquet  bouquet
Остават петна от хлорираната вода,затова  Peace
Използвай дестилирана или поне преварена и престояла 24ч.

# 544

Как почиствате листата на цветята в къщи най-лесно. Аз като ги напръскам с пулверизатора после като изсъхнат стават като на кални капки, и става по-грозно дори. Имам доста цветя, някои от които с не толкова големи листа и чистенето едно по едно е не толкова трудоемко, колкото отнема много време и търпение ... любопитно ми е вие как се справяте?

Аз цветя нямам, но майка ми си е ушила 2 големи ръкавици от памучен плат и така им чисти листата. От приятелки съм чувала, че си къпят цветята в банята, но предполагам, че само малките саксии.

# 545
  • София
Aз съм по орхидеите и нямам почти никакви други цветя, но забърсвайки ги с един и същ парцал, се оказа, че съм разпространила зараза, която не съм забелязала. Затова препоръчвам да се използва нещо за еднократна употреба като памуче или салфетка, които да се подменят за всяко растение.

Все пак въпросът на Alokazia беше за най-мързелив метод.  Wink  И аз приемам идеи. Това с издухването със сешоар ми хареса и ще пробвам непременно.  Laughing

# 546
Имайте предвид, че някои цветя не обичат течение, камо ли сешоар  Peace

Леко забърсване, но редовно.
Или под душа.

# 547
  • Велико Търново
Моите цветя няколко пъти в годината ги обливам в банята с душ-слушалката на най-силната струя. Нищо им няма, а и стават още по-свежи.

# 548
  • София
Не забравяйте, че ако се къпят цветята под душа или се пръскат с вода и по листата има прах е хубаво да се изчистят,например с ръка! Simple Smile Не предлагам мързеливи методи, съжалявам! Simple Smile

# 549

Аз цветя нямам, но майка ми си е ушила 2 големи ръкавици от памучен плат и така им чисти листата. От приятелки съм чувала, че си къпят цветята в банята, но предполагам, че само малките саксии.
              Хитринката с ръкавиците ми хареса!
              Аз ги обливам с душ-слушалката, но моята има функция "дъжд" - мнооого фини капчици, като мъгла. Прекрасно измива листата, а и не изкарва пръстта от саксията, както ми се е случвало с обикновената струя /пусната по-силничко/

# 550
  • Sofia
? Мазно петно в/у дамаската на дивана?
Опитах да го премахна, като третирах с обезмаслител и малко веро, сега съхне, но като че ли пак го има.

# 551
Опитах да го премахна, като третирах с обезмаслител и малко веро, сега съхне, но като че ли пак го има.
Талк/бебешка пудра.

# 552
  • в огледалото на живота
Спот  Peace
Много съм доволна!

# 553

Веро и оцет. Поразтъркваш, оставяш пак търкаш и воала Simple Smile При мен е помагало и за стари петна. Но пък тук чета, че са доволни от спот препарата. Аз съм ползвала такъв и след като ми избели една блуза замина в коша.  Peace

# 554

Не че нещо, ама тоя прах после къде отива ? Thinking Аз или под душа или кърпа. Макара, че кърпа виждат рядко. По- често ги минавам с губките за попиване от кухнята  Embarassed
Със студената струя на сешоара  Peace

Общи условия

Активация на акаунт