Италия, 138

• 29 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • в едно миланско село
да попитам като пълен невежа : каква е целта на житното пречистване?  newsm78
инак, с мед и орех, много вкусно изглежда (ябълката я прескочих  Twisted Evil), ама и доста калорично не е ли? Rolling Eyes

аз пречиствам с бяло вино  Laughing
мож' да не е здравословно физически, ама психически добре работи в края на седмицата  Joy

много рецепти за палачинки,  ще повторя четенето и ще реша. аз ги искам за солени такива, та и утре по обед бива  Laughing
трябва ли ми специален тиган, или и в нормален тефлон става? и, въпрос на въпросите... как се обръщат без да се "скъсат"?  Rolling Eyes

# 31
да попитам като пълен невежа : каква е целта на житното пречистване?  newsm78
инак, с мед и орех, много вкусно изглежда (ябълката я прескочих  Twisted Evil), ама и доста калорично не е ли? Rolling Eyes

мож' да не е здравословно физически, ама психически добре работи в края на седмицата  Joy

много рецепти за палачинки,  ще повторя четенето и ще реша. аз ги искам за солени такива, та и утре по обед бива  Laughing
трябва ли ми специален тиган, или и в нормален тефлон става? и, въпрос на въпросите... как се обръщат без да се "скъсат"?  Rolling Eyes
Фей,аз ги правя мързеливо, слагам 3 яйца във фрулаторето добавям малко мляко, после брашно разбивам и пак доливам млекото,но да е хладко докато стане сместта като гъста  боза,като взема черпака трябва да се точи като конец да не се накъсва тогава се получават готини.За да не се слепват всяка палачинка намазвам с малко  масълце ,стават по пухкави.

# 32

Feiam, много било полезно за стомаха и червата 'обирало' разни отлагания и тн. по пътя. Аз искам да го направя, щото звучи и вкусно Twisted Evil но ми се струва и на мен по-скоро калорично.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 22:20 от 10 c's

# 33
  • в едно миланско село
Лени, от какво точно имаш нужда?
като кооператива сочале, жълтите страници това вадят : http://emilia-romagna.paginegialle.it/emilia_romagna/fc/cooperative.html
но имам чувството, че има разминаване в твойто "сочале" и ит-то такова като подвид на раджионе сочале  Rolling Eyes

пс. това айфонът, все по-съм убедена, е много добър инструмент, ама да не ми се обяснява моля, колко е интуитивен, щото от 'нам колко години се вея по компютри, програми и нет и досега не ми се беше случвало да не се ориентирам за повече от 3 минути  #Crazy

МГ, мерси и на теб, все по-сложно ми се струва  Joy

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 22:48 от feiam

# 34
Мерси много, аз потърсих после по друг начин ( директно структури резиденциални) и намерих каквото търся) Иначе ми се струваше голяма каша ... много рядко попадам на ит. сайтове ( особено обществени) с лесна навигация.

За палачинките ( крепс) аз ги правя каото МГ просто в блендера яйца, мляко, брашно до констистенция на боза и това е. Само че мразя да обръщам, да се суетя.. и затова ги правя пенкейкс, че е по-лесно, първите по правило не стават трябва да се хване цаката:))

# 35
  • в едно миланско село
ще се въздържа да питам що е блендър, че имам съмнение да съм го правила вече  Embarassed
панкейкс тук имаме готови ин соттовуото, ок са за закуска, но не за солени палачинки, каквито са ми се прияли  Rolling Eyes

# 36
ми блендер е това нещо, естествено може с миксер, пасатор или вилица... с каквото имаш да бъркаш сместта:)

# 37
Фейам, моите стават за солени. Не че се опитвам да се предреждам, само да си кажа.
(Също да кажа, че разбирам с вилица, въпреки че имам блендер. Миенето на блендера ми се струва по-трудоемко от разбиването с вилица  Rolling Eyes).
(И още едно уточнение - правя ги в обикновен тефлонов тиган; от късане няма опасност, те не са нито твърде големи, нито твърде деликатни, и най-лесно се обръщат с някаква не много широка шпатула.)
(Моята мечта е един ден да отворя блог "Мързелива домакиня" с хиляди начини да въртим домакинство с минимум усилия  Mr. Green)

Иначе пречистването с бяло вино и аз го споделям. Точно сега нали ми е напрегнат период, ужасно ми се пие. Под ужасно имам предвид, че половин бира или чаша бяло вино ми се струват много по-малко вредни, отколкото стресът, който те биха избили. Ама все пак не смея особено Sad.
Ако някой е попадал на изследване, обясняващо ползите от една чаша бяло вино при бременност, моля да ми го прати!!!  hahaha Cry
PS. намерих си подходящата статия  Blush.

Десита, мъжът ти има решително изражение на тази снимка  Laughing.

А гости съвсем наистина приемам, аз всъщност много обичам гости!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 00:30 от tralala81

# 38
https://www.youtube.com/watch?v=feBCkrLMxD0

specialno video x feiam gledaj sled 9min Simple Smile преди това е опасно за плана ти:)))

# 39
Комшо,а стига -досега не си правила палачинки.. Thinking...
Не знам дали да се намесвам с рецепти -доста ти станаха.
При мен сместта е същата ,като слагам малко сол ако искам да правя солени -често ги правя,щото малкият много ги обича- Помислила ли си за плънките ? Rolling Eyes

Едно нещо е много важно -сместта трябва да престои поне 30 мин !!! Гледайки готварски предавания,мога да те уверя че постоянно го повтарят и наистина има значение.

Давам безплатни телефонни съвети в краен случай. Wink Hug

п.с.

аз пречиствам с бяло вино  Laughing
мож' да не е здравословно физически, ама психически добре работи в края на седмицата  Joy

неповторима си !!! Peace Peace Joy

# 40
  • Италия

п.с.

неповторима си !!! Peace Peace Joy

И към бялото вино, ако добавиш малко валсове на Щраус /за слушане, че що не и за валсуване  Simple Smile/ ще стане здравословно и физически  smile3534

# 41
  • в едно миланско село
https://www.youtube.com/watch?v=feBCkrLMxD0

specialno video x feiam gledaj sled 9min Simple Smile преди това е опасно за плана ти:)))

мноу бързо говори тоя човек, баси  #Crazy
но беше полезен, че и вдъхновяващ. и с първите 9 минути също  Laughing
само че днес се успах и нема да праим палачинки (поне засега, де), утре ще видим  Rolling Eyes

mirena2000, аз съм кичовска рокетарка, класическата музика не ми е в кръвната група, еле пък валсове  Embarassed

Тралала, това мисля и аз за блендера, виждала съм го по приятелки т'ва "удобство", някои даже не го мият след използване, щото постоянно го употребявали  ooooh!, гнусничко леко. иначе имам един кухненски робот отпреди 20 и кусур години, който се използва за песто, стържене на моркови и портокалов сок, за палачинките мисля, и минипимера да свърши работа.

пс. аз пиех безалкохолна бира и чаша вино от време на време не съм отказвала (а веднъж и бутилка за двама  Embarassed)

# 42
еее, изпринадахме се с тия палачинки:)))

Ние тази вечер ще имаме гости, ще правя постни работи + нещо сладко щото не ми е удобно съсем без десерт и калории, да вземат да решат да не идват повече  hahaha)))

# 43
  • в едно миланско село
еее, изпринадахме се с тия палачинки:)))

Ние тази вечер ще имаме гости, ще правя постни работи + нещо сладко щото не ми е удобно съсем без десерт и калории, да вземат да решат да не идват повече  hahaha)))

хм, твойте гости не си ли носят десерта?  Shocked

между другото - за да не сме само на готварска тема, малко икономически-клюкарско (не в смисъл на Клю-то  Mr. Green)
около мен все повече хора от т.нар. средна класа са в затруднен момент  Rolling Eyes
един приятел (комерчиале!) 6 месеца си седя в къщи, защото нищо на трудов договор не му предлагаха. накрая отвори партита ива  и работи за някакво символично фиссо и процент от пеалбата (която е хипотетична и за момента-неизвестна). намерил си е сезонна работа в ресторант за събота и неделя, и то на доста км, и бачка 7 дена на 7. жената също работи на 6 часа, да не си помислите!

в същото време, вчера влизам във ФБ на щерката - в контактите са и деца на 2 двойки приятели, които поради разни причини (не става дума за развалени отношения, просто се поизгубихме в годините заради ангажименти и разстояния) не виждаме напоследък.
и като гледам едни фирмени дрехи, събития, изискващи дълги рокли, ваканции в Сардения, коли под наем, шампанско, ресторанти от класа (за децата говоря!), се питам, как, по дяволите става номерът? верно и двете двойки не са плащали заем за къща, подарък от родителите им беше, но това ли е всичко? едната мацка след като се омъжи не е бачкала, мъжът е с добра професия, но все пак не е банкер  Shocked
другите са със съвсем средни заплати, на нея таткото е направил пари през '80-те с много бачкане (и подаръци, където трябва, щото то така беше, а сигурно и е, ако искаш, да речем, фирмата ти да чисти Ринашенте и подобни), но пък то не свършиха ли ?  Rolling Eyes

ей такива някакви много противоречиви впечатления ме размислиха  Rolling Eyes

# 44
Подобни противоречия ги виждам постоянно,и тук ,и  в Бг... ooooh! Rolling Eyes

При нас- роднини,дето уж са много зле, вчера ме поканиха на Батезимо с 30 човека !!!

Ние досега  за крезимата- 3  hahaha

Други приятели ,тя е вечната домакиня /като мен/,той мураторе ,живеят под наем - мин .месец подариха на сина си за РД / 12г/ !!!- Айфон 5 .... Rolling Eyes И те ходят на почивки в Сардения и т.н. ...

И аз искам някой да ми обясни как стават тези работи .. Rolling Eyes Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 17:26 от fio'

Общи условия

Активация на акаунт