Рисуване за начинаещи и не само -8

• 160 322
  • 798
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ти.

винаги са ми харесвали  асоциациите, които предизвика една картина.

# 376
Има много живот, емоция,настроение и излъчване в картината...чете се настроението на детето.
Имам и нещо като критична бележка, макар критична да е силно казано, просто някак ми дразни окото. Не знам от снимка ли си гледала, но главичката назад вляво е твърде голяма, някак при този ракурс на главата, основната издаденост ще идва по-назад и встрани няма да се вижда толкоз, освен ако това не е паднала коса, но пък горе бялото петно  прилича на център на главата. Раазбира се това е дреболия, която по никакъв начин не намалява невероятно живото излъчване на картината.
А може и да е само мое усещане.
А я да попитам аз....защо не рисувате с масло? Най-малкото произведенията нарисувани с масло са много по-трайни, да не говорим за възможностите за доусъвършенстване на картината....

# 377
Има много живот, емоция,настроение и излъчване в картината...чете се настроението на детето.
Имам и нещо като критична бележка, макар критична да е силно казано, просто някак ми дразни окото. Не знам от снимка ли си гледала, но главичката назад вляво е твърде голяма, някак при този ракурс на главата, основната издаденост ще идва по-назад и встрани няма да се вижда толкоз, освен ако това не е паднала коса, но пък горе бялото петно  прилича на център на главата. Раазбира се това е дреболия, която по никакъв начин не намалява невероятно живото излъчване на картината.
А може и да е само мое усещане.
А я да попитам аз....защо не рисувате с масло? Най-малкото произведенията нарисувани с масло са много по-трайни, да не говорим за възможностите за доусъвършенстване на картината....

При малките деца  черепа е по - голям , спрямо съотношението тяло- глава при възрастен.
 Иначе за петънцето което споменаваш там се разделя косата.. из лично на друго място  си намирам кусури.

А за маслото, какво да ти кажа. Лично не съм опитвала никога,  имам няколко опита  с акрил върху платно и това е. Обаче мен ме влудява  възможността да мога да преправям хиляди пъти. И ми е много пипкаво..
Съвсем случайно се  хванах преди няколко години с акварел, почнах с детски боички на шега.
Акварела е за смели един вид, така го усещам, изпитвам респект към него всеки път. По скоро е любов.
 А различният тип картон дори го подчинява по различен начин.. пълно е с предизвикателства, и мога да изброявам още.
Относно дълготрайността на боите, отдавна има качествени материали,  аз лично  не правя компромис с това.
Пък и като си замислим... има ли нещо вечно на тоя свят...

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 13:30 от Нини*

# 378
  Нини, много ме радваш бе човек!  Heart Eyes Хлапето прилича на всеки от нас - очакване на някой, когото обича Simple Smile
Пандорина, скиците са добре, анатомията е необходим помощник за това.
Маслото ми се видя леко плоско, засили дълбочината , сенките. Иначе колорита е хубав. Не е необходима работа само в топлата палитра - така или иначе преобладаващите цветове дават топлота.
Аз бях адски щастлива от 2 реализирани мечти - и то в рамките на месец. Едната е пленер, а другата - да се уча от идола ми в акварела. Невероятно е усещането и на двете неща. Пленера си го определям като сила и хармония като песен, изпълнена в хор - допълване, съзвучие. А мастер класа се опитах максимално да науча. А защо обичам акварела - бих могла да напиша разказ, даже повест. Ужасно ми е мъчно от подценяването му. Хващам се на бас, който ще спечеля - че листа, на който рисувам е по-скъп от платната ви, боите ми са оригинални, четките подбрани с цени, които няма да споменявам. Трудността на акварела, неговата уникалност идва от това, че трябва да си адски добър и точен - поправките са почти невъзможни, често даже никак. Магията идва от това, че водата е стихия, която не се управлява. Но на листа ти си покорителя или си удавения Simple Smile))))

# 379
Благодаря за бележките Елинор   bouquet
Много се радвам когато някой сбъдва мечтите си и е щастлив, поздравявам те за това!
Повечето ти картини много ми харесват, даже съм си изпринтила една - с къща в далечината и на преден план ограда и цветя...Единствено женските портрети, които съм разглеждала във фейса нещо не ми звучат убедително..и то не като изпълнение, а някак като излъчване, сякаш тези жени излъчват студеннина някаква..острота...нещо такова. Надявам се да не се сърдиш за този мой коментар  Peace Казвам го защото знам, че за всеки един творец критичните бележки са по-ценни от похвалите.

По принцип съм забелязала, че хората са предимно или пейзажисти или портретисти..или там както се казва, рисуват фигури и лица на хора...

А за маслото - съвсем не е задължително да работиш по него много пъти, може на един дъх да нарисуваш картината и да не я пипнеш повече, но пък самата мисъл, че нищо не е фатално някак те отпуска и можеш да се поразвихриш...да експериментираш повече, за мен маслото (повече докато гледам по видеоуроците как рисуват) е като пластелин..направо е като моделиране и именно това много ми харесва (на времето се занимавах малко с моделиране с глина). Уникално е да видя как от един облак или мъгла...нанесени понякога дори с парцал лека полека се появяват формите с техните обеми в пространството..като магия е...явно всеки метод си има своя магия..

# 380
За мен маслените бои са магични, самата плътност и възможност да комбинираш и експериментираш, а и да променяш картината е невероятна. За съжаление не съм рисувала близо година, не ми остава време и сила и ми липсва.

# 381
  Разбира се, че не се сърдя, Пандорина Simple Smile Човешките фигури и портретите са ми най-трудните неща. Но от време на време на инат опитвам отново  Laughing
 Цялото изкуство е магия - да пресъздадеш нещо - видимо или фантазия.

# 382
Аз пък точно обратно - трудни са ми пейзажите и аз съм се заинатила ...една от причините е, че природата предлага много повече въздействащи и интерсни неща от една човешка фигура или портрет..аз лично не бих си сложила портрети на стената, но бих сложила пейзаж, натюрморт, дори абстракция...А абстракциите винаги са ми били непонятни, но и тука реших да опитам и ето го резултата...http://prikachi.com/images.php?images/298/7442298Z.jpg,
кръстих я танцът на стихиите...а ето и нещо като пейзаж http://prikachi.com/images.php?images/303/7442303s.jpg..но впоследствие изтрих цветята, защото ми приличаха на сурвачки, ще ги правя пак...искам да пипна и склоновете, да създам малко перспектива ама не знам как...тази картина съм гледала от един видеоурок..там така лесно изглежда  Sad

# 383
Планината е много въздействаща според мен, но има нещо дразнещо и изкуствено в цветята, пак според мен Simple Smile

# 384
Еми да, защото се получава разностилие - планината и склоновете са реалистични, цветята - фантасмагорни, щото не можах да ги докарам като на картината от която гледах малко се поразвихрих и се получи нещо като фантазен букет на фона на планини...сега ще пробвам да ги направя малко по реалистични, но пък няма да са толкова пъстри  Wink

Имам въпрос към който работи с масло - получава ми се едно лъщене особено на изкуствена светлина, което много дразни. Да знаете защо става така и как да се предотврати  newsm78

# 385
# 386
СТрахотно е Клем!Изкефих ти се на макс. Heart Eyes

# 387
Здравейте, качвам нещо с молба да го коментирате, начинаеща съм   Rolling Eyes   

# 388
  • Sofia
 Shocked не трябваше да го виждам преди сън

комикс ли е?

# 389
Здравейте, качвам нещо с молба да го коментирате, начинаеща съм   Rolling Eyes   

Супер е, доближава се до една любима моя:

Скрит текст:
Не гледай преди лягане!  Laughing
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт