БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 560
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 9 453
а аз ги прибирам в найлонова торба, завързани, два дни изкарват

ето пиле с ориз на фурна http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html

# 721
  • Мнения: 7 433
  И аз ги оставям в студена вода , в хладилника . Нищо им няма после .  Peace

# 722
  • Мнения: 1 884
Здравейте! Не си виждам поста,затова ще питам пак.
Как да съхраня до утре обелени картофи?

Пускаш ги във вряща вода за 1-2 минути, в която има 1-2 супени лъжици оцет.
Аз така съхранявам. В купа/ тенджера покрити със студена вода и в хладилник.

# 723
  • София
  • Мнения: 18 685
Въпрос - каква "технология" използвате, когато режете тиквички за салата с картофобелачка? Правя известно количество тънки, хубави ленти, докъм средата на тиквичката. После някак си не мога хубаво да я държа тиквичката и лентите ми се изкривяват, а накрая вече съвсем не се справям и ми остава около 1/3, която въобще не мога да нарежа Confused Има ли някакъв трик, за който не се сещам?

# 724
  • София
  • Мнения: 5 733
Мацки, ( #2gunfire ) дайте моля ви изпитана и леска рецепта за пиле с ориз на фурна.
Бонго,   Embarassed никога повече!!!
Момичета и Бонго, да докладвам за ориза- направих по 2 различни варианта, единия със запържен предварително ориз, а другия-направо в тавата и във фурната. В две име ски тенджери съм го сложила да се готви, с капаци са и двете, ама накрая да махна ли капаците да се понапече отгоре, или ще изсъхне?

# 725
  • Мнения: 9 453
изключи фурната и го остави така да се задуши, няма нужда от препичане на ориз.

# 726
  • София
  • Мнения: 5 733
Момичета, Пепчо   bouquet
И двата са много вкусни, на мен и каката ни хареса повече запържен ия преди това, ама малкия хареса повече другия-по-мекичък бил, та сега ще правя по 2 Simple Smile. Важното е, че за сефте правя пиле с ориз, което става много хубаво.    Heart Eyes

# 727
  • Мнения: 2 815
Въпрос - каква "технология" използвате, когато режете тиквички за салата с картофобелачка? Правя известно количество тънки, хубави ленти, докъм средата на тиквичката. После някак си не мога хубаво да я държа тиквичката и лентите ми се изкривяват, а накрая вече съвсем не се справям и ми остава около 1/3, която въобще не мога да нарежа Confused Има ли някакъв трик, за който не се сещам?
Аз слагам тиквичката на дъската и така режа,  когато стигна до средата почти и видя, че започва споменатото изкривяване, завъртам тиквичката от обратната страна. Но, често  пак ми остава малка част, която не е красиво  нарязана. Пак е тънко, но не  е красиво  Laughing

# 728
  • София
  • Мнения: 12 219
а аз ги прибирам в найлонова торба, завързани, два дни изкарват

Понякога и аз така ги съхранявам, нищо им няма.

# 729
  • Мнения: 9 453

ааа, значи аз пък не към момичетата, а  Crossing Arms

За сочния ориз е важно да не го печеш в силна фурна, да го изключиш, когато е почти готов и да оставиш във фурната. Дори да сложиш капак на тавата, или фолио.

# 730
  • DE
  • Мнения: 971
Бях мернала един "галет" с череши, но не си спомням кой го показа Embarassed
Моля, ако има някой от вас рецепта "под ръка" да ми пусне линк.
Извинявам се ако вече е имало същия въпрос по-назад!

# 731
  • Мнения: 7 779
отиди на 47-ма страница от темата

# 732
  • София
  • Мнения: 5 733

ааа, значи аз пък не към момичетата, а  Crossing Arms
Grinning нееее, момичетата, Бонго и Пепчо като моя слабост!  Grinning

# 733
  • Мнения: 11 607
НОВА  ТЕМА


Лека нощ и прекрасни почивни дни!  bouquet

# 734
  • Мнения: 7
Наскоро гледах една рецепта някъде за нещо наречено "Хапичури" но не мога да я открия пак дали някой ще помогне.

Общи условия

Активация на акаунт