СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 48 197
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Писах на ИСОДГ през формата за обратна връзка.
С триста зора ми отговориха, че да, щом има чакащи деца от 2011, ние не можем да се нареждаме на общата опашка, а оставаме да чакаме след тях.
Тъпо.... #Cussing out  Няма никакъв смисъл да се пробваме с предния набор, значи. Те децата по опашките за 2011 няма никога са свършат. Никога, откакто тази система съществува, не е било за някоя държавна ДГ да няма никакви кандидати, за който и да било набор. И всички знаят това, тоест, наясно са, че промяната на набор за кандидатстване е пълна безмислица, колкото да си чешем клавиатурите.
Просто съм в потрес от системата  ooooh!.

С триста зора са се чудили какво да ти отговорят и накрая някой е скалъпил нещо. И мен мн ме съмнява този отговор. Питай мама САННЯ по въпроса или някой друг от СНБМ - доста по-компетентни са от масата служители на Общината.

# 616
Писах на ИСОДГ през формата за обратна връзка.
С триста зора ми отговориха, че да, щом има чакащи деца от 2011, ние не можем да се нареждаме на общата опашка, а оставаме да чакаме след тях.
Тъпо.... #Cussing out  Няма никакъв смисъл да се пробваме с предния набор, значи. Те децата по опашките за 2011 няма никога са свършат. Никога, откакто тази система съществува, не е било за някоя държавна ДГ да няма никакви кандидати, за който и да било набор. И всички знаят това, тоест, наясно са, че промяната на набор за кандидатстване е пълна безмислица, колкото да си чешем клавиатурите.
Просто съм в потрес от системата  ooooh!.

С триста зора са се чудили какво да ти отговорят и накрая някой е скалъпил нещо. И мен мн ме съмнява този отговор. Питай мама САННЯ по въпроса или някой друг от СНБМ - доста по-компетентни са от масата служители на Общината.

Напротив така е. Само дете с повече точки (9-10 т.) би могло да мине пред останалите, другите с по 8т. са в общия кюп.

# 617
  • София
Deni-meni , в общия кюп е едно, а най- отзад е съвсем друго. Затова се съмнявам. Ако има томбола какво става?

# 618
Копирам в хронологичен ред вчерашната ми кореспонденция с ИСОДГ.
Писах им три пъти, вижте отговорите и си направете изводите дали този, който отговаря, го вълнуват нашите проблеми и с какво желание си върши работата:

1. Уважаеми господин/госпожо,

На 12.09.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
Моля да ни бъде променен набора на кандидатстване преди следващото класиране на 14 септември.
Също така искам да попитам дали ще мога да кандидатствам наравно с децата от набор 2011 или трябва да ги чакаме всички да се класират и да няма вече желаещи?
Благодаря.

Нашият отговор:
На основание т. 2.2.7. от приетите с Решение 381/23.06.2011г. на СОС Правила за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община, с разрешение на Дирекция „Образование" при Столична община, се дава възможност от 26.08.2013 година да се извършва кандидатстване и класиране на деца с по-голяма възрастова група. Родителите могат да правят кандидатури само при условие, че има обявени свободни места и няма чакащи за прием деца от съответната възрастова група.
Желанието си за промяна на набора за кандидатстване, родителите заявяват чрез Формата за обратна връзка в ИСОДЗ.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

2. Уважаеми господин/госпожо,

Аз все пак не разбрах - ще бъде ли променен набора за кандидатстване на сина ми? Моля ви, ако това е възможно, да го направите до утре, за да мога да направя кандидатурите си преди класирането. Благодаря.

Нашият отговор:
Пишете ни за кои детски заведения ще кандидатствате с набор 2011.

Поздрави,

3. Уважаеми господин/госпожо,

Здравейте, искам да кандидатствам в следните детски заведения с набор 2011:
11 ОДЗ Мики Маус в Младост 1
28 ОДЗ Ян Бибиян в Младост 2

Нашият отговор:
В двете детски заведения,които посочвате има чакащи деца от набор 2011.Трябва да се спази изискването на т.2.2.7.

Поздрави,

За справка: наборът ни така и не беше променен до момента, въпреки, че три пъти им пиша да го направят.

# 619
  • София
Не го променят тъй като виждат , че в тези детски заведения които сте посочили има чакащи деца и вас така или иначе няма да ви вземат , може би за това , предимство пак имат децата които са си набор 2011 , т.е вас биха ви приели само ако няма чакащи .

Аз пък съм бясна , не стига ,че много точковците ги приемат навсякъде ми не се и записват , само прецакват другите деца , после дори и да с 2т по първо желание те пак ги приемат където си искат ми не е чесно така , едни да избират да ги взимат да не се записват и пак да избират и така нататък , а другите дечица да нямат никакво право на шанс , трябва да има наказания - не се ли запишеш и край с кандидатстването.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 13:53 от Botten Mary

# 620
Държа под око две градини. И в двете на предното класиране имаше по едно свободно място и приеха съответно деца. Но и двете не са записани все още. Или поне местата им седят като "незаписани".
Каква е практиката, кога директорите освобождават местата, така да се каже, и става ясно записани ли са или не въпросните деца?

П.П. Най ме е яд, че сме първи под чертата и щяхме да се запишем още в понеделника.

# 621
  • София
Ами следи ги до последно т.е до преди да заключат системата и се нареди там където има незаписани , тези места оставали свободни автоматично след 6 4аса обаче , когато няма да можеш да промениш нищо затова в 6 без 5мин примерно се нареди там където виждаш , че има незаписани , по логика би следвало щом сте първи да ви всемат .

# 622
  • СОФИЯ
Аз пък съм бясна , не стига ,че много точковците ги приемат навсякъде ми не се и записват , само прецакват другите деца , после дори и да с 2т по първо желание те пак ги приемат където си искат ми не е чесно така , едни да избират да ги взимат да не се записват и пак да избират и така нататък , а другите дечица да нямат никакво право на шанс , трябва да има наказания - не се ли запишеш и край с кандидатстването.
В началото на лятото на РГ се приеха предложения за ограничаване/санкциониране на подобно поведение. (ако не греша едното прието предложение беше на Бендер). По-назад в темата има линк и към проекта за решение. Мисля, че днес изм и доп са гласувани и от СОС, вероятно скоро ще се появат офиц.

# 623
  • СОФИЯ
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1142928 според тази публикация са приели измененията. Моля ако някой има възможност да следи сайта на СОС, предполагам, че там ще ги качат преди ИСОДЗ, за да видим окончателните формулировки.

# 624
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Имам следното питане свързано с прием на деца по точка 2.2.4 от Правилата за прием:

Колко пъти се извършва такъв прием по време на периодите с класирания?
Само веднъж годишно ли е, или може да се депозират документи и извън тези срокове?
Как може да се разберат сроковете, описани ли са някъде или е индивидуално за всяко заведение ,за което се подават документите?

Предварително благодаря!

# 625
  • СОФИЯ
Здравейте,

Имам следното питане свързано с прием на деца по точка 2.2.4 от Правилата за прием:

Колко пъти се извършва такъв прием по време на периодите с класирания?
Само веднъж годишно ли е, или може да се депозират документи и извън тези срокове?
Как може да се разберат сроковете, описани ли са някъде или е индивидуално за всяко заведение ,за което се подават документите?

Предварително благодаря!

Няма нормативноустановен срок или период за прием по т.2.2.4.

# 626
  • София
Във връзка с началото на учебната година и извършените ремонтни дейности през лятото, в края на тази седмицата ще се проведе среща в СО с г-жа Савина с участието на  СНБМ. Можете да изпращате сигнали и въпроси свързани с ремонтните дейности в детски градини, ясли и училища до четвъртък сутрин тук с ЛС или на имайл bg_maiki@abv.bg. Като ние ще се погрижим те да бъдат зададени и да получат бърз отговор.
Тази среща състоя ли се?

# 627
Здравейте! Извинете, ако го пише някъде и съм пропуснала, крайно незапозната съм явно, но... кога тръгват на градина приетите днес?

# 628
  • София
През септември обикновенно. Официално учебната година започва в понеделник ,но някои деца тръгват по-рано ,а други  по-късно .Това си го уточняваш с директорката за ОДЗ-то в което сте приети . Моя син го пуснах от 3-ти септември ,защото исках да е от първите ,за да са по-малко деца в групата и да е по-лесна адаптацията . За сравнение - когато го пуснах бяха само 8 дечица и всичко беше идеално ,сега вече са над 40 и е пълен ужас ,едното като се разреве и всички почват в хор (естествено и моя не остава по-назад)

# 629
  • София
Привет мамчета, моля ви за информация относно следният казус: Дъщеря мипосещава ОДЗ миналата година в 1-ва група и два дни от тази година в 2-ра група. Днес сме приети в друга градина и нямам представа дали трябва да направя всички изследвания както при започването още миналата година. Аз ще се обадя в градината, но понеже срока за записване е само 5 дни исках да се информирам от сега. Както и служебни бележки от местоработите ни с таткото... Все едно започва отначало или биха одобрили вече направените задължителни неща  в старата градина. Става дума за един и същ район... Благодаря предварително и късмет на всички малчовци през новата учебна година!   bouquet

Намерих това в правилника на системата:
9.6. За да запише детето в новата градина, родителят следва общата процедура за записване и трябва да представи необходимите задължителни документи в новата градина, с изключение на медицинските документи. Директорите на новата и предишната градина се споразумяват за прехвърляне на необходимите документи.
Правилно ли разбирам, че по правилата сега трябва да предоставим само служебните бележки и личните си карти? А в старата градина да подам само молба за напускане? Мерси отново!

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 12:15 от Botten Mary

Общи условия

Активация на акаунт