СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 48 181
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Момичета,дали ще ни откажат записване ,ако нямаме тази Здравно-профилактична карта на детето?

# 76
  • София
Абсолютно вярвам, че има родители, които не желаят зимата децата да бъдат извеждани. На родителската среща в началото на годината на предучилищната група на единия ми син госпожата изрично предупреди, че тази година ще ги извеждат всеки ден по два пъти, стига да не вали дъжд. В резултат половината родители се размърмориха.  Stop Не вярвам много на приказките за отворените прозорци и голите деца, но пък аз и не вярвам, че се разболяват от това. Моите деца са най- леко облечените в цялата градина и тази година имат не повече от 1-2 неприсъствени дни ( като изключа времето, в което девойката беше с гипсиран крак).

# 77
  • Beyond the Frontiers
При нас подписваме едни бланки, в който всеки заявява - за/против излизане, за/против снимки и т.н. Но ги изкарват и аз съм доволна. Въпреки това всеки месец поне седмица боледуваме. Въпрос на имунитет. Peace

# 78
Не съм против проветряването, но не и когато детето е с голо дупе или изпотено от сън. Нека отварят, но когато децата са в друго помещение.

Съгласна съм, но затова се иска малко добра воля, да не кажа ....акъл!

V_spasova, Вярно че никъде не са по 30 деца всеки ден, но трябва да бъде обратно.
Едно е да приемат 20 и бидейки по-малко, по-малко от тях да боледуват и да се средно по 16. А не да се пълнят групите с по 30 минимум, защото едни си пазели мястото, други са болни през седмица. Ако яслите бяха добро място, родителите щяха да си оставят там децата, а не да пазят места или да търсят през седмица варианти за отглеждането им.

# 79
  • София
Момичета,дали ще ни откажат записване ,ако нямаме тази Здравно-профилактична карта на детето?
Това е документ, който се изисква при записване. Вади се за десетина минути.

# 80
  • София
V_spasova, Вярно че никъде не са по 30 деца всеки ден, но трябва да бъде обратно.
Едно е да приемат 20 и бидейки по-малко, по-малко от тях да боледуват и да се средно по 16. А не да се пълнят групите с по 30 минимум, защото едни си пазели мястото, други са болни през седмица. Ако яслите бяха добро място, родителите щяха да си оставят там децата, а не да пазят места или да търсят през седмица варианти за отглеждането им.
Да, съгласна, че по-малко деца е по-добре заради самите деца Peace

Но не мисля, че по-малката бройка ще гарантира по-малко боледувания. Докато има родители, които твърдят, че сополите/кашлицата са алергични или че детето така си кашля, това с по-малкото боледувания не виждам как ще се случи. Не че няма и случаи на сополи/кашлици от алергии, но повечето са в резултат на поредния вирус...

# 81
  • софия
Работила съм за няколко месеца в ясла и така се случи, че бях в групата на големия ми син. Това с проветряването го бях чувала преди да започна работа, но се оказа,че поне в тази ясла не се прави. Децата се разболяват според мен от това,че се водят недооздравели или направо болни. А беше почти невъзможно да върнеш болно дете. Майката го води, то със зелени суполи, а тя твърди, че са от зъби и ти носи бележка от лекар, че е здраво. Е как да са здрави деца на 1-2 години.

# 82
Ох, нека не обръщаме темата за кандидатстване в за  и против ходенето на ясла с кашлица.
Има достатъчно такива теми да се разгърнете.

# 83
  • София
Да върна темата към предназначението й. Някой да има наблюдения от предишни години дали за трето класиране ще се обявят допълнителни бройки? Визирам наборите 2009, 2008 и т.н. - за които основното класиране за първа група е било миналата година и вече не се очаква да има сериозен прием, а само текущ.

# 84
  • София
Да върна темата към предназначението й. Някой да има наблюдения от предишни години дали за трето класиране ще се обявят допълнителни бройки? Визирам наборите 2009, 2008 и т.н. - за които основното класиране за първа група е било миналата година и вече не се очаква да има сериозен прием, а само текущ.
Рядко. От втора група нагоре се отпускат само единични места. Изключение е откриване на нова група и т.н.

# 85
  • София
Да, рядко е, както Botten Mary писа. Може да разгледаш какво места са спускани от новините в системата.
При 2008 и при 2007 е по-вероятно да има известно движение - някои дечица ще се пренасочат към ПГ в училищата.

# 86
  • София
Здравейте!

Предстои ни местене на нов адрес и искам да попитам какъв е реда за местене от една градина в друга,и въобще има ли такава възможност?

Да поясня,ако това има значение в случея е че от септември ще сме първа група,посещаваме ясла от март 2012,набор 2010 сме,близнаци.

# 87
  • София
ninkata80, просто направи нови кандидатури на децата в градина, която ще ви е близо до новия адрес. Хипотетично има възможност да намериш други две деца, които да искат да се преместят в настоящата ви и да се размените, но това не е много вероятно.

# 88
  • София
Мерси за отговара  bouquet,а за да направя нови кандидатури,трябва ли преди това да съм ги отписала от настоящата и ако да,има ли опаност в единмомент да се окажем без градина накрая?
И още нещо за да сме евентуално в новата градина от септември,ще успеем ли,ако сега кандидатстваме или вече е късно?

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 11:47 от ninkata80

# 89
  • София
Не ги отписваш, просто в настоящите им профили добавяш градината, за която искаш да кандидатсвате и се появявате на опашките, има шанс да ви приемат до септември, все още не е минало трето класиране, а после има и текущи, но шанса е основно теоритичен, защото почти всички места вече са заети, разбира се зависи и от това за кой набор говорим.

Общи условия

Активация на акаунт