СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 48 178
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • sofia
Здравейте,
Интересувам се всеки понеделник ли ще пускат някакви свободни места или не е ясно?

Мерси предварително!

# 646
Е не, вече ще полудея.........
На класирането през април бяхме с 8.1 точки, съответно никакъв шанс за прием. Юни месец родих синът ми и сега имаме 8.2 точки за някой ОДЗта. На класирането миналата седмица се появи едно свободно място в Надежда и аз се израдвах, защото ние бяхме първи в списъка. Да, ама не. Появи се дете с 10 точки. Естествено я класираха нея, тази седмица обаче гледам, че още не се е записала и пак се зарадвах, че има някакъв шанс. Друг път.........От нищото се появи друго дете с 10 плюс точки.  Crossing Arms Никога няма да влезем.

Гледам, че каката ти е Януарче - ако можеш да я класираш с предния набор.  newsm78

# 647
  • София
Здравейте,
Интересувам се всеки понеделник ли ще пускат някакви свободни места или не е ясно?

Мерси предварително!
Да, всеки понеделник пускат  Peace Друг е въпросът колко места пускат.
Гледам, че за тази седмица има малко повече бройки тук-там (32 ОДЗ например се отчита при яслените набори)

# 648
  • СОФИЯ
...Друг е въпросът колко места пускат.
Гледам, че за тази седмица има малко повече бройки тук-там (32 ОДЗ например се отчита при яслените набори)
Вероятно е във връзка с ремонта - поста на Bueno по-горе. Сигурно правят разширение за още групи.

# 649
  • София
Е не, вече ще полудея.........
На класирането през април бяхме с 8.1 точки, съответно никакъв шанс за прием. Юни месец родих синът ми и сега имаме 8.2 точки за някой ОДЗта. На класирането миналата седмица се появи едно свободно място в Надежда и аз се израдвах, защото ние бяхме първи в списъка. Да, ама не. Появи се дете с 10 точки. Естествено я класираха нея, тази седмица обаче гледам, че още не се е записала и пак се зарадвах, че има някакъв шанс. Друг път.........От нищото се появи друго дете с 10 плюс точки.  Crossing Arms Никога няма да влезем.

Гледам, че каката ти е Януарче - ако можеш да я класираш с предния набор.  newsm78
Януарче е да, и аз искам да е с предния набор, но там пък съвсем няма шанс, никакви места...

# 650
  • София
Здравейте!
Не ми е ясно едно - точката, която получава детето по К5 ( че е посещавало СДЯ най-малко 6 месеца преди записване) се дава на дете посещавало СДЯ или се дава и на дете, посещавало яслена група в ОДЗ?

В смисъл,  ако детето е записано в ОДЗ и е посещавало 6 м яслена група, след което е отписано и кандидатства наново за следващата учебна година, в която трябва да бъде 1 градинска група, ще получи ли въпросната точка в повече?

Извинете ме ако вече е отговорено на този въпрос.

# 651
Не, няма. Точката се дава само за СДЯ, не и за яслена група в ОДЗ, но пък в ОДЗ-то си продължава в градинска група, без да кандидатства отново.

# 652
  • София
Благодаря, Бендер  Simple Smile

# 653
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Имам следното питане свързано с прием на деца по точка 2.2.4 от Правилата за прием:

Колко пъти се извършва такъв прием по време на периодите с класирания?
Само веднъж годишно ли е, или може да се депозират документи и извън тези срокове?
Как може да се разберат сроковете, описани ли са някъде или е индивидуално за всяко заведение ,за което се подават документите?

Предварително благодаря!

Пълна мъгла! Мен лично яко ме изпързаляха. Ходих миналото лято /2012/ питах един път. Извадих си бележката. Ходих есента пак. Пролетта ходих пак, говорих със сестрата на градината и с директорката. Системата даваше 10 места 1 група по т. 2.2.4. за тази градина. Обадих се пак оня ден и директорката каза - ами вече всичко е заето.

Добре че си имаме друга градина.
При мен е същата ситуация. Директорката се ангажира лично и ме увери,че ще го вземат. Обаче на следващия разговор започнаха много да ме разиграват,да ми задават странни въпроси  Thinking ,даже директорката започна да получава амнезия за случая и да казва,че не си спомня за кого говорим.  #2gunfire Вчера трябваше да ми дадат категоричен отговор,но трябвало да чакам до другата седмица  ooooh! Пратих запитване през ИСОДГ,които си измиха ръцете и казаха,че всичко по тази линия се коментира с директорите на заведения. Нищо конкретно не получих като отговор.  Naughty Чудя се вече какво си искат?!  Crossing Arms Всичко ми изглежда една голяма схема. Жалко за децата,които наистина кандидатстват по т.2.2.4 Tired

# 654
Може да са те разбрали погрешно - че имаш излишни пари, а не болно дете и сега да са леко разочаровани  Whistling

# 655
  • София
Все пак и тук да публикувам молбата си за размяна - втора яслена група.
Искам да разменя 178 ОДЗ филиал със 70 ОДЗ.
Ако има желаещи - на ЛС.

# 656
  • СОФИЯ
ето изм и доп в Правилата http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f29257.pdf

# 657
Здравейте мами! Имам следното питане в уведомлението за свободни места от 16.09. за
137 ОДЗ Калина Малина - филиал ул. Александър Михов 25 за набор 2011 са обявени  4 места. Защо е класиран само 1? Къде отидоха другите три места?

# 658
[/quote]
Тук е малко мътна и кървава. Ремонтът в ОДЗ-то още не започнал. В началото на септември родителите попълниха документ, къде да бъде разпределено детето им. А ако сега приемат синът ми/2012 набор./ това ОДЗ и после се наложи да го местя въпросът ми е къде ще да е това? В групата, където ще отиде децата и без това са над 30! Първо ще свисква с 32 ОДЗ и госпожите, после ще го преместят в друга ясла, с други деца и госпожи. Представете си шока на това дете! Нашите нерви вече ще ги оставим настрана, ама и в работата ще възникнат проблеми...

# 659
Здравейте мами! Имам следното питане в уведомлението за свободни места от 16.09. за
137 ОДЗ Калина Малина - филиал ул. Александър Михов 25 за набор 2011 са обявени  4 места. Защо е класиран само 1? Къде отидоха другите три места?

И мен силно ме вълнува този въпрос!!!! Thinking
Много странна работа... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт