Демонстрации на козметична линия Де Шели (De Sheli)

• 392 013
  • 2 962
  •   1
Отговори
# 1 365
Интересно. Днес ми се обадиха да ме канят на процедура от Даймънд Трежър. Била ме поканила моя приятелка Росица или нещо такова, която дори не познавам. Ако знаят на кой се обаждат едва ли щяха да са толкова ентусиазирани да ме канят, но.................. Скоро тая глупост ще спре за голяма радост на доста от потребителките тук Simple Smile
Сподели поне как е минало Simple Smile

# 1 366
Здравейте! След празниците ми предстои да започна обучение в тази фирма. След което и подписване на договор за работа. Не можах да повярвам на очите си какво е написано тук за тази фирма. Моля дайте ми повече информация от гледна точка на някой, който работи или е работил там. Тук прочетох доста голяма част от мненията, но те са само от "клиенти" на фирмата. Вече имам едно на ум, но все пак мисля да видя за какво става дума. Дано не се окаже всичко една измама и да съм си загубил времето. Ако някой е работил в тази фирма, нека сподели за какво става дума!

# 1 367
  • Германия
Здравейте! След празниците ми предстои да започна обучение в тази фирма. След което и подписване на договор за работа. Не можах да повярвам на очите си какво е написано тук за тази фирма. Моля дайте ми повече информация от гледна точка на някой, който работи или е работил там. Тук прочетох доста голяма част от мненията, но те са само от "клиенти" на фирмата. Вече имам едно на ум, но все пак мисля да видя за какво става дума. Дано не се окаже всичко една измама и да съм си загубил времето. Ако някой е работил в тази фирма, нека сподели за какво става дума!

Преди има-няма 10 страници едно момиче беше описало. По-рано - също.
Ето:
Скрит текст:
Пиша това с цел да предпазя бъдещите момичета,който ще отидат на интервю за работа там и евентуално започнат.
Фирмата се казва Алфа Екотрейд ООД ,но пуска обяви постоянно,всеки ден от  съвсем различни фирми.Техния брой е 4,ако не и повече,но аз лично знам за 4 такива.
Аз работих в тази фирма известно време,но бързо се усетих за какво става дума и се махнах.
Първо интервюто..влизаме по 3 момичета,обясняват ни нещата и са едни космически суми като заплащане..на мен ми беше ясно,че това няма как да стане,но започнах с надеждата,че ще си докарвам прилични пари докато съм студентка.Работи се 6 дена в седмицата по 6 часа . За тези 6 часа имаш 3 или 4 демонстрации.Твърда заплата няма ! За всяка една демонстрация,която правиш получаваш по 5 лева ( първия месец уж по 7 лв,но след това си става на 5 лв ). За всяка една продажба получаваш 50 лева . Отделно има бонуси например ако за месеца имаш 6 продажби получаваш още 150 лв отгоре и така тези бонуси растат според продажбите. Казах си супер поне едни 700 лв ще хващам,да ама не. Повечето момичета взимат около 400-500 лв,като има само 2-3,който са адски нагли и безочиливи и взимат повече,но 1000 лева още никоя не е взела поне през времето,което аз бях там. А на интервюто се говори,че 1400 е минимума. Ха ха ха...
Още същия ден ми се обадиха,че съм одобрена и на следващия ден да отида на обучение.
Обучението е пълна пародия.Дават ти 20 листа с текст,който трябва да научиш и на койте даже те изпитват.Самата демонстрация се прави по специален ред,който трябва да се спазва.
После имаш 1 ден дето се мажете с кремчетата помежду си. След това един ден гледаш старшите продавачки ( търговки ) как провеждат демонстрацията,седиш на едно столче в кабинета и записваш.И вече на 4тия ден те пускат да работиш сама.
От рецепцията долу те извикват по име,ти слизаш и си взимаш дамата.Момичетата от рецепция са супер надути,недружелюбни и те гледат все едно си им изял хляба.
 Качваш се в кабинета си с жената и започваш да говориш глупости..няма да обяснявам за цялата демонстрация,тъй като в темата вече е писано как стават нещата.
Много ме дразнеха трите дами,който са така наречените УПРАВЛЯВАЩИ.По време на демото ти правиш една анкета и така разбираш дали жената би поддала и би си купила козметиката или не,след като разбереш ( и тук си има заучени фрази,който трябва да използваш ) отиваш в кабинета на тези трите кокошки и не се отчиташ ( както казваш на клиентката ) а всъщност им казваш дали жената е казала някаква сума като месечна вноска или дали е отказала и т.н и те преценяват дали да влязат при теб.При нас новите влизаха почти всеки път.Тези са супер нахални,със самочувствие до небето,абе отварителни персони ...в 90% от случаите отблъскват бъдещите си клиентки,благодарение на арогантното си държание.
През цялото време тези дами и шефовете ( руснаците ) седят в кабинета със слушалки и те слушат и гледат какво правиш,ужасно е постоянно да те наблюдават и после да те овикват,че не си казала това не си казала онова,че си изпуснала клиентка и т.н . Чувстваш се като парцал.
Има два ценови листа . Единия е със цялата сума 2350,а другия има два варианта за разсрочено плащане,те се дават по определен ред,по определен начин с определени думи ( това е много,много важно за шефовете ) . Ако евентуално кажеш,че и по втория ценови лист не можеш да изтеглиш кредита се започва увъртане.Казва се,че можеш да попиташ финансовия директор за по-олекотен вариант специално за вас.Това са пълни глупости финансов директор НЯМА,това си го решават трите управляващи  . Най-ниския вариант е 65-70 лв на месец и се казва,че това е огромно изключение и само в днешния ден има такава промоция..пълни измислици.
Забравих да споделя нещо много смешно – преди всяка смяна се идва час и половина по-рано за т.нар минитнг.Събираме се всички момичета,който сме на смяна пуска се зумба и 5 мин се танцува,после се обсъждат сделките,коя как е продала и т.н,изпитват ни на текста ( трябва да се знае на наизуст иначе е голям срам и е недопустимо да не се научи ) . И така час и половина само глупости..например 1вата смяна е от 10 ,но се отива в 8:30 .. Този митинг направо е нещо ужасно,пускат каква ли не музика,пускат филми,танцуват и т.н.

Всеки месец има супер много върнати куфари с козмецеВтика. От 100 куфара поне 40 са върнати,това определено говори,че нещо не е както трябва.

Много момичета започват и на 2-3 ден се отказват,аз изкарах седмица и малко...вчера ходих да си взема парите и разбрах,че още много момичета са напуснали..постоянно постъпват и напускат хора във фирмата.Май само фуклите на рецепция се задържат,но те взимат твърда заплата – 400-450 лв.
Има няколко момичета ( жени,защото някой са по възрастни )който са от 4-5-6 месеца,те направо съсипват жените,обиждат ги,правят ги на нищо..не мога да разбера как можe да има такива хора..
Аз разбрах,че това не е работата за мен,не мога да лъжа хората да теглят кредити за 2500 и то за 10 кремчета,който са пълни боклуци и са вредни.

Извинявам се много дълго стана...извинявам се и за грешките и за повторенията,дано не ме нагрубите...
За сега това се сетих да разкажа  ,извинявам се,че е малко разбъркана историята,но се надявам да добиете някаква представа какъв цирк става във фирмата и изобщо да не ходите там било то като клиентки или като търсещи работа млади момичета.Точно заради това е направено във Студентски град,тъй като много студентки биха започнали само и само да изкарват някакви пари...

P.S много ме е яд,че изхвърлих листовете със текстовете и т. Нар КЛИНЧЕРИ – 20-30 изречения,който трябва да се рецитират по време на демото и дори те си имат определен ред,кога да се казват и как точно..абе лудница си е  Дано някой пази „материалите“ и ги качи,за да се посмеете и вие.

Скрит текст:
Я каква темичка имало Laughing
Миналата година, някъде там поработих при тях за два дни. Става въпрос за кол центъра. Работата беше в това да убеждавам хората да идват на безплатната им промоционална процедура. Не ми допаднаха. Обещаваха големи пари, но дори и да се придържаш към агресивните им методи за продажба едва ли ще се докарат много пари. Имаше някаква много мижава твърда заплата. Отделно при всеки убеден клиент се плащаше лев или лев и петдесет, не помня точно колко беше. Това добре, но се получаваше следното. Първия ден имах 14 някъде успешни покани. На другия ден се оказва, че 8 са се отказали. И естествено няма да ми се плати. На тези които са се отказали се прозвъняваше отново. Било от мен или от друга колежка и естествено при убеждение тя взимаше парите. Работното време е 6 часа и 6 дни в седмицата. Мен това не ме устройваше. Винаги съм си държала на два почивни дни. Все пак не искам да се омъжвам за тях. Работя за да живея, а не живея за да работя. Човек си има и свой личен живот и ангажименти и е редно да има нормално два почивни дни. Друго не издържах на нон стоп лафенето по телефона и седенето на бюрото и компа. То не е здравословно. Имахме само 30 минути цяла почивка и не можеше поне на два пъти да се взима за да си почине човек.
Много ми действаха зле техниките им. Не съм способна да съм така настоятелно агресивна и да се карам с хората. Аз съм на принципа да действам с добро. Имаше и доста проблемни клиентки. И те бяха груби с мен и ги разбирах. Еми и аз да съм и някаква да ми звънне в неделя в 9 сутринта ще я напсувам. И им го казах. Единия ми ден беше неделя и първите два часа само откази ,караници и чат пат псувни. "Как не ме е срам да звъня в 9 в неделя" ме пита клиентка. Е права е, няма спор.
С действията си тази фирма си вкарва автогол.
Питах ги от какво е крема, какви съставки има. Нали ще предлагам процедура. Отговора - билкови продукти и някакви други органични кристали ли незнам си какво. Ама това отговор ли. На една стока винаги трябва да пише съдържанието. Било храна или козметика.
Няма лошо да предлагат безплатна процедура. Това е хубаво. Но българите са доста мнителни и не са свикнали с тези западни стратегии. Безплатен обяд няма дет се вика.
Безумна ми изглеждаше цената за тия кремчата от 2000 лева. Уж естествени съставки, билки и прочие. Ама кое точно оправдава цената.
Безумие е да обиждаш клиентка, че е грозна и стара само за да си купи продукта. Мали аз ако съм ще видят откъде изгрява слънцето. Twisted Evil Не търпя такова отношение. Та да не се чудят алчните руснаци защо не успяват. А и на всичкото отгоре прочетох в началото на темата, че мацали половината лице и ако искаш другата, трябва да си купиш продукта.
Има безволеви хора се поддават на тези техники от слабост или просто имат пари. Наистина имаше продажби като бях аз там. Не много естествено, но имаше.
Все едно в супермаркета да промотират нова луканка и ако пробвам да не ме пускат докато не си купя. Смехория.
Не знам как очакват хората за толкова малко време да решат да си купят тия кремове. Това не са 50 или 100 лева.
И това с двете фирми е мега съмнително.
---
Да допълня, че и да имате телефона на кол центъра няма смисъл. Има заповед на входящи обаждания да не се вдига.

Ето и линкове към глупостите, които трябва да се заучават:

http://dox.bg/files/dw?a=71ce2b5e26
http://dox.bg/files/dw?a=f0cda4457e
http://dox.bg/files/dw?a=636d266eed
http://dox.bg/files/dw?a=da2e92f4c5

# 1 368
От всичко прочетено, мисля изобщо да не стъпвам там! Благодаря за отговора! Явно ще продължа с търсенето на работа.

# 1 369
  • София
Тази вечер в Господарите май ще дават за тях. Поне за дешели се сетих от анонса.

# 1 370
От всичко прочетено, мисля изобщо да не стъпвам там! Благодаря за отговора! Явно ще продължа с търсенето на работа.
Искам да кажа,че се регистрирах току-що(не,че няма да се заядете за нещо друго-в това ги бива хората,които постоянно пишат тук).Искам също да кажа,че работя много дълго време във въпросната компания и цялата помия,която се изля тук е пълна глупост!Хората,които се чудят дали да започнат работа в тази компания заради тези писаници-незнам...Продължавайте да си търсите работа,щом не вярвате на собственните си усещания и виждания.Всички,които работим тук-страшно много си харесваме работата,въпреки опитите да ни наплюят хора,които просто нямат къде да си излеят злобата.Аз съм много позитивен човек,но това тук е отвратително!Прекалявате!

# 1 371
Искам да кажа,че се регистрирах току-що(не,че няма да се заядете за нещо друго-в това ги бива хората,които постоянно пишат тук).Искам също да кажа,че работя много дълго време във въпросната компания и цялата помия,която се изля тук е пълна глупост!Хората,които се чудят дали да започнат работа в тази компания заради тези писаници-незнам...Продължавайте да си търсите работа,щом не вярвате на собственните си усещания и виждания.Всички,които работим тук-страшно много си харесваме работата,въпреки опитите да ни наплюят хора,които просто нямат къде да си излеят злобата.Аз съм много позитивен човек,но това тук е отвратително!Прекалявате!
Кое по-точно тук е глупост? Това, че първоначално съобщавате на някого че е спечелил безплатна СПА процедура, а след това му продавате съмнителни кремове за 2000 лева ли? Това ли  Ви харесва? Добре е че сте позитивен човек, но бъдете и малко обективен/обективна. Всички тези репортажи за Вашата фирма и това как лъжат хората не Ви ли притесняват? Или е важно да получавате заплата, а срещу какво не е толкова важно - така ли според Вас?

# 1 372
  • София
Гледайте Господарите Peace

# 1 373

Кога фирмата ще излезе и ще опровергае всяко едно обвинение от тази тема? Нали са читави уж. Аз ако съм невинна и ме обвиняват в нещо няма да се крия и да мълча.

---
Благодаря Ms.Gorgeous. Няма да мога днес да го гледам, защото не гледам тв, но утре в нета ще го потърся. Grinning Ще бъде много интересно.

# 1 374
Ето го видеото от Господарите http://www.gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=9552

# 1 375
Здравейте.Работих 4 месеца в тази фирма,но още след първата седмица разбрах,че нещо не е наред.Единственото положително нещо в цялата фирма е че плащат редовно.Всичко друго манипулация на жените и персонала и това,че било козмецефтика там френско-израелска е пълна глупост.Козметиката е китайска и кой знае какво има в нея.Надявам се в най-скоро време да фалират,но дори и така да стане ще започнат да продават някои друг боклук.Радвам се,че ги даваха по Господари на ефира и се надявам повече жени да са го гледали  Grinning

# 1 376
Не прочетох всичко, но главното.
И аз ходих на СПА.
За щастие съм ку ку пи пи, та съм се парила много и не ме метнаха. Но е вярно че влизат разни тетки, финансови, за да те убеждават.
Аз уж се направих, че говоря с мъжа ми да ми разреши да си ги купя. Но той не ми разрешил.  Joy
После се шегувахме, че колата ни струва 2400, а аз ще си ходя грозна.

Сега ги гледах в Господарите.

# 1 377
beatris502 за първи път сега влизам в тази тема.Не съм ''подведена'' от ''злобни''потребителки.Моя близка изключително позитивна и добронамерена личност,работеща на мн.висока и отговорна позиция в наистина голяма фирма,ми сподели същите лични впечатления,като масата хора тук от вашата префърцунена и жалка фирма.
И тя работи с клиенти,някои доооста заможни и  се държи подобавщо внимателно и възпитано с хората,за разлика от вас.

# 1 378
Здравейте! Пиша ви да ви предупредя за тази фирма. Преди съм работила там, но те се занимаваха с предлагане на безплатни демострации на една прахосмукачка Kirby. Тя също струваше цяло състояние и когато отиваха да извършват демонстрациите в домовете на хората, правеха същото - притискаха ги да си я купят и както по-горе е описано в коментарите. Отново искаха хората да им пишат поне по 15 човека, на които фирмата да се обажда. Аз бях една от тях. Дори ни караха да ги лъжем, че са спечелили безплатни демонстрации. Казват ти ориентировъчно колко ще ти бъде възнаграждението накрая на месеца, а когато идваше времето да се плати - не получаваш дори и една част от това, което си мислил, че ще вземеш. Беше жалка картинка. Да, колегите бяха много приятни и забавни хора, но не и това, с което се занимаваха. Като цяло - ако някой желае и смята да работи там, аз бих го посъветвала да не го прави. Надявам се да съм ви била полезна!

# 1 379
Клиентките доста щадящо описаха натиска и манипулациите. Да се надяваме, че Господарите ще направят нещо по въпроса, да се спре тази безумна фирма.

Общи условия

Активация на акаунт