Синът ми е с ужасен запек - Помогнете!

• 4 166
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • София
А колко течности приема детето през деня? Общо АМ и вода. Яде ли между храненията бисквити или солети, или гевреци?

# 16
  • София
Със сина ми имахме (и пак от време на време имаме) този проблем. Почна се като беше на около 2 год. Обиколихме много лекари. В крайна сметка трябваше да регулираме изхожданията. Започнах сутрин да му давам обесени трици с мед накиснати в топло прясно мляко и така почти месец. Много плодове (като ограничавах бананите), никакви похапвания между храненията и много, много вода. Нещата се оправиха. Но всъщност проблема (според мен) не е само в храненето, а в недостатъчното количество вода. Вие сте още много малки, за да даваш мед. Според мен не е толкова добре да се дават и разхлабващи на тази възраст. Дори само топло мляко или чай сутрин ще даде резултат. Желая бързо оправяне на проблемите  Hug

# 17
  • Fort Worth, TX
Давайте Фрутилакс всяка вечер , но не го спирайте, след като има изхождане.Нека изпие поне 1-2 шишета.Давайте плодови пюрета всеки божи ден.Тиквата върши по-добра работа и от крушата и сливата.Намалете запичащите храни.Ако проблема е сериозен за спешна нужда има свещи и мини клизми.Това го казвам като краен вариант.Дано гастрото ви назначи подходящо лечение.

# 18
  • Куциндрел
Аз пък се чудя, дали детето няма непоносимост към някоя храна и за това да е запечено и да има кръв в изпражненията?!? Но най-добре е специалист да каже.
pupi86, какво стана на прегледа?

# 19
Здравейте,
вчера преди доктора ми се изходи 2 пъти без плач, и с меки изпражнения. иначе ни дадоха да пием Лактулоза мип, и да видим как действа. Дано всичко е наред ще пиша пак.

Благодаря на всички!

# 20
  • Fort Worth, TX
Има вероятност Лактулозата да предизвика колики.

# 21
Не е ли голям за колики, по принцип лекаря ми каза да я давам на гладно, но прочетох в листовката че се понася по добе след закуска  така я давам

# 22
  • София
И възрастен човек може да има колики... бебе съвсем...

# 23
  • Нейде из лудите гори...
Пупи, като гледам възрастта на малкчо... помня, че моята също се запичаше по това време... Спирах запичащите и наблягах на плодове. Сини сливи (до час си е свършила без проблемно работата до ден днешен), круши и манго - при нас действат безотказно  Peace

# 24
ॐShantiॐ при нас сливите не, а за манго съм чувала но не е ли малък да му давам

# 25
  • Нейде из лудите гори...
Сега погледнах тетрадката , в която записвах началото на захранването. Манго съм дала малко преди да навърши 7 месеца  Peace

# 26
  • София
не е малък за манго, сега като почнат хубави пъпеши, дини и т.н. и тях може да даваш спокойно, могат да помогнат. Аз и череши бих дала, както и др летни наи плодове.

# 27
  • Шумен
На нас много ни помагаха сините сливи, това беше едно от първите пюрета които предложих. Крушата изобщо не ни действаше. Чая от сини сливи и смокини също ни действаше бързо  Peace Черешата при моите моми за втора година включа ли я в менюто ни докарва запек  ooooh!

# 28
  • Куциндрел
При нас пюрето на Био Бамбини от ябълки и манго имаше страхотен разхлабващ ефект. Гледам, че има и комбинация круши и манго.
Другият вариант е да вземеш плод манго и да направиш на детето пюре. Peace

# 29
ще проверя за такова пюре, че не съм срещала тук, ако не ще взема плод. Днес е 3 ден както не е ходил нищо че пие сиропа, ще видим утре. Ако не помогне мисля да го почвам на дуфалак ми препоръчаха, да пие около 10тина дни.

Общи условия

Активация на акаунт