Кърмене след секцио!!!Помощ ???

• 3 951
  • 7
  •   1
Отговори
Моля Ви за помощ! Родих бебка на 15.05.2013 година чрез цезарово сечение. 24 часа бях в реанимацията след което ме качиха в следродилно отделение. На следващият ден ми я докараха в стаята, тоест на 3тия ден от операцията. Беше вече захранена с шише и АМ. Опитвах да я кърмя, но тя въобще не искаше да суче. Нямаше и симптоми да ми идва кърмата, но на следващият ден се подуха гърдите ми жестоко. Започнах още в болницата да се мъча да се цедя за да стимулирам кърмата. Нямаше ефект. От неделя сме вкъщи, и вчера преживях ужасно болезнен масаж за отпушване на каналите на гърдите, защото вече се бяха образували бучки, след него успях да я сложа на гърда и тя засука, но колко и какво е изяла не знам. След първото кърмене се цедих около час и изцедих около 40, 50 мл. Продължих и вечерта с този масаж след което бучките изчезнаха, но кърмя няма. Бебка сука 15 мин заспивайки, но имам усещането че не се бе наяла. Направих малко адаптирано, от, което тя хапна половината. Реших да пробвам да се изцедя, имаше 10 капки. Възможно ли е да нямам повече кърма, не знам какво да правя, а се притеснявам, че тя не се храни както трябва. P.S. Малката е на 7 дни, докато се храни спи още...... много съм объркана и разстроена, не знам дали това не се отразява ...... Sad Sad Sad Sad 

# 1
Моля Ви за помощ! Родих бебка на 15.05.2013 година чрез цезарово сечение. 24 часа бях в реанимацията след което ме качиха в следродилно отделение. На следващият ден ми я докараха в стаята, тоест на 3тия ден от операцията. Беше вече захранена с шише и АМ. Опитвах да я кърмя, но тя въобще не искаше да суче. Нямаше и симптоми да ми идва кърмата, но на следващият ден се подуха гърдите ми жестоко. Започнах още в болницата да се мъча да се цедя за да стимулирам кърмата. Нямаше ефект. От неделя сме вкъщи, и вчера преживях ужасно болезнен масаж за отпушване на каналите на гърдите, защото вече се бяха образували бучки, след него успях да я сложа на гърда и тя засука, но колко и какво е изяла не знам. След първото кърмене се цедих около час и изцедих около 40, 50 мл. Продължих и вечерта с този масаж след което бучките изчезнаха, но кърмя няма. Бебка сука 15 мин заспивайки, но имам усещането че не се бе наяла. Направих малко адаптирано, от, което тя хапна половината. Реших да пробвам да се изцедя, имаше 10 капки. Възможно ли е да нямам повече кърма, не знам какво да правя, а се притеснявам, че тя не се храни както трябва. P.S. Малката е на 7 дни, докато се храни спи още...... много съм объркана и разстроена, не знам дали това не се отразява ...... Sad Sad Sad Sad 

Аз имам две деца,родени със секцио.Кърмата ми и при двете беше оскъдна и спря  в края на втория месец.Не знам дали количеството на кърмата има нещо общо със секциото.Консултирай се със специалист .Бъдете здрав ии успех  bouquet

# 2
  • на последния етаж
И моите две деца са родени с операция, но успешно кърмени (първото близо две години, второто - все още). Според мен количеството кърма няма нищо общо с начина на раждане. Консултирай се със специалист по кърмене.

# 3
Според мен количеството кърма няма нищо общо с начина на раждане. Консултирай се със специалист по кърмене.
Peace Съгласна съм с Лита  Peace
И аз родих със секцио, кърмя вече 9 месеца  Peace Кърмата ми слезе на 4-ия ден, кърменето беше мноого трудно. С помпата изцеждах по много малко. Това, че изцеждаш малко, не означава, че няма кърма. Нещата потръгнаха след около месец. Аз също се притеснявах дали се е наяла, тя заспиваше постоянно на гърдата.
Това, което мога да те посъветвам е да не даваш АМ. Според мен това е най-лесния начин да приключиш с кърменето. Слагай бебето на гърда по-често, ако трябва на всеки 2 часа. Не давай вода. Ако е жадна, по-добре да пие кърма. Не се опитвай да отказваш нощните хранения (едва ли ще го направиш толкова рано де, но все пак да кажа), нощното кърмене е много важно за лактацията. Пий повече течности, вземи ли лактогонен чай за кърмачки. И нещо също много важно - спокойствие и почивка когато можеш.
Обърни се към консултант по кърмене, ще ти помогнат.
Успех  Hug

# 4
  • сред маслини и портокалов цвят
Свържи се с консултант по кърмене.
Слагай на гърда непрекъснато. И на 1 час ако трябва, ако спи я будиш. Следи дали суче ефективно. През нощта също. Няма смисъл да цедиш, по-добра помпа от бебето няма. Не давай АМ, вода също. Следи колко наакани памперса има.
Пий чай за лактация, купи си бирена мая, прави чудеса. Яж варено жито.
Ако имаш бучки слагай зелеви листа.
Първият месец е така-малка война, докато се напаснете. После става рутина.
Секциото няма нищо общо. И двете ми деца са родени със секцио. Синът ми е кърмен 2г. и 2м., дъщеря ми още  я кърмя.
Успех ти желая! И не се шашкай, ще се справиш. Всички сме били така. Simple Smile

# 5
Love_85 честита рожбда  Hug Разбирам,че сега се чувстваш объркана и разстроена и това е напълно нормално.Трябва да знаеш,че няма за какво да се притесняваш,количеството кърма не зависи от родоразрешението,а от това колко често поставяш бебето на гърдата.Има много жени,които кърмят след секцио също толкова успешно и продължително колкото и тези родили нормално.Едно раждане, без значение дали е оперативно или не, може да бъде стресиращо както за майката така и за бебето, ако си била и с пълна упойка по време на операцията това също може да повлияе на добрия старт на кърменето, тогава бебчетата са по-отпуснати и сучат по-вяло.
Нищо от това не трябва да те притеснява, защото с малко усилия и вие можете да се кърмите успешно и да се наслаждавате на това.Има някои неща,които можеш да направиш за да се нормализират нещата.Трябва да знаеш,че еднаква двойка майка-бебе няма.Всички са уникални и някои неща,които работят при други жени може и да не сработят при вас.Като за начало можеш да започнеш като прекарваш повече време с нея.Можеш да я съблечеш по памперс и да я поставиш на гърдите си.Контактът кожа с кожа е много полезен особено в тези трудни първи дни, в които и двете имате нужда да се опознаете една друга.Това не само ще я стимулира да суче по-добре,но и ще помогне за стимулирането на кърмата.Ако има кой да ти помага нека поеме по-голямата част от домакинството за известно време,а ти се отдай на почивка и опознаване на новото прекрасно същество.Кърми я толкова,колкото тя иска.Ако усещаш гърдите си напрегнати може да изцедиш малко кърма за да ги облекчиш (количеството изцедена кърма не е показателно за това колко кърма произвеждаш).При хранене отначало е добре да се редуват и двете гърди за да се стимулира по-добре кърмата през първите един-два месеца,докато се установи лактацията.Ако прецениш,че кърмата ти е малко можеш допълнително да я стимулираш с цедене след хранене.Отначало бебето може да иска да суче на всеки час или час и половина и това е напълно нормално поведение на новородено, намери си удобно място и поза, прегръщай дъщеря си докато суче,говори и.Може също така да четеш книга или да гледаш филм, остави домакинската работа на заден план,винаги ще има време за нея.Кърми през нощта това ще стимулира допълнително лактацията.Води се по малката,тя най-добре знае от какво има нужда.По възможност избягвай биберон-залъгалка и даване на вода.Кърмените бебета не се нуждаят от вода до момента на захранването.
Ето малко информация за кърменето през лятото,ако се чудиш дали няма да се обезводните само на кърма: http://lalechebg.com/2010/08/summer-bf/.
Ако имаш нужда от помощ или съвет потърси консултант по кърмене или отиди на някоя кърмаческа среща.Успех и пиши как върви кърменето.

# 6
Аз също родих секцио, но имах късмет, че детето беше с много силен сукателен рефлекс и обичаше да "виси" на гърдата. В началото и аз нямах кърма. Пих известно време Рицинус Комунис - хомеопатично за увеличаване на количеството. После много ме болеше дясната гърда - зърното - установих, че не се изсуква добре, цедях със помпа-спринцовка. Обикновено като мине първия месец става лесно, удобно, безболезнено и безплатно. Консултирай се с майките от Ла ЛЕче лига- те са отзивчиви и ще ти помогнат.

# 7
  • Германия
 Love_85, вече са ти дадени полезни идеи. Сещам се и за още нещо, топлината помага и отпуска, не вреди да наложи един топло-влажен компрес на гърдите преди да сложиш бебката на гърда. Така се отпуска тъканта и...спомага за отключване на рефлекса на слизане на кърмата /ех, че сложно обяснение  Embarassed/
Ако гърдата ти е прекалено напрегната и голяма и бебката не може да обхване добре за да засуче, можеш или да изцедиш, както вече ти е споменала Sylvana или с върха на пръстите да образуваш като кръгче отчно в основата на зърното и да натиснеш леко към гръдния кош, това се нарича масаж с обратен натиск. Бъди внимателна, когато масажираш гърдите, не бива да боли, пипа се лекичко. Или можеш да вземеш една малка бутилка с топла вода и да търкаляш по гърдата, също масажира и затопля едновременно.
И...само спокойно, не гони рекорди и не се оставя да те подлудяват с грамове милилитри и прочие. Не се притеснявай да потърсиш помощ от приятеЛЛЛ  Wink

Общи условия

Активация на акаунт