Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 534
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Момичета вчера ходих на преглед при д-р Начев и той ми изписа да пия освен еутирокс 50 мг и селен, алое вера и невен+М/ това дано да са го разчели правилно в аптеката, защото доста време му се чудиха/ Каза да ги пия 1 месец и след това да направя изследвания и да видим тогава как ще са. Някой от вас пил ли е тоя невен+/М/? Rolling Eyes
Аз не съм, но добравките са добри. И алоето и невена + лайката. Все противовъзпалителни, антимикробни и т.н. и действат на целия организъм.
Невен+М видях няколко препарата, но да вземем описанието на този:
http://apteka.framar.bg/14001342/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD- … B0%D0%B1%D0%BB-20
Би повлиял добре на целия организъм.
Аз преди си правех чай от невен и лайка. Сега лайка, шипки, салвия, липа.  Simple Smile

# 271
Този невен+/М и аз ще си го взема. В къщи вече ме питат дали няма да ми издадат от аптеката някоя златна карта за отстъпки, такъв редовен клиент съм им smile3516

Кия, ти защо мина на безглутенова храна и какъв е ефекта при теб за тези 3 месеца?

# 272
ТСХ ми е 4,180 и доктора ми увеличи еутирокса на 75 от понеделник до петък и на 37,5 съб и нед .Като си спомня ,че с тези дози бях придозирана преди и ме е страх да пия . Tired

# 273
Снощи констатирах че  невена който са ми дали от аптеката не е който трябва да бъде.
Merelenda аз също снощи видях този и днес отивам да търся точно това.

# 274
ТСХ ми е 4,180 и доктора ми увеличи еутирокса на 75 от понеделник до петък и на 37,5 съб и нед .Като си спомня ,че с тези дози бях придозирана преди и ме е страх да пия . Tired
Какво става с теб? Тоя хормон няма ли да се кротне на едно място!!!

Снощи констатирах че  невена който са ми дали от аптеката не е който трябва да бъде.
Merelenda аз също снощи видях този и днес отивам да търся точно това.
Ами аз два продукта, или три бяха Невен+М, които намерих в интернет, но се зачетох в този, че видях, че съдържа лайка и невен и подробно е описано действието, а и е доста по-евтин.
Иначе и на други фирми има, но на двойна цена.

# 275
Вчера ходих на преглед. Нищо хубаво не чух, не че съм очаквала. Лекарката иска да пия хапчета понижаващи Ft3, който към момента е в норма  Thinking Вероятно, за да предотврати увеличаването му лятото, но аз не съм убедена, че искам да го пия. Каза, че е лудост да ям бразилски орехи, защото били много мазни и съм щяла да пълнея и от два броя  Shocked Да съм избягвала плодовете, хряб, ориз, картофи и т.н....изброи почти всичко възможно  Tired Обезмаслена извара да съм ядяла  Crazy Храната ми на ден да не надвишава общо 600гр...Това са си цели 3 едри ябълки, които обаче са ми забранени  Mr. Green Явно си се прехранвам  Blush Видя на ехографа някакви кисти, които след месец иска пак да види... Каза, че това, което предизвиква алергиите е същото, което предизвиква и автоимунните заборявания и така затвърди теорията ми, че двете неща са ми свързани. Ако ще е полезно за някой да знае , също каза, че трябва да се пазя и лекувам от всяка инфекция на дихателните пътища, зъби, синузити, ангини...защото те провокирали увеличаването на антителата и съответно влошаването на заболяването и по- скоростното му развитие. Та така...отчетох се  Peace
 Желая хубав и усмихнат ден на пук на Хашимото-то нахално  Hug

# 276
Здравейте момичета   Simple Smile

Merelenda, от днес ли започваха да дават часове за 07 месец при д-р Райков ?
Иска ми се да е след работно време. Лично с него ли да се уговоря за това ?

# 277
Здравейте,

имам час за Др Начев идната седмица. Пуснах изследвания и са горе-долу в нормата, но нормално ли е нивото на МАТ да е 0.00  newsm78

# 278
Здравейте момичета   Simple Smile

Merelenda, от днес ли започваха да дават часове за 07 месец при д-р Райков ?
Иска ми се да е след работно време. Лично с него ли да се уговоря за това ?
Да, от днес са записванията. Обади му се на личния телефон. Кажи му, че можеш след 18 часа, или за колкото там часа искаш. Ще ти каже в кои дни да отидеш след 18 часа. Няма проблем.
Ако не вдигне или ти затвори, като е свободен често прозвънява той.  Hug

Вчера ходих на преглед. Нищо хубаво не чух, не че съм очаквала. Лекарката иска да пия хапчета понижаващи Ft3, който към момента е в норма  Thinking Вероятно, за да предотврати увеличаването му лятото, но аз не съм убедена, че искам да го пия. Каза, че е лудост да ям бразилски орехи, защото били много мазни и съм щяла да пълнея и от два броя  Shocked Да съм избягвала плодовете, хряб, ориз, картофи и т.н....изброи почти всичко възможно  Tired Обезмаслена извара да съм ядяла  Crazy Храната ми на ден да не надвишава общо 600гр...Това са си цели 3 едри ябълки, които обаче са ми забранени  Mr. Green Явно си се прехранвам  Blush Видя на ехографа някакви кисти, които след месец иска пак да види... Каза, че това, което предизвиква алергиите е същото, което предизвиква и автоимунните заборявания и така затвърди теорията ми, че двете неща са ми свързани. Ако ще е полезно за някой да знае , също каза, че трябва да се пазя и лекувам от всяка инфекция на дихателните пътища, зъби, синузити, ангини...защото те провокирали увеличаването на антителата и съответно влошаването на заболяването и по- скоростното му развитие. Та така...отчетох се  Peace
 Желая хубав и усмихнат ден на пук на Хашимото-то нахално  Hug

Нищо ново под слънцето.  Laughing Но не се стърпях!  Simple Smile

Скрит текст:
Само дето аз с това заболяване много трудно успявам да се справя с инфекциите. Първо - тиреостатиците ми потискат имунната и всеки опит да преборя дадена инфекция с лекарства или опит да подсиля имунитета става безуспешен.
Така си влача и една ушна инфекция година и половина с обостряния и затихвания, защото ми изписваха какво ли не, мазах се с какво ли не, пих какво ли не, ама с потиснат имунитет - те да се лекуват, щом на думи го умеят.
А за храненето - сори, ама е абсурдно! Ябълки да не ядем - туй пък защо! Или само на теб са забранени ябълките?  Аз не съм спирала ябълковия пектин, че чисти токсини, помага на черния ми дроб, който и без това е натоварен с един куп лекарства. Действа благоприятно на стомаха като цяло, а и не съм чула по принцип доктор някога да забрани ябълка като плод. Rolling Eyes Може би някои хора имат алергия към ябълка - не знам!

600 г храна!!! За Бога! Надявам се не страдаме от левкемия!
Болните с Хашимото и автоимунни заболявания на щитовидната не трябва да гладуват! 5 хранения дневно, 3 основни, 2 междинни. Как я вижда тая жена 600 г храна! Че аз при автоимунно + нарушена гликемия на гладно и преддиабет дори ям повече. Калорийния прием е по-важен, отколкото грамажа.
Ми то една пържола да хапнеш със  салата и една ябълка и трябва повече да не ядеш.

И колко доктора трябва да се изкажат, че пълномаслените продукти са по-малко вредни от обезмаслените химии, че да започнат хората да се хранят нормално?
Какво има в едно обезмаслено мляко, сирене, кашкавал? С растителни мазнини ли да се храним, че да сме здрави, или с продукти, които са претърпели някакви преработки, че да са обезмаслени?
Да не казвам за абсурдните зърнени закуски на известна фирма, струващи по 5-6-7 лв пълни с боклук. Вчера ми идваше да взема от ръцете на една наконтена мадама кутията със зърнена закуска, чието голямо дете избра. Слушайки ги как избират "храна", срещу полезните брашна и сурови ядки - колко витамина имало, колко плода вътре и т.н., направо ми се обърна стомаха.
Какво му е полезното на зърно, двойно препечено, изсушено и минало няколко пъти термична обработка, че да е в този вид? И после - нямало консерванти. Хайде бе! Издържат по 2-3 години без консерванти!

Сори за голямото отклонение, но понякога много паля на такива безумици.
Пресни меса, зеленчуци, плодове. Прясно и кисело мляко... сирене, кашкавал, яйца, елда, нахут, лимец, сурови ядки, кафяв ориз, черен ориз, червен дори вместо бял. Картофите не са вредна храна! Просто грешно се съчетават с други храни.
Всеки плод и зеленчук е полезен. Съмнявам се, дори да хапвате броколи, карфиол, зеле, че ги ядете всеки ден, че да ви вредят на жлезата?! При хиперфункция не се препоръчват, но аз ям, когато ми се яде. В месеца веднъж ще е, но ям. И орехови ядки ям.

Ограничаване на соя и глутен, газирани напитки, подсладени напитки, маргарини и всякакви кремчета, сирена в кутийки, кафе, тестени изделия, майонези, консервирани сосове, салами, пушени филета, кренвирши, наденици, разни чипсове, зрънчовци, сладкиши като пасти, торти, вафли, разни курабии в кутии, които не са домашно приготвени и т.н. и т.н. - би било достатъчно за жлезата. Всички знаем коя храна е вредна и коя е полезна.
5 хранения на ден. 3 основни, 2 междинни ( плод, някаква лека закуска)
Естествено основните не са по 500 г порции. Предвид, че има 5 хранения дневно, при самите основни се хапва малко, защото не се изпитва глад, ако се храниш на често и по малко.
Ако преди само вечерях, то напоследък закусвам добре, ям плод или дори и сладко ( черен шоколад) на междинна закуска, обядвам нормално, към 16 часа хапвам нещо и вечер почти не ям. Ям колкото да си пия хапчето за захарта, защото трябва да го приемам с храна. Понякога с 1/2 кофичка мляко правя това.
Ако се хапват въглехидрати, то да са на обяд, а вечер въглехидрати да не присъстват в менюто.

Стабилна/засищаща  закуска ( аз хапвам примерно елда със сирене;  паста без глутен; или  филийка хляб лимец с 1/2 домат, малко краставица, сирене, чаша айрян; или 1-2 сварени яйца с филийка хляб лимец, зелена салата и бучка сирене, пак с чаша айрян. Не огладнявам! Просто гледам да спазвам няколко хранения дневно.

Въглехидрати на обяд ( боб, леща, картофи, ориз, паста , пица дори - естествено кой от каквото е решил да приготви - без глутен, или от пълнозърнесто брашно и т.н. ). Не е задължително да се ядат въглехидратите. Това в случай, че някой не може без тях, то поне да се хапват на обяд.

И лека вечеря от малко месо и салата от пресни зеленчуци.

Ниско - въглехидратната и високомазнинна диета, която mis_val препоръча е също добра.

Помня, че като се разболях и питах Христозов, какво да ям, какъв режим да спазвам, че нали уж с цел да се предпазя, да си помогна, да оздравея. Това беше още като ми скочиха само антителата.
Човека ми каза да си ходя на прегледите и толкова. Остави ги тези неща.
После като ми скочи захарта с рецидива ми каза - без бяло брашно, бяла захар и сладкиши. То хубаво, ама аз и без това сладкиши не ядях, та разлика нямаше нито в захарта, нито в килцата, но...
Както казват някои доктори - ако ще и нищо да не ядеш, от стрес ще се отключи и високата захар и автоимунното заболяване.
За алкохола, цигари, кафе и шоколади е ясно на всички и то не само за това заболяване, а за всяко.
Сори за огромния спам. Затова го слагам и в скрит текст.
Излях си мъката. Laughing
Следващият?  Mr. Green

Здравейте,

имам час за Др Начев идната седмица. Пуснах изследвания и са горе-долу в нормата, но нормално ли е нивото на МАТ да е 0.00  newsm78

По-хубаво от това МАТ да е 0, няма накъде. Peace

# 279

Скрит текст:
Само дето аз с това заболяване много трудно успявам да се справя с инфекциите. Първо - тиреостатиците ми потискат имунната и всеки опит да преборя дадена инфекция с лекарства или опит да подсиля имунитета става безуспешен.
Така си влача и една ушна инфекция година и половина с обостряния и затихвания, защото ми изписваха какво ли не, мазах се с какво ли не, пих какво ли не, ама с потиснат имунитет - те да се лекуват, щом на думи го умеят.
А за храненето - сори, ама е абсурдно! Ябълки да не ядем - туй пък защо! Или само на теб са забранени ябълките?  Аз не съм спирала ябълковия пектин, че чисти токсини, помага на черния ми дроб, който и без това е натоварен с един куп лекарства. Действа благоприятно на стомаха като цяло, а и не съм чула по принцип доктор някога да забрани ябълка като плод. Rolling Eyes Може би някои хора имат алергия към ябълка - не знам!

600 г храна!!! За Бога! Надявам се не страдаме от левкемия!
Болните с Хашимото и автоимунни заболявания на щитовидната не трябва да гладуват! 5 хранения дневно, 3 основни, 2 междинни. Как я вижда тая жена 600 г храна! Че аз при автоимунно + нарушена гликемия на гладно и преддиабет дори ям повече. Калорийния прием е по-важен, отколкото грамажа.
Ми то една пържола да хапнеш със  салата и една ябълка и трябва повече да не ядеш.

И колко доктора трябва да се изкажат, че пълномаслените продукти са по-малко вредни от обезмаслените химии, че да започнат хората да се хранят нормално?
Какво има в едно обезмаслено мляко, сирене, кашкавал? С растителни мазнини ли да се храним, че да сме здрави, или с продукти, които са претърпели някакви преработки, че да са обезмаслени?
Да не казвам за абсурдните зърнени закуски на известна фирма, струващи по 5-6-7 лв пълни с боклук. Вчера ми идваше да взема от ръцете на една наконтена мадама кутията със зърнена закуска, чието голямо дете избра. Слушайки ги как избират "храна", срещу полезните брашна и сурови ядки - колко витамина имало, колко плода вътре и т.н., направо ми се обърна стомаха.
Какво му е полезното на зърно, двойно препечено, изсушено и минало няколко пъти термична обработка, че да е в този вид? И после - нямало консерванти. Хайде бе! Издържат по 2-3 години без консерванти!

Сори за голямото отклонение, но понякога много паля на такива безумици.
Пресни меса, зеленчуци, плодове. Прясно и кисело мляко... сирене, кашкавал, яйца, елда, нахут, лимец, сурови ядки, кафяв ориз, черен ориз, червен дори вместо бял. Картофите не са вредна храна! Просто грешно се съчетават с други храни.
Всеки плод и зеленчук е полезен. Съмнявам се, дори да хапвате броколи, карфиол, зеле, че ги ядете всеки ден, че да ви вредят на жлезата?! При хиперфункция не се препоръчват, но аз ям, когато ми се яде. В месеца веднъж ще е, но ям. И орехови ядки ям.

Ограничаване на соя и глутен, газирани напитки, подсладени напитки, маргарини и всякакви кремчета, сирена в кутийки, кафе, тестени изделия, майонези, консервирани сосове, салами, пушени филета, кренвирши, наденици, разни чипсове, зрънчовци, сладкиши като пасти, торти, вафли, разни курабии в кутии, които не са домашно приготвени и т.н. и т.н. - би било достатъчно за жлезата. Всички знаем коя храна е вредна и коя е полезна.
5 хранения на ден. 3 основни, 2 междинни ( плод, някаква лека закуска)
Естествено основните не са по 500 г порции. Предвид, че има 5 хранения дневно, при самите основни се хапва малко, защото не се изпитва глад, ако се храниш на често и по малко.
Ако преди само вечерях, то напоследък закусвам добре, ям плод или дори и сладко ( черен шоколад) на междинна закуска, обядвам нормално, към 16 часа хапвам нещо и вечер почти не ям. Ям колкото да си пия хапчето за захарта, защото трябва да го приемам с храна. Понякога с 1/2 кофичка мляко правя това.
Ако се хапват въглехидрати, то да са на обяд, а вечер въглехидрати да не присъстват в менюто.

Стабилна/засищаща  закуска ( аз хапвам примерно елда със сирене;  паста без глутен; или  филийка хляб лимец с 1/2 домат, малко краставица, сирене, чаша айрян; или 1-2 сварени яйца с филийка хляб лимец, зелена салата и бучка сирене, пак с чаша айрян. Не огладнявам! Просто гледам да спазвам няколко хранения дневно.

Въглехидрати на обяд ( боб, леща, картофи, ориз, паста , пица дори - естествено кой от каквото е решил да приготви - без глутен, или от пълнозърнесто брашно и т.н. ). Не е задължително да се ядат въглехидратите. Това в случай, че някой не може без тях, то поне да се хапват на обяд.

И лека вечеря от малко месо и салата от пресни зеленчуци.

Ниско - въглехидратната и високомазнинна диета, която mis_val препоръча е също добра.

Помня, че като се разболях и питах Христозов, какво да ям, какъв режим да спазвам, че нали уж с цел да се предпазя, да си помогна, да оздравея. Това беше още като ми скочиха само антителата.
Човека ми каза да си ходя на прегледите и толкова. Остави ги тези неща.
После като ми скочи захарта с рецидива ми каза - без бяло брашно, бяла захар и сладкиши. То хубаво, ама аз и без това сладкиши не ядях, та разлика нямаше нито в захарта, нито в килцата, но...
Както казват някои доктори - ако ще и нищо да не ядеш, от стрес ще се отключи и високата захар и автоимунното заболяване.
За алкохола, цигари, кафе и шоколади е ясно на всички и то не само за това заболяване, а за всяко.
Сори за огромния спам. Затова го слагам и в скрит текст.
Излях си мъката. Laughing
Следващият?  Mr. Green

Hug
невероятна си!

# 280
Ха ха, Мереленда, готино си го казала  Crazy
Аз вярвам в думите ти за храненето, знам, че си права, но все още не мога да започна да го карам така по-полезно. Все купувам разни забранени неща, като последните дни всеки ден пия кола Whistling Честно казано досега не съм се интересувала от здравословно хранене и тук от темата чух за лимец и елда  Tired Ще се радвам още да чета постове в тази насока, току виж съм се амбицирала да спра белия хляб, колата, тестото и т.н. Просто явно сама не мога да се навия, а някой трябва да ми го набие в главата.
Утре ще пускам контрола, стискайте ми палци.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 13:12 от Seti Beti

# 281
Merelenda  Mr. Green Ябълки и всеки плод да избягвам, защото имало захар/макар и плодова/ и съм щяла да пълнея от нея...както и от двата бразилски ореха днес  Mr. Green 600-650гр било количеството храна за деня по новите здравословни стандарти. Както и да го смятам все ми се вижда малко, но сигурно и затова не съм слаба  Blush Допускам, че ми го е казала и защото съм с поликистозни яйчници и пак ТЯ каза, че те се хранят със сладкото. Може би плодовете вредят някок си в този случай. Оффф, не знам. Ако трябва да съм честна не съм намалила никак цигарите и кафето и ако има причина нещо си да се влошава едва ли ще е от плодовете. Аз също когато попитах Христозов за хранителен режим и т.н. преди 5-6 месеца ми каза, че това нямало да окаже влияние. По- ми харесва на него да хващам вяра  Crazy Ще чакам за час сега и при него, за да реша дали изобщо да пия тези лекарства от сега .
 И пееетък еее Simple Smile)) Кеффф Simple Smile
 Seti Beti, стискам палци  Hug И аз много трудно преминах на една идея по здравословна храна. Но много зле ми ставаше от всичко различно от плодове и поне 2/3 от месеца карам на плодове. Слушай тялото си и смятам то ще ти каже кое го кара да се чувства добре.

# 282
Допускам, че ми го е казала и защото съм с поликистозни яйчници и пак ТЯ каза, че те се хранят със сладкото.
Добре, де, аз съм с преддиабетно състояние и съм на лекарства дори за захарта, но такова нещо не са ми казвали.
Инсулинова резистентност ли има при теб? Принципно е свързана със СПКЯ.
Изследвала ли си инсулин, кръвна захар, че не помня да си писала за това?

Иначе ако е заради захарта и инсулина - ето ти подходящи и забранени храни, които са подходящи и при поликистозни яйчници:
Пак навлизам в спам, но ще ме извините:
Е, той пък линка не се отваря!
Скрит текст:

Диетата с ниско съдържание на въглехидрати, умерено съдържание на протеини и умерено съдържание на мазнини е фокусирана върху храни, които намират решение на синдрома на инсулиновата резистентност (ИР), понякога наричн метаболитен синдром или синдром X. Ще ви отнеме най-малко от 2 до 3 месеца спазването на строга диета, за да се възстанови нормалната ви чувствителност към инсулина.
Въглехидрати

• Не на картофите или простите захари / въглехидрати (захар, фруктоза, бонбони, бисквити, сладолед, сладкиши, мед, плодов сок, лимонада, алкохолни напитки и др.). Всичко, което има сладък вкус (включително изкуствени подсладители и стевия) може да повишат нивата на инсулина, като по този начин се засилва ИР и запазването на глада за сладкиши. Когато ИР се подобрява, този глад обикновено намалява.

• Почти никакви продукти от зърнените храни (хляб, тестени изделия, царевичен хляб, царевични питки, бисквити, пуканки и др.)

• Пълнозърнестите храни (кафяв ориз, пшеница, ръж, ечемик и елда) само в много малки количества. Добри въглехидрати (рафинирани и без скорбяла)

• Малки количества плодове са ОК, но ги яжте с протеинова храна, а не сами. Зърната са най-добрите. Без сушени плодове.

• Яжте много и много зеленчуци със скорбяла . Сурови или леко сварени, е най-добре. Те трябва да бъдат основен източник на въглехидрати в диетата ви. Пресните зеленчуци са най-добрите, замразените също са ОК, но консервите трябва да се избягва с изключение на консервираните домати и доматения сос.

• Бобови растения (боб, грах, фъстъци, соя , соеви продукти и др.) Имат нисък гликемичен индекс също са позволени.
Протеини
Агнешко месо

• Консумирайте умерени количества постни меса, морски дарове и риба. Най-добрите са прясната риба, дивеч, кокошки и пуйки, говеждо месо, агнешко, биволско и естествено отглеждано свинско месо. Колкото повече омега-3 мастни киселини, толкова по-добре.

• Ако нямате алергия към млякото и млечни продукти, някои млечни продукти, са добри за вас. Интересното е, че колкото по-ниски са мазнините в млякото, толкова повече те повдига нивото на кръвната захар, така ниското съдържание на мазнини мляко е по-лошо от пълномаслено мляко. Не пийте прясно мляко, то повдига нивото на кръвната захар твърде много. Други млечни продукти са добре. Използвайте само неподсладено кисело мляко. Ограничете маслото и хидрогенирания маргарин.

• Яйцата са позволени, ако нямате алергии към тях, но най-добрите са яйца от свободно отглеждани птици.

• За повечето хора: умерено количество ядки (орехи, макадамия, бадеми, кашу, бразилски орех и др.) И семена (сусам, слънчоглед, тиква и др.). Орехите са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини.
Мазнини
Кокосово масло

• Консумирайте умерени количества здравословни масла. Ниско съдържание на мазнини в диетата не е здравословно, нито е съвместимо с тази диета.

• Здравословните масла са: Мононенаситените мазнини (зехтин, рапица, орехи). Полиненаситените масла, които са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини (рапица, лен, рибено масло, орехи). Наситени мазнини от растителни източници (кокосово масло, палмово, авокадово масло).

• Ограничете животинските източници на наситени мазнини, открити в мляко и млечни продукти (сирене, масло и др.) И най-комерсиалните червени меса.

• Свободно добавяйте здравословни масла към салати, сосове и зеленчуци и когато готвите постно месо. Натуралните палмово и кокосово масло са отлични за готвене и пържене.
Пиене на вода

• Не на хидрогенираните мазнини и ограничаване на пържените храни.

Допълнени препоръки

• Пийте много чиста вода.

• Намалете приема на сол, но не се колебайте да използвате другите подправки щедро.

• С изключение на скорбяла зеленчуците, другите въглехидрати трябва да се ограничава до протеинова храна.
Източник: готвач
Бразилски орехи може да се ядат. Mr. Green

Seti Beti , разбирам те напълно. Кой не прегрешава? И аз го правя, но важното е, да не е всекидневно. Щом здравословното преобладава, нещата малко по малко ще си дойдат на мястото. Важно е да не се тъпчем всекидневно с тесто, тлъсти меса, полуфабрикати, вафли и т.н.

Чакай да ти кажа диетичния режим на една англичанка, наша приятелка. Отиваме им на гости, тя ни сготвила вегетарианска мусака жената, щото тя на диета и не яде. Обаче и мусака не яде. Аз едва я хапнах. Нейната представа за диета - в една пластмасова кутия 4 вида сос, купени от кварталния хипермаркет + чипс. Mr. Green
Лиза, няма ли да хапваш? Не - аз съм на диета!  Joy

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 13:52 от Merelenda

# 283

По-хубаво от това МАТ да е 0, няма накъде. Peace

Благодаря, че ме успокои. Щитовидните хормони и антитела очевидно са ми в норма, но реших, че като така или иначе ще ме бодат да си пусна захар за всеки случай и за съжаление се оказа, че не трябва да си отменям часа при Др Начев... Както и да е, да не спамя, че не съм по темата.

# 284
  • София
Не мсогвам да ви изчета, но да ви се оплача днес пуснах излседвания: ТСХ 5,48 (45 дена след раждането беше 1,12), ФТ4 9,9 (45 дена след раждането 14). Много се сдухах Sad
Другата седмица трябва да посетя Начев задължително.

Нахут в консерва има в кауфланд, 2 и нещо е, много вкусен. Онзи ден си готвих с него, но става и так да се хапва.

Общи условия

Активация на акаунт