Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 460
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ееее,кажи защо де Rolling Eyes

# 421
  • София
Щото е изперкал,не помни на кой какво е казал и излизам видиш ли аз виновна,че не съм ходила след изследване при него. Всеки път след изследване му се обаждам, казвам какво е било предишен път,какво пия като лекарства и той казва да ходя или не за промяна на доза..днес не било така, щом съм бременна трябвало да ходя задължително,не по телефона-нещо супер ново за мен, все пак не ми е сефте да съм бременна и да се занимавам с него Stop

# 422
Относно лабораториите - някои доктори като почнат: Вярвам на тази, вярвам на онази...
Какво значи - Вярвам?
Не е нормално една да показва един резултат, а другата с единици в повече ( Това което показаха по БТВ).
Не е нормално едната да показва левкоцити 3, а другата 7. Едната да показва хемоглобин 100, а другата 135. Разликите са огромни. От болестно състояние, до напълно здрав човек.

Няма как да стане да си проверявам резултатите по 2 пъти. То и така е скъпо, че и по два пъти. Ами ако пусна в едната и да кажем ТСХ е 2, а в другата 3, то тогава трябва да пусна в трета? Защото ТСХ 2 не налага терапия, но за 3 не може да се каже същото. Да, в норми на лабораторията е, но резултат 3 налага и други изследвания, и консултации.
Да, повтаряла съм резултат, но го повторих за да затвърди, че правя рецидив на заболяването, когато не бях на лекарства. Повторих го, за да съм сигурна, че трябва отново да започна да се лекувам, а не че е лабораторна грешка. Резултатът затвърди.

Във Варна имаме много лаборатории. Не видях да пише, че са акредитирани като известните в София такива. Има някаква с акредитация, на която за сефте ѝ чувам името, че работела с модерна техника от не знам си къде. Но честно казано - в която и лаборатория да се изследвам, известна или не, винаги би останало съмнение в мен за резултата, независимо от известността на лабораторията.
Предпочитам да се следя в една лаборатория и там да повтарям резултатите. Смених една заради доктора и дано не се налага да сменям отново.

# 423
  • София
 Shocked ох съвсем ме шашнахте с тея лаборатории
Другата седмица трябва да правя контролата и ако не ми е верен резултата какво ще корегираме в дозите незнам  Rolling Eyes
Мисля да си отида в Надежда че и без това съм си техен пациент а и последните пъти там си ги правих контролите заедно с другите изследвания

# 424
На мен ми се случи и ТСХ и ФТ4 да ми дадат едновременно завишени стойностти, което просто е невъзможно. Питах лабораторната лекарка и тя вика ами какво да направя, това показва апарата, минал е контрола.

# 425
  • София
За лабораторията в Надежда, Начев каза че е ок, те там си правели изследването.

# 426
Shocked ох съвсем ме шашнахте с тея лаборатории
Другата седмица трябва да правя контролата и ако не ми е верен резултата какво ще корегираме в дозите незнам  Rolling Eyes

Когато си с установено заболяване и си на лекарства, нещата са по-различни. Може на база доза и хормонален резултат да се усети грешката, ако има такава. Докторът да изкаже съмнения, че не може да е верен резултата, предвид дозата която пиеш, да поиска да го повториш и т.н.
Когато обаче не пиеш лекарства, единия ден да ти покаже ТСХ 3 и да решиш да повториш резултата в друга лаборатория и да ти покаже 0,20, това вече е тревожно. Защото има и потретили и им излиза нормален резултат. Срещала съм и такива мнения.
Единия резултат хипофункция, а другия хиперфункция. Ей тогава докторът се включва, на база ехография, на база симптоми преценява дали трябва да се пусне пак изследване или да се смени лаборатория.

Съвсем друго е, когато здрав човек отиде в 2-3 лаборатории и да му изкарат резултати от едната крайност в другата, след като привидно няма никакви симптоми или наченки на дадено заболяване.

Казват, че грешки рядко се случват, но не са изключени, дори и в "добрите" лаборатории.

# 427
  • София
Merelenda много добре обяснено - благодаря ти  Simple Smile
Аз съм си на лекарства да, но сега съм в 8-ма седмица и за това малко се притесних за точността на резултата, защото нали сега е важно да се поддържа ниско ТСХ.
Иначе и аз преди година имах проблема с различните стойности - в една от лабораториите имах ТСХ 2.6 което за забременяване не е добре и после след около 10 дни без да сменям лекарствата 1.6 в друга лаборатория. Но тогава го отдадох на големия стрес в този момент.
Magnet щом д-р Начев е казал ок - супер аз и без това там се чувствам най-добре  Grinning

# 428
Merelenda много добре обяснено - благодаря ти  Simple Smile
Аз съм си на лекарства да, но сега съм в 8-ма седмица и за това малко се притесних за точността на резултата, защото нали сега е важно да се поддържа ниско ТСХ.

Права си, да, но в случая е по-важно дали изобщо приемаш хормон, за да има повече и за теб, и за детето. Щом приемаш хормон, няма да се тревожиш от резултата. При нужда ще се увеличи дозата.
Много мами тук са имали в първото тримесечие доста високи резултати,въпреки приема на хормон, а някои дори не са знаели, че имат заболяване и не са приемали лекарства.
Такива неща да не те тревожат. Пиеш си хормона, правиш изследвания и при нужда доктора ще коригира дозата. Ако резултатът му се види нереален за дозата която приемаш ще назначи повторно изследване.

# 429
  • София
Merelenda Благодаря  Hug   bouquet
Във вторник като получа резултата ще пиша - надявам се че ще е добър защото не чувствам нищо особено, даже нищо и никой не може да ме ядоса  Laughing което е странно за мен

# 430
  • Бургас
 Merelenda,да те помоля за коментар по отношение на резултатите на сестра ми   bouquet
TSH 1.36mkIU/ml   Референтни граници 0.27-5.50
Anti - TPO 5.00IU/mL                                   0 - 34.0
IRI ( Инсулин ) 6.57mkU/ml                        2.6 - 24.9

# 431
  • София

За изсседването винаги давма изследване извън цикъл, на гладно без да съм пила хапченцето и само в една лаборатория.

Кои лаборатории ползвате? Много ми е висок резултата (а и след последните репортажи по телевизията), та се чудя къде да ги повторя.

Аз за хормоните ходя само в Бодимед, гледах, че имат някакъв сертификат за качество, та съм си внушила, че имат най-гоялмо основание да им вярвам  Laughing

Магничтче, нормално е Начев да не помни пациентите си, той както ни кара на конвейр, не знам как не с еошашква, ама и за това редовно си пише на листта с последното изследване. Аз доакто бях бременна честно казано предпочитах да се видя с него лично,з а д асъм спокойна и уверена, че по телефона ми е едно припряно, притеснително, а и не му разбирма винаги. Ама ти си имаш опит, де, не се нервирай само сега Simple Smile Важното е хормона да е в норма и да ис бременееш лекичко Simple Smile

# 432
Merelenda,да те помоля за коментар по отношение на резултатите на сестра ми   bouquet
Ами то се вижда.  Laughing
Само за инсулина не знам как стоят нещата. Видимо всичко е в норми. Simple Smile

# 433
Ами то се вижда.  Laughing
Само за инсулина не знам как стоят нещата. Видимо всичко е в норми. Simple Smile

Мисля, че Инсулина е добре за "гладно". Имали друг резултат, след 2 часа (ако е правено обременяване с гликоза)

# 434
И аз да споделя за проблемите с лабораториите. Направих си изследванията в Плевен в лабораторията в която винаги си ги правя, но ми излезе резултат TSH-55. Усъмних се и направих изследвания на другия ден в друга лаборатория и там резултата беше TSH-16. Разликата е огромна да беше  единичка както и да е, но такава фрапираща разлика. Ужас! И двете изследвания си платих, но нямах пари за трето. Еее, кажете ми на кой резултат да вярвам и как да си дозирам лекарството newsm12. Много съм разочарована. Не стига ли ми, че си плащам и се мъча с неразположенията свързани със заболяването, но и да се тревожа и за това!

Общи условия

Активация на акаунт