Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 162
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
А на мен ми е много добре-нямам никакви оплаквания от жегите /климатика щом помага Mr. Green/ А относно лабораториите аз дълго време бях в Цибалаб и резултатите бяха постоянно различни и високи.Откакто почнах при Рамус нямам никакви оплаквания сякаш ми се върна предишния живот. Не знам може донякъде и от бременността да е,но тсх не мърда от 1.5 вече 6-7 месеца. А колкото до репортажа на бтв доста се спекулира че е платен с цел да се злепоставят определени лаб. и стана ясно кои.

# 451
А аз де се оплача от днешната контрола
TSH-0.162mkIU/ml    0.27-5.50
Радвам се поне,че го усетих.От няколко дни вечер ми е непривично нервно,треперливо , все по-задушно и сън не ме хваща,а и както бях писала по-рано всички около мен ме дразнят  Laughing

# 452
  • София
И аз трябва да се проверя,да ви питам с Еутирокса,как стояха нещата,да го пия ли сутринта,преди да ми вземат кръв или не?

# 453
Ако ще изследваш само ТСХ може да си го пила не е проблем, но ако ще изследваш и друго-не се пие хормона.  Peace

# 454
Кали, аз не го пия! На гладно и жадно и без лекарство !Така си го изследвам аз.

# 455
  • София
ами...TSH i TAT.

# 456
Кали, според мен винаги се изследвай без да си взела хапчето, независимо кои хормони ще изследваш - за всеки случай.
Принципно казват, че няма значение дали си в цикъл, че няма значение дали си ял или пил нещо, но винаги е най-добре и за да си по-спокойна е да се изследваш на гладно, жадно и без прием на лекарства.
Аз лично с цикъла не се съобразявам и не съм забелязала отклонения, а често ми се е случвало да се изследвам по време на цикъл, но ако може и с това да се съобразиш - също е по-добре.
Относно ТАТ и МАТ - за антителата няма значение яла ли си, пила ли си хапчета и по кое време на деня ще изследваш. Peace

# 457
На мен ендокриноложката ми каза да пия хапчето и така да се изследвам за да се види как е хормона на фона на лечението.

# 458
  • София
Здравейте, момичета  Simple Smile. С Хашимото съм от година и половина. Чух, че изследването на TSH вече се поема от НЗОК. Личният лекар може да пусне направление, нали така? Трябва ли да му занеса предишни изследвания за да покажа, че имам заболяването?

# 459
На мен ендокриноложката ми каза да пия хапчето и така да се изследвам за да се види как е хормона на фона на лечението.
Нямам обяснение на това, за което пишеш.
Как от едно изпито хапче и изследван хормон след него би разбрала докторката как се повлиява терапията?
Той се натрупва в организма, да! Вярно е, че като изпиеш хапчето има пик на действие, в който вероятно е възможно да се понижи хормона, докато трае този пик и след това през деня да спадне. Колебанията са малки естествено. Затова не случайно някои доктори може да поискат да изследваш ТСХ сутрин и следобед, за да видят какви са колебанията. Но какво би показало едно такова изследване след прием на хапчето сутрин не знам.  Хормоните са най-високи сутрин, а през деня спадат като стойност. Затова искат изследванията да се правят сутрин и обикновено това да става без прием на храни, напитки, лекарства и т.н. , за да се види реалната стойност. Ако приемем, че се изпие хапчето и въздейства върху даден хормон в пика си ( 30 мин-2 часа, 4 часа), то изследването може да покаже занижен хормон за момента, а реално той да не е толкова. При условие, че вече се е натрупал в организма, то едно изследване след 30-40 дена сутрин, без прието лекарство, би показало реално в каква стойност е в момента, след приемани 30-40 дена лекарства.

Просто си размишлявам пишейки.
Естествено - вие се изследвате както са ви казали докторите.  Hug

Magrat 2007, точно така. Peace

# 460
  • София
Оп и аз да се отчета с резултатите от днес Simple Smile
TSH 1.31  FT4 13.45  - горна граница 14.41
Доволна съм спаднало е TSH с цяла единица, още мъничко му трябва май само - нали трябваше да е под 1
Утре съм при Д-р Начев и мисля че ще ми вдигне още малко дозата

# 461
Lemi, извинявай, че чак сега ти отговарям, но не съм влизала отдавна в темата. Спрях глутена след доста четене за връзката му с автоимунните заболявания и по-специално със заболяванията на ЩЗ. Засега не знам дали има резултат, не съм правила изследване на антителата. Очакванията ми са те да паднат /със селен и други добавки не се получава при мен/. ТСХ ми беше добре преди около 2 седмици, но реших, че е рано все още да проверявам антителата. Чувствам се добре, не ми липсва глутена въобще. Абе с една дума експериментирам, горещо се надявам да намеря начин за повлияване на пустите антитела с алтернативни методи. Докторите като нямат начин да ги лекуват, търся причини и решения, пробвам различни неща, които смятам, че могат да помогнат без да си навреждам на организма. За сега съм ОК, ще проверя антителата при следващата контрола, да видим дали този път не съм открила ключа от палатката Grinning

# 462
  • София
Мдаааа,да ти кажа,добре си направила Peace и аз се опитвам да го махна тоз пусти глутен ooooh!

# 463
И аз.
Ако не друго позаслабнах след като спрях тестените и сладките неща.
Кия, ще чакаме отзиви. newsm10

# 464
  • Бургас
За пореден път се убеждавам, че всеки лекар си има свои виждания и начини на лечение. Ендокриноложката при която съм в момента държи изследванията да са сутрин преди приема на хапчетата.
По въпроса с глутена - от близо три месеца съм на безглутенова диета, единствено на бирата не мога да устоя, но въпреки това имам леко понижение на антителата. Предполагам, че е от диетата, тъй като отдавна не приемам селен (пъпча се от него  Wink)

Общи условия

Активация на акаунт