Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 160
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И на мен всичко ми дават без рецепта,изключвам зелените рецепти Rolling Eyes

# 676

На мен понякога разни патици са ми искали и за Л-тироксин рецепта, но в повечето случаи ми го дават без проблем без рецепта.

Мон,
Скрит текст:
за патиците глобата е от 1000 лв нагоре, пък било то и за блистерче Еутирокс от левче. Какво пречи на непатиците да си носят рецептите в себе си, нали ги имат? Нищо лично! Hug

Честно казано, въпреки че е малко досадно, е много по-добре да се изисква рецепта за всичко, за което тя е необходима, пък било и от кварталната аптека, където сме ходили 100 пъти и ни познават. Ето пример защо - една позната искаше да отслабва, но понеже диетите и упражненията не били за нея, пък чула-недочула, че пия лекарства "за стимулиране на метаболизма", хоп и тя искала от тях - да отслабнела, нали аз съм ги пиела и нищо ми нямало. Да уточня, няма здравословни проблеми.

А какво става с еутирокса по аптеките? Защо го няма вече в складовете, да не го спират от производство? Л-тироксина в какви разфасовки е, за да го ползвам него евентуално?

# 677
  • София
Благодаря на всички,които ми отговориха!

# 678
Здравейте! Днес ходих на лекар и за повишените антитела ТПО (МАТ) 355 (реф.гр. до 34) ми изписаха освен селен, Л-тироксин и лимфомиозот. Мн добре се повлиявали от това лекарство.

# 679
  • София
Здравейте момичета моля за помощ че нещо много забравям напоследък:
Когато Утрогестана се взима през устата колко часа след Еутирокса са достатъчни мисля че беше 4 нещо такова ми се върти.  Shocked
Много благодаря  Simple Smile

# 680
Ходих аз при ендокроноложката заради това ТСХ 0,46. И тя вика всичко е нормално, в норма е на долна граница, продължаваме със същото лечение. Абе викам личната каза по 3/4 да пия, тя вика то не може да се дели, пий по цяло. И пита имаш ли някаакви симптоми, напрежение. Казах й, че ме стяга гушата, и тя вика това е невъзможно, тя трабва да е много уголемена, това е чисто неврогенно, на нервна почва. А аз все си мисля, че е симптом някакъв. Вие какво мислите?

# 681
  • София
Ходих аз при ендокроноложката заради това ТСХ 0,46. И тя вика всичко е нормално, в норма е на долна граница, продължаваме със същото лечение. Абе викам личната каза по 3/4 да пия, тя вика то не може да се дели, пий по цяло. И пита имаш ли някаакви симптоми, напрежение. Казах й, че ме стяга гушата, и тя вика това е невъзможно, тя трабва да е много уголемена, това е чисто неврогенно, на нервна почва. А аз все си мисля, че е симптом някакъв. Вие какво мислите?
Аз преди да започна да пия лтироксина усещах рядко стягане в гушата,но след приема му вече почти 1 месец...стягането и душенето зачести и то доста....на мен ми е леко уголемена щ.ж.....Та не знам при теб може пък да е и на нервна почва...но те нещата са взаимно свързани newsm78.Вече каквото и да ме заболи всеки ти вика "на нервна почва". Mr. Green

# 682
Аз искрено се моля да е на нервна почва и даже да е от жлезата, че другия вариант е да е от сърцето, нали съм с болно сърце, това ме притеснява мене.

# 683
Гала, еднокринолога знае за кардиологичните ти проблеми, нали? След като си почнала лечение с еутирокс, правила ли си консултация с кардиолог? Нещата са много свързани. Възможно е пък в резултат на компенсирането на функцията на ЩЗ, дозите на лекарствата за сърце да ти идват високи...

# 684
  • В градината...
Привет,
тази сутрих ходих да си пускам контролно ТСХ, но от висенето права на опашката колабирах. Дадоха ми една шоколадова бонбона. Кафе не съм пила. Чудя се, дали да не отида днес отново  newsm78 Че утре да не съм пак без хапче.

# 685
Здравейте момичета.
Имам хипотиреоидизъм и вземам Лтироксин, но напоследък се чувствам много уморена и отпаднала. Реших да си взема някакви витамини за да живна малко, но повечето комплексни витамини съдържат и йод. Дилемата и питането ми е, ако в Лтироксина се съдържа йод и аз вземам и като добавка с витамините няма ли да ми стане в повече. Ако някой е наясно с тези неща да ми обясни. Благодаря!

# 686
  • В градината...
В тироксина няма йод  Naughty Яж плодове и зеленчуци, лято е.

# 687
Здравейте на всички след доста дълъг период които отдадох на живот след като разбрах причината за 5 годишното си коварно главоболие където никой в цяла бг не откри и в чужбина накрая един човек работил 10год в клиника в германия кинезотерапевт ми откри захапан прешленен нерв на гръбнака съсвсем случайно от стара травма която дори не помня кога е станала отключи го и аз се преродих,има си ги последствията от тази увреда на нерва но вече съм друг човек и болката от главата ми по лека отшумя и така дълго време забравих за здравословните си проблеми като спрях всички депресанти успокоителни и прочие, но преди месец се сетих за старата приятелка жлезата която и нея съвсем случайно от ровене в организма си открих докато търсих причината за зверското главоболие което прекъснатия нерв причинявал като спирал потока на кръв към мозъка. Преди месец реших и си пуснах ТСХ в токуда като ми за жалост ми показа стойност от 8.40 обадих се на доктор Начев и той незабавно ми каза да почна отново Л-тироксина в дози 50-75 като ги редувам,така и направих но засега са минали 30 дни незнам и ви питам за съвет утре ще пътувам в софия дали да не пусна пак ТСХ че да не чакам пак другия месец за да знам ?????пада ли надолу от тази доза и дали не е висока че нещо пулса ми стана много висок от сорта на 95-115 и кръвното варира 133-85 127-90 138-79 а винаги съм бил със ниско кръвно от порядъка на 115-70 чудя се от Л-тироксина ли е да не би дозата да е по висока или понеже спрях всички депресанти и успокоителни преди 2 месеца просто незнам и затова отново се обръщам за съвет към вас, като ви пожелавам да сте живи и здрави и да се следите редовно не като мен  Peace Дайте съвет да пусна ли утре ТСХ? благодаря предварително

# 688
  • София
Donchev12,аз преди 1 месец открих,че имам проблеми с жлезата и високи стойности на хормоните.....и от тогава пия лтироксина,тези дни и аз ще пускам пак изследвания,в началото докато не спаднат хормоните мисля да си пускам през 1,5м.... newsm78 newsm78освен ако пак не ми колабират вените ooooh! ooooh!

# 689
  • София
Donchev12 пусни ТСХ,не пречи все пак са минали 30 дни и се виж с Начев. По принцип той приема за висок пулс над 120 удара/мин в покой.
По принцип се изследва ТСХ на 45 дни/изключвам бременните/ както повечето знаем,но може да се възползваш от идването си тук да се видиш с доктора с резултати скорошни, да кажеш оплакванията си и да прецени той дали тази доза ти е ок. Peace

Общи условия

Активация на акаунт