Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 75 093
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
И аз се записвам тук. защото мисля че имам Хашимото. Днес ще ходя на лекар и ще разбера със сигурност.
Пънче, може да имаш от Л-тироксина сърцебиена в първите дни, докато се адаптира организма. По принцип сърцебиенето идва от ЩЗ(хипер/хипотириодизъм  ) и от Л-тироксина трябва да изчезне. Така беше при мен. Преди имах сърцебиене и като почнах лек-то първите дни имах и главоболие, но след това всичко отшумя.

# 316
evelin, oт едно хапче няма как да стане - било то и странична реакция към лекарството. Дозата ти е ниска. Трябва да се натрупа в организма и предозира, че да е от него. Проследи как ще е тази седмица за странични ефекти от приема на лекарството и сподели с докторката ако сметнеш, че има такива.
Дай си малко почивка и по положителни мисли. Някой приятен филм, нещо разтоварващо психически.

пънче-мънче, едно мнение на неспециалист:
С това ТСХ 2,6, липса на автоимунно заболяване и доза тироксин 0,25 микрограма, в интервал от 16-17 дена и то лятото, напълно нормално е за този период да е спаднал ТСХ. Твърде възможно е заради дозата и предвид стойността да спадне по-рязко за 15-16 дена, а в следващите 15-16 дена да се "намести". Затова в повечето случаи препоръчват контрола на 30-40 дена, но с това нормално за мен ТСХ, не знам какво да ти кажа и дали би било редно да пускаш контрола на 20 ден.
Друг е въпроса дали изобщо има нужда от тироксин, но все пак не съм доктор, а просто си споделям мнението. Hug

Извинявам се, че така откровено си давам мненията, но те не са меродавни, просто споделям.  bouquet
Слушайте си докторите.

# 317
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря на всички за отговорите  Hug
Мерленда - права си - Начев каза, че ако не се цели забременяване е нямало да ми изпише изобщо лечение, а направо е щял да ме извика за зимна контрола, защото резултатите ми от февруари-март бяха 3.6(чист ден) и 4.2 (в ден с менструация) и каза, че явно зимата ми е по-проблемна. Но понеже опитваме вече повече от година да имаме дете и вече се насочихме към репродуктивна клиника, препоръча да го сваля малко. Не се знае в кой момент и дали няма да ни насочат за АРТ и било по-добре да се свали плавно, отколкото ударно преди евентуален опит Sad

# 318
Благодаря на всички за отговорите  Hug
Мерленда - права си - Начев каза, че ако не се цели забременяване е нямало да ми изпише изобщо лечение, а направо е щял да ме извика за зимна контрола, защото резултатите ми от февруари-март бяха 3.6(чист ден) и 4.2 (в ден с менструация) и каза, че явно зимата ми е по-проблемна. Но понеже опитваме вече повече от година да имаме дете и вече се насочихме към репродуктивна клиника, препоръча да го сваля малко. Не се знае в кой момент и дали няма да ни насочат за АРТ и било по-добре да се свали плавно, отколкото ударно преди евентуален опит Sad
Това обяснява всичко.  Hug
Значи е възможно да е поспаднал ТСХ сега в жегите + тироксина.
На 30-ти ден ли ти каза контрола?

# 319
# 320
Благодаря на всички за отговорите  Hug
Това обяснява всичко.  Hug

Имаш предвид, че може рязко да е спаднал и от това да имам сърцебиене ли? Това хиперхункция ли е и опасна ли е? Иначе от март до началото на юни беше спаднал сам от 3.6 (4.2) на 2.6 без абсолютно никакво лечение, добавки или диета. Каза ми контрола след най-малко 45 дни. Аз мисля да отида след като приключа първия блистер от 25 таблетки или 50 дни. Ако междувременно настъпи бременност - веднага пускам контрола и отивам при него.
По-интересно ми е, обаче друго - миналата година август месец в жегите ТСХ ми беше 3,2 а ТАТ и МАТ малко под горна граница, около 30. Тогава предишната ми гинеколожка изобщо не им обърна внимание, понеже били в референтните граници. Сега, когато съм малко по-информирана оценявам тогавашното си състояние като лека хипофункция. Възможно ли е за тази почти 1 година жлезата сама да се е регулирала? След ехографията Начев каза че няма следи да е имало заболяване  newsm78

# 321
Значи без глутен, до 6 месеца ще останем без антитела.
Воля ми липсва за цигари и кафе.
То ако ги спра трите, значи спирам да пиша в темата. Laughing Пишете ме здрава.
Воля ми липсва, ей... воля!

# 322
толкова искам да спра глутена съвсем Sad, но ще ми е безкрайно трудно, защото се съдържа във всички зърнени..
една овесена каша сутрин човек не може да изяде

Може би трябва да се насиля и да видя все пак.. за определен период... И ако има ефект, значи там е ключът към оздравяването

# 323
Имам приятелка с тежка алергия към глутен - не може да яде почти нищо, защото даже в някои кисели млека имало нишесте  ooooh! По трудния начин разбра, че даже някои обявени като безглутенови продукти, съдържат минимални количества  ooooh!
Единственото и спасение са зеленчуците, чистото месо и някои продукти от биомагазините (а те не са никак евтини).

# 324
Благодаря на всички за отговорите  Hug
Това обяснява всичко.  Hug
Възможно ли е за тази почти 1 година жлезата сама да се е регулирала? След ехографията Начев каза че няма следи да е имало заболяване  newsm78
Възможно е, да. Peace

А за хормона - така си мисля, че може за този период да се е повлиял и да е спаднал и да чувстваш от това сърцебиене. Но няма как да съм сигурна в това, което пиша. Просто предполагам. А за опасността от хиперфункция с ниската доза, не мисля, че за този период би могло да е опасно. Ако не се чувстваш обаче добре, най-добре е да питаш доктора за съвет, дали да пуснеш по-рано контрола и как да подходиш. Аз просто предполагам.
Отделно, сърцебиенето не е задължителен симптом при промяна в хормоните. Имам сърцебиене и при хиперфункция, и при хипофункция, и с хормони в норма, като пулса минава 100 удара в покой, а при хиперфункция в началото и двата пъти ми беше над 120.

Moli88, пробвай с полезния глутен в лимеца. Прави си хляб от брашно от лимец. Него го хапват и хора с непоносимост към глутен. Може пък да даде резултат, щом ендокринолози го препоръчаха при автоимунни заболявания по ТВ. Ама във всичко друго ще трябва да избягваш глутена, за да видиш дали ще има ефект.

# 325
За сега не е непоносимо положението, но може да пусна една контрола само на ТСХ на 30-ти ден. Трябва ли да пускам ФТ4?

# 326
За сега не е непоносимо положението, но може да пусна една контрола само на ТСХ на 30-ти ден. Трябва ли да пускам ФТ4?
ТСХ ще покаже ако има промяна. Не е нужно според мен. Peace

# 327
Мерси  Hug

# 328
  • Бургас
Moмичета, много ми е горещо, в смисъл не се търпи направо ... лекарят ми каза чак към 15 юли да пусна контролно изследване, но да питам при положение, че толкова тежко ми понасят жегите, значи ли, че има проблем и дали не е по-добре да пусна контрола по-рано... Отделно карам и трети месец от раждането, нали тогава откачало ТСХ /или след 3-ия месец беше  newsm78, както и да е/.

# 329
  • София
evelin, oт едно хапче няма как да стане - било то и странична реакция към лекарството. Дозата ти е ниска. Трябва да се натрупа в организма и предозира, че да е от него. Проследи как ще е тази седмица за странични ефекти от приема на лекарството и сподели с докторката ако сметнеш, че има такива.
Дай си малко почивка и по положителни мисли. Някой приятен филм, нещо разтоварващо психически.
 Ами най-вероятно си е от мен и хормоните ми Laughing Laughing Laughing Laughing LaughingТо и на мен ми е много жега,направо като излеза навън и на гърбът ми вадички,освен че ме души и гушата......ох,Merelenda,ще те послушам и ще си пусна едно филмче ........пък каквото ще да става,писна ми да се притеснявам за всичко Whistling Crossing Arms
kokona20,много интересна статия,благодаря ти!!!

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 19:27 от evelin

Общи условия

Активация на акаунт