Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 163
  • 749
  •   1
Отговори
# 480

jonka62,

би ли споделила какви трябва да са стойностите на TSH при бременни ?

# 481
Yana Yaneva, а спазваш ли след прием на лекарството да не хапваш и пиеш кафе, поне 30 мин?
Някакви други лекарства приемаш ли?
Някой доктор предлагал ли е да смени Еутирокса с Тироксин?
Еднакви са като съдържание, но при едни едното лекарство повлиява добре, при други - другото.

Merelenda спазвам изключително стриктно времето от 30 мин. Приемам го сутрин , изчаквам 30мин и след това пия кафе и закусвам. Не ми е сменяно лекарството досега с тироксин. Днес съм на преглед при Станкова (където съм диспансерна) и ще я подпитам.
Благодаря ти за коментара!

# 482

jonka62,

би ли споделила какви трябва да са стойностите на TSH при бременни ?

Jonka62 на мен лекарката ми е казала, че TSH трябва да е под 2. Заради това се боря и да го смъкна, за да мога да забременея. Ако няма общо със забременяване до 4.2 според моята лекарка,не се налагало и пиене на лекарства.

# 483
Няколко поста по-назад Магнитчето писа стойностите за бременни по триместъри. Аз, че не съм бременна и не ме интересува, го запомних, а вие не сте.
Върнете се назад и попрочетете малко  Peace

# 484
Merelenda,  бях при д-р Райков вчера.
Мисля да му се доверя. Казах му че искам  той да ме следи от тук нататък.
Довечера трябва да му занеса резултатите и да обсъдим лечението.

Има ли повод за притеснение ? Преди 4 месеца TSH беше 2.89

Сега TSH  - 0.98  ( 0.27 - 4.20 )
А-тро - 208,20  ( 0.00-34.05 )

В 5.г.с  Simple Smile

# 485
Merelenda,  бях при д-р Райков вчера.
Мисля да му се доверя. Казах му че искам  той да ме следи от тук нататък.
Довечера трябва да му занеса резултатите и да обсъдим лечението.

Има ли повод за притеснение ? Преди 4 месеца TSH беше 2.89

Сега TSH  - 0.98  ( 0.27 - 4.20 )
А-тро - 208,20  ( 0.00-34.05 )

В 5.г.с  Simple Smile
Идеална си! Hug

# 486
Няколко поста по-назад Магнитчето писа стойностите за бременни по триместъри. Аз, че не съм бременна и не ме интересува, го запомних, а вие не сте.
Върнете се назад и попрочетете малко  Peace

Ами не сме запомнили, защото не сме прочели  Wink
Понякога се случва да пропусна част от написаното.

Веднага се връщам  няколко поста назад  Wink

# 487
  • София
хм, аз малко късно се включвам, но да си кажа за бременните - Особено внимавайте да спазвате часовите отстояния.
При мен, въпреки спазването на 4-часова пауза между елтироксина и магнезия, усвояването на първия падна толкова драстично, че в 6-ти месец отчетох покачване на TSH от 2,4 на 3.04.
По решение на д-р Начев отново увеличихме дозата въпреки жеги и всичко (от 125 на 150)
Слава Богу, нямам сърцебиене и дано усвоявам повече - с разрешение на АГ намалих дозата на магнезиевите препарати, макар че според Начев тяхната доза няма значение.
Дано да не включваме и желязо, че ще настане големият хаос!

Абсолютно подкрепям!
Аз пиех и желязо плюс магнезия и еутирокса и голямо смятане падаше, но спазвах стриктно часовете.

Yana Yaneva, аз преди да забременея около 2 години се лекувах и така и не успях да закрепя ТСХ под 2, хем пиех по 75 мгр. (тръгнах от 6,8). След като забременях, Начев рязко ми качи дозата (ТСХ 2,7) на 125 мгр. и постепенно ТСХ се свали под 1, но пък ФТ4 ми падна, но той пак качи дозата. Според мен смени лабораторията и виж какво ще стане, след кеото потърси и второ мнение. Всъщност твоята лекарка какво обяснение ти дава за това, че не сваляш стойността на ТСХ?

# 488
Yana Yaneva, аз преди да забременея около 2 години се лекувах и така и не успях да закрепя ТСХ под 2, хем пиех по 75 мгр. (тръгнах от 6,8). След като забременях, Начев рязко ми качи дозата (ТСХ 2,7) на 125 мгр. и постепенно ТСХ се свали под 1, но пък ФТ4 ми падна, но той пак качи дозата. Според мен смени лабораторията и виж какво ще стане, след кеото потърси и второ мнение. Всъщност твоята лекарка какво обяснение ти дава за това, че не сваляш стойността на ТСХ?
[/quote]

Catty мерси за коментара, звучи окуражаващо! Simple Smile Не съм сменяла лабораторията, защото винаги съм си изследвала TSH в Бодимед. За там съм чула, че са едни от най-добрите и с най-точни резултати. Днес съм на преглед, ще видя какво ще ми каже Станкова. Като цяло за несвалянето на TSH не ми даде особени обяснения. По скоро ми трябваше време, за да я убедя, че съм изключително стриктна в пиенето на еутирокс. Не ми вярваше! След това ми го увеличи на 75мг , в 2 дни от седмицата и така. Дори смея да твърдя, че и емоционално съм се чувствала доста по-добре (по-спокойна този месец). Бях сигурна ,че ще съм постигнала добър резултат.....и пак нищо.

# 489
Я пак да питам, Yana Yaneva , някакви добавки пиеш ли, други лекарства, витамини?
Излагаш ли не на слънце често, ходиш ли на плаж?

# 490
Я пак да питам, Yana Yaneva , някакви добавки пиеш ли, други лекарства, витамини?
Излагаш ли не на слънце често, ходиш ли на плаж?

Merelenda не пия нищо друго. Не се излагам и на слънце. По цел ден седя в офиса и работя  newsm78 (може да е от това  Blush )

# 491
Аз от днес съм с по-ниска доза л-тироксин след вчерашния ТСХ-0,16.Странно ми стана как лекарката сметна дозата по някакво схема с моите кг.Каза само да не объркаме нещо,защото нали и аз целя забременяване ,да не вземе да се качи над 1.Това ме поуспокои,нали според данните които беше пуснала магнитчето дадени най-вероятно от Начев за забременяване в първи триместър ТСХ трябва да е под 1 Peace

# 492
  • София
Не не са от Начев, от Тодорова са.

# 493
Порой - според д-р Начев за втори триместър трябва да е под 2,5
За трети - не знам - ще разбера другата седмица, а за преди забременяване и начални месеци трябва да е под 2.
Честно казано, аз така и не постигнах 2,0 и се оказа, че съм забременяла при стойност около 3, защото не спирахме да опитваме вскеи месец. Отнесох конско от д-р Начев, но го смъкнахме за около 30 дни с промяна на дозата.

Yana Yaneva Да, ако се цели забременяване трябва да е под 2 според всички лекари и стандарти. Идеята е, че веднага след оплождането TSH скача неимоверно в рамките на дни и се компенсира трудно. За съжаление, аз го разбрах по трудния начин, но все си мисля, че си е и въпрос на късмет. И двата пъти забременявах при стойности над 2,5

# 494
Момичета много ме успокоихте!!!   bouquet   Hug 

Ще гледам да не се панирам! Ще видя какво ще ми каже лекарката и днес, и така. Все ще го смъкнем, няма къде да ходи.
Благодаря ви много! Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт