Ще имам близнаци! Тема с продължение 29

• 34 539
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
M-tina на 12 тият етаж ако си в МД има болничен тип помпа на медела със стерилни накрайници и шишета, която може да ползваш и да искаш изцедената кърма да се дава на бебетата. Иначе от вкъщи, обикновенно варианта е носиш по обяд замразена кърма в млечна кухня за един ден за хранене на бебенцата, те си ги разбразяват и им дават.
За изцеждането ако засега не ти е възможно нощем, опитай да изцедиш непосредствено преди да си легнеш и веднага след като станеш сутринта, така че паузата да е възможно най-малка. Количествата вървят добре, целта ти е в момента да имаш стабилно и постоянно увеличение, за което включването по-късно на нощно изцеждане ще е от голяма полза. Гониш количества от поне литир, още по-добре литър и половина за денонощие.

# 256
залцах е реката. то като гледах и в пасау какво е, не е за приказване. то не е проблема, че няма диги, адски много вода се изсипа и се застоява на места и става страшно. тунела е пълен с вода, а е доста далеч от реката. там има над метър вода. ужас

на малките им хареса видеото  Simple Smile едното е 100 % момче, другото и то, ама не много сигурно  Mr. Green иначе са си ок, порастнали, беснеят. прати ме на ФМ и така. очаквах шийката да се е скъсила, но ме изненада че е над 4 см, което си е супер

# 257
Браво за хубавите новини от прегледа.Ех че хубаво-първо две момичета ,сега две момчета.

# 258
Херцогиня фон Дж-то   браво на бебоците ;радвам се че всичко е ок.И на мен ми останаха още няколко седмици .На 18 доктора ще реши кога ще ги вадим но спомена нещо в 36 седмица.

# 259
Дж-то, честито!! Значи си имате поне едно момче, супер, ще си имате шарено семейство!

Шийките явно са относителна работа, моята в 4-ти месец беше по-къса, отколкото e сега. Дано така си и стои.

Глезотийка, към края си и ти, още малко търпение!

# 260
Дж-то , честито за момченцето ! Да има поне едно момче за опора на таткото , че с 5 жени под един покрив ..... не мога да си го представя  Simple Smile
Имам едно въпросче .
Тези предменструални болки преди раждане постоянни ли са ?

# 261
Здравейте Simple Smile
Днес бях на преглед, бебоците са много добре, вече са по 130 грама Simple Smile. Изпуснах от вълнение да чуя колко сантиметра са, но важното е, всичко е наред Simple Smile Днес се показаха повечко, за момента док каза две момиченца Simple Smile. Шийката ми е 4.9см. И много се зарадвах, че ме пускат да ходя на море, при пътуването на всеки час почивка с разходка, на плаж сутрин и следобед и във водата до коленете Simple Smile и без печене.
Поздрави Simple Smile

# 262
Zviara браво на вас много сте големи вече. Колко хубаво, че всичко е наред. Две малки сладки принцески newsm06 честито!

# 263
  • UK
Здравейте момичета
чета хубави новини при вас, които много ме радвам  Hug
Zviara пускат те на море , страхотно  Hug
Херцогиня фон Дж-то супер, скоро ще се разбере от кой отбор е и другото бебонче Crazy
Страхотни новини  bouquet

Аз съм добре, вчера пак се гледахме, само че този път пробвахме с коремен ехограф и пак се видяха тупкащите им сърчица Heart Eyes
Още, не съм се записала на ЖК, т.к доктора, при когото бях вчера, ми каза да отида в 10 седмица да видим вс наред ли е и тогава да решавам, къде да се записвам при тях или на др място, та имам още 2-3 седмици картбланш да решавам Crazy
Каза ми, че ако остана при него ( Борис Яков от МД Варна) ще се наложи няколко пъти да ме преглежда и с вагинален, за да следи шийката Rolling Eyes И ако се налагало (дано не Praynig) ще се прави серклаж Rolling Eyes
Дано не се налага, досега като са ме гледали с вагиналния никой нищо не ми е споменал за шийката newsm78 Явно е твърде рано

# 264
kokona20 шийката се гледа най добре с вагинален.Докторите са внимателни и няма дискомфорт и опасност.Хубаво е да се следи шийката и да се вземат мерки ако има скъсяване особено при двуплодна бременност.Стискам палци да не се налага да се прави серклаж.
Zviara честити ти девойки и приятно изкарване на моренце.Дано хванете хубаво време ,че тука напоследък не е за плаж.
glezotiika_1 дано изчакате максимално дълго с ваденето на бебоците.

# 265
GVN благодаря ти.Какво да ти кажа вече ми е много трудно почти не мога да ям а аз съм така през цялата бременност понеже хем имам проблеми със стомаха и съм на хапчета хем съм много нисичка и те вече са много високо и нямам място за нищо.Отслабнах на кг вместо да качвам ;хемоглобина ми е 95 и не иска да се качва.Много се измъчих от самото начало и затова доктора каза като вляза в 36 да ги вадим.Дотогава те още ще пораснат ще минем 2 кг така че ;мисля не е проблем.Не съм лигла но от 6 седмица съм на легло та досега ;ставам до тоалетна малко на двора и вече повярвай те ми психически не издържам.Но ако каже доктора още малко да поседят;крайна сметка той преценява.

# 266
glezotiika_1 то е ясно че накрая е тежко,но според мен ако те наддават и са добре колкото и да ти е зле стискай палци и не бързайте да ги вадите.Всеки ден в повече в теб е добре за тях и най добрия кувьоз не може да се сравни с корема на мама.

# 267
Глезотийка, вие най-добре ще се разберете с твоя доктор, но то вече няма отърване от мъките  Laughing, сега ти е тежко и всяка от нас те разбира много добре, после пък ще дойдат притесненията, че се налага да постоят в кувьоз, че трябва да поддържаш стимулацията на кърма някак през това време... Моята позиция е, че докато са в корема на мама, няма какво да ги мислиш - там си ядат, там си спят; веднъж излязат ли,  вече не са ти така прибранички, ами трябва ти навсякъде и за всичко да огрееш  Laughing.
Имаш още няколко седмици, измисли си някой "проект", който да те занимава, нещо да им ушиеш, изплетеш, избродираш, да им подготвиш албум за снимки... не знам, според каквото те влече!

# 268
То доктора точно това каза че ще прецени на 18 дали да ги вади или още малко ще поседят аз не мога да му кажа вадете ги ;все пак той е специалиста .
Купих си една книга която ми трябва за ученето казва се  Невропсихология -в нея е описана цялата структура на мозъка много подробно и през цялата бременност се опитвам да я прочета но нищо не ми влиза в главата ;не мога да се средоточия а ми е важна понеже точно тази специалност невропсихолг искам да запиша след това понеже е доста рядка в България като специалност.
Аз уча психология и съм последна година; а преди това завърших медицинският колеж.
Откакто съм бременна с каквото и да се хвана нищо не ми върви;явно е от хормоните.

# 269
  • UK
glezotiika_1 Hug
и аз като момичетата да кажа, че най-добре им е на бебоците в корема на мама Heart Eyes Но пък те разбирам с този затвор, да не можеш да излезеш и само да лежиш Rolling Eyes Много добре те разбирам даже аз бях почти седмица така и направо изкукуругах, нищо не ми се правеше, само на рев ме избиваше Crazy
Но потърпи още мъничко за здравето на бебчетата е  bouquet Психология страхотно и книжката изглежда интересна Blush

Общи условия

Активация на акаунт