Професионални серии за коса - тема 52

• 68 588
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Имах предвид да замени маслата с тази маска(тази е маската да).На моята коса има по-добър ефект,подобен на еластисайзер.Отпуска и омекотява.Намокрям,слагам обилно,затоплям...Но това е моята коса пак казвам.Не съм голям фен на маските с масла.Под хидратация разбирам друго аз.Искам косъмът да е като напоен,тежък,еластичен и т.н.От маските с масла най-много да се разхвърчи косата особено ако е с фин косъм.Фаворит ми е еластисайзер екстрийм.Това е за мен хидратация.Ефектът върху косата ми няма нищо общо с маслените маски,а и в двата случая говорим за хидратация уж Peace

# 76
Имах предвид да замени маслата с тази маска(тази е маската да).На моята коса има по-добър ефект,подобен на еластисайзер.Отпуска и омекотява.Намокрям,слагам обилно,затоплям...Но това е моята коса пак казвам.Не съм голям фен на маските с масла.Под хидратация разбирам друго аз.Искам косъмът да е като напоен,тежък,еластичен и т.н.От маските с масла най-много да се разхвърчи косата особено ако е с фин косъм.Фаворит ми е еластисайзер екстрийм.Това е за мен хидратация.Ефектът върху косата ми няма нищо общо с маслените маски,а и в двата случая говорим за хидратация уж Peace

Нищо не губя да я пробвам маската по указания от теб начин   bouquet
Не знам от какво започна да се къса,ще се опитам да "замразя" положението и ще се опитам да не се вглеждам много в нея.Яд ме е,че с късане трудно се пуска дължина.Здраве да е,така или иначе проф. продукти ми станаха ежедневие и не бих спряла с тях.Не си представям да си сложа обикновен шампоан за нищо на света,или пък онея смотани кристали на Сери и Био ойл  Sick Sick За маските съм по-благосклонна,защото,за съжаление аз не уцелвам на наистина ХУБАВА маска...

# 77
  • Варна
Тази маска я взех преди време,защото в темата за добрата козметика мисля казаха много хубави неща за нея.Много масла,много богата и т.н.Купих си я и я ползвах като нормална маска.Нищо кои знае какво,почти не я усетих сякаш.Като изсъхна обаче обем нямах,направо слегна косата,отпуснаха се къдриците.Аз точно това търся по принцип,но ми дойде прекалено сякаш.Една мила дама от тук ме посъветва да я ползвам преди шампоана,както еластисайзер.Доволна съм и я ползвам от време на време.Не знам на теб дали ще ти хареса.Косите са различни,но аз точно такъв ефект търся.Не искам някой да остане с впечатление,че тази маска може да замести еластисайзера.Само като подобен ефект исках да сравня с нещо.Еластисайзер екстрийм ползвам редовно и за мен е незаменим продукт.
Не знам какво разбираш под хубава маска.Не знам каква ти е косата и реално в какво състояние е.Видях,че питаш за хидратация и затова се включих,но моята коса не цъфти и не се къса.Ако беше така щях да мина на циментената серия на Керастаз на секундата и нямаше да ползвам никакви други продукти докато не спре да се къса.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 17:28 от tyzarka

# 78
Моята коса е с фин косъм, средно гъста, изрусявана до ниво 9-ка, малко над раменете като дължина.Използвам сешоар 2-3 пъти седмично, боядисвам и подстригвам 1 път месечно, имам леко накъсване, но не всеки месец.Предпочитам хидратиращи продукти Peace

# 79
  • Пловдив
Нектарът съдържа парафин, силикони и разни други омекотяващи субстанции и от него не би трябвало да има никакво накъсване. Може би да е съвпаднало с нещо друго, но просто от него да започне накъсване, не ми се вярва, той по-скоро може да утежни.

Май от продукта на Чи се е получило. Пробвай да слагаш нещо друго след измиване - с естествени масла и без протеини.
Peace  Подкрепям! Имам горчив опит от точно този продукт. Дори много се зачудих, когато прочетох предишното мнение в темата. Реших, че все пак има видове коси, които се разбират с продукта.

# 80
  • София
След много чудене ooooh! коя серия да си взема на Шу Уемура, дали зелената за изтощена коса, лилавата за уплътняване или синята за обем, се спрях и поръчах лилавата, която доколкото разбрах е за уплътняване, а косъмът ми е фин.
Ето тази серия - http://www.feelunique.com/brands/shu-uemura/prime-plenish
Поръчах шампоан и маска, досега не съм чела някакви отзиви, надявам се да ми хареса. Като дойде и пробвам ще споделя как ми се отразява.  Simple Smile

Прочетох страхотни отзиви за тази серия- обем, плътност, блясък, ще очаквам и твоите с интерес.  Wink

Ето и снимка на резултата от серията от нета.

Скрит текст:

# 81
"след протеин-твърде твърда става,аз обичам по мекичка да бъде
 А иначе след всяко миене слагам протеин на Чи/оранжевия""
+1
и аз така правя Но после ми омеква като слагам от термо защитата на  Керастас

# 82
"след протеин-твърде твърда става,аз обичам по мекичка да бъде
 А иначе след всяко миене слагам протеин на Чи/оранжевия""
+1
и аз така правя Но после ми омеква като слагам от термо защитата на  Керастас
Да,напомпвам с протеина на Чи и омекотявам с термото на Керастаз. Спирам го,както и кристалите на лакме дийп,въпреки,че не прочетох в състава да има протеин. Ще слагам само еликсира и се чудя за аргана на Лакме. Мислих чист арган,но нали в Лакмето има и силикон...  Thinking

# 83
Вече започвате да ме плашите. Уж е хубаво да се редуват протеини с хидратиращи продукти, а сега обвинявате протеините за накъсването, които са точно за това. Вчера си взех ДК на Лакме(не съм очарована, като всички останали продукти е), но като ви чета се чудя дали да го ползвам, а аз мислех да си го ползвам редовно и тук там да хидратирам. Съвсем ме объркахте  ooooh!

# 84
Вече започвате да ме плашите. Уж е хубаво да се редуват протеини с хидратиращи продукти, а сега обвинявате протеините за накъсването, които са точно за това. Вчера си взех ДК на Лакме(не съм очарована, като всички останали продукти е), но като ви чета се чудя дали да го ползвам, а аз мислех да си го ползвам редовно и тук там да хидратирам. Съвсем ме объркахте  ooooh!
Не се обърквай,може да не е от продуктите.Ей,сега стана топло,даже горещо  Laughing ,аз цял ден метлосвам с количката,може би бързо се изсушава косата от слънцето,знам ли... Но е факт,че се подстригах и то доста началото на месеца,имам и сложени кичури,но само в корените и малко към дължините,там,където вече няма русо.Аз бих го отдала повече на слънцето.Не мога да преценя,понеже тя ВИНАГИ ми се е късала,абсолютно винаги,дори,когато не ползвах преси и не се боядисвах.Сега ,откакто започнах професионалните бях забравила какво е това коса да цъфти и къса и се пошашнах като видях положението.В момента се къса доста  Crossing Arms

# 85
Зелената маска на Шу уемура май не бих я купила отново, но пък очаквам да пристигне Shushu sleek.  Доста повече ми допадна

# 86
Вече започвате да ме плашите. Уж е хубаво да се редуват протеини с хидратиращи продукти, а сега обвинявате протеините за накъсването, които са точно за това. Вчера си взех ДК на Лакме(не съм очарована, като всички останали продукти е), но като ви чета се чудя дали да го ползвам, а аз мислех да си го ползвам редовно и тук там да хидратирам. Съвсем ме объркахте  ooooh!
Не се обърквай,може да не е от продуктите.Ей,сега стана топло,даже горещо  Laughing ,аз цял ден метлосвам с количката,може би бързо се изсушава косата от слънцето,знам ли... Но е факт,че се подстригах и то доста началото на месеца,имам и сложени кичури,но само в корените и малко към дължините,там,където вече няма русо.Аз бих го отдала повече на слънцето.Не мога да преценя,понеже тя ВИНАГИ ми се е късала,абсолютно винаги,дори,когато не ползвах преси и не се боядисвах.Сега ,откакто започнах професионалните бях забравила какво е това коса да цъфти и къса и се пошашнах като видях положението.В момента се къса доста  Crossing Arms

Моята също се къса, смятам, че при тънките коси е нормално. Дано успеем да пуснем желаната дължина и да успяваме да я задържаме в добър вид, може би ние се вглеждаме прекалено много. И аз мисля, че моята се къса, аз виждам разтроените косми, но фризьорите смятат, че косата ми е здрава. Те са свикнали на много изтощени коси:) Лошото е, че забелязах, че всички продукти, които имам, са с протеини или с кератин:( Само интенс рипеър маската и маслото от макадамия са хидратиращи Sad Дано не е проблем, защото се затрупах с продукти и не искам да купувам повече.

# 87
И косите с по-плътен косъм се късат и започват да се разслояват.........не са само тънките  Rolling Eyes Peace
Аз използвам само професионални продукти, но истината е, че тези продукти не са вълшебни и човек като види, че косата му започва да изглежда здрава и започва да си позволява все повече и повече да я третира и тормози и рано или късно се стига до накъсване, разслояване и т.н.

# 88
  • Пловдив
И косите с по-плътен косъм се късат и започват да се разслояват.........не са само тънките  Rolling Eyes Peace

Абсолютно вярно, моята коса не е с тънък косъм, но е факт, че не мога да овладея накъсването въпреки, че не я тормозя, освен със сешоар  Rolling Eyes В последно време смених боята за коса и фризьора и видимо по-малко се къса косата. Чудех се може ли един от проблемите да е в ножиците или начина на подстригване?  newsm78

# 89
Чудех се може ли един от проблемите да е в ножиците или начина на подстригване?  newsm78
Да, може и това да е проблемът.
Боядисването и използването на сешоар също е тормоз за косата и вече зависи от самата коса колко може да поеме.
Използването на професионални продукти за коса може да намали неблагоприятното влияние на боите и сешоара, но не на 100%  Wink

Общи условия

Активация на акаунт