148 ваканционно настроени американки си подават студени коктейли

• 40 987
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
TheBlackWidow,  в БГ при брак и смяна на документите ти искат удостоверението за граждански брак. Но, ако вече си сменила фамилията и само подновяваш, защото е изтекъл срока на паспорта, не мисля, че някъде искат свидетелство за сем. положение. Пък и това свидетелство се издава от общината по местоживеене в БГ и няма смисъл да ти го искат от посолството. Ти как да си го набавиш? newsm78

# 496
Наканила съм се да ходя другата седмица за паспорт и ще мога от първа ръка да кажа какво искат.

Мувърите възкликнаха "само това ли е" Grinning
Така хубаво ми стана, последният месец мърморех нон-стоп колко боклуци имаме и че никога няма да сме истински минималисти.

# 497
  • USA, Steak State
Да де, ама да си питам аз. Българските безумици нямат край по принцип. Simple Smile

# 498
  • USA, Steak State
Бенсън, ще чакам да споделиш.  Peace
Паспорта ми е изтекъл с няколко месеца, дали ще ми сложат и глоба?

И не мога да сложа нов адрес за новия паспорт нали? Първо трябва да свърша тази работа в конкретната община за смяна на адресната регистрация?

# 499
Вчера забравих да кажа, че Гелеце е прелест  Heart Eyes

АП, много хубави снимки и попадения. Разгледах с удоволствие!

Браво, Бенс  Hug

# 500
Ох, това с глобите за изтекъл срок много ме вълнува и дано не се налага да плащам след време като се наканя да си вадя нов паспорт, моя беше до 2011  Confused. На децата изтичат другата година и се чудя дали да не подновя и моя заедно с техните. Не пътуваме до Б-я, така че ваденето на паспорт е нищо повече от ненужен разход и разправия, за мен.
М/у другото, имам второ граьданство и писах на посолството да ги питам дали и какво се прави в случая и .... нъц, ни гък, ни стон. Знаете ли дали има някаква процедура за гражданствата? Тия от посолството като не казват, вас да питам  Grinning

# 501
Глобите за изтекъл паспорт ги обявиха за незаконни преди време. Беше станал някакъв скандал точно в моя град. Моят също беше изтекъл в БГ много отдавна, върнах  си го, направих си нов и това беше. 

# 502
Ох, успокоих се   bouquet
Така де, като не ми е нужен паспорт за какво да го подновявам

# 503
Ох, и аз се успокоих! Един валиден бгски документ нямам и не ми е бил нужен почти 7 год. И за мен подновяването им е само разправия и разход.

# 504
Фея, не съм сигурна, че няма глоба за изтекла лична карта, но предполагам щом не си в Бг не е проблем. Но така или иначе държавните вземания са изизскуеми 5 години, след това се погасяват по давност. И аз си мисля, че (дай Боже) някой ден пипна американски паспорт, няма да се занимавам с български документи хич!

Допълвам се само, за да ви напомня, че дори и изтекли да си пазите документите, защото, за да няма глоба трябва да ги върнете (водят се собстеност на държавата, въпреки, че си плащаме солидно за тях), ако не ги върнете се водят загубени и тогава глоба има.

# 505
Привет мацки,
За БГ паспортите и личните карти да кажа от 1ва ръка искат лично да отидете на място в консулството, с изтеклия документ и там си попълвате формата взимат ви отпечатъци и ви снимат на място  Wink за глобата да ще ви друснат глобата няма да се притеснявате няма да ви изпуснат  Wink

# 506
Мъжът ми тръгна да си подновява руския паспорт. От това, което ми разказа след посещението си в руското консулство, българското е по-добре и по-уредено.

Ходихме на жесток джаз концерт днес. Напълни ми се душата.

# 507
Фея, не съм сигурна, че няма глоба за изтекла лична карта, но предполагам щом не си в Бг не е проблем. Но така или иначе държавните вземания са изизскуеми 5 години, след това се погасяват по давност. И аз си мисля, че (дай Боже) някой ден пипна американски паспорт, няма да се занимавам с български документи хич!
Това не е точно така, до 5 години, ако няма заведено дело, ако има, давността спира да тече.
Оркид, занимавай се, защото българският паспорт е ЕС, не се знае как ще се променят нещата някой ден.
Аз си поднових личната карта, беше изтекла, но само с няколко седмици, не ме глобиха. Докато бях в България, коментираха по тв-то, че глобяват такива като нас, но при "по-тежки" провинения, които не си спомням какви точно бяха Simple Smile. Глобата беше нещо от типа на 50 лева. За паспорт не знам как стоят нещата, моят изтича октомври, и не знам как ще пътувам  newsm78

# 508
Терми, в какъв смисъл заведено дело? Доста познати се отърваха от глоби, като просто не я плащаха 5 години. Но сега се сещам, че ако продаваш или купуваш имот през това време ти искат документ, че не дължиш нищо и тогава трябва да си платиш. Ама държата да заведе дело срещу някого за 50 лева, едва ли!
Иначе аз американски паспорт ще помириша чак след най-малко 4 години, пък дотогава я ЕС, я не Simple Smile

# 509
  • в сърцето на държавата
днес е приет ЗАКОНА

ВЛЕЗЛИ ОТ 2012 НАСАМ ??? -ще обясни ли някой тези хора ще се легаризират ли -или само тези ПРЕДИ 31 ,12,2011?????

Общи условия

Активация на акаунт