148 ваканционно настроени американки си подават студени коктейли

• 42 094
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
като го стоплиш/вариш млякото не е ли вид пастьоризация (не ми се търси из нета).
Аз ползвам от втората закваска, доволна съм....използвам всъщност за начало, а после от моето млеко.
Иначе и компостер имам...и как расте чесън в пръст от компостер...пусто от него ме боли корем.

# 226
Hear, ние също само непастьоризирано купуваме и краве и козе, няма никакъв проблем да си купиш, малко е по-сложно за тези, които го продават, но има вратички ( тя мишки е обяснила). Пием го сурово, то иначе няма много смисъл в цялата схема  Wink

Бенс, и от мен прегръдки, така погледнато бих се чувствала и аз по същия начин  Hug . Къде ще се местите, аз пак не съм в час?

Компоста и мен ме вълнува, давайте идеи!

# 227
Клер, в Калифорния.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 09:13 от benson10

# 228

Супер, по вода да ви е!

Дайте идея за подарък за 6 годишно момче, по възможност да не е играчка ( в смисъл пластмасария) .

# 229
Зимата подарихме дей аут с нас на близко 7годишно момче. Водихме го на музей, след това да ядем в ресторант по негов избор и от магазина на музея си избра нещо дребно.
На тази възраст започват да става по-трудно с подаръците, по мое наблюдение най-често пари се дават.

# 230
Clairette, в Сан Антонио сме. И двамата с мм сме много топлолюбиви и се размазваме от кеф. Но не знам как ще ни понесе август, примерно. В сравнение с Питсбърг и инфраструктурата е по - добра, къщите по- красиви. Видя ни се и по - евтино, но за това вече не съм сигурна.

# 231
Какво точно ви интересува за компоста? Аз имам вътрешен - бокаши, който действа без въздух и като се  поразложат нещата го носим на външния, който го наричам мързелив, защото не го обръщаме много много, ама пак стават нещата. Само трябва да е топло. Зимата само го складираме като във фризер (и храним животните, ако са бързи).
В някои градове има като част от гарбидж пикъп и компост пикъп и за мен това е идеалният вариант, ако нямаш градина и искаш всичко да компостваш, та проверете и този вариант.

Бенс, леко местене!

Забравих да се похваля - току-що направих масло и съм много горда от себе си! Много вкъсно изглежда, ама ще го чакам да се стегне в хладилника.

# 232
Аз фейлнах с компоста..
@
Бенс,нямам акъл,сигурна съм че ще му намериш колая като повъртиш идеята за вещта като стъф и клътър онли.
@
Събота-кой и къде и час? Има фестивал в зап.парк,който моя дружка организира,ако ви е все едно къде,може там..казва се сливен в софия,стига се с метро и уж няма да иа пластмасория..
@
Подарък-питам директно и изпълнявам в умере и граници ако нямам в склада лего и подобни.Пари засега не съм давала,освен гк от книжарница..

# 233
Дайте идея за подарък за 6 годишно момче, по възможност да не е играчка ( в смисъл пластмасария) .
С каква сума и с колко време разполагаш?

Ето ти идеи за 5+ yrs.

www.uncommongoods.com/for-kids/kids-gifts-5-years/gifts-for-boys

Готови ли сте за Derecho-то, което ще мине през Midwest and East?

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 17:37 от Фея Кръстница

# 234
В някои градове има като част от гарбидж пикъп и компост пикъп и за мен това е идеалният вариант, ако нямаш градина и искаш всичко да компостваш, та проверете и този вариант.

Бенс, леко местене!

Забравих да се похваля - току-що направих масло и съм много горда от себе си! Много вкъсно изглежда, ама ще го чакам да се стегне в хладилника.

При нас прибират компост; само трябва да се натуткам да прочета и да започна.

Как се прави масло? Аз правя рикота всяка седмица, много е ном ном.

# 235
Много е лесно маслото - трябва ти сметана (cream). Аз го правих с голям миксер, на 6 за около 20-25 минути, но една приятелка ми каза, че го е друсала в буркан и пак за толкова става. Просто слагаш сметаната и друсаш, то започва по някое време да се отделя и остава жълтото масло, а около него течността е бътърмилк. Изстискваш леко маслото и го оформяш в съдинка и слагаш в хладилника да стегне. Не знам колко трае, ама като гледам няма и да разбера, защото май доста бързо ще се изяде.

Анет, какво не се получи с компоста? При нас градът организира срещи за тробъл-шутване на проблемни компости Simple Smile

# 236
Шери, абе то фестивал добре, ама ти донеси каишките на кучето, че да вържем Криси  Mr. Green или ще ти го дам на теб да го пазиш, щото ти си с по-богат опит в опазването на щури хлапета в тълпата Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Бенс, завидях диво за Калифорния  Hug ама много! В кой край на щата ще сте!?!

# 237
  • USA
Аз съм ок и за Западния и за друг. Само кажете кога и къде. Западният е много хубав, но е доста див. Има хубави катерушки, няма друсалки, скчалки и заведения (поне миналата година нямаше).

# 238
Хиър, а рикотата как я правиш?  Аз пробвах с ренет, но от пет опита само един беше сполучлив.

# 239
Хиър, а рикотата как я правиш?  Аз пробвах с ренет, но от пет опита само един беше сполучлив.

Ето така правя рикота
http://food52.com/recipes/11403-creamy-homemade-ricotta

Прясното мляко не трябва да е ултра пастьоризирано и понякога ми е трудно да намеря такова. Buttermilk,  който не е обезмаслен, също ми е трудно да намеря понякога. Но виж, ако напрая масло по рецептата на Ати, може да не трябва да купувам бътърмилк. 

Не се страхувай, ако заври и поври 2-3 минути. Даже по-стегнато става, ако е вряло малко.

Общи условия

Активация на акаунт