КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 900
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
А ти какво очакваше да почувстваш?
Наивно е да сме смята, че някой ще те излекува без твое участие в процеса. Даже и да успее, няма ли пак да се върнеш в първоначалното положение с начина на живот, същите мисли, емоции, нагласи? Безмислено е.
Преди години случайно станах свидетел на много интересен преглед от занимаваща се с рейки (и др. неща) - говореше на пациентката, че може да й премахне камъните в жлъчката, но няма смисъл, защото тя пак ще си ги докара с начина си на живот, притесненията... Сега вече разбирам, че е била права, но хората сме такива, че все чакаме някой да ни помогне, да ни спаси, ама ако може ние нищо да не правим, че е по-лесно...

# 541
mystic woman, щом искаш, значи можеш, поне това е първата стъпка мисля - желанието.
Не е трудно - щом аз мога, значи всеки го може. За мен е същото, когато някой тръгне да ми обяснява, че не можел да спре цигарите например. Щом аз съм ги отказала, значи всеки може - въпрос на правилна мотивация  Peace

# 542
  • Пловдив
То,ако можем сами защо ни е хомеопат или психолог,напр.?

Че искам,искам...и се усещам къде греша,но това явно не е достатъчно.Затова търсим друг начин за "спасение".

# 543
Зависи колко дълбоко е човек в процеса. Понякога без специалист човек не може да се самоиздърпа от блатото. И тук не става въпрос, че с пиене на гранули или вземане на други хапчета, човек е автоматично излекуван. Пак се иска самоосъзнаване и самонаблюдение. Просто специалистът, бил той хомеопат или психотерапевт, може да помогне малко по-бързо да откриеш някой неща за себе си и да ги отработиш.

# 544
asyalein, колко пъти в месеца имате спешен случай, че е тази паника? Аз верно, че нямам дете в къщи, ама наблюдавам околните семейства с деца. Спешен случай нямат всеки месец.

А ако сте някакъв сложен случай с тежки хронични заболявания, то сигурно вече хомеопатът ви познава достатъчно добре, можете да обсъдите притесненията си преди да излезе в отпуска и да коментирате кога и за какво да му се обадите.

А и в края на краищата 4 седмици без хомеопат и опит на организма да се справи сам без лекарство са много добър тест за лечението, което се провежда.

Има неща, които могат да се изговорят предварително.

Давам ви пример: на селото, което посещаваме се оказа, че има кошмарно количество кърлежи. Както вече коментирахме в темата - има ХЛ вариант за решаване на въпроса с тях. Обсъдих с хомеопата какъв е добре да бъде подхода ни, ако се случи да се забие на някой от нас кърлеж. Получих съвет какво да направя с едно от спешните лекарства. Разбира се в случай не става въпрос за хронични болести или за някое неизвестно от къде и как появило се неразположение. Но - имала съм притеснение - обсъдила съм - сега нямам притеснение.

fata_morgana, благородно ти завиждам за цигарите ............

Има две причини човек първо да излекува себе си и после да почва с децата си. Едната от тях е собствената му промяна. Другата - усеща как действат ХЛ и много от въпросите, които го вълнуват при лечението на децата му няма да ги има.

И не ми обяснявайте, че е скъпо, щото знам много добре, че два месеца съм събирала пари първо за моето интервю, после за това на съпруга ми. Щом човек има желание - намира начин!

# 545
На първо време не е достатъчно, да, но постепенно ще се научиш  Peace

DarinaK, нито съм с някаква силна воля, нито нищо, но успях все пак и затова си мисля, че не е трудно. Оттогава са минали 13 години и през ум не ми е минавало да пропушвам пак.

# 546
Аз работих дълго време върху това, че искаХ да съм в добри отношения с всички и всички да ме харесват (което вреди, щото води до ...плазмодично поведение, страх от изразяване на собствено мнение и потискане, много потискане на емоции), , с което очевАдно имам огромен напредък .  Да, имах огромния късмет да попадна и на добър хомеопат, но и на един друг човек, чието поведение бе изцяло диктувано от това, което изброих. Имах възможността да го наблюдавам дълго време (работихме заедно) и...стана ми страшно до какво може да се докара човек в стремежа си да пасне (да го наречем).
Ето, споделям ти нещо лично (честно казано почти не ми дреме  кой какво знае за мен). Най-лошото е, когато всичко се приема лично. Абстрахирайки се от твоя случай, съм на мнение, че една лоша постъпка не може да стигматизира човека като лош. Можем да осъдим постъпка, но не и човека в цялост.
Имам една приятелка (мога да я нарека така), състудентка, която след разговор с човека може почти напълно и безпогрешно да го види "къде куца". Много ценя градивната й критика и само мога да се надявам да достигна начина, по който тя умее да представя нещата. По този повод, ако приемахме лично всичко, което сме си казали, аз щях да съм потрошена, тя издрана (по-силна е от мен Grinning)
Стига си се окачествявала като луда, нахална и прочие. Ще бъдеш такава, каквато искаш, бъди си дори луда и нахална, стига да не влагаш негативизъм в тези думи. Ако всичко, което написах вчера и днес, те е накарало да се замислиш, значи няма значение дали си се засегнала.
Осъзнаването на даден проблем е много, много добро начало. Никой не казва, че е лесно...било за цигари (и аз искам да ги спра, но...явно не искам Grinning или оралната невроза ми е много силна все още), било в емоционалната сфера и т.н.

Извинявам се за смяната на хомеопатите, явно е минало доста време Peace

# 547
Един антибиотик, плюс капки за нос, някой-друг сироп и витамини излизат не по-малко от 60 лв впрочем. И пак зависи, в много случаи е и повече.

# 548
  • Обетованата земя
 Искам да попитам какво ви е мнението за ваксините и хомеопатията. Знам, че е по-добре изобщо да не се слагат, и за момента съм отказала следващата ваксина на малката, макар че ме притискат, но се чудя до каква степен намалят вредите хомеопатичните направени на база съответната ваксина и поставят ли се след ваксинацията или само при изявена картина?

# 549
  • Пловдив
Мече,това беше до мен адресирано,нали? Grinning Разбрах...
И заявявам открито,че не се "харесвам" такава,каквато съм сега...

Но не каза искаш ли да се потрудиш върху мен или не? Thinking

# 550
Отричат се.

По принцип се назначава хом.л-во при картина. Не се дава туя просто ей така, както се шири мнение между хората.

# 551
didi24, има много материали в интернет за вредата от ваксините, има тема във форума.

Първо - те не са необходими, тъй като е напълно реално да се реагира с ХЛ при нужда.
Второ - има прекалено много вредни вещества в тях.
Трето - получава се натрупване във всеки следващ организъм от предишния.

От което пък възникна въпросът - има места в света, за които не биха издали виза, ако човек няма определени ваксини. К'во правим тогава?

# 552
И определени професии за жалост...

# 553
Имам приятелка, която си даваше на детето туя преди и след ваксини. Хомеопатката така й била казала, казала също, че децата се адаптирали към ваксините, не били чак толкова страшни  Rolling Eyes

# 554
  • Пловдив
didi24, има много материали в интернет за вредата от ваксините, има тема във форума.

Първо - те не са необходими, тъй като е напълно реално да се реагира с ХЛ при нужда.

Ако разполагаш с кадърен хомеопат...ако не-какво тогава?

Общи условия

Активация на акаунт