КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 940
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
а хомеопата като не е учил медицина и не познава из основи органи и тяло , КАК ще лекува цялото?- ОППА hellche ПИСАЛА  СЪМ С ТЕБ
Разбира се 4е всеки решава , но когато избираш , между няколко мислиш 4е това ще ти е от зна4ение -поне на мен ми беше?Но всеки си решава.....

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 15:10 от tini_pini

# 106
  • София
а хомеопата като не е учил медицина и не познава из основи органи и тяло , КАК ще лекува цялото?
Ами нали точно това казвчм и аз, че е необходимо медицинско образование, което може да се постигне за 2-3 години, в рамките на медицински курс.Разбира се който има време и желание може да изучи цялата медицина, да си получи докторската титла, но това няма да го направи по-добър хомеопат от този, които и изкарал само медицинския курс.

# 107
Този Assamas си бае едно и също, независимо кой какво му казва. Колко страници изписахме, за да му обясним, че ще е по-добре приет в други теми и тук не е полезен по никакъв начин.

Всички хомеопати изучават медицина. Няма малоумници, които да не знаят къде е черният дроб и да лекуват.Така че, попадналите на добър хомеопат, нямат основания за тревога. Както някой беше писал преди не знам колко теми, най-лошият избор на хомеопат е хомеопат-лекар.

# 108
Има, има Peace. Или познанието за черен дроб се изчерпва с позицията ляво-дясно Wink.
С подобни крайни изказвания само може да отблъснете хора, които сега се престрашават да опитат с хомеопатия.
Съгласна съм, че assamas има много неадекватни включвания, но и вие не звучите по-различно.

Имах няколко посещения при хомеопат, който всеки път ме посрещаше с думите:"Как да отгледаме здрави деца, въпреки опитите на лекарите да ги разболеят." Всъщност не знам как с подобна нагласа може изобщо да се лекуват пациенти.
Може и да е прекрасен хомеопат, но липсата на елементарни медицински познания беше силно осезаема и според мен беше една от причините за доста сериозни усложнения, през които минахме.
Защото на всеки се случва да не даде правилното лекарство. Но от там нататък се искат малко познания, за да разбереш накъде отива случаят и да не вкараш пациента в болница.

Сегашният ни хомеопат не е лекар, но си е направил труда да има доста обширен поглед и върху фармакология и върху медицински дисциплини. Разликата в работата и в резултатите е огромна.

# 109
Съгласна съм, че assamas има много неадекватни включвания,

Отчитайки полярностите на епохата в която живеем / а тя е необходим етап от еволюцията/, е нормално подобни изказвания да звучат неадекватно. Но в недалечно бъдеще лечебното изкуство постепенно ще се превърне в един синтез от медицина,хомеопатия,антропософска медицина,аюрведа и кой знае още какво.

# 110
Шайн, всъщност сме единомисленици Simple Smile Assamas е неадекватен на темата ни, а вашият хомеопат не е лекар, но е образован по подходящия начин. А лекарите, които знаят дали черният дроб е в ляво или дясно, си нямат идея от хомеопатичните закони, но си позволяват да предписват хомеопатични лекарства Simple Smile

# 111
Естествено, че трябва да имат медицински познания и да минават медицински курс. Моят коментар беше по повод на това, че никога няма да стане това лекари, които никога не са изучавали хомеопатия да работят с хомеопати, че чак и консилиуми да се свикват. Самите лекари не им се занимава да гледат по-далече от своята си специалност, много рядко в крайни случаи се стига до това да се вика втори специалист, а представете си да работят с някой, който изповядва коренно различна религия. Много хубаво звучи, но на този етап е немислимо в БГ.

# 112
Не мисля че епохата има някакво значение и в недалечното бъдеще нещо из основи ще се промени.
Човека е свободно мислещо същество и целта му е с всеки изминал ден да се усъвършенства и разширява опита и съзнанието си.Но подобни консилиуми и  синтези от  официални лекари и алтернативни лечители в сформирането на които пациента не участва, ...които да го местят/лекуват  като безмълвна пешка противоречи изцяло на гореказаното.

Всъщност тези консилиуми и синтези са възможни и съществуват и днес,... но ако човек сам не си ги направи, никой друг не може да му ги направи. Не може някой друг различен от него да отговаря за предпочитанията на един човек за лекар или лечител. Човек може да му се наложи да си смени лекаря или алтернативния лечител 5 пъти в годината, това води до смяна и на всички сработили се специалисти от синтеза, ....и става голяма каша..

А и както казаха по горе и самото сработване между академични лекари и всякаквите алтернативи е почти невъзмовно. Assamas, ти си пристрастен явно защото си в системата, но ситуацията при лекарите изобщо не е розова. Общата  им медицинака култура на  голяма част от тях е  ниска. Незнаят елементарни неща само и само защото не са в тяхната специалност, а личните лекари  много от тях са просто едни писари/секретарки които извършват някаква административна дейност и между другото и малко медицинка да не е без нищо.
Тук ще посоча няколко примера от личния ми опит. Топ ендокринолог не знае какви са нормалните размери на яйчниците(жлеза с вътрешна секреция), при условие че е и жена,  и без никакво неудобство ми обяснява че това било нормално. Гинеколог се стъписва  на въпрос лумбалните  гръбначен мозък и периферни нерви ако са увредени това оказва ли влияние на функциите  на матка, ячници, тръби и всичко в системата. Доцент лекар УНГ който явно афинитета му е бил към хирургията и рязането ама аз от къде да знам му бяха много чужди тези неща че от гърло и сливици може да боли цялото тяло - стави, сърце и всякакви меки тъкани........и т.н и т.н.
Те между себе си и различните специалности не могат да направят синтез лекарите, а какво остава да се комплектоват в мисленето си с различните  алтернативи.

Та да имаш диплома от медицински университет не е гаранция за нищо и не е достатъчна, богатата обща медицинка култура е лична отговорност и осъзнаване със или без диплома.  Единия от хомеопатите при които попаднах беше лекар, и какво от това не си личеше много. В цялото  му безмълвие час и половина малкото моменти в които ме прекъсваше беше да му разяснявам какво съм казала. За мен елементарни думи за един лекар а пък и за не лекар, явно му идваха сложни.

Всичко е много относително!!! Дипломи и консилиуми не дават гаранция за излекуване те са необходими но не са достатъчни, още повече пък за един  пациент който да е разиграван като безмълвна марионетка от тях. А и с респект и страхопочитание към дипломи и притежателите им здраве не се постига. Дипломите трябва да останат на заден план на преден да излизе ЧОВЕКА с опита си(личен и професионален)  

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 10:08 от broadminded

# 113
 smile3501 broadminded

# 114
По - горните два поста ми напомнят за некадърността на нашата лична лекарка . Аз чувам детето със прилепнало ухо на гърдичките че свири и хърка , а тя го преслушва със слушалките и ми казва -  ГЪРДИТЕ СА ЧИСТИ , ТОЗИ ПЪТ СЕ ОТЪРВАХТЕ ОТ БОЛНИЦА. Shocked Shocked Shocked След 30 минути със ренгенова снимка във ръка и заключение  ОСТЪР БРОНХИОЛИТ  се запътихме към болницата....За това сега я ползвам само за направление и водя детето при детски пулмолог.
Да не говорим че на въпросът ми  ЗАЩО ДЕТЕТО МИ СЕ ПОТИ ТАКА ОБИЛНО  , отговорът беше - МИ ТЕ МЪЖЕТЕ ПО ПРИНЦИП СЕ ПОТЯТ ТАКА.  ShockedА аз познавам и други момченца / потенциални малки мъже/ Shocked, които не се потят така.

И аз неможах да се сдържа. Rolling Eyes

# 115
klem4e защо не я смените тогава?

Потенето е много интересна тема. От моя опит - добре е да бъде споделено с хомеопата. И подлежи на промяна!

# 116
Здравейте, приятели на хомеопатията!

Имам нужда от вашия съвет, тъй като мисля да сменям хомеопата на дъщеря си, но не съм сигурна дали не действам прибързано...

При дъщеря ми (4г.) през септември мин. година започна силна задна хрема, от която всяка нощ се появяваха пристъпи на кашлица, които продължаваха по 1-2 часа. След месец обикаляне по доктори се обърнахме към хомеопат. Тя и даде Magnesium muriaticum 200 CH (2 гранули)- изчезна нощната калица, но остана продължително кашляне сутрин.
Месец по-късно след появата и на хрема даде отново Magnesium muriaticum 1M (2 гранули) - хремата спря, но кашлянето сутрин остана.
След още един месец и след засилване на кашлянето и жълто-зелена хрема даде Tuberculinum 1M, последваха нощни кризиот 2-3 часа кашляне в продължение на 3 нощи, след което хремата и кашлицата най-после изчезнаха.
Две седмици по-късно отново се пови жълто-зелена обилна хрема и тя даде Calcarea Carbonica 200 CH - хремата отшумя за 2-3 дни.
След месец отново започна силна кашлица през ноща и след сън и жълто- зелена хрема. След прием на Calcarea Carbonica 1M остана само кашлица сутрин след ставане.
Месец по-късно даде 1ч.л. разтвор на Calcarea carbonica 1M в 50 мл. вода, от което нямаше промяна и кашлянето сутрин продължи.
Половин месец по-късно след поява на хрема и засилване на кашлицата отново даде 1 ч.л. разтвор на Calc. carb. 1М, който не подейства и седмица по-късно даде Calcarea carbonica 10M. Дъщеря ми вдигна температура и от спешното и изписаха антибиотик за предбронхитно състояние. След антибиотика отново остана покашлюкването сутрин. Последва прием на Magnesium carbonicum 1M, който се отрази страхотно на психо-емоционалното й състояние и спря всякаква кашлица.
За съжаление 2 седмици по-късно отново сме с обилна синьо-зелена хрема и започва да прокашля от стичащите се секрети. Тъй като тя е в чужбина, на своя глава дадох 1 ч.л. разтвор от Mgnesium carbonicum 1М в 50 мл. Вода, но кой знае какво подобрение няма вече 3-ти ден.

Сега чакам хомеопатката да се върне от чужбина, но се чудя дали тя е правилния хомеопат въобще... До сега винаги ме е убеждавала, че дори и хомеопатията трудно се справя със задните хреми и кашлиците породени от тях, че трябва много търпение и периодите на рязко влошаване са нормални, но вече мина доста време, а стабилизиране на състоянието на дъщеря ми така и не отчитам...

Моля, посъветвайте ме дали да я сменям и към кого да се насоча.
Извинявам се за дългия пост и ви благодаря за търпението!!!

# 117
Интересен казус .
Нека опитните се включат с коментар на честите приеми на толкова високи потенции?

# 118
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
zinaida_y , моят хомеопат никога не ми е казвала, че задна хрема се лекува трудно... бебето имаше - мина си за ден-два  Thinking

pipilota, нали потенцията се дава, зависимост от жизнената сила.

klem4e , и моят син се потеше многооооо!!! чак обувките му бяха нон стоп мокри. след 2 приема на лекарство спря потенето  Peace

аз имам въпрос: бебето е лекувано до сега само с хомеопатия.
до сега е лекувано - хрема, висока Т (39,9С) с кашлица, при която се стеснява нещо си в гърлото и бебето не може да си поеме дъх (незнам как се нарича на български), потене, емоционални състояния.
в момента давам лекарство, защото отказва да се храни.
появи се хрема. прозрачна течност. половин ден я имаше, после изчезна. хомеопатът каза, че това е добър симптом, нещо подтиснато се проявява.
от къде се е получило това подтискане? бебето винаги при нея се е лекувало? грешно дадено лекарство? newsm78

# 119
klem4e защо не я смените тогава?

Потенето е много интересна тема. От моя опит - добре е да бъде споделено с хомеопата. И подлежи на промяна!

Не сменям личната лекарка , защото поради некадърността си почти няма пациенти и съответно винаги има направления за всичко ...докато при другите лекари винаги няма направления.

Потенето го споделих със нашият хомеопат. И чакам с нетърпение резултатът , но пък със убеденост във успеха.

А сега да се изфукам и аз.
Детето ми е астматик . В процес на намаляване на стандартните лекарства се разболяхме . Хванахме гнойна ангина / според мнението на пулмолога на детето ми /. Дъхът на синът ми наистина миришеше на гной  . Изписа ни АБ , Нурофен , Калциев глюконат , сироп за кашлица и капки за нос Олинт. Това е преди три дни . Днес бяхме на контролен преглед и каза че АБ е повлиял вече и че детето ми оздравява , но за всеки случай да си довършим АБ общо 10дни.   
Сещате се че аз не съм дала на детето си нищо от горе изписаното , а се лекувахме само и единствено със ХЛ , предписани от нашият хомеопат.
Много се радвам , че и ние можем да се похвалим със успешно хомеопатично лечение.
Признавам си бях скептик и то голям - нали се напатих от КЛАСИЧЕСКИ хомеопати.
За протокола - сегашният ни хомеопат НЕ Е ЛЕКАР , предишният беше ЛЕКАР  и нямахме никакъв успех.

Общи условия

Активация на акаунт