КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 948
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Варна - Бургас
 Да допълня, че за бебета до 10 - 12 месеца, границата е 38.5С

# 451
  • Бургас
Ако оставям боаронски гранули да се разтопят в малко вода преди всеки прием, това счита ли се за течно лекарство?

# 452
Ако оставям боаронски гранули да се разтопят в малко вода преди всеки прием, това счита ли се за течно лекарство?

Счита се. Но е правилно хомеопатът ви да определи в колко вода да ги разтворите и какво количество от този разтвор да бъде приема.

# 453
Благодаря за отговорите за травмите на главата и ползването на Арника!
Аз също съм ЗА да не се прибягва към хомеопатично лекарство за всяко падане, удряне и т.н.
Освен цицината е имало и кръвотечене от носа, а впоследствие е нямало повръщане.

# 454

Освен цицината е имало и кръвотечене от носа, а впоследствие е нямало повръщане.

В такива случаи обаждането на личният лекар е важно,както и следването на препоръките му за лечение, ако сметне, че е нужно специализирано такова.

# 455
Да, това са го направили. В първия си пост писах, че веднага са отишли в Спешния център.

# 456
  • Пловдив
 колко време е "нормално" хл разредено през 5 чаши да се дава?ден;два или...

# 457
Може и десет и повече. Зависи за какво. От доста време си в темата, би трябвало да знаеш, че на толкова информация няма какво да се отговори друго Hug

# 458
Ако разреждам, малката изпива чашата за около 24 часа и тогава пак правя нов разтвор, ако се налага да продължим.
А иначе съм останала с впечатление, че разреденото хл не се различава като принципи на пием от капките.

# 459
  • Пловдив
Може и десет и повече. Зависи за какво. От доста време си в темата, би трябвало да знаеш, че на толкова информация няма какво да се отговори друго Hug

Че съм отдавна тук е така,но за първи път ни се случва да ни предписват да пием ХЛ разредено така... Peace Знам и отговора  Wink но все пак търсих мнение.
От неделя следобед детето вдигна 38,5 без нищо друго,само Т.Почнахме да пием разтвора на  ХЛ/като преди да вдигне Т пак го пи,но като реакция с бистра хрема/.Днес сме п/з час,щото вчера отново следобед пак вдигна толкова,а през деня нищо...

# 460
Добро утро. От скоро ви чета, интересна тема  Peace
Искам да попитам има ли ХЛ, което може да се дава при температура, в смисъл да помага за свалянето и, когато не е много висока, за да се избегне даването на Нурофени, Панадоли и т.н.
Благодаря  Simple Smile

# 461
  • София - Варна - Бургас
Ако разреждам, малката изпива чашата за около 24 часа и тогава пак правя нов разтвор, ако се налага да продължим.
А иначе съм останала с впечатление, че разреденото хл не се различава като принципи на пием от капките.

Здравейте Шайн, не сте от скоро при нас и и се учудвам че изпивате 1 чаша за 24ч. По принцип е достатъчно да се вземе на върха на чаена лъжичка и да се сложи под езика.

# 462
Има, но е различно за всяко дете. Обърнете се към добър класически хомеопат  Hug

# 463
Скоро се коментираше но не мога да го намеря, в коя потенция е Осцилококциума?

# 464
Привет. Не виждам необходимост (с много малко изключения) да се сваля не особено висока Т. С уговорката, че някои хора са приели за висока Т  и 38 градуса...Относно антипиретиците при "средна" и ниска, субфебрилна Т, там пък съвсем...
Ако човек направи картина на съответно л-во, ще получи такова. То ще действа върху жизнената сила, която изявява своите симптоми ( в случая температура) по най-добрия начин. А най-добрият начин означава: ако жизнената сила прецени, ще свали Т; но може и да я повиши! (с уговорката, че лекарството е най-подходящото, симилимум.

Ето ви пресен случай. Малкото ми дете онзи ден явно го понадуха вятър на плажа надвечер и на другия ден направи картина на аконит. Вдигна 39,4. След аконита директно повърна, олекна му цялостно, стана, живна, поиска да яде, Т после стигна 40 и след час-два спадна до 39. Спа спокойно цяла нощ с Т между 38,5-39. Сутринта Т бе паднала под 38, но леко накашляше и други "екстри". Получи ново лекарство, защото вече имаше друга картина, след което лекарство Т се повиши отново. След няколко часа до вечерта Т отново спадна, НО екстрите ги нямаше...
В случая ЖС е преценила, че трябва да повиши Т, за да активира защитните сили. Ако бях свалила Т вчера, съм убедена, че днес детето ми щеше да е още с кашлица, хрема, повръщане...А днес имам здраво дете (да чукна на дърво, разбира се, защото винаги може да повтори)

Шайн, дозата се определя в зависимост от състоянието и жизнената сила. Пили сме по една супена лъжица, пили сме по половин чаена лъжичка, пили сме половин чаена лъжичка и т.н. Пили сме в разтвор от 50, 100, 500 мл. Максимално съобразено с "положението" и ефектите са налице - "меко, леко, трайно..."  Дозата, която се приема от разтвора, в зависимост от количеството й, логично засяга повече или по-малко рецептори, което има значение.

Осцилококцинум е в потенция 200

Общи условия

Активация на акаунт