КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 895
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Момичета,коментирали сме го,но...с какво облекчавате сърбежа от ухапано?Детето е на село и снощи са го "клъвнали" ,бълхи, доста по краката,а той много обича да чопли и чеше Thinking А и е нещо като алергичен,щото много бързо му стават огромни пъпки,твърди и трудно минават.

# 511
Преди няколко месеца бяхме и ние на село. Аз съм същата ..... 1. тоя път реагирах с много по-малко пъпки; 2. сърбяха ме много по-малко; 3. единствено с лавандулов спирт ги мазах и то много рядко
резултатът е, че много по-бързо и безболезнено ми минаха и сърбежа и пъпките.

Обаче открих нещо друго (което като ходя на проследяване мисля е добре да споделя с хомеопата) - изчоплям си коричките то разните ранички.

# 512
Момичета,коментирали сме го,но...с какво облекчавате сърбежа от ухапано?Детето е на село и снощи са го "клъвнали" ,бълхи, доста по краката,а той много обича да чопли и чеше Thinking А и е нещо като алергичен,щото много бързо му стават огромни пъпки,твърди и трудно минават.
При такива случаи мажа с розова вода или лавандулово масло.

# 513
  • Пловдив
 Rolling Eyes ... сега майка ми се обади,че има и пъпки на такива места/като отдолу на голямото пръстче на крака/,където едвали го е ухапало каквото и да е там...Явно се разнасят Rolling Eyes
Но отделно имаме и бистра хрема,течаща повече от лявата ноздра+запушено носле.Като носа му се запушва странно вечер,спейки...и го дразни.

Та кое е преобладаващо според принципите на хомеопатията?И кое от двете неща трябва да се "лекува"?

А като се разреди ХЛ ог гранули в пот.15-  напр. 2 гранулки в 0,5мл. вода-каква патенция става?

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 11:33 от mystic woman

# 514
Моля, да ми препоръчате добър хомеопат във Варна!

# 515
15,1 СН евентуално... с много бъркане. Grinning

Дари, цял живот съм така. И...обичам и вътре в носа да ми е чисто Joy

# 516
  • Пловдив
15,1 СН евентуално... с много бъркане. Grinning

Т.е.... нищо няма да постигна ли Rolling Eyes Моля те да ми отговориш и на другото питане. Peace

# 517
Не съм видяла въпрос какво искаш да "постигнеш" та да отговоря на него...

Това първо. Второ - имаш хомеопат. Трето - не си при детето по стечение на обстоятелствата, затова предаваш информация по разваления телефон. Четвърто - не се знае бълха ли, изобщо насекомо ли е, алергичен обрив ли е, това само компетентно лице може да прецени (ако е на село, поне го водете да го види фелдшерът). Пъпките не се знаят колко са - може да са 5, може да са 50. Пето - запушеният нос не се знае от какво е, дали е реакция на конституционалното му лекарство; дали е от смяната на климата; дали е "алергична" реакция към "миризмата" на друго легло и къщата; дали е алергична реакция към ухапванията.
Уведомяваш хомеопата и той преценява дали симптомите произтичат един от друг, дали са на различни плоскости, дали ще третира обрив, дали цялостно състояние, дали нищо няма да прави.

# 518
  • Пловдив
Не съм видяла въпрос какво искаш да "постигнеш" та да отговоря на него...

Това първо. Второ - имаш хомеопат. Трето - не си при детето по стечение на обстоятелствата, затова предаваш информация по разваления телефон. Четвърто - не се знае бълха ли, изобщо насекомо ли е, алергичен обрив ли е, това само компетентно лице може да прецени (ако е на село, поне го водете да го види фелдшерът). Пъпките не се знаят колко са - може да са 5, може да са 50. Пето - запушеният нос не се знае от какво е, дали е реакция на конституционалното му лекарство; дали е от смяната на климата; дали е "алергична" реакция към "миризмата" на друго легло и къщата; дали е алергична реакция към ухапванията.
Уведомяваш хомеопата и той преценява дали симптомите произтичат един от друг, дали са на различни плоскости, дали ще третира обрив, дали цялостно състояние, дали нищо няма да прави.
Peace

Е,уведомих го за всичко това...и каза редувайте 2 ХЛ през 2 часа.

# 519
  • Пловдив
И още нещо...защо някои хомеопати ползват основно ХЛ Хистамин като за "изчистване" на/от нещо?Така ли е прието?Защото някои действат така за начало на хомеопатично лечение дори...

# 520
Ако смяташ, че имаш съмнения, задаваш директно въпроса на хомеопата си защо редува.

Когато има злоупотреба с някои препарати, понякога се започва в началото със съответния хомеопатичен продукт - може да е хидрокортизон, може да е друго. В случая нищо не мога да кажа, не познавам случая. Хомеопатът преценява дали ще започне.

В страни от потенцираните ваксини, хормони и т.н.  съм против еднотипното раздаване в началото на лечението на разни л-ва, като игнация например, или пък сулфур за "чистене" Crazy. И то не е съвсем точен терминът, но  (лично мнение) хората, които дават например сулфур в началото на лечението, трябва да са изключително наясно с доминантни и латентни миазми...какво ще правят с псората и прочие куп, куп неща...

Никъде не е писано, че комбинацията от две лекарства действа по-добре. Това ме блъска на боаронопредписание. Това автоматично на мен ми разкъсва човека на две. При особено тежки състояния, когато хомеопатът не е сигурен какво да избере, може би може да се направи изключение, така мисля, но в конкретния случай нямам грам идея, ама никаква...защо се налага редуване.

# 521
Мече, със сигурност не съм единствената Simple Smile или пък да сме само 2те с теб. Ама мисля по-добре да си му кажа и той да го знае Simple Smile да не го тая в себе си тоя факт, дето съм осъзнала (и аз съм и с носа Simple Smile ама поне не го човъркам пред хората)

# 522
  • Пловдив
Ако смяташ, че имаш съмнения, задаваш директно въпроса на хомеопата си защо редува.

Питах,каза че понякога се налага за да се засили действието на ХЛ,т.е. аз го разбрах че се допълват...И много добре рабетели в комбинация.

# 523
На предния ти пост ще се усмихна, защото се уморих Simple Smile

На последния пост - не мога да те разбера какво точно питаш. Ако си седнала от 30 гранули да създаваш 200 СН, няма да успееш. Ако питаш друго, питай го директно Simple Smile. Единственото, което се разбра от питането ти е каква потенция ще стане като разтвориш гранула 15 СН.

# 524
  • Пловдив
На предния ти пост ще се усмихна, защото се уморих Simple Smile

На последния пост - не мога да те разбера какво точно питаш. Ако си седнала от 30 гранули да създаваш 200 СН, няма да успееш. Ако питаш друго, питай го директно Simple Smile. Единственото, което се разбра от питането ти е каква потенция ще стане като разтвориш гранула 15 СН.

И аз това искам-да се усмихнеш Wink

Да,томто това те питам - каква потенция ще стане,ако разтворя 2 гр. в пот.15?
Т.е. пак ще си е 15,но по-мека и в разредена форма или...?

Общи условия

Активация на акаунт