КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 914
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
didi24 ако моето дете изяви тези симтоми ,които си написала /особено бълнуването,заекването,кошмарите/непрестанната кашлица въобще да не споменавам,защото за един асматик това е страшно мъчение -бих сменила хомеопата щом въобще не му се струват ненормални....
не си представям детето ми да е в това състояние и насреща да не си вдигат телефона,моята бамбина като е в пристъп хом.ме кара да и звъня поне по 5 пъти на ден,да следи състоянието и...

# 496
Мен това ми е много странно за смяната на лекарствата и даже бях питала тук, нашият хомеопат също предписва на нова остра картина ново лекарство. Засега въряим успешно. В един друг форум обаче една майка, чието дете и тя също се лекуват при клас.хом успешно, сподели, че имат едно конституционално и 1-2 остри лекарства. Дават едно от тези в зависимост от състоянието. Защо има таква разлика?
Преди няколко страници писах, че примерно туберкулиновите типове боледуват по различен начин всеки път, сикотичните често еднотипно. Grinning

(при остри състояния в зависимост от острото се дават стимули по-често понякога, за "по-бърз ефект" да го наречем)

# 497
  • Пловдив
искам да попитам нещо,но незнам как точно да формулирам въпроса,а и не искам да влизам в подробности-става въпрос за следното-една жена се лекува от няколко години при боаронски хомеопат,смуче  гранулки,имаше разни страхове и фобии,които за мен не са излекувани,макар че тя си мисли че проблема се лекува  като си пийне гранулката и й мине в момента страха.Наскоро обаче взе да се оплаква от упорит запек,който не минава от нищо.Незнам какво е станало с него,хомеопата щеше да й предписва ХЛ за запека.Сега се оплаква от болки в стомаха,хомеопата я праща на гастроентеролог .
Може ли ако става подтискане на психическите й проблеми-страхове,фобии,да се явяват физически проблеми -запек,гастрит?
опитвала съм да й обясня че това тяхното лечение не е правилно,но понеже тя казва че като се разболеят,и като им предпише ХЛ много бързо се оправят,и според нея хомеопата им ги лекува правилно.

# 498
  • Бургас
Аз имам един не съвсем хомеопатичен въпрос. Вече знам, че при кожно възпаление не трябва да се мажат препарати с цинк, защото цинка подтиска и вкарва възпалението навътре. Има ли обаче препарати/вещества, които го "издърпват" навън? Ето например се сещам, че много хора ползват ихтиол или компреси с тетра. Те в каква посока действат?

# 499
Обриви (атопичен дерматит) съм почиствала само със сребърна вода или смес от сребърна и розова.

# 500
  • Бургас
Става въпрос за тежко акне.

# 501
  • Пловдив
А появата на нови симтоми какво може да означава-възпалено уше, заекване, висока температура? Добре ли е да ги има?
А нормално ли е след като ти изпишат лекарството да ти дадат схема с него-при температура през 2 часа, при спазъм през 15 минути, при отит през еди колко си... примерно?
И друго искам да се посъветвам, искам да заведа и бебето при хомеопата, макар да няма изявен проблем, просто за да му определят конституционалното лекарство и като се разболее да мога да реагирам бързо с хомеопатия, вместо да го тровя с алопатични предписания. Правилно ли разсъждавам или няма да има смисъл?
Нови симптоми,различни от тези които сте имали,когато ви е изписано ХЛ,изискват ново ХЛ-поне според мен.Ако сте ги имали и преди е ОК.
Напр. за "нормална" реакция от ХЛ се счита бистра хрема,Т,както и кратко връщане на стари симптоми...Но казвам-кратко!Защо,както ти писах не и се обадиш и да настояваш за ново разглеждане на случая Rolling Eyes Щом детето ти не е добре...действай!И настоявай за информация!

п.п.Въпреки,че като я знам въпросната хомка...ще си отстоява,че е криза и ще продължава да ти вика-изчакай,нормално е да е така ooooh! А и тя трудно комуникира по телефона,а още по-трудно се открива...

А за малкото ти дете се увери първо,че тя е вашия "човек" и после го води.
Лично мнение споделям. Peace

# 502
  • Обетованата земя
Всъщност той вече спря с кошмарите, снощи само веднъж се събуди, заекването май почти отшумя (то беше само на 2-3 фрази), кашля още-дълбоко, видим спазъм няма, но той и в четвъртък само на слушалка се долавяше. Объркана съм определено и наистина няма смисъл да й звъня повече, тъй като знам че пак ще каже че е нормално и е криза от лекарството, и ме кара да се чувствам като прекалено загрижена майка, която се притеснява без основание и само я безпокои, поне така се чувствам. Иначе жената е много мила, но аз имам чувството да усещам по-голяма грижа за детето.
 След първия прием на лекарството бях убедена че нещата са ок, тъй като всичко изглеждаше както трябва-имаше сополи, кашлица, да кажем че се чистеше, появи се за 2-3 часа стар обрив на много нетипично място, и дори болката в ухото ме накара да си помисля, че болестта е преминала отвън навътре, но това са си мои гадания. Вярно, продължи 12 дни кризата, но реших че има много да чисти. Когато го дадох обаче за високата Т нещата станаха зле-кошмари, агресия, рев, неспокойство, направо ми беше жал за детето ми, гледам го и го съжалявам, но уж било за добро, хомеопата каза, че също го съжалява, но имал много да чисти. Това вече ме кара да си мисля, че нещата не са правилни, нали уж кризите се изявявали в определени симптоми, но човек трябвало да се чувства видимо добре, даже много по-добре. Ами детето видимо се чувстваше ужасно. Аз да си призная честно даже опиах да антидотирам с лъжица мента, лъжица кафе, ментова паста за зъби, но май нищо не постигнах.  Rolling Eyes Май не е толкова лесно да се антидотира.
 Определено ще се чете Органона, то се е видяло.  Crazy Чета и стари публикации на Ниал, много полезен е бил за форума, жалко че е спрял да пише... Благодаря на всички които се отзоваха на моите чуденки!  Hug

Tweetys, хомеопата, при който сме, каза че дори и с невен да се маже обрив, пак е потискане. Но аз например дупето на малката редовно го мажа с кремчета против подсичане, защото се подсича от най-малкото зверски. Иначе хом. каза преди прегледа ни ако мажа обрива на сина ми по бузката(той си е типично като АД) да е само с какаово масло или зехтин. Аз така или иначе него с нищо не го мажа. Peace

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 19:23 от didi24

# 503
искам да попитам нещо,но незнам как точно да формулирам въпроса,а и не искам да влизам в подробности-става въпрос за следното-една жена се лекува от няколко години при боаронски хомеопат,смуче  гранулки,имаше разни страхове и фобии,които за мен не са излекувани,макар че тя си мисли че проблема се лекува  като си пийне гранулката и й мине в момента страха.Наскоро обаче взе да се оплаква от упорит запек,който не минава от нищо.Незнам какво е станало с него,хомеопата щеше да й предписва ХЛ за запека.Сега се оплаква от болки в стомаха,хомеопата я праща на гастроентеролог .
Може ли ако става подтискане на психическите й проблеми-страхове,фобии,да се явяват физически проблеми -запек,гастрит?
опитвала съм да й обясня че това тяхното лечение не е правилно,но понеже тя казва че като се разболеят,и като им предпише ХЛ много бързо се оправят,и според нея хомеопата им ги лекува правилно.
Възможно е да се явят физически проблеми.

Цитат
макар че тя си мисли че проблема се лекува  като си пийне гранулката и й мине в момента страха.
Това е отговорът на другия ти въпрос (според мен на база само тази информация). Със същия успех може да си пийва плацебо и пак да й мине в момента страхът...

# 504
Извинете, че така се вмъквам при вас  Peace но имам нужда да изкажа огромни благодарности на Мечка Малинарка.
С дискова херния съм, месеци наред живях с болка, защото всяко движение беше трудно и ограничено. Бях отчаяна, но съдбата ми изпрати шанс в лицето на един прекрасен човек.
Сега отново се чувствам здрава. Прекрасно е да се движиш, да танцуваш, да се чувстваш пълноценен човек.
Благодаря ти Мече  Hug

# 505
  • Пловдив
когато детето има и физически и психологически проблеми,има ли някаква правило,че първо се излекуват едните ,а след това другите,или и това е индивидуално?

и по-конкретно-спира да боледува,не се разболява така често като преди,но другите проблеми си остават.

# 506
Обикновено нещата си отиват в ред обратен на появяването.

# 507
Точно така. И колкото по-старо е едно заболяване във времето, толкова повече време е нужно за излекуването му (е, има си изключения от общото правило)
Има и още една страна монетата, освен "в ред, обратен на появата". Отвътре навън, от по-важни към по-маловажни органи и системи; от горе надолу. И все пак това, че примерно казваш "другите неща си остават", може да не е съвсем така - там също може да има развитие - благоприятно или не, но трябва добре да се познава случая.

# 508
Мече, мерси за отговора! Прчетох преди това за разликите в боледуванията, но не направих връзка.

Бейли, може ли да разкажеш малко повече каква херния имаш и къде. Имало ли е някакви усложнения.
Аз се надявам да мога да убедя майка ми за хомеопат, като дойде в София.

# 509
Soleil*С болки от месец април 2012...ЯМР месец септември. Установена медианна дискова херния в сегмента Л4-5 и разни други екстри дето в момента няма как да изброя. Петдневно лечение в болница и физио... без никакво подобрение. Болеше ме като седя, като лежа, като ставам, като ходя... Лекарствата които ми бяха назначени реших, че няма да приемам и потърсих алтернатива. Намерих я, и съм благодарна. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт