КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 916
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте,
имам проблем с постоянна задна хрема, откриват ми ту стафилококи ту стрептококи, един доцент ми обясни, че зависи на коя бактерия попадна в ежедневието и е по-силна и измества старата от възпаления участък.
Пих и антибиотици, ефект нула, после на боарон през ден за 2 месеца стрептокопцинум и стафилокопцинум, но за съжаление никакъв ефект. Лошото е, че и мъжа ми е така, а малката от градината не се знае какво влачи защото и на нея намериха в носоглътката стрептококи и то не малко.
По тв преди няколко месеца имаше предаване с докторка, която разказваше и показваше за промивки на носоглътката с шуслерови соли точно за задно течение. За съжаление не можах да разбера името й. Дали някой няма да се сети за това предаване и доктор или ако можете да ми препоръчате друг. Това състояние вече ни е от 2 години, а при мен има вече и усложнения, надуване на задната част на езика, което всички УНГ доценти професори и не знам колко доктори ме уверяват, че не е опасно и е следствие дразнене от секрета, но е кошмарно искам да приключи този ад най-после!!! Cry  smile3547

# 481
Не съм гледала предаването. Ако става въпрос за Нова тв, се сещам за д-р Папазова, която участва често в предаването "На кафе".

после на боарон през ден за 2 месеца стрептокопцинум и стафилокопцинум, но за съжаление никакъв ефект.
Как точно сте приемали лекарствата - редували сте ги, в суха или течна форма?

# 482
х_diabet_mama, тук бихме ви препоръчали да посетите класически хомеопат.

# 483
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
имам проблем с постоянна задна хрема, откриват ми ту стафилококи ту стрептококи, един доцент ми обясни, че зависи на коя бактерия попадна в ежедневието и е по-силна и измества старата от възпаления участък.
Пих и антибиотици, ефект нула, после на боарон през ден за 2 месеца стрептокопцинум и стафилокопцинум, но за съжаление никакъв ефект. Лошото е, че и мъжа ми е така, а малката от градината не се знае какво влачи защото и на нея намериха в носоглътката стрептококи и то не малко.
По тв преди няколко месеца имаше предаване с докторка, която разказваше и показваше за промивки на носоглътката с шуслерови соли точно за задно течение. За съжаление не можах да разбера името й. Дали някой няма да се сети за това предаване и доктор или ако можете да ми препоръчате друг. Това състояние вече ни е от 2 години, а при мен има вече и усложнения, надуване на задната част на езика, което всички УНГ доценти професори и не знам колко доктори ме уверяват, че не е опасно и е следствие дразнене от секрета, но е кошмарно искам да приключи този ад най-после!!! Cry  smile3547

Промиване на носа с Шуслерови соли?! - Изумително, Гениално!!!  Joy

Цитат
...Пих и антибиотици, ефект нула, после на боарон през ден за 2 месеца стрептокопцинум и стафилокопцинум, но за съжаление никакъв ефект...
- Игра на "сляпа баба"  Wink

Цитат
...Това състояние вече ни е от 2 години, а при мен има вече и усложнения, надуване на задната част на езика, което всички УНГ доценти професори и не знам колко доктори ме уверяват, че не е опасно и е следствие дразнене от секрета...

- Е, тази констатация на Професорите вече мнооого ме заинтригува!   newsm78

# 484
  • София
Антибиотиците не бяха на сляпа баба, всички бяха след антибиограма.
***копцинумите ги взимах по метода на др. Михайлов 5 дражета сутрин на гладно през ден, като ги редувах.

Не, не беше Папазова, за първи път я виждах по ТВ, а следя почти всички предавания.

Под опасно състояние на езика имах предвид злокачествено разрастване на клетките на езика, но дори шефа на ракова ми каза, че няма такива притеснения. Тези разраствания ги чувствам като чуждо тяло, което не мога да преглътна и вече се виждат с просто око.

По принцип съм ходила при класически хомеопат - Гужгулова, която си е точно УНГ.

# 485
***копцинумите ги взимах по метода на др. Михайлов 5 дражета сутрин на гладно през ден, като ги редувах.
В класическата хомеопатия се дава само едно лекарство, еднократно. Ако е на гранули - се приема само една гранулка /ако се налага да се повтори, се разтваря/, ако е течно - според указанията на хомеопата. Информативно за Хомеопатията и по-конкретно за приема на хомеопатични лекарства

# 486
х_diabet_mama, хомеопатичното лечение е свързано с цялостното състояние на човешкия организъм, а не единствено и само със състоянието на сополите му.

# 487
Цитат
злокачествено разрастване на клетките на езика, но дори шефа на ракова ми каза, че няма такива притеснения.
Моля разяснете пасажа, по-скоро в частта му "злокачествено".

# 488
  • София
Цитат
злокачествено разрастване на клетките на езика, но дори шефа на ракова ми каза, че няма такива притеснения.
Моля разяснете пасажа, по-скоро в частта му "злокачествено".

страхувах се от рак, но ми казаха, че в тази част клетките не стават злокачествени

# 489
  • Обетованата земя
Здравейте!
Ние преди месец посетихме класически хомеопат за първи път и на синът ми, който е с бронхиална астма беше назначен Хистамин за начало. Пи го 3 дни по 1-2 капки и часове след първия прием започна реакцията към лекарството, която според хомеопата е чистене на приемани преди противоалергични и хомеопатични. Реакцията се състоя в сополи и кашлица, като едно нормално разболяване и това продължи две седмици. Междувременно синът ми получи пристъпна кашлица, която спря след още един прием от Хистамина, както и възпалено ухо за 1-2 дни, което също мина с Хистамина( и двете неща за първи път ги прояви). След 10 дни синът ми вдигна висока Т 39,4( за първи път в живота си) за която писах тук, и отново дадох Хистамин-3 пъти през 2 часа, но  спадна не веднага а чак на сутринта, т.е. след часове и часове я поддържаше 39,2 някъде без да давам нищо. Веднага след първия прием на Хистамина започна да покашля и в следващите дни кашлицата се увеличи, стана почти постоянна, измъчи детето, изкашля си дробчетата направо, вечер не можеше да спи от нея. 2-3 вечери почти не сме спали и от постоянните му кошмари-крещи, бълнува, вика мама, реве и това цяла нощ. Sad През деня беше супер изнервен, най-дребното нещо го дразнеше и все се караше с някой, противоречеше за всяко нещо, беше агресивен настроен за караници. Нямаше апетит и настроение, започна да заеква, мисли докато изкаже думичката която иска да каже. Кашлицата му беше необичайна, никога не е кашлял така. Според хомеопатът ни всичко това е от Хистамина и означава чистене на детето от лекарства които е приемало. На слушалка се установи лек двустранен бронхиален спазъм, но не успях да се свържа с хомеопата, за да кажа, но знам че ще каже или да не давам нищо или пак от Хистамина. ( а и усещам че не е любител на разговорите по телефона, които аз все си мисля че са важни за да кажа какви симтоми забелязвам, но май те нямат значение-все сме за Хистамин) И нищо не давам. Сега е по-добре, кашля много, много рядко и вече си е моето дете. Правилно ли е според вас за всяко нещо да даваме Хистамин и тази дълга и бурна реакция от него нормална ли е? В един момент се замислям дали пък детето не доказва лекарството? Ще се радвам на мненията ви, тъй като сме прохождащи в класическата хомеопатия, а и се опитвам да убедя мъжа ми в ползата от нея.  Hug

# 490
  • Пловдив
Не е правилно,ако детето е направила картина различна от тази на Хистамин Peace А явно при вас е така...
Но този хомеопат така практикува,писах ти преди време на ЛС.Казах ти,че така действа и че не е правилно според много хора.Но пък някои са много доволни Rolling Eyes Хора разни...
Имате нужда според мен ново ХЛ,ако на детето са се появили нови симптоми,които досега не си забелязала...напр.последните,които изброи...

Обади и се и настоявай да разгледа случая ви!Или просто я смени Peace

п.п. според тая хомка,кризата за която те баламосва може и 40 дни да трае  Whistling Naughty

# 491
  • Обетованата земя
Да, така е  Hug ,предупреди ме, но аз реших да пробваме, вече се бяхме записали, а и наистина има много доволни. Аз не разбирам много дали е правилно или не това което прави, и ви моля който разбира да се изкаже. Притеснява ме комуникацията, но пък може и аз да изисквам повече от нормалното, знам ли. Аз дори не знам за какво точно да следя, но си записвам всичко и споделям всичко.
 А при другите хомеопати как е, пак ли едно лекарство действа 40 дни и не се дава друго или няма такова нещо? Ако се даде друго лекарство преди да минат тези 40 дни какво ще стане, ще спре ли действието на първото или ???

# 492
Ако пациента направи картина на друго лекарство, то той трябва да получи предписание за друго лекарство. Това не е свързано с някакъв срок. Може човек 2 дена да пие А или 6 месеца да пие В. Особено пък когато става въпрос за остро състояние - може и през 30 минути да се сменя картината.

Лично - пила съм цял месец, имала съм еднократен прием, пила съм три дни. Според това, което е преценил хомеопатът, че е необходимо.

# 493
Мен това ми е много странно за смяната на лекарствата и даже бях питала тук, нашият хомеопат също предписва на нова остра картина ново лекарство. Засега въряим успешно. В един друг форум обаче една майка, чието дете и тя също се лекуват при клас.хом успешно, сподели, че имат едно конституционално и 1-2 остри лекарства. Дават едно от тези в зависимост от състоянието. Защо има таква разлика?

Диди, аз съм пила лекарство дълго време. Беше ми изписано всяка седмица по веднъж. Междувременно направих друга криза. Пих друго лекарството за нея и после си продължих по схемата първото.
Според мен щом сте с астма и правите остри , е задължително да се чувате редовно и обстойно с хом.

# 494
  • Обетованата земя
А появата на нови симтоми какво може да означава-възпалено уше, заекване, висока температура? Добре ли е да ги има?
А нормално ли е след като ти изпишат лекарството да ти дадат схема с него-при температура през 2 часа, при спазъм през 15 минути, при отит през еди колко си... примерно?
И друго искам да се посъветвам, искам да заведа и бебето при хомеопата, макар да няма изявен проблем, просто за да му определят конституционалното лекарство и като се разболее да мога да реагирам бързо с хомеопатия, вместо да го тровя с алопатични предписания. Правилно ли разсъждавам или няма да има смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт