КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 885
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Дарина, стана ми интересно какво се прави при кърлеж от хомеопатична гледна точка?

# 556
  • в матрицата
Всички " страшни" болести, от които " пазят" ваксините се лекуват и от конвенционалната медицина. А, дали ваксините " пазят" си е въпрос на личен избор  Peace
Искам да попитам какво ви е мнението за ваксините и хомеопатията. Знам, че е по-добре изобщо да не се слагат, и за момента съм отказала следващата ваксина на малката, макар че ме притискат, но се чудя до каква степен намалят вредите хомеопатичните направени на база съответната ваксина и поставят ли се след ваксинацията или само при изявена картина?

# 557
  • Обетованата земя
Аз не говорех за Туя, ами за такива ХЛ, които са направени от съответната ваксина, мисля че те хомеопатите питат коя точно марка е ваксината даже (Синфлорикс, Пентаксим, Тримовакс и т.н.) и по нея правят хомеопатичното.
Иначе Туя и аз съм давала на малката на боаронски принцип  Blush, както приемах на боаронски принцип и ХЛ при второто раждане, и от двете неща съм видяла само ползи, но знам ли може нещо да съм потиснала. При първото раждане една аптекарка не ми продаде Арника в 9я месец, и родих ужасно трудно, не е за описване, после 1 месец имах проблеми. При второто пих в 9и месец Арника, а по време на контракциите вкъщи редувах едни ХЛ, и родих много лесно, отидох с 10 см разкритие и родих с два напъна, неусетно едва ли не.  Laughing Сега дадох на детето едно ХЛ по предписание на класически хом. и детето взе да заеква, не знам дали има връзка, и защо така се получава... Confused )

# 558
Като ви чете човек от страни не знам кой има нужда повече от промяна Peace. Цялата тази драма заради една хрема, на детето, което не е боледувало от есента Thinking.
Сега се сетих за предишния ни хомеопат, който ми обясняваше, че е много лош показател това, че детето ми до две годинки е боледувало само веднъж от ангина. През останалото време не знам какво е хрема, повръщане, температура- абсолютно нищо.
Няма угодия- ако е здраво зле, ако е болно пак зле Simple Smile.

# 559
Сега се сетих за предишния ни хомеопат, който ми обясняваше, че е много лош показател това, че детето ми до две годинки е боледувало само веднъж от ангина.
Ха, това е много интересно. А каза ли защо  Rolling Eyes Thinking

# 560
Моето мнение е, че децата, които боледуват прекалено често (лекарите казват, че 3-4 ангини годишно е нормално, но за мен не е), имат проблеми (от каквото искате естество, обикновено емоционално). В подкрепа на това е например започването на градина или ясла; почти всеки родител знае какво става като тръгне детето... Има изключения, разбира се, но когато детето играе непрекъснато по градинките с други деца, зимата по детски центрове, а не боледува, защо да боледува в градината? Защото вирусите са по-концентрирани заради затвореното помещение? Stop
Моите уважения към предишния ти хомеопат, но щастливите деца боледуват рядко...пък и не само децата. И когато боледуват, правят истински остри състояния, не обострят просто. Вдигат бесни Т за броени часове и т.н.

# 561
  • Пловдив
Като ви чете човек от страни не знам кой има нужда повече от промяна Peace. Цялата тази драма заради една хрема, на детето, което не е боледувало от есента Thinking.
Сега се сетих за предишния ни хомеопат, който ми обясняваше, че е много лош показател това, че детето ми до две годинки е боледувало само веднъж от ангина. През останалото време не знам какво е хрема, повръщане, температура- абсолютно нищо.
Няма угодия- ако е здраво зле, ако е болно пак зле Simple Smile.

Не съм искала да стане драма...а просто питах дали е "редно" редуването на 2 ХЛ.Някой може да го тълкува като оправдание.Както и да е...стана каша.

И още нещо...ако е драма само от моя страна защо хомеопата ще изписва схема и то от 2 ХЛ само за една проста Хрема?
Аз просто я информирах за с-нието на детето,така ми е казала да правя.

# 562
  • Обетованата земя
Добре, а как да стане по-безстресово тръгването на ясла и градина... Rolling Eyes Моят син отскоро посещава такова заведение и имам съмнение че оттам тръгна и заекването, макар да стана директно след прием на ХЛ (след един ден и то бяхме на почивка, а предните три дни му бяха първите в които остана да спи на яслата и последните два се напишкал, което му се случва много рядко). Естествено хвана и вирус, абсолютно съм съгласна че стреса е виновен, пада му имунитета и отгоре на това повечето деца в яслата кашлят и им текат зелените сополки напред. Сега естествено имам две кашлящи деца вкъщи, на малката не й се размина.  Mr. Green И честно казано мен не ме плаши това че имат Т, кашлят и имат хрема. Ако не са тези спазми най-вероятно и нямаше да стигна до хомеопатията, но...
 Искам да не се стресира от яслата, но как да стане?  Whistling
 А за хомеопатичните създадени по ваксина да разбирам, че няма смисъл да се ползват, след ваксинация.

# 563
Сега се сетих за предишния ни хомеопат, който ми обясняваше, че е много лош показател това, че детето ми до две годинки е боледувало само веднъж от ангина.
Ха, това е много интересно. А каза ли защо  Rolling Eyes Thinking

Защото при срещата си с вируси в ежедневието не се получавало адекватна реакция Wink.
Та всеки със собствените си интерпретации Simple Smile.

mystic, то това беше по-скоро към другите.

# 564
Моето мнение е, че децата, които боледуват прекалено често (лекарите казват, че 3-4 ангини годишно е нормално, но за мен не е), имат проблеми (от каквото искате естество, обикновено емоционално). В подкрепа на това е например започването на градина или ясла; почти всеки родител знае какво става като тръгне детето... Има изключения, разбира се, но когато детето играе непрекъснато по градинките с други деца, зимата по детски центрове, а не боледува, защо да боледува в градината? Защото вирусите са по-концентрирани заради затвореното помещение? Stop
Моите уважения към предишния ти хомеопат, но щастливите деца боледуват рядко...пък и не само децата. И когато боледуват, правят истински остри състояния, не обострят просто. Вдигат бесни Т за броени часове и т.н.

абсолютно то4но изказване! спокойни и щастливи родители = на здрави родители= здраво дете= слу4ва се някой вирус да ме тресне в детската градина, у4илище, работа, но минава бързо, дори и да е драмати4но. Просто трябва да има баланс във вси4ко
  bouquet

# 565
  • София
Здравият човек е нормално да боледува 1 път годишно, но както е казала Мечето, с висока Т и янса картина. Когато липсват съвсем остри състояния, обниковено е налице някакъв психически или по-сериозен, т.е. на по-дълбоко ниво физически проблем. Замисляли ли сте се за психично болните хора, които ходят голи и боси в най-големите студове, но не се разболяват.
Така че да, пълната липса на остри състояние също е проблем.
Дъщеря ми, която страдаше от астма, сега когато нещата са останали в миналото и се замисля, всъшност установявам, че тя реално не е боледувала, т.е. не е правила остри състояния, а е обостряла хроничното. Тя боледуваше обикновено с хрема, която преминава в кашлица, а кашлицата в пристъп или директно калица с пристъп. Не е вдигала температура. След година и половина хомеопатично лечение, миналаото лято за първи път вдигна Т, 39.5 и към 40 градуса отиде. Оправи се за 2 дена с правилното лекарство. От тогава до сега имаме само 1 разболяване зимата, Варицела преди 3 месеца - преди това 2 години имат в детската градина и все не се разболяваше, като това го отдавам не на факта че тя е била много здрава и за това не се е разболявала от варицела, а напротив - точно обратното, хроничното е било по-силната болест.

# 566
  • Бургас
абсолютно то4но изказване! спокойни и щастливи родители = на здрави родители= здраво дете= слу4ва се някой вирус да ме тресне в детската градина, у4илище, работа, но минава бързо, дори и да е драмати4но. Просто трябва да има баланс във вси4ко
  bouquet
В нашето семейство липсват спокойни и щастливи родители, за съжаление (от почти година положението е отвратително просто). И, съответно, много ме притеснява, че каката не се разболява. Ноември изкара варицела, преди това повече от година не беше се разболявала, и от варицелата насам - нищичко. За сметка на това - много силно скърца със зъби нощем.

# 567
  • Обетованата земя
Тя боледуваше обикновено с хрема, която преминава в кашлица, а кашлицата в пристъп или директно калица с пристъп. Не е вдигала температура.

Същото се отнася и за сина ми. Сега след ХЛ за първи път в живота си вдигна 39,4. И като цяло рядко се разболява, може би през два месеца през зимата, обаче като се разболее не може без лекарствата за спазъм. Лятото нещата са леки по принцип.

# 568
  bouquet
В нашето семейство липсват спокойни и щастливи родители, за съжаление (от почти година положението е отвратително просто). И, съответно, много ме притеснява, че каката не се разболява. Ноември изкара варицела, преди това повече от година не беше се разболявала, и от варицелата насам - нищичко. За сметка на това - много силно скърца със зъби нощем.

Катёнок ,
може би детенцето ти е здраво и силно, и нощем със скърцането изпуска напрежението, а може би е от типа хора, който, след като мине лошото и се успокоят, се разболяват...аз съм така, боледувам след силен стрес, не повреме на него. Лошите моменти също са 4аст от живота и те минават и идват хубави...

# 569
Катёнок, зависи не толкова на какви условия са изложени децата, но и как ги възприемат.
Освен това мисля, че дори и да ги приемат драматично, ако умеят да отработват емоциите и да ги освобождават, също не би трябвало да се стига до разболяване.

Общи условия

Активация на акаунт