Бургаски майчета - 15 тема

• 43 663
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Аааа, извинете  Grinning

# 316
Честито на Донито и на Майлин, както и на родилката от центъра! Живи и здрави да са дечицата, с много радост и усмивки да ви даряват!  Hug
Аз малко да се оплача, че вече Вики е на 3 месеца и половина и още има колики. Тъкмо бяха изчезнали и от 2 седмици пак се дере, пръцка, и давам Еспумизан. Кога минават тия гадини не знам. Има ли някоя мама да ползва слинг? Интересува ме до колко кг може да стои бебенцето вътре и може ли сама да се справя да сложа бебка вътре. Имам кенгуру, но когато зареве навън не мога сама да я сложа, не успявам и ми е много трудно да бутам количка и да я нося. Та се чудя за вариант слинг, ако ще мога сама да се справям.

# 317
Здрасти Смърфиела Simple Smile Дано коликите скоро отминат - до 4 месеца имат някой бебенца. Аз ползвам слинг и имам доста едро бебе - 8,5 кила сега навършихме 4 месеца и не му усещам тежестта със слинга - само дето малко се изпотяваме като го омотая стегнато - аз ползват тип шал - дълъг е 5 метра. Имаме и кенгуру но там кръстчето му не е стабилно и го държа като е вътре - то е до 8 кила ама аз ще го ползвам още.

# 318
ООоо, някои имат и до 8 месец Crazy
Ивайла имаше до 2 месец Grinning

# 319
Таничка,то не останало,как нищо нямате още  Laughing или нарочно чакаш да родиш и тогава,сега само набелязваш?
Аз другата седмица влизам в 8-ми и съм се ошашкала ,че съм доникъде,но вчера поръчах доста неща,вкл. и кошара,та малко се поуспокоих! Simple Smile
Иначе в Аико си харесах ваничка и поставка,скоро трябва да идем да ги вземем,че първата я продадох,защото беше анатомична ама супер неудобна! Twisted Evil

http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=59&pid=74184&oid=73607
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=59&pid=74182&oid=73616

# 320
ООоо, някои имат и до 8 месец Crazy
Ивайла имаше до 2 месец Grinning
Мдааам, Тонита имаше до края на 6м със сигурност.. Разбрах като и спрях Лефакса, за да видя дали не го давам без нужда..

# 321
Благодря момичета Heart Eyes Ох това с коликите е много гадно,моята беба и тя много се свива и рита с крачета вечер,това колики ли ще са???В болницата казаха,че новородените нямат колики,това било газове..не знам и аз,то май е същата работа.Днес и дадох и аз Еспумизан,дано помога newsm78

# 322
Да , момичета ....в Родени на първа страница ще я местя , ама тя от щастие забрави да ни каже датата на раждане на своята принцеска . Майлин , казвай не я крий  Mr. Green

# 323
ахаха ох вярнооо Родена е на 5.07.2013 г. в 11.40 часа baby_neutral

# 324
  • Бургас
За коликите - и двамата ми имаха докато станат на 4м, като при втория се върнаха като започнах пюретата, зверски бяха. За това заместих първо хранене с каша, а не с пюре. По-леко го приемат капризните коремчета. В болницата ми казаха, че някои бебета от както се родят са с колики. Давах и с двамата Инфакол. Пробвах и с Еспумизан в началото, но много повръщаше от него.

Оказа се, че най-добрата вана е простата вана. Голяма е, широка и удобна. Анатомичните можеш да ги ползваш много кратко време. В обикновената баткото и сега влиза от време на време да си играе.

Слинг с халки съм ползвала с големия до към година и половина, беше 13кг. Не тежи, добре е, но повече не искаше да седи в него. Наистина лятото става доста топло. Кенгуру ползвах веднъж, беше на около 5-6м и към 9кг. Зверски ме боляха рамената и се отказах от това нещо. Големия все мрънкаше и ревеше и искаше да го носим. Малкия съм го носила няколко пъти с нещо като слинг-кенгуру. Ей такова ми е http://www.manduca-baby-carrier.eu/manduca-in-nature.html. Невероятно удобно нещо. По-добре е и от слинга. Незнам тука обаче дали ги има, от Испания ми го донесоха. Става от новородено, пак си има няколко позиции и варианти за носене, става и отпред и отзад и на хълбок, само люлка не може.

# 325
miriana86 ,*Таничка* ,  .... то не останало   Hug

а Inna13 , вече трябва да е родила  newsm78

# 326
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Честито щастие на всички момичета, от скоро и вече майки   bouquet  Да са ви здрави дечицата, големи да пораснат и много да ви радват  Simple Smile

За коликите, Борко имаше от 3-тия си ден до края на 2-ри месец. През това време аз давах Еспумизан, едно друго в синя опаковка пак със Симетикон, Инфлакол, едно от чужбина внесено и накрая само с Био Гая му спряха коликите, но тя трябва да се дава няколко последователни дни, да се натрупа в организма и тогава има ефект. 
И все пак всяко дете си е индивидуално  Peace

# 327
Ох, това колики до 8-ми месец ...  ooooh! Аз тайно се надявам да са до 4-я  Mr. Green Първия месец давах Био Гайя, но пак си имаше. Пробвала съм Еспумизан, Инфакол, Колийф, чай от анасон и чай от копър и особен ефект от нищо не видях.
Виждам, че доста майчета ползвате слинг, окуражващо звучи, само не разбрах можете ли сами на улицата като зареве бебето да го сложите, т.е. без чужда помощ?
Ваната за баня и нашата е обикновена, слагам вътре такава подложка (само че е купена от Джъмбо) и досега ни беше удобно. От седмица забелязвам, че малката вече рита с краченце и маха ръчички да цопа и мисля да я махна. Една приятелка ми каза, че взела някаква подложка като гъба и така бебето било полу легнало.

# 328
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Една приятелка ми каза, че взела някаква подложка като гъба и така бебето било полу легнало.

Ами ако е такава :
Скрит текст:

С Борко имахме такава и никак не беше удобна - първо си спомням, че коритото нали си има една овална извивка, а тази подложка не ляга по извивката - една част остава във въздуха и стои малко нестабилна. После материята на това е като от хавлиен плат - то хубаво го переш, то съхне, обаче нещо нехигиенично ми се стори честно казано...  Rolling Eyes
Та тази подложка не сме я ползвали повече от 1-2 пъти.
После взехме такава:
Скрит текст:
Много по-удобна е, освен това преди всяко ползване можеш да си я измиеш отново с топла вода и сапун (аз така правех и с подложката и с ваната).

Това разбира се си е мое мнение, на друг може другия вид да му е по-удобен  Peace

# 329
Честито и от мен на родилите момичета!Да са живи и здрави малките,много да слушкат,по-малко да плачкат и много да ви радват! Wink

Общи условия

Активация на акаунт